Ангели

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 Червень 2009.

?

Чи вірите ви в існування ангелів

1. Так

92,2%
  2. Ні

0 голосів
    0,0%
  3. Не маю сформованої думки щодо цього

7,8%
  1. Korona

Korona New Member

Відповідь: Ангели

Я ж написала Божого творива (людського), можливо я незрозоміло висловилась. Я мала на увазі творіння Божі за людською подобою. А про дерева ,квіти, звірі, я не й і не подумала.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тепер зрозуміло, що ви мали на увазі.

Останнє редагування: 18 Грудень 2010
  3. Huru

Huru New Member

Арамейською мовою "Малах" означає посланець. Грецькою посланець звучить як "ангелос" - ἄγγελος. При дальшому перекладі Біблії правильне значення цього слова було втрачене - маємо фонетичну кальку, тобто ангелів. В тих місцях Біблії, де про ангелів згадується як про посланців, їдеться про представників інших гуманоїдних цивілізацій. В такому випадку ці істоти стоять по відношенню до Бога так само як і ми, тому молитися до них безглуздо.
    В тих місцях, де ангели згадуються як певні духовні істоти, ідеться про духовні сутності, які на еволюційній драбині займають щаблі вищі ніж людина. Не хотів би вдаватися в містику, тим більше, що містична традиція в християнстві втрачена, і люди виховані в християнській традиції (таких тут більшість), котрі не знайомі з іншими духовними вченнями, не зрозуміють про що ідеться. Особливо шукаючим скажу, що ієрархія ангелів, яка зображена на церковних атрибутах, що використовуються в таїнстві святого причастя є символом космічної ієрархії розуму.
    Також в працях святого Серафима Саровського можна знайти такий вислів як "Стяжаніє святого духа", який підтверджує, що колись християнство мало свої містичні традиції і його адепти могли дати філософське обгрунтування людського буття...

4. vikad

vikad New Member

Не можу заперечити того, що такі молитви є. Але в Біблії тільки одну особу названо тим, "що молитви вислуховує" (Псалом 65:3).

5. Agrafka

Agrafka Member

Мене моя бабуся навчила такої молитви до Ангела:

Ангел Божий, охоронцю мій,
    Ти завше при мені стій.
    Як вдень так і вночі
    Будь мені до помочі.
    Стережи душу й тіло моє,
    По смерті заведи мене
    До Царства Небесного.
    Амінь.

6. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Мене мама теж в дитинстві вчила такої молитви.

7. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я також вірю в Ангелів. Бувають моменти у житті, що дійсно відчуваєш, що біля тебе хтось є -невидимий, і він підтримує у важких ситуаціях, не дає впасти Духом. І також я чула, від багатьох людей, подібного роду історій, що в останній момент, у людини з'являються сила, впевненість, бажання до здійснення задуманого ( звичайно що-доброго задуманого ).