Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Наскільки "не в нормі"? Маєте результати на руках, які показники МоМ? На узд в 12 тижнів усе в порядку було? Наші лікарі люблять все перебільшувати, то навіть якщо відкинути досить імовірний варіант недостовірності того аналізу чи лабораторної помилки (раз мені малій у Медісі ШОЕ 500 написали).

2. invisible

Чого ж завеликий, показник якраз добре вписується в 4-5 акушерських тижнів.

3. Natalija Ch

Natalija Ch Member

Надіюся а то мене так обрадували кажуть а може двійня у мене))) на якому тижні краще робити узд? Щоб перевірити сердечко + розташування?

Надіслано від мого GT-I8552, використовуючи Tapatalk

4. MissCherry

MissCherry Member

РАРР МОМ 0,43 ,хгл 2,06

5. invisible

Ну все може бути, але у вас не такий вже аж дуже великий показник - 200 при межі до 700 для 4го акушерського тижня. :)
    Якщо ви маєте на увазі, що хочете переконатися, що є серцебиття, вагітність маткова і все ок, то хоча б не раніше 6-7 тижня. Особисто я при другій вагітності йшла вперше на 12му тижні.

• Подобається Подобається x 1
  6. MissCherry

MissCherry Member

Тонус на узд був , погуляла трохи і пройшов .Взагалі я тоді дуже перехвилювалась ,і стільки дописів тут перечитала за ті скринінги .

7. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Так там норми, якщо не помиляюся, від 0,5 до 2,5. В вас маленьке відхилення одного показника, я б не робила аж такої паніки.

8. invisible

А що ж тут аж такого поганого? ХГЛ повністю в нормі, РАРР трішечки нижче норми, але не бачу причин так хвилюватися.

9. MissCherry

MissCherry Member

Сказали що РАРР ,трохи нижче норми , і там щось в показниках де є співвідношення не сподобалось лікареві

10. invisible

Заради цікавості порилася в своїх старих аналізах за першу вагітність: 1 скрінінг, МоМ для РАРР - 3,5 (тобто значно вище норми), МоМ для ХГЛ - 2,1.
    Лікарю звісно видніше (якщо ви йому повністю довіряєте), але не забувайте, що в нас лікарі часом люблять нашугати. Ваші хвилювання зараз можуть більшу шкоду маляткові приносити.

• Подобається Подобається x 2
  11. MissCherry

MissCherry Member

Там в тій табличці де ризики ,співвідношення каже лікар не в нормі. Надіюсь генетик це все спростує .
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2016 ---
    Я в Параскеву до Пелика зверталась , ніби адекватний розсудливий , але показники є показники .На рахунок хвилювань , ви праві , вже навіть не знаю чи є доцільним проводити такі аналізи вагітним з нашим вмінням себе накручувати )

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

Це акушерські тижні. Від останніх місячних рахуються з припущенням, що овуляція на 14 день циклу відбулася.

13. Natalija Ch

Natalija Ch Member

Виходить що так ,останні Кд були 27 грудня от і виходить 4,5 тиждень

Надіслано від мого GT-I8552, використовуючи Tapatalk

14. Lamiya

Lamiya Active Member

@MissCherry, не переживайте наперед. Результати аналізів можуть бути не точні. В мене 1 скринінг був поганий (теж дуже хвилювалася з цього приводу. Направили до генетика і аж він мене заспокоїв. На результати аналізів можуть впливати стреси, загроза і навіть харчування. Направили мене перездати аналізи через 2 тижні (щоб стрес і загроза пройшли) але вже у обласний діагностичний центр. В результаті повторні аналізи були добрі.

15. Nevistka

Nevistka Well-Known Member

Дівчата, а до якого генетика ви ходили? Я сьогодні отримала результати другого скринінгу, робила в Ескулаб, теж показники погані. Начиталася в неті такого, що волосся дибки. Плачу((( Як би дочекатися понеділка, щоб в ЖК піти.

Надіслано від мого LG-V400, використовуючи Tapatalk

16. Nevistka

Афп104,0 при нормі для 18 тижня 22-85
    а МоМ афп 2,418 при нормі 0,5-2.0

17. invisible

Це нормальний показник, максимальна межа для МоМ в різних джерелах вказується 2 або 2,5, а у вас 2,4.
    МоМ - це відношення вашого показника і усередненого показника для вашого терміну.

Окрім того, результати скрінінгів ніколи не трактуються окремо. Лише в сукупності з іншими показниками і результатами узд. Незначне коливання якогось одного показника, як правило, ні про що не говорить.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  18. Nevistka

Дякую дуже! Ви мене заспокоїли.

19. MissCherry

MissCherry Member

Г
    .
    Гельнер Н.В. В генетичному на Лисенка 31А
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2016 ---