Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

От мені завжди було цікаво - на таких вже термінах, коли по суті Вам від них взагалі вже нічого не потрібно (лікар в ПБ свій є, лікарняне вже давно виписане...) - можна ж продинамити і все. Ну подзвонить, то відмазатись або не брати трубку :). Я розумію, що то не культурно, але вони культурою теж не мучаться, коли посилають завий раз на аналіз чи ще щось собі для папірця роблять. Зрештою, маєте свого лікаря - подзвоніть йому і спитайте, чи треба Вам ще КТГ - к скаже, що не конче, то тим аргументуйте і все :). Чи я щось не так думаю?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

моя Г ні разу не направляла мене на ктг, тому думаю можеш не їхати зайвий раз:girl_spruce_up:

3. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

та власне йому треба було ,то узд останнє, я про лікаря з пологовово...все решта його не цікавило, лише поставив декілька питань, навіть толком не дивився в обміну , бо там все у мене по нормах...і ктг йому не треба було, бо послухав сам...
    та дзвонила, питала чи я ще не народила, і казала ,що чекає мене на прийом... завтра ще на ктг йду, але як буде виписувати ще раз йти ,то буду відмовлятись...бо то нема сили з таким гарбузиком далеко лазити:girl_nea:

• Подобається Подобається x 1
  4. Sandra_Foster

Sandra_Foster Member

Дівчата, порадьте щось - прийшли результати мого скринінгу Пріски на 12 тижні. Всі показники в нормі крім біохімічного даного - Бета-ХГЛ.
    Результат - 13.4 (або 0.36 по МоМ). Лікар запитала чи болить живіт, коли я сказала, що ні - то сказала здати прогестерон, а там будуть дивитись.
    Я в неті, звичайно ж, вже начиталась що мінімальний показник має бути коло 40 і ящо менший то велика ймовірність Синдрому Едвардса чи переривання вагітності.
    Щось я дуже розгублена і не знаю що зараз робити, може хтось мав схожу ситуацію?

5. olangel

olangel Well-Known Member

Тобто ви з тими результатами вже були у свого гінеколога і вона сказала здати прогестерон?

6. Sandra_Foster

Sandra_Foster Member

Я подзвонила до неї за трактуванням, а вона сказала здати прогестерон і тоді буде щось вирішувати...

7. Dominika

Dominika Well-Known Member

Наскільки я пам'ятаю, межі норми МОМ 0,5-2. У вас лише трошки нижче межі. Думаю нічого страшного. У мене всі показники скринінігів були по нижній межі. Ну і ще пам'ятаю, що якщо є патології генетичні, то "скачуть" всі показники, а не лише один. Не переживайте, ті скринінги то одна "нервотрьопка", а толку - нуль.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Sandra_Foster

Sandra_Foster Member

Дякую, трохи заспокоїли, а то я вже хотіла бігти здавати повторно різні аналізи...
    Правду казали із тими скринінгами - треба довіряти собі і своїй мацьопі...

9. olangel

Я б не псувала собі нерви, бо не просто так тут вже писано і переписано за ті скрініги, що то гроші на вітер і зайві нерви. Ближче до 20тижня підіть на нормальне УЗД де подивляться добре малятко. А поки насолоджуйтесь вагітністю і прислуховуйтесь до себе

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  10. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Чи можна здати у Львові аналізи на ТОРЧ безкоштовно (3й триместр)? Роки два-три тому точно знала, що безкоштовно (на тому ж Короленка). А зараз лікарка з жк направляє тільки в приватні лабораторії.

11. olangel

На Короленка безкоштовно як є направлення з жк. Там здавала пару місяців тому

12. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Підкажіть дівчата, через скільки можна робити скринінг 1 триместра після температури 38-39?

13. irina

irina Active Member

На Короленка є реактиви тільки на Хламідії, на інші інфекції немає.

14. irkazijka

irkazijka Well-Known Member

Я здавала 2 тижні тому,то всі реактиви були. Якісь странні вони.

15. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Менi з жк дали направлення на всi торчi на Короленка i це треба двiчi здати. Я думаю, говорять, що iм вигiдно...

16. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

А я все думаю, може, мене омине той аналіз на торч-інфекції. Поки що не казали мені нічого про то в жк. Маю через пару тижнів другий раз на віл здавати і все. І то мені одразу пояснювала гінеколог, чому то по 2 рази треба здавати, щоб я часом не противилась.

17. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Дівчата, допоможіть розібратись. Сестра хоче здати аналізи отого першого скринінгу. Вони здаються в період з 11 по 13 тиждень. Але от в чому питання. Вона ходила на узд і на консультацію до гінеколога на початку вагітності. По даті останніх місячних це був 9 тиждень. Але на узд сказали 7-8 тиждень. Гінеколог підкреслила 7. І направила її на скринінг на 12 тижні. Але якщо все-таки рахувати по даті останніх КД, то виходить, що то вже буде 14 тиждень. Відповідно в результатах може бути щось не те. Порадьте, як краще зробити і коли йти здавати аналізи.

18. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Я би передзвонила до генетика, в якої консультувалася, і перепиталась. Там часом вони досить чітко хочуть ті рамки.

19. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Про ТОРЧ-аналізи. В середу була на Короленка, без направлення. Черга в реєстратуру-до гінеколога(просто опитування та заповнення картки)-на здачу крові (до 11.00) зайняло десь 30 хвилин. За шприц 2 грн. Був реактив тільки на хламідію. Забирати результат 1.10 - може тоді будуть інші реактиви :)

20. irkazijka

irkazijka Well-Known Member

Прикол дня!!!
    Була сьогодні на прийомі у свого гінеколога. Аналізи в нормі каже, гемоглубін низький 107.. будем пити таблетки.Кажу,ну що зробиш,значить будем як треба.
    То добре що коли я здавала аналізи в ескулабі на гормони щитовидної і гепатит,які я знала що не потрібні,бо узд щитовитки норм,спиталась чи є в них якісь знижки.Вони тоді відповіли,що якщо хочете то аналіз крові в подарунок.Мене це насмішило,але тоді я сказала хочу)))
    Та от до чого веду,в ескулабі я здавала 27.08- то показник був 127,а в нашій чудо поліклініці де я здавала 28.08-то 107. На що лікарка каже,та в нас обладнання таке старе,та й той апарат горів вже. Значить нормальний гемоглубін і не треба вам таблеток.
    Сидить і думає вголос. Каже я думаю чого я одну пацієнтку лікую лікую,а в неї все гірші показники,вроді і п'є лікарства, і дозу збільшувала...
    Ну не жесть!!!!!????
    Ось така вона безплатна медицина!