Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Я не думаю, це є нормальний вік. Я б на місці вашої сестри таки уточнила в лікаря її мотиви скерування до генетика.

А може є якісь в роду хвороби, що можуть передаватись генетично, про які сестра вказала в обмінній карті?

2. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Коли я ставала на облік, то лікарка до якої потрапила (дільничний був у відпустці, а хвалені лікарі з поліклініки відмовилися брати на облік), теж направила до генетика, але з результатами 2-х скринінгів і узд, тобто після них. Причиною стало те, що я в анкеті написала, що під час вагітності (перші тижні, коли ще не знала нічого) боліло горло і я приймала еритроміцин. Скерування було на Лисенка "з метою прогнозу потомства". Але коли я зробила скринінги (а саме PRISCA, вони на кілька грн дорожчі але там іде комп'ютерний розрахунок ризиків) і двічі ризик вийшов дуже низький, то дільничний сказав що нікуди йти не потрібно. Думаю, лікарі просто перестраховуються з того, чого не знають. Пригадую, що та перша лікарка сказала щось таке приблизно: я не буду того рахувати, то робота генетика - йдіть до нього, і навіть не знала що PRISCA відразу видає розрахунок індивідуальних ризиків.

3. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Та ні, вона навіть ще не заповнювала обмінної карти, бо на облік ще не ставала. Коли дізналась про вагітність, то просто пішла до гінеколога щоб переконатись, що все нормально і лікар сказала здати аналізи і піти до генетика.

4. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Гінеколог з жіночої консультації сама в принципі мала би розшифрувати ті аналізи (якщо це йдеться про скринінг І триместру). Якщо там в аналізах щось явно було би поза межами норми, то тоді зрозуміле скерування до генетика. Наразі щось зовсім не ясно, для чого до генетика йти, якщо чесно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Ацетон в сечі це дуже зле? Думаю чи ще раз перездати?

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

До речі, може від мене теж тому відчепилися!! А я все думала, що вона забула (і я мовчала тихенько "в тряпочку") :). Я теж ПРІСКА робила і дала їм той роздрук.

8. miafox

miafox Member

Згідно наказу МОЗ України цей аналіз не входить до числа обовязкових..але лікар це навряд що скаже...Такщо кажуть здавати всім..

9. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Таки не зовсім від мене відчепилися...І хоч і я, і (я так гадаю) вони прекрасно знають, що то для галочки - нікому не здається зайвим по-перше ганяти вагітних по зайвих інстанціях, по-друге витрачати гроші (як правило) і по-третє забирати час в лікарів-спеціалістів, в яких і так під дверима вічно черги. Знов в ЖК почали пресинг.....Попросила я це заключення у Прокопчук - вона перше по телефону обурювалась, що на 26 тижні хтось це вимагає і взагалі що це нікому не треба, а потім все це висловила і при зустрічі. Ну але таки написала, бо розуміє, що то не вагітні винні, а "компостери мозку" з ЖК. Але це ще раз підтвердило, що ці консультації беззмістовні - раз самі генетики плюються.

Я вважаю, що при підозрах на якісь генетичні обставини перевірятись варто перед вагітністю - щоб зважувати собі і мати на увазі, а під час вагітності це вже без сенсу.

• Подобається Подобається x 3
  10. santasanta

santasanta Member

Краще перездайте в приватній лабораторії

11. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

та то я наплутала, там стояв мінус))

12. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Моя лікарка з ЖК кожного разу як приходжу до неї відсилає мене на КТГ, чи можу я відмовитись, чи варто таки ходити на нього...контролювати?

13. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А чому б ні?

14. Dobbi

Dobbi Well-Known Member

Дивіться по ситуації і по результатам КТГ. В жк був вічно поломаний апарат і лікарка все ганяла мене на край міста в свій приватний кабінет. Я потім ще день відходила від тих поїздок, того зробила тільки двічі. А якби в жк робили, то не відмовлялася б.

15. Gorbywka

не дуже зрозуміла питання , але чому не хочу ,бо то платно(хоч і не дорого ,але все таки...) плюс пів дня "пересрано" 2 год треба потратити на дорогу,обстеження ...і тд..., А зараз особливо не хочу ,бо треба мені до поліклініки їхати транспортом(пішком далеко), а то сезон застуд починається, і як не смаркають, то кашляють навіть не прикриваючи рота.... З приємного лише почути стук серденька маленького:girl_in_love:
    результат 10 і 9, мені казали ,що то рідко в кого буває...

16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

ви написали, що кожного разу, як приходите в жк, то лікар відсилає - то в іншому закладі роблять ктг, в жк нема апарату? Якщо так, то справді, як нормально чуєте рухи, не забагато і не замало, + лікар слухає, то і досить. Та й у вас вже 39 тижнів минуло - то ж скільки там ще візитів, ви ж щодня не ходите в жк:girl_wink: От як буде поза 40 - то я б сходила хоч раз на тиждень.

17. Gorbywka

ні нема, мені мого жк теж треба їхати, але можна і пішком, хв 30-40 йти помаленько ,бо скоро не можу ... То ходжу пішком,щоб вірус в транспорті не підчепити... А апарат в поліклініці, то ще 40 хв топати....плюс записатись треба за тиждень скорше... Моя в ЖК ніколи серцебиття не слухає ні трубкою , ні апаратом...певно немає..рухи чую стабільно , і нормально...
    ходжу раз в 2 тижні туди і туди, але повірте поки звітам прийду , то така змучена... ніби город копала, а зараз на 39 тижні вже б і не йшла ,щось не хочу...

18. olangel

olangel Well-Known Member

Ого, а чого так часто? Мені лікарька говорить раз на два тижні приходити...

Отправлено с моего Lenovo K30-T через Tapatalk

19. Gorbywka

так раз в два тижні , я приходжу до неї, вона виписує аналізи , тоді знову треба везти ранкові аналізи в ЖК, і як вже повезе їхати ще в поліклініку на КТГ...деколи це різні дні, бо моє ЖК так приймає аналізи ранкові ,що приходиться підлаштовуватись, бо вони то у відпустку по 10 раз ходять літом, то робити аналіз нема кому... кароче бардак.

• Подобається Подобається x 1
  20. olangel

olangel Well-Known Member

Мдааа, круто.. я зранку здаю аналізи, після аналізів до лікарки, а після обіду дзвоню і питаюсь як результати

Отправлено с моего Lenovo K30-T через Tapatalk