Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. Retaret

Retaret Well-Known Member

Відповідь: Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

то там написано що обовязкове, а що ні? треба буде пошукати зараз.

в тім то й прикол, що мені не пропонували писати відмову, а поінформували, що "той, хто вас проконсультував надав вам неправильну інформацію. Це обовязково". Скерування виписали на бланку меділайну. Коли я перепитала чи то конче там здавати, то сказала - "там хороша лабораторія. Я іншим не довіряю, наприклад Сінево. А в меділайні хороший директор, якщо навіть шось в аналізах не те, то він дзвонить лікарю і каже щоб звернув увагу". Ну я зразу і повірила в того доброго дядечка, який сидить переглядає всі аналізи своєї лабораторії і обдзвонює лікарів....
    Просто то вже якось на принцип заходить - ну шо я маю шукати в неті інфу МОЗу і йти їй доказувати шо вона не права??? Чи то може повязано з тим, що я їй за ті два візити ше ніц не платила, а прийшла ставати на облік ай-яй-яй як пізно, аж на 18му тижні і вона така добра мені не відмовила???

Симоненка. Ковальова - я тут про неї перед тим намагалася розпитати, але шось інфи дуже і нема про неї.

2. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Я би пішла до іншого лікаря, це вже не просто нав'язування, а наглий примус. ...

Останнє редагування: 7 Листопад 2014
  3. izz

izz Well-Known Member

Я неробила жодного платного аналізу.Коли гінеколог записувала мені коли і куди іти здавати аналізи, я мовчала.А на наступному відвідуванні ,коли термін вийшов, лікар питає, а де торчі і скинінг, кажу нема, нездавала, а що то змінить, лікувати невийде, переривати -небуду.Відмова виглядала так:в графі торч-відм.і підпис.

4. Havronia

Havronia Well-Known Member

В протоколах МОЗу є перелік показів коли потрібно робити деякі з платних аналізів. А взагалі медицина в нас безплатна, навіть УЗД вагітним має бути безплатне. То тільки ми , турбуючись за себе і дитину, йдемо на платне УЗД і додаткові платні аналізи. І примусити ніхто нікого не може.

5. Retaret

ох... і я би пішла. Тільки зараз не знаю до кого йти. А треба визначатися і йти на ті всі мед.огляди і обовязкові аналізи, бо то вже скоро до кого би не прийшла - всі будуть нити шо я пізно

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

єдина про кого багато пишуть з ЖК на Симоненка то ТРетякова, але я до неї не дуже рвалася через те, шо кажуть висиджувати там ті черги в неї довгі треба, не хочеться пів дня сидіти в поліклініці. Та і платити їй також треба буде за всі мабуть прийоми, а я так того тицяння грошей не люблю

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

та нашо вам то вишукувати? кажіть що не маєте матеріальноі можливості здавати ті аналізи, та й про всьому. ну як вона вас заставить, хіба сама проспонсорує.
    а з тим Меділайном, дайте собі спокій, роблять так само як і всюди. Хай не видумує.

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

я взагалі не розумію чим ви переймаєтеся, вас же ваша лікарка консультує, все що треба здати вона вам скаже, а потім ксерокопію собі оригінал в ЖК, що вона не прийме, чи як? а то що нав*язує - немаю грошей. І ВСЕ.

7. Retaret

дівчата, здається є таки на світі справедливість! Я таки не витримала з тим всім, пішла вчора на прийом в приватний кабінет завідуючої. Думала що може стану на облік до неї, хоч трохи прийдеться платити більше, але матиму спокій. Вона не поспішила мене брати до себе, порадила йти до дільничої Г, на що я їй мусила сказати, що ми важко знаходимо спільну мову. Та звичайно поцікавилася що до чого, запевнила мене, що маю право відмовитися від тих аналізів, сказала що багато медиків навіть також відмовдяються. А далі порадила покликати її з собою на найближчий прийом до своєї Г і що вона сама їй пояснить, що та веде себе некоректно. Дуже вже я здивована таким ставленням і глибоким розумінням, але дуже вже коректно вона себе повела.
    Але мені тепер трохи не по собі, бо я не мала наміру "ябідати" на когось і думаю може поки що обійтися без супроводу завідуючої, а просто при потребі послатися на її слова про написання відмови. Не думаю, що на це вона мені знову відповість, що я погано поінформована. З іншої сторони, може якщо вже вчепитися за той шанс і та зав. дійсно піде зі мною, то я вже більше не матиму з тою Г ніяких конфліктів взагалі??

8. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Я б спочатку пішла б без завідуючоі а при потребі звернулася, а можливо вона вже сама з вашою Г поговорила

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вона себе повела, так як і мала би повести при такому зверненні пацієнтки:)

п.с. а взагалі, невже ви думаєте, що дільничі працюють по направленнях за спиною у завідуючої і вона "не в курсі"?. Я сама стояла спочатку на обліку у нової завідуючої ЖК і вона в першу чергу сама ж своїм підлеглим давала рекомендації куди направляти ( в тій же ЖК працювала звичайним дільничим моя знайома).

Тобто тут два варіанти: або завідуюча все у курсі, але зараз робить "правильну реакцію". Або її дільнича вийшла " з-під контролю і тепер вона її направить у потрібне русло :) Який з цих варіантів- то будете вже бачити по реакції свого гінеколога.

Точно так само по призначенні вітамінів і БАДів у ЖК. Представники фармкомпаній в першу чергу йдуть при потребі на розмову до завідуючої. А вже через обрану нею політику-- йдуть призначення дільничими гінекологами. Мало хто з дільничих ЖК працює за спиною у завідуючої ЖК і вона перебуває "в нєвєдєнії"

10. Retaret

та хай собі направляють в свої лабораторії, я живу в тій самій державі і добре розумію навіщо так робити. Мене насправді обурило те, що від необов"язкового аналізу не дають відмовитися нормально, а навпаки морально пресують яка то я необізнана і погано поінформована, бо тепер все обов"язкове і крапка! Така позиція лікаря як на мене є як мінімум немудра. Бо може в часи наших мамів лікар був єдиною інстанцією де можна було шось якось довідатися про себе і як зарадити при потребі. А тепер є маса джерел інформації про вагітність, хвороби і все з чим ми ходимо до лікарів. І тепер , особливо серед молодших, майже кожен пацієнт йдучи до лікаря вже частково є обізнаний з тим питанням з яким іде.
    І мені не шкода би було і тій дільничній Г раз на пару прийомів дати тих чи 50 чи 100 грн. Але як з тобою добре поводяться, то воно якось і нешкода тих грошей дати, і навіть себе не почуваєш так, наче даєш хабар. Але ж коли тебе морально грузять на кожному прийомі, то виникає очевидне внутрішнє обурення - а за що тут ше й гроші платити?

11. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

12. Retaret

13. KAPUCHINKA

Я не думаю, що завідуючу треба брати з собою на прийом, але дільничній просто сказати, що консультувалися на рахунок тих аналізів у завідуючоі, думаю, що вас нарешті лишать у спокоі. А як буде далі нагліти, то не соромтеся ще раз до іі начальниці сходити, може вона і в курсі, і в долі, але думаю, що порадить своій підлеглій не звязуватися з тою впертою вагітною ))) бо хто його зна на що ви там здатні. Ще десь скаргу напишете ))) краще не чіплятися.

14. Нюта

Нюта Well-Known Member

Я страшно боялася здавати кров з вени, тай боюся. Маю низький тиск+ переживанея= обморок. Два рази падала. І коли не всунеш 10-20 грн. То відбувається то так собі. А як даш то і легенько забір зроблять, і на кушетку покладуть і чайочку зроблять.

15. KAPUCHINKA

То від майстерності сестрички залежить. Мене колись знайома водила кров здавати і в кишеньку я запхала, то так боліло шо капець, мало не вмліла, а ще після того вена якось так набрякла і боліла кілька днів. А в поліклініці, не даю нічогісінько, ну бо чого маю давати, мені ж на роботі ніхто не дає за то, що свою роботу роблю. То так брали, що я навіть не зрозуміла, що вона вже закінчила. І то було не раз. Правда без чаю,кушеток, але того і не треба.

16. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

17. Deidra

Deidra Well-Known Member

Я теж то діло не люблю. І не так через сам укол, як через самопочуття після нього: слабкість, головокружіння. І то не залежить від того, як колють - то скоріше від мого стану залежить. Гінеколог з ЖК порадила брати з собою в термос теплий солодкий чай і відразу, не встаючи з місця, там пити. Думаю, як буде пузата вагітна з термосом сидіти в процедурній (чи що воно там), то і медсестри зрозуміють, що важко людина ту процедуру переносить ;)
    А щодо переживань - то я просто відвертаюся і не дивлюся на маніпуляції, навіть якщо кров з пальця беруть. Можна зажмуритися, а краще на щось відволіктися (плакат на дальній стіні, люди в коридорі, сумочка медсестри - що завгодно, аби важко було розгледіти).

18. Dominika

Dominika Well-Known Member

Я з вени можу хоч десять разів на день здати. А от з пальця...Одразу ноги-руки трясуться, голова крутиться, але то напевно психологічне, ще з дитинства, коли страх був перед тим аналізом.

19. skarlet

skarlet Well-Known Member

О...буде багато хто сміятись, але я насправді більше переживала, коли йшла на здачу аналізів, ніж у роддом. І втрата свідомості при цьому у мене досить часто відбувається. І не залежить то майже ні від чого, не завжди відволікання допомагають (те, що я не дивлюсь на сам процес - то ще з дитинства). Колись в садочку і школі, коли воджили на медогляди цілим класом, то в маніпуляційній мені давали одразу при вході чисту ватку і казали йти - боялись брати кров після моїх кількаразових падінь :).
    Правда, і ніколи не сунула грошей медсестрам - просто тепер попереджаю, що мені краще то лежачи робити - то ніхто не заперечує, ще й кажуть, не спішити йти, а полежати трішки.
    Останнього разу здала, ніби, легко, пішла в палату взяти шприц, щоб віддати медсестрі. Біля процедурної побачила, що іншій людині беруть кров (деталей не бачила зовсім) - то мало в коридорі і не впала.
    От маю отакий панічний страх до тих , як я називаю "штучних " втручань до мого організму, і ніц з тим не пороблю. При тому, що вигляд крові мене не надто шокує і від порізаного пальця я не втрачаю свідомість...

20. Retaret

ой, і я від того не в захваті. Сьогодні взяли в поліклініці 20 кубіків , то спочатку нормально було мені, ще з пальця встигла здати, а потім як закрутилося мені все, затерпло.... але сіла на лавку, трохи подихала глибоко і минулося за якийсь час. Також ніколи не дивлюся на процес.
    До речі в поліклініці така старша мед.сестра нині дуже гарно і легко мені все зробила. І в Сінево, де переважно все здаю теж добре роблять ті молоді сестрички. А от як толерантність глюкози здавала, то рука ше три дні боліла.