Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

за 3 тижні залізо- та вітаміно-С-посиленого харчування + гомеопатія + спеціальний аптечний сік з залізом - гемоглобін піднявся на 4 од. і зараз 90. пропонують таблетки((

2. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

не факт що вони допоможуть Ось гляньте може щось заважає засвоюватись?
    А який у Вас термін?

3. Almariel

це все знаю. ніякої кави і чаю. залізо окремо з кальцієм їм. крім того феритин теж нижче норми.
    36.
    хоча ще місяць маю - буду просити, щоб без таблеток.
    але з низьким гемоглобіном після пологів теж не весело - минулий раз йшла з 98 (півпачки приписаних таблеток таки випила) - то дуже довго не трималась на ногах після пологів.

---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

а який був ферітін (тобто запаси)?

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

ну по такій логіці мені б мало бути важко і в пологах і після.

Думаю для кожної жінки отой поріг дуже індивідуальний.

5. loginka

loginka Member

о, маэш. Сьогодні мені при 100 поставили анемию 1, приписали сорбіфер

6. Almariel

бо це загальноприйнята практика - виписувати таблетки.
    почитайте оце:
    http://naturalbirth.ru/public/preparaty-zheleza.php
    http://naturalbirth.ru/public/gestoz.php

7. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

класні статейки,дякую!!!
    винесу останні речення

8. tasha

tasha New Member

Останній аналіз на гемоглобін був теж 100, то лікарка виписала Тотему. Гадость ще та, я вам скажу, ледь допила тих 10 ампул.

9. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

От у мене низький рівень білка у крові, ще й до вагітності був...Мясо їм кожен день, сир, квасолю теж часто, виглядаю добре почуваюсь теж, то власне ніяких препаратів не приймаю через це.

10. Delfy

Delfy Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (11)

дівчата, відправляє мене лікар на потрійний тест (скринінг). Підкажіть, хто здавав - там норми також в МоМах? Теж Мом має бути в межах 2?
    Його здають в 16-18 тижнів включно із 18, тобто 18 тиж і 6 днів?
    дякую.

11. Raven

Raven Мама малятка

вам того тре, напишіть відмову, лікар не має права заставляти то здавати

12. loginka

loginka Member

на обидва питання: так. Я здавала на 17 тижні (по правилам 16-20 тижнів).

13. Delfy

Delfy Well-Known Member

та я не проти його здати, лікар не заставляє, просто каже що враховуючи поганий досвід - перестрахуватись і здати.
    Я за нього не дуже пережпиваю, бо таки узд довіряю більше, звичайно.

14. loginka

loginka Member

Delfy, з аналогічних міркувань здавала. Тим паче, що після першого скринінгу, другий якось морально легше здавати чи що)))

ну це суто індивідуально - я і глюкозу здавала - бо хотіла, а дівчата, читаю, багато хто відмовлявся.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А як можна перестрахуватися здавши цей скринінг?

16. loginka

loginka Member

риторичне питання. як і будь-який аналіз - може показати загальну картину (коли моми вище 4-5), а може бути і цілком неінформативним. Тому розглядає лікар все в комплексі: узд+аналізи.

Я би більше оріентувалася на те, як вагітна реагує, який її психо-соматичний стан і які має очікування - чи робити той аналіз чи не (1 скрінінг). Потрібно розуміти, що скрінінг,як муж казав, показує потенціальну можливість, а не доконаний факт. А чи здатна вагітна побачити між цими двома різницю - ось питання))

17. Delfy

Delfy Well-Known Member

в прямому сенсі - ніяк. але цей аналіз я особисто сприймаю як і всі інші. скринінг розглядатиме лікар в комплексі з узд. Якщо, скажімо, в 1 триместрі в мене МОМ ХГЧ був вище 3, то при узд було лише підтверджено низьке розташування і передлежання плаценти. звідси він лише дав певні рекомендації щодо поведінки, відпочинку та загалом вагітності.
    так само сказав здати і 2 скринінг, а якщо врахувати плачевні результати з історії вагітної, то мені спокійніше здати. ось і все.

18. zjomka

zjomka Well-Known Member

Я також все здавала для першого і другого скринінгу, не хвилювалась за результати, сама себе себе переконала, що то тільки для «галочки», плюс на Узд все було добре, чого хвилюватись...

19. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, вагалась я чи здавати скринінги першого і другого триместру і таки вирішила здавати. На 12-му тижні всі показники були в нормі, а на 16-му - одні добрі, інші - не дуже. З лікаркою розмовляла на разі лише по телефону. Звісно, заспокоїла, каже не переживати, бо ті показники можуть ще нічого не означати. АФП - в нормі, а от В-ХГЧ підвищений. Але вона каже, що основне, що АФП добрий. Завтра буде УЗД.
    Я дуже хвилююсь... :girl_sad: Знаю, що полетять у мене капці, що ті аналізи не надто достовірні і взагалі не вартувало їх здавати... Просто скажіть щось добре:girl_in_dreams: Може хтось з таким стикався?

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Фіансе, результти тих аналізів розшифровують тільки разом з УЗД. Впевнена, що все добре, навіть не закидуй собі в голову лишніх думок!
    А мені от лікар назначив здачу аналізу на толерантність глюкози, я прям щаслива.. Сестра каже, що їй погано стало від тої глюкози, не від пиття її, а вже як попала в організм. То всім так? Чи можна надіятися, що нє?