Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Я щось не дуже розумію, як інакше цей аналіз можна здати. Суть тесту толерантності до глюкози в тому, що ви приходите і здаєте кров на цукор натще, а через деякий час (після того як випили глюкозу чи поїли щось солодке) здаєте кров повторно, щоб побачити як організм реагує на глюкозу. Я наприклад теж в приватній лабі то здавала (в Медісі), але все одно чекала 2 год.

2. Людок

Людок New Member

підкажіть, ще будь ласка, тих дві години краще походити? посидіти? полежати?

3. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Читала в неті, що краще полежати:) Сама прийшла додому,і то сиділа, то лежала)) Але думаю, що якогось там впливу це не має.

4. romawka

romawka Member

Незнаю, як точно називається цей аналіз в Ескулабі, але глюкози я не пила взагалі, взяли кров з вени результат має бути в понеділок тоді почитаю.

5. Vероніка

Vероніка Never give up

Це ви, напевно, здали звичайний аналіз крові на цукор.
    Аналіз на толерантність до глюкози роблять тільки після прийняття глюкози.

6. romawka

romawka Member

Думаю, що ні, оскільки лікар з ЖК говорила, що той аналіз заміняє той, що потрібно чекати. В понеділок напишу, що це був за аналіз!

7. invisible

В поліклініці заставляють сидіти ніби, але я здавала в Медісі, то поїхала на 2 год. з чоловіком по справах машиною, потім повернулися.

8. romawka

romawka Member

Здавала аналіз на Глікозильований гемоглобін. Глікозильований – біохімічний показник крові, що відображає рівень вмісту цукру в крові (глікемії) за тривалий період.

9. Person

Person New Member

Дівчата, скажіть будь-ласка, що робити в такій ситуації. Ендокринолог не хотіла підписати медогляд, який потрібно пройти при ставанні на огляд, мотивуючи тим, що потрібно зробити УЗД щитовидної залози. Чи обовязково його робити? Чи інші ендокринологи могли б і без цього підписати...
    Скарг не має, тому не бачу потреби в УЗД.

10. Vероніка

Vероніка Never give up

Наскільки я знаю, його роблять тільки за показами, якщо у лікаря є сумніви щодо діагнозу.
    Якщо у вас все добре, можна звернутись до іншого ендокринолога.

11. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

А вона мала якісь зауваження при огляді чи просто направила зразу на УЗД? В мене, при ставанні на облік в списку лікарів, взагалі ендокринолога не було.

12. Vероніка

Vероніка Never give up

В мене ендокринолог був в списку, просто оглянула щитовидну і все.

13. BlackTee

Ну, я також вважаю, що ендокринолога бажано проходити, бо щитовитка то серйозно. Я, наприклад, здавала аналізи на "Тиреотропный гормон
    (тиреотропин, ТТГ) і Антитела к пероксидазе щитовидной железы (АТПО)", але то мене направляла інша лікар, не з ЖК.

14. jMoondance

jMoondance Member

Підскажіть будь ласка, я зара на 11 тижні, прийшов результат на Тиреотропный гормон (тиреотропин, ТТГ) 81.71 мМЕ/мл, мені здається що він завищений, може хтось щось підскаже, яка норма має бути. І що може означати, коли він завищений?

---------- Додано в 00:55 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

Я вибачаюсь, помилилась. Не тий результат написала. Мій результат на Тиреотропный гормон (тиреотропин, ТТГ) 6,34 мМЕ/мл. Питання лишаються тими самими.

15. daisygirl

daisygirl Member

Раджу з цим не жартувати і йти до лікаря. Вчора читала, що в першому триместрі з завищеним ТТГ призначають L-тироксин - я його пила після операції на щитовидку.

16. BlackTee

У вас в результатах повинні би вказувати норми лабораторії. В мене на 7 тижні результат був 2,26 мкМЕ/мл при нормі лабораторії :
    Лікар казала, що добрі показники.

17. Manysuk

Manysuk New Member

Підкажіть будь-ласка, щоб подивитися динаміку ХГЛ та прогестерону на перших тижнях вагітності, потрібно обидва рази здавати в одній і тіж лабораторії, чи можна у різних?

18. бетменша

бетменша Well-Known Member

краще в одній, бо в них норми відрізняються. Хіба знайдете дві з однаковими нормами

19. hannatal

hannatal Member

поділіться досвідом: аналіз на прихований цукор - здають кров зранку натще, потім чай з булкою, потім через 2 год. контроль. В нас кров беруть з вени, а чи це всюди так, чи в інших беруть з пальця (власне для цього аналізу, бо просто на цукор достатньо з пальця). І чи ставили в/в катетер, щоб два рази вену не колоти,(як варіант, чи можливо таке)?

20. invisible

Мені брали з пальця. Дійсно, навіщо кров на цукор брати з вени??? Це звичайний аналіз на цукор - просто порівнюються результати натще і після прийому глюкози.