Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

а ще цукор в крові - дуже реляційний показник. Можна почитати, від чого залежить, і зробити висновки.

власне, через це Мішель Оден каже про те, що ГТТ вагітної скорше за все покаже хибнопозитивний результат і зіпсує настрій аж до пологів.

2. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Тим що його роблять в США, я доводила лише те, що його роблять не лише в Україні, щодо інформативності я не писала нічого, бо дане питання я не досліджувала і щось доводити не можу, та і освіта в мене далека від медицини. Можливо, я могла і відмовитись, але не бачила в тому потреби. Здала, отримала результати, все добре, лікарі задоволені, я теж. :)
    А стосовно того, що після прийому глюкози треба абсолютний спокій можу сказати, що мені навпаки казали йти прогулятись (я спала в машині, бо район не дуже благополучний, то боялась сама гуляти). Тим не менше, результати були в нормі.

3. ranetka

ranetka New Member

Я здавала цей аналіз в поліклініці на Сихові,[ПРОБІЛ]нас посадили в кімнаті з ліжками,[ПРОБІЛ]хто хоче,[ПРОБІЛ]може і лягти,[ПРОБІЛ]але всі сиділи,[ПРОБІЛ]там і телевізор був,[ПРОБІЛ]включили нам фільм,[ПРОБІЛ]лікарка прийшла[ПРОБІЛ],прочитала нам лекцію,[ПРОБІЛ]загалом,[ПРОБІЛ]непогані умови)

Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2013
  4. Orman

Orman Модератор-бомба

5. invisible

invisible Well-Known Member

Ну може, я ж теж не медик :) Просто цей аналіз далеко не лише вагітні здають і не лише в нас (і на якійсь підставі цю схему здачі було придумано), тому я з того і роблю такий висновок. НМСД, він би мав показувати, як організм толерує глюкозу і чи нема проблем з засвоєнням цукру. Я теж його не дуже то й хотіла здавати, але в ЖК дуже наполягали, то пішла і здала, щоб нерви собі не тріпати.

6. Gudz

Gudz New Member

Підскажіть будь ласка,аналіз другий раз на ВІЛ потрібно здавати натще?

7. Eirini

Eirini New Member

Хм, а на якому терміні здають той аналіз на глюкозу? Мені в районній поліклініці ніхто і не згадував про такий, перед декретом здавала звичайний аналіз крові на цукор. Наступного разу аж у квітні маю йти, то призначили тільки аналіз сечі і все. Про TORCHi теж не згадують..Може то до нас ще просто "тєхніка нє дошла" ))

8. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Напевно Вас можна привітати з тим, що одні з найбільш обговорюваних тут і неприємних аналізів Ви оминули:). Тест толерантності до глюкози я здавала на 28-29 тижні, хоча більшість дівчат його здає швидше. А ТОРЧі я також не здавала, це тепер не обов"язково.
    До речі, цікаво що Ви так рідко ходите в ЖК. Я до декрету відвідувала їх кожні 3 тижні, а після - кожні 2. Як сказала моя лікарка із ЖК: "тепер у мене більше часу є, тому мушу показуватися їм частіше". Хоча цього разу не дали направлення на аналізи сечі і крові, що вже добре.

Я його здавала із іншими аналізами (коалуограма, гепатит і т.д.), то нічого не їла перед тим. Здається усі аналізи з вени треба здавати натще.

9. Людок

Людок New Member

я наприклад буду звати його аж 18 березня, то вже буде 33 тиждень
    тому не факт...
    але тут дівчата писали, що після 30 тижня так інші межі аналізу.

10. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Здається так, але мені лікар завжди каже, що якщо важко стільки часу не їсти, то принаймні не вживати вранці жирного і яєць.

11. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Я снідала і перший, і другий раз (перший раз сильно тошнило, другий - потім не мала б можливості поїсти). Це ж не загальний, а ВІЛ не з*явиться, якщо поїсте. Мабуть, я не права, але на рах. ВІЛ я їм і без аналізу сказати можу, то навіщо мучити організм

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

та можна їсти. Продуктів, які можуть дати хибнопозитивну реакцію, не так вже і багато.
    Я не їла перед здачею крові на ВІЛ. Мене сильно тошнило обидва рази (тобто, обидва в першу вагітність і обидва в другу), і морально було легше знати, що хм... нема чим :)

13. Eirini

Eirini New Member

Так-так, один раз в місяць. Була щойно 4 рази, бо на початках була оформлена на підтримку - то не ходила. Ну тепер мені зрозуміло чому дівчата намагаються стати на облік якнайпізніше))) Я стала в до 12 тижнів, мені навіть в радість були ті візити. Якщо б частіше- я б мабуть теж не поспішала.

Наступного разу при візиті у мене буде вже 34-35тижнів..Маю надію що вже жодних аналізів не призначатимуть))

14. romawka

romawka Member

Дівчатка пам'ятаю десь читала, але не можу найти про тест на толерантність до глюкози, чи є він обов'язковий. Бо мене сьогодні скерували на цей аналіз, казала з ЖК, що обов'язковий: можете здати в нас в поліклініці безкоштовно тільки глюкоза ваша, але треба 2 год чекати і ще раз пити ту глюкозу або можете здати в ескулабі там нічого не потрібно чекати вартість 70 грн. Я вибрала 2 варіант, а зараз задумалась що трохи "жаба тисне викидати кошти".
    І ще питаннячко: чи заставляли чоловіків здавати кров, як донорів, бо типу в ПБ бракує крові?

15. daisygirl

daisygirl Member

Мені трошки дивна та обовязковість, бо моя Г навіть не згадала про глюкозу. То виходить, що правила діють в різних поліклініках по різному...
    Про донорство крові чоловіка, я взагалі вперше чую, дівчата тут теж цю тему не піднімали...:girl_nea:

16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мені теж сказали відправити чоловіка здавати кров, тільки він ніяк не дійде туди.
    На глюкозу моя Г сказала написати поки відмову (типу ожиріння нема, діабету в сім*ї теж, вік нормальний), а перед декретом "щось придумаєм"

17. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Я здавала минулого тижня. Гінеколог теж наголошувала, що обов"язковий. Глюкоза орієнтовно коштує 14 грн., зробила собі чай з лимоном, висипала туди глюкозу і випила. Напій був терпимо - солодкий. Перед тим я відмовилась від здачі потрійного аналізу (який коштував орієнтовно 200 грн), тому на цю глюкозу погодилась без проблем. Здала і забула.

18. romawka

romawka Member

Та глюкозу випити думаю не проблема, але там де безкоштовно, то потрібно випити глюкозу здати кров чекати 2 год. і знов здавати кров. Щось не дуже хочеться стільки часу потратити!

19. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Я здала кров, випила глюкозу і пішла додому. Прийшла через дві години, здала знову і на роботу. Але це як варіант, що вам від поліклініки недалеко додому.

20. Eirini

Eirini New Member

І нам таке казали. Чоловік ходив, купюра з Шевченком дозволила не здавати кров, нам дали довідку що для мене донором була така-то людина (яка дійсно здавала ту кров і для якої з тої суми йшла певна винагорода, я так собі думаю). Коли відкривали декрет, то головний лікар дуже здивованим тоном сказав:"О, навіть донорство є!".По цьому я зрозуміла що далеко не всі то беруть до уваги і роблять..Але у мене далі мабуть якийсь "комплекс відмінниці"- сказали, що обов"язково - значить роблю)))