Алкоголізм

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Червень 2009.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Алкоголізм

на щастя, знаю десяток людей,які захотіли і змогли..хтось 2,хтось 7 років уже..усі чоловічої статі..жінкам набагато важче...

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Алкоголізм не лікується! Алкоголіки залишаються алкоголіками навіть якщо не п"ють. Вони тому і не п"ють, бо від цього не має ніяких ліків. Рятує лише повна абстиненція. Пияцтво можна припинити, зменшивши к-сть вживання алкоголю і все буде ОК - 50 гр горілки не зірве з котушок, а от алкоголік цього собі не може дозволити ніколи. Навіть якщо він не п"є 20 років - крапля алкоголю і все - всі зусилля марні! Алкоголь спричиняє в організмі невідворотні зміни і ще не винайшли ліків які б могли із цим боротись у такий спосіб, що прийшовши на забаву колишній алкоголік міг би собі випити трошки і спокійно піти додому.

3. innamorata

innamorata Well-Known Member

10000% підписуюсь під кожним словом, так воно і є. Знаю цілу купу прикладів коли зривалися і після 20 років непиття.

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

згідна. в лікування вірять тільки ті,хто не лікував.

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

Або ті, хто не зовсім добре розуміє у чому саме полягає проблема алкоголізму.

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

думаю, всі це розуміють. але вірять " в чудодійні ліки, уколи і лікарів", бо хочеться щоб ХТОСЬ це вирішив.

7. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Вірять ті, в рідних яких вже опускаються руки від безвиході...коли бачиш, як гасне людина (в нашому випадку це 25-річний хлопець), і пробують все, лиш би допомогти, вірять, живуть з надією..а може це, а може це допоможе, гірко усвідомлюючи, що допомогти може людина лише сама собі...

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

не погоджуся з вами. ми говоромо про МЕДИКАМЕНТОЗНЕ ЛІКУВАННЯ, якого не існує.
    а ВІРИТИ однозначно треба.
    власне ті хто в безвиході - в лікування вже не вірять
    тільки у бажання самого алкоголіка врятувати себе, і мають надіють на Господа

9. Shprotka

Shprotka Active Member

Дівчата, моєму старому в липні виповниться (гарантія!) 61 рік. Хворий на діабет з 1982року (через пиятику). Зразу уточню - діабет важкої форми, колеться інсуліном два рази на день. Пив, п"є і буде пити. Мама мучиться з ним страшенно. А він свято впевнений, що лише завдяки вживанню алкоголю він бореться із хворобою (хоча втратив зір вже на 95:wacko:. Скільки себе пам"ятаю, для сім"ї пальцем об палець не вдарив (бо він хворий, йому працювати фізично не можна), а як пити, то він здоровіше не буває.
    Я все частіше схиляюся до думки, що ця людина продала душу дияволу. Інакше, як може людина з такою хворобою так безбожно пити, дуріти, вимотувати всім нерви і залишатися живою?
    Можна багато ще чого тут говорити, але ті, хто жив/ріс у сім"ї алкоголіка нового нічого не почують. Сценарій приблизно у всіх однаковий.
    Маму шкода....

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

та най си залишаються,аби ні собі,ні рідним здоровя і життя не псули

---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:01 ----------

ага,але вдовбати в голову лікар таки може,що перестають на роки чи назавжди пити

11. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дівчата, а чи хтось чув про книжку , типу "Легкий спосіб кинути курити" тільки тут кинути пити - того самого автора (Карен Ален вроді). Є щось таке - чи брешуть? (одні поважні люди дуже хвалили).
    Кажуть, після прочитання її в "мізках" щось "перекручується" і людина зовсім іншими очима дивиться на проблєму.

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

я бачила. ніц там такого немає щоб допомогла.
    ви вірите в те що прочитавши книгу, можна кинути пити.

13. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Я думаю, в цій гілці було б доречно розписати тоді побільше, про проблему алкоголізму. Давайте лінки сюди, хочаб....
    І скажіть, якщо алкоголізм, це не хвороба, то що саме? Алкозалежна людина, це хіба не хвора людина? Тм більше, якщо
    Як на мене - хвороба. Єдине, треба відрізняти її від пияцтва.

---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

І все ж таки, про алкоголізм, як хворобу :

Стадії :

І лікування:

14. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я не сказала, що це не хвороба, а що від неї немає ліків. Жодне кодування чи медикаменти безсилі, якщо людина сама не захоче перестати пити. Але навіть переставши, така людина не перестане бути алкоголіком.
    Десь рік тому мала на передачі гостя - алкоголіка із 20-річним стажем "зав"язки" і те що він розповів про своїх два життя "до" та "після", було свідченням того що все можливе, якщо хотіти щось змінити, але треба мати сильну підтримку - його дружина і діти всі ті роки поки він пив молилися за його зцілення, а тепер вони всі разом допомагають йому у цьому витримати. Крім того спільнота АА відіграла не останню роль. Зараз цей чоловік активно допомагає стати на шлях зцілення іншим людям з такою ж проблемою і думаю що служить іншим добрим прикладом.

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

от це вони і зроблять. лікування не існує. це просто ізоляція.
    лише при умові що алкозалежний САМ вирішить покинути пияцтво - будуть зміни.

16. Svitlanka

Та я не сперечаюся, що перше, що має бути - це бажання самої людини вилікуватись. Але , наприклад, коли людина в запої, то без цього
    вона ніц бажати не буде.

---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

Тобто, вилікуватись, чи то зцілитись можна, так? Чи Ви маєте на увазі, що не вірите в медикаментозне лікування тільки?

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

ті хто зіткнулися з лікуванням - ВІРИТИ не можуть. вони вже знають , що його немає.

вірять в лікування - ті хто ще цього не проходив.

18. Зануда

Зануда Well-Known Member

Мушу вам сказати що моя віра тут нідочого. Вивести людину із запою і вилікувати від алкоголізму є різні речі. На перше є комплекс препаратів а на друге - добра воля людини не пити.
    Я просто намагаюсь пояснити, що алкозалежними такі люди будуть все життя, тому вони і не п"ють бо вони алкоголіки - вони щодня боряться із залежнісю і не пити для них, то важка праця. То не так, як людина, яку боліло горло і вона не могла їсти морозиво, а потім вилікувалася і може їсти скільки влізе. Даруйте за трохи дитячий приклад, але намагаюсь донести стан речей.
    Зцілитись від психологічної залежності можливо, але є ще й фізіологічний фактор, який можливо подолати лише не вживаючи алкоголь.

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я дочиталась, і тому прокоментувала.... я прекрасно знаю що таке дитина яка виросла в родині де тато був пияком.

-------

Наші люди, а особливо ті які були виховані в радянськім суспільстві, (це були жахливі часи, я того не перечу, і в ті часи скалічили не одну долю) відкидають ментальну допомогу, і заперечують що проблема криється в них також.
    Треба мати неабияку силу щоб таки признати собі що мені треба допомоги. Попросити про цю допомогу, прийняти її і постановити раз і назавжди що я йду вперед, і змінюю себе. Це відноситься як до алкоголіка, так і до всіх хто потерпів від співжиття з ним/нею. Жіночий алкоголізм страшніше чоловічого, бо якщо чоловічий хоч якось можливо вилікувати, то жіночий просто не піддається ніяким впливам.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

Тільки ТАК!

Але це чудовий приклад щодо любої залежності.

Для прикладу, скажімо залежність від їжі. Думаєте більшість повних людей можуть просто перестати їсти солодке і все, проблема вирішена? Ні це треба змінювати своє відношення до їжі, бо може повнота це наслідок психологічної травми. Але власне те що ви говорите - кожен день іде внутрішня боротьба між добром і злом.

20. Svitlanka

я це добре розумію. тільки, мені здається, що саме
    є як раз дуже складно. І ще, щодо медикаментозного лікування, зрозуміло, що тільки емдикаментозно алкоголім не лікується та не виліковується, але н певних стадіях лікування, без нього не обійтись ( бо все ж таки процеси проходять на клітинному рівні). Чи я помиляюсь? Бо, дякувати Богу, нікого з близьких не маю, хто лікувався.