Відповідь: Алкоголізм А в мене така біда була з татом. Вже потім і кинув, але на той момент сім"я вже розпалася, і здоров"я було підірване. Не дожив навіть до своїх 50 А зараз аж серце розривається, як бачу що мій братик теж собі любить закласти Ну і що що пережив стрес, ми ж виросли в тому всьому, ще маленькими просили маму подати на розлучення, а він перший просив. Знає до чого то доводить що робити навіть не уявляю, він може ще й не алкозалежний, але такими темпами до того не далеко а щоб визнати що є проблема, то про таке й мови не може йти(точнісінько як батько) Що робити просто не знаю, в мене часом паніка починається. А що ж казати про маму. З чоловіком натерпілася, а тепер ще й це.
Відповідь: Алкоголізм Я розумію, що має на увазі Орман. Те, що на вас підсвідомо так вплинула ситуація з батьком, дідом і вітчимом, що ви стали боятися алкоголю, як такого і бачити в ньому ворога. А насправді це ж те саме, що боятися кави, соку чи шоколаду.Насправді ж алкоголь не ходить з ножем і не вбиває людей, а люди самі роблять той вибір і не мають культури вживання алкоголю. Все в цьому світі є як ліками так і отрутою, залежить від дози. Тут проблема в ставлені до проблеми(сорі за каламбур))) Ви не вживаєте алкоголю не тому, що він вам не смакує, а тому, що є страх і ненависть. А коли ви позбудетесь страху, то зміниться і ставлення і проблеми алкоголіків будуть від вас просто відскакувати як від стіни. Десь так...
Відповідь: Алкоголізм Щось мені погано і важко на душі стало. Пуста розмова. Мене не зрозуміли. Закрили тему.
Відповідь: Алкоголізм Та чому погано? Чому не зрозуміли? Просто людин, яка не вживає алкоголю абсолютно, переважно має на це вагому причину. Особливо, коли людина вживала алкоголь,потім з певних причин припинила і не вживає ані краплини. Це, звичайно, не Ваш випадок Це просто роздуми на тему.
Відповідь: Алкоголізм Просто коли відкриваєшся і ділишся душею і часточкою життя, то не хочеться, щоб копалися і знаходили там те, чого нема... Виходить, як не пєш, то і хворий. Я кажу ,що це: Але мене чогось не чують і шукають інші версії. Я люблю"ДП". І бачила цю тему, але не наважувалась написати. І відкрилася, бо тут гарні люди. Якщо мене зрозуміли, дякую.
Відповідь: Алкоголізм ух як гостро реагуєте - мене аж через монітор пробрало. Я ваш вибір не оспорюю. Будете мати бажання все ж поцікавтесь ВДА. ---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:02 ---------- підписуюсь під кожним словом
Відповідь: Алкоголізм Я можу зрозуміти і позицію Орман і позицію Мамусічки, однак у даній ситуації таки підтримаю Мамусічку. Людина має своє бачення стосовно цієї проблеми, не накидається з повчаннями ні на кого, її підтримують близькі і це є основним у цій ситуації. Особисто в мене також є "пунктик" щодо певного питання - навіть не знаю які дії змогли б мені повернути віру до наших правоохоронних органів, після ряду певних причин пов'язаних напряму з моєю родиною я втратила довіру і повагу до правоохоронців. Таки мабуть є десь чемні міліціянти, але... Так само і Мамусічка, вирішила не випробовувати свої нерви проблемою, яка і так завдала неймовірного горя її сім'ї.
Відповідь: Алкоголізм Мамусічка просила не коментувати, тому я не буду. Але ми про різні речі говоримо.
Відповідь: Алкоголізм Мамусічка!!!Ви дарма так болісно реагуєте!!! Мені здається ,що Ви невірно зрозуміли реакцію дівчат на Ваш відвертий допис!На мою думку ,ніхто Вас не звинувачує в тому,що нелюбов до спиртного - це дивакуватість!!!!Мені зається,що ви настільки відверто і правдиво розказали про Ваші переживання, що кожен,хто коли-небудь мав проблеми,подібні до ваших,просто "приміряв" їх до себе і написав ,скажімо так, "свій сценарій" їх вирішення!!!!Зайвий раз переконуюсь,що що є величезна різниця між написаним і сказаним,часто просто бракує слів,щоб висловитись письмово так,як як ми це можемо зробити в розмові!!!!
Відповідь: Алкоголізм У вас проблема в тому, що ви її заперечуєте. З вас говорить біль, і найгірше що ви не пробачили свому батькові. Раджу скористатись порадою Орман і поцікавитись сайтом. У вас глибока рана, яку вам завдали ваші батьки. Не можна затаювати образ, всі непробачені образи закінчуються раком якогось органу в вашому організмі. ---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ---------- Я розумію чому людина противиться таким рецептикам, бо перед тим як шукати допомоги спочатку треба визнати що проблема Є.
Відповідь: Алкоголізм Дівчата!Якщо людина не просить допомоги то ,можливо,не потрібно її надавати? Може, не треба "шукати чорну кішку там, де її немає"?!Мені ,чомусь,здається що не всі людські вчинки і вислови можна трактувати тільки з точки зору практичної психології.В мене складається враження,що ,направду, в Мамусічки ті спогади - це просто данність,яка є ,від якої нікуди не дітись.Так,спогади дуже болісні, але вона змогла через них переступити,перегорнути як сторінку,а не будувати своє життя "всупереч"!!!Принаймні я не побачила в дописі Мамусічки відчайдушного крику про допомогу,навпаки, дитина зуміла зробити собі висновки з чужої поведінки і будує своє життя інакше...Казати.що вона не вживає алкоголю через те,що пив її батько, все-одно,що говорити, що людина не буде маніяком, бо маніяком був її батько і в неї важкі спогади!
Відповідь: Алкоголізм не хочу виправдовувати в цій темі, рівно як і будь-якій з інших тем не стала би цього робити, поведінку алкоголіків. але на питання "як можна жити з такою людиною" відповім ,як я це відчуваю ,бо маю досвід. алкоголік- це хвора людина . і в першу чергу це людина. багато з тих,хто дописував в цій темі і згадував про своїх рідних, які є алкоголіками, згадували також і про те ,що в "сухий " період - це добрі, чуйні ,прекрасні люди. хвороба зїдає їх мозок не відразу , а поступово. це вже тоді ,як в відчуваєш загрозу власному життю та гідності, стає можливим лише один вихід- піти, і то таке рішення дається нелегко. Нікому ж не прийде в голову покинути людину, хвору на діабет ..Хвора на алкоголізм людина нічим не відрізняється від інших хворих людей, вона заслуговує на шанс,любов і підтримку. Але, нажаль, майбутнє у алкоголіка, який не покине пити, одне -це поступова деградація особистості. Заміщаються приорітети ,зникають цінності.. Зауважу, це все відбувється не зразу,а поступово. спочатку алкоголь- це атрибут свят і посиденьок з друзями, потім ним знімаєм стрес, потім шукаємо в ньому розраду, починається пошук "алкогольних алібі"- причин, які нібито заставляють пити. жінка алкоголіка дуже швидко попадає в розряд таких причин, якщо тільки вона не п`є разом з ним. адже це людина яка найбільше і найактивніше опирається, " заважає" алкоголіку випити. На цій стадії я наприклад і зробила свій вибір- віддалитися. Хоча зріла до цього 5 років, рівно стільки ми з ним знайомі . Але сили піти знайшла в собі тільки тепер, до сих пір не могла ,відчувала, ніби сама від себе відриваю найдорожчу людину. Надія, що він колись все усвідомить, залишається у мене і тепер, хоча прекрасно розумію, що це станеться не внаслідок мого вчинку, а може ніколи і не станеться, Швидше за все, алкоголь нас розлучив назавжди ... Зараз тішить тільки одна думка, скажу словами одного лікаря, що більше "Не веду під лікоть чоловіка до ешафоту, обслуговуючи його залежність". Вірю , що мій син мене зрозуміє і простить ,що сама відштовхнула його батька. Бо більше мене не розуміє ніхто, в одних (моя сімя і наші друзі) думка - "молодець, що спекалася", в інших ( його мама, тато навіть ще не знає) -"зрадниця" . А мені важко - без мого алкоголіка((...
Відповідь: Алкоголізм Моя мама, перш ніж піти від тата, довгі роки мучилася, а ми - разом з нею. Коли терпіти вже було несила, тоді прийняла рішення розлучитися. Ми із сестрою цілком її підтримали, бо досі із домом зв"язувала нас тільки мама, ми їхали на вихідні тільки для того, щоб вона не лише із ним була. Для нас кожна така поїздка була пеклом, бо всі ті вистави були щораз страшнішими і жорстокішими. Тільки не розумію, чому мама так довго тягнула? Він не жалів ні її, ні нас із сестрою! Коли ми у сльозах (а сестра - на колінах!) просили його кинути пити, визнати, що він хворий і вилікуватися, він розсміявся в обличчя і сказав дуже неприємні речі, які важко повторити. Це вже не той тато, яким був коли була мала, то дивилася із ним футбол, на риболовлю ходили і т. п., а монстр, якому подобається робити боляче найближчим людям... Це у його очах видно Не знаю, що може змусити таку людину кинути пити, тому якщо поряд є така людина - то потрібно втікати якнайдалі...
Відповідь: Алкоголізм 1000+ І це найкраще що можна зробити , для нього ж самого.. Поки він ще хоч у спогадах залишається людиною (((((
Відповідь: Алкоголізм Маруся-мама, ви чудова людина, ви мені дуже подобаєтесь, але ви не дочиталися - я пробачила батькові. І навіть хочу до нього поїхати, як буде така нагода. Будь-ласка дочитуйтесь, а потім коментуйте. Дуже точно. Дуже дякую.
Відповідь: Алкоголізм Підтримую і розумію ваше ставлення до алкоголю. Мамусічка, ви молодець, що змогли пробачити своєму татові. Мій чоловік дуже негативно ставиться до алкоголю, хоча виріс у сім"ї де батько, взагалі не пив алкоголю. Приблизно, так, як Мамусічка висловлюється щодо нього. Це також, його життєва позиція.
Відповідь: Алкоголізм Вибачайте, закидуйте, але я не погоджусь, алкоголік для мене це не хвора людина, це залежна людина яка свідомо робить свій вибір на користь "змія", руйнує сім"ї, до мене не доходило і не дойде, як можна обрати алкоголь на користь сім"ї, дітей, ой багато можна писати, писала і стирала, важко чомусь пишеться, як хтось тут написав легше було б словами розповісти, це моя думка..
Відповідь: Алкоголізм Алкоголізм - це хвороба. Вона лікується, тяжко, але лікується. Але особливість цієї хвороби в тому, що нею людина не може просто так захворіти, як вірус підчепити, а перед тим, як отримати цю хворобу людина робить вибір (свідомий) - пияцтво. З пияцтвом можна боротись, а от алкоголізм - лікувати.
Відповідь: Алкоголізм Чим лікувати? Як лікувати? Напишіть тут якшо комусь лікування допомогло, яке саме? Алкоголік має захотіти то все покинути, ніякі ліки не поможуть..