Алкоголізм

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Червень 2009.

1. PrincessRapunzel

PrincessRapunzel New Member

Відповідь: Алкоголізм

Я читаю дуже уважно, але в даному випадку вважаю, що їй просто пощастило, бо майже всі з ким вона зустрічалася до того, таки стали алкоголіками в кінцевому результаті
    Я розумію, просто пояснила чому він, на мою думку, так поступив

2. Orman

Orman Модератор-бомба

але чомусь вона не вийшла за них заміж. Це був її вибір і вибрала вона правильно. Мама - молодець!

3. PrincessRapunzel

PrincessRapunzel New Member

Не буду сперечатися. Мати батька алкоголіка - то великий тягар. Я не проводила з ним надто багато часу, але все одно бачила, як це мати в сім'ї таку людину. Нікому не побажаю!

4. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я теж таке пам"ятаю, включно з їхніми розлученнями і злученнями. Тільки причину алкоголізму свого батька бачу лише одну- З ЖИРУ БІСИВСЯ. Все! Крапка!
    Кодування, підшивання, витягання з гадюшень і гаражів.
    Дійшло до того, що почав ненавидіти свого зятя, бо той не п"є і йому не ставить.
    На щастя, то все вже в минулому, не п"є вже більше десяти років. Помогло тільки одне- заглянув на той світ вже одним оком. Пережив операцію на серці, ледь вижив...І тільки в ці останні роки я можу сказати, що маю ТАТА.
    А з приводу витравлювання з себе співзалежності, то я чогось не розумію...в чому вона? Мені ніколи не траплялись кавалєри-пияки і чоловік непитущий, хіба 50 коньячку до кави чи на забаві. Так що паралелів не бачу.

Мудрий Всесвіт, на то і мудрий, щоб давати нам те, що нам потрібно.
    От почну я зараз відхрещуватись від спадку в мільйон баксів, а завтра він мені прийде....тоді повірю в вашу тезу:girl_wink:

5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

потребую допомоги..можливо, ви/близькі/знайомі звертались за допомогою до лікаря-нарколога Юрченка О.В. на Водогінній з цєю проблемою...цікавить методи лікування..тривалість..курс...ефективність/неефективність...дякую

п.с. потребу конкретних прізвищ лікарів,що допомогли....мова поки не про "підшивання"

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну принаймні кілька років тому все лікування зводилось до виведення з запою і підшивання.

7. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Уляночко це все індивідуально, все залежить від людини ( алкоголіка), ми звертались до Юрченка, в нашому випадку було безрузультатно, але лікар не поганий, але нас то вже не рятує, хочемо звернутись по рекомендації до іншого лікаря, але шо з того вийде...

8. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

В мене запитання стосовно залежностей, чи може залежність до ігрових автоматів в майбутньому викликати ще одну залежність - алкоголічну (трохи "коряво" звучить але якось так)?
    Всі знають що в нашій країні ігровий бізнес пішов у глибоке підпілля, але нікуди не зник. Є знайомий з ігровою залежністю який тепер, окрім автоматів, починає спиватись (дуже швидко, хоча йому немає й 25 років), виносить з хати речі та ін. Як в такому випадку лікувати людину, з чого першого починати? Дуже шкода його молоду дружину і їхню малесеньку дитинку бо то не сім*я а лише назва. Є ще одна проблема, мати хлопця яка живе з ними, вона щиро вірить що в її сина немає залежності, а її єдиному хлопчику "поробили" зависливі люди. (Хоча навіть маючи добру фантазію я не придумала чому там є заздрити).
    І ще запитання, як швидко (хоча тут все індивідуально) може розвинутись залежність співзалежних?
    Одного разу коли він напився і побив її вагітну - вона пішла до своїх батьків, але через деякий час вернулась. Питання - НАВІЩО, батьки цілком в стані їх з дитинкою утримувати. Можливо пичина в співзалежності (чи могла вона розвинутись через пів року сімейного життя), чи в їхній глибокій релігійності(сім*ї дівчини) типу -"покора чоловіку", житєвий хрест, та інші речі які не дають думати про самозбереження і здоров*я своїх дітей і вбивають всі думки про боротьбу за краще.
    З того що я читала на форумах для співзалежних дуже запамяталось одне: "мы, созависимые, очень часто путаем совершенно разные вещи...одно из главных: ...жалость и любовь". Звичайно дивитись і оцінювати з боку - найлегше, і всі поради будуть неактуальними поки сама людина залежна і співзалежна не зрозуміють що "Так, є проблема і в нього і в мене". Але неможливо з боку дивитись як хтось котиться в провалля і тягне за собою своїх рідних.

9. tsyganka

tsyganka Member

Я теж завжди ставлю собі питання: "Як можна жити з алкоголіком?", терпіти всі його приниження, бійки, матюки. Хіба нема другого шляху, іншого життя? Видно така її доля, не нам судити. Кожен творець свого життя!!!!:cry:

10. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Важко зрозуміти, бо все прирівнюєш до себе. До-речі насправді одна знайома розлучилась з чоловіком, бо він її бив. Одружилась вдруге - той теж її бє. Вона все плачеться - що то її доля така. А я кажу що їй просто подобаються наглі, агресивні чоловіки і нікуди від того не дінешся.

11. raspberry

raspberry Well-Known Member

Наче про мене написали. От тільки в Вас пройшо, а в мене ще й досі так. Нічого не допомагає. Можливо хтось підкаже чи є якесь лікування без згоди алкозалежного? Сам лікуватись не хоче, каже, що не залежний!

12. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Не має, якшо залежний не захоче сам від того звільнитися йому нічого не допоможе, не кажучи вже про тих залежних яким"втіхаря"шось там підливають, і шо далі..замкнене коло, він має сам до того дойти, головне бажання, нема бажання...ніц не зробиш, пишу свою думку, опираючись на свій досвід.

13. Sertce

Sertce Member

Мій тато колись пив страшно, вдома були постійні сварки. Винні були ми з братом, бо ми, типу, нічого йому не кажемо. Не допомагало нічого. А тепер не п'є ВЗАГАЛІ, бо допився до xвороби Паркінсона( в нього вона генетично передалась, а під впливом горілки розвинулась). Алкоголік в сім'ї це страшно. Діти постійно перелякані, то не життя, а пекло. Краще вже не мати ніякого чоловіка, а ніж мати алкаша...

14. Nuson

Nuson New Member

Дівчата, Ви таку гірку правду пишете!:girl_cray::girl_sad: Як згадаю, що то є, аж сльози навертаються на очі.:girl_sad: Мій тато як пив колись, так п'є і далі.

15. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Мій тато, також заходив в запої. Коли не пив був ідеальним чоловіком і батьком (добрим, ніжним, працьовитим). Як п"янів то ставав злим і агресивним. Сумно стає, як починаю ті роки згадувати.:girl_cray:
    Мама, дуже багато молилася за тата і його залежність. В Тернополі є центр "Надія" де тата закодували від алкоголізму, хоча він не хотів цього і прийшов на прийом випившим.
    Успішність кодування, на мою думку, залежить від сприйняття самої людини. Мого тата настрашили, що якщо він буде пити алкоголь, то захворіє і це призведе до жахливих наслідків. Мій тато дуже чутливий до таких слів, налякався і перестав пити. Веде тверезий спосіб життя уже 8 років.
    Тато не хоче згадувати минуле життя і завжди говорить: "який він був дурний, що пив і багато вжитті через це пропустив".

16. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Алкоголізм страшне слово. Важке, непідйомне для моєї душі. Бо болить ... Незнаю з чого почати. Дід мій пив, при цьому був талановитий - писав вірші, малював. Тільки горілка не давала йому жити. Пив запоями, а коли тверезий - дуже непогана людина була - так мені розказувала мамусічка. Бо я його не зазнала. Він вмер від туберкульозу. Валявся пяним ото і підхопив, мабуть. Горілка забрала, як і багатьох інших. В мене нема його навіть фотокартки. А гірко. Хотілося діда мати, як інші діти.
    Моя мама, щоб не приставав вітчим(мати їй не вірила) і щоб не забирали зарплату, привязуючи до ліжка,вимагаючи гроші,(а пішла вона працювати у 15 років). Мама вирішила погодитись жити з хлопцем,якому вона подобалася(мій батько) - і піти з того пекла. Такий вона бачила вихід. І потрапила в інше... пекло. Жаль, що мама не любила батька - я не плід любові. Батько ревнував, пив , бив маму і нам перепадало, а мама терпіла заради нас. Але я за те не вдячна, бо вона себе мучила і нам лишились гіркі спогади. Жила 9 років, а потім пішла від нього з трьома дітьми.В мене ж купа комплексів була, бо я схожа на батька - а для мене то саме жахливе. Бути схожою на людину, яку я ненавиділа і... бачити її в дзеркалі кожного ранку. Я не смаркалася, не плювалася... бо мені то нагадувало батька - він так робив. Аж потім мене від того чоловік вилікує. Я батька ненавиділа - просто хотілося піти і , хай простить мене Боже, вбити за те, як знущався з мами. Потім я в думках збайдужіла до нього. А декілька років тому пробачила... І навіть вдячна за життя, що мені дав і вроду. Важко це мені далося. Навіть дзвонимось. Щоправда не більше, бо він не хоче приїздити, посилаючись на вічну нестачу коштів, а проїзд коштує 5 гривень...Може я поїду. А ще трохи серце болить, бо як так не хочеться побачити онуків, дочку? Другий чоловік мами - вітчим теж пив...Не одразу. Саме його я б назвала татом. Я його любила, як рідного... І люблю. Він мені дав набагато більше чим рідний батько. Він умів поговорити зі мною, погратися, щось цікаве нам дітям придумати(рідний ніколи). Вітчим носив маму на руках, не дозволяв нічого робити тяжкого і нас любив, помагав мамі з нами. А так - зрідка потім частіше, почав пити. Де і любов діватися стала. Прожили 13 років. Клята горілка розлучила маму з вітчимом. Бо запої ставали все частішими і довшими. Мама втомилася пробачати і боротися з "дружиною горілкою" - так мама казала. Добре, що вона зустріла свою долю і зараз щаслива. І я - дуже за неї.
    Я не люблю алкоголю... Не пю абсолютно, бо він забирає, сімї, життя, талант, розум. Мені не хочеться торкатися цієї отрути. Вона мені огидна. Була б моя воля - знищила б всю, що є на Землі. Занадто багато болю алкоголь приніс мені... і гадаю, що далеко не одній мені. Оце написала, а тепер сльози душать.

Останнє редагування: 12 Травень 2011
  17. Orman

Orman Модератор-бомба

сходіть на сайт ВДА (для дорослих дітей алкоголіків - є в першому пості посилання) - мені дуже допомогло. І те що ви так емоційно ставитесь не те що до алкоголіків а й до алкоголю в будь-якому обсязі і вигляді, це ознака того, що проблема неподолана поки.
    Але навіть з самим усвідомленням що вона існує (проблема) стає в мільйон разів легше.

18. iriwa

iriwa Особлива мама

Маю тата алкоголіка. Розлучились з мамою, але живуть під одним дахом в однокімнатній квартирі. Жах, що тут ще скажеш... Не було у мене ні дитинства нормального ні взагалі життя з батьками, бо тато говорив що мама виховує з мене повію, а я навіть гуляти ходити з коліжанками не ходила до певного часу, а дискотеки то взагалі, була 3 рази за життя. Потім почала курити, так мені було легше переносити стрес і біль від того всього, аж поки мене не вкурвило. Одної ночі встала, зібрала манелі і втекла до свого хлопця, тепер вже чоловіка. Додому з того випадку приходила 2 рази в гості по годині ну може 2 часу... Кілька разів здзвонювалися з татом, але ефекту 0. Пробує відкупитися грошима. Свого вкука побачив вперше через півтора року після народження і то з моєї ініціативи.... Ну що тут скажеш, душа болить....

19. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Вибачте будь-ласка, але в чому моя проблема, що я не пю? Чи що алкоголю не схвалюю? То моя власна думка і позиція по життю (яку нікому не навязую) - не тільки наслідок моєї життєвої ситуації, а й гори прочитаної літератури... Це усвідомлений вибір.

Останнє редагування: 12 Травень 2011
  20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Жити з алкоголіком під одним дахом - це жахіття...згадую як це було з двоюрідним братом...десь трохи затримується на роботі, вже в голову думки лізуть: ""Випив!!!", "Щось сталося"...і не від того, що спеціально себе накручували, а від того, що настільки була зрушена нервова система, що мозок вже не міг контролювати думок...постійних страх, що зараз прийде агресивним, розпускатиме руки, тягтиме щось з хати, щоб проміняти на 100 грам...сльози, благання, страх..в тих негативних емоціях вже не розумієш, що кажеш...згадую це все як страшний сон