Алкоголизм. Алкоголики, Лечение алкоголизма. - врач нарколог Стеценко Олег Викторович - рекомендую перечитати все, про алкоголіків і про співузалежнених, вздовж і впоперек, роздрукувати і тримати напідхваті, щоб назубок завчити. Самого лише АА і Ал-Анону недостатньо, імхо.
Дівчата, зустрічаюся з хлопцем, і тривожить мене його ставлення до алкоголю. В мене в батька проблеми з алкоголем, тому я взагалі на таке реагую дуже гостро. Спочатку я думала, що то ніяка не проблема в хлопця, що то я така, що то мене таке дратує. Але тепер бачу, що його рідні теж хвилюються з цього приводу. В запої ще не заходить, повід випити знаходить досить часто. Спочатку намагалася пояснити своє ставлення до алкоголю, не допомогло. Я просто не витримаю в своєму житті ще одного алкоголіка. Що робити? Тікати подалі? В мене нема сил боротися з цим...
Він вам ще навіть не чоловік, а ви вже боретеся((((А як стане чоловіком... підуть діти, побутові проблеми... до боротьби з чужим п'янством додадуться проблеми з дітьми, питання заробку грошей... вам доведеться бути самій по життю, навіть якщо поряд буде чоловік, бо п'яниця не може бути підтримкою і опорою... ваше життя перетвориться на постійне поле бою, а ви - на задьоргану бабу, якій не милий білий світ(((((( Я, можливо, трішки утрую, але зовсім трішки... Добре подумайте, чи готові ви викинути своє життя і життя майбутніх дітей до смітярки. Відсоток тих, що покинув бухати, мізерний... на жаль((((
Та власне, що поки що не борюся, мала на увазі,що в разі чогось в подальшому я не готова боротися, бо маю приклад вдома.
Напишу що я думаю про таку проблеиму. По-перше алкоголізм - це хвороба І ще, мою думку, то правда, що в деяких людей є так званий "ген алкоголізму", він передається по спадковості, може і через покоління перецти. Тому деякі люди мають підвищену тягу до випивки і легше до неї призвичаюються, а інші ні. Можуть вживати "по святах" та й по всьому, і не тягне напиватись. Деякі видні західні спеціалісти навіть стверджують що куріння маріхуани наносить меншу шкоду аніж алкоголь. Окрім того, в деяких народах є хороша культурна традиція пиття алкоголю (ті ж італійці, французи, що вміло вживають вина). В українців теж така культура була (старожили ще памятають, як на весілля йщла 1 пляшка спиртного), а за "совєтів" (будь вони не ладні) спеціально почали створювати умови коля люди масово споювались, викорінилювали віру, культуру, традиції - тому маємо і досі такий "відголосок". А про те що @Materynka писала про хлопця, то якщо бачите що є неодноразові попойки (і не лише "по великих святах" а часто, так що навіть рідні то бачать) у нього, то я б ні в якому разі не радила будувати з таким серйозні стосунки, бо хоч такі буває виправляються, але найімовірніше що буде з таким важко, чоловік повинен бути добрим сім"янином, а така пагубна звичка руйнує все. Знаєте - от в людей є різні "недоліки" - хтось жінок любить, і бабнік, хтось зануда, хтось не вміє бути тактовним, хтось ідеаліст до чистоти, хтось "весь в творчому світі" чи літає в хмарах, так от - алкоголік то чи не найгірше з того всьоого (гірше хіба ін"єкційний наркоман).
тікати і не думати. Як він сам не почне з тим боротися, ніхто і ніщо йому не допоможе. А ви не беріть собі на шию ярма дружини алкоголіка. Потім будуть "мудрі" люди казати, що в розумної жінки чоловіки не п"ють.
А ще з того що бачила в житті, то дружини алкоголіків живуть постійно в стресі, на краплях, на ліках, антидепресантах і т.д.. Добре, якщо чоловік одумався, роботу змінив, вирішив питання які викликали пиятику, чи позбувся такої компанії, але таке буває доволі рідко. Часто кажуть "підшивання" допомагає, якісь сеанси у лікаря психолога-нарколога. Але подумайте, чи вам то треба з таким зв"язуватись, і ще дітей народжувати з таким, як же він допомагати буде, якщо питиме? Доведеться все тягнути самій, вам ніхто дякую не скаже, і ще й чоловіка регулярно будете "вразумляти". Материнка - правильно дівчата вам кажуть - тікайте від п"ющого, знайдете ще іншого для сім"ї
А для дорослих родичів алкоголіків є щось схоже? моїй мамі "пощастило" двічі - і дитина алкоголіка, і сестра алкоголіка...
Правильно, то правильно, але де такого знайти? чомусь ніхто не каже в мене таке враження, що зараз більшість любителі випити...І то є справжня проблема, бо роками шукати чоловіка то є досить важко... Мене цікавить от, як розрізнити чи мужчина схильний до алкоголізму, чи має з тим проблеми? бо культура нашого суспільства така, що в більшості святкування не обходиться без спиртного, часто у великій кількості. Звичайно, коли у мужчини є запої, то проблема як то кажуть на ліцо. Але коли це просто за компанію і без надуживань, то є важко зрозуміти. Чи все буде добре, чи переросте у проблему? Бо дьоргатись щоразу коли мужчина трохи вип'є, то є теж ненормально. Але й розібратись важливо. Зичайно найкращий варіант, то є знайти взагалі неп'ющого, але таких дуже мало і можна до пенсії чекати. Та й це теж не гарантія, що він не буде мати таких проблем у майбутньому.
На початку стосунків, я конкретно питала в нього про його ставлення до алкоголю. Яка була відповідь, думаю ви здогадуєтеся. Пізніше, бачачи, що випиває, говорила, що таке не для мене, що я з таким жити не зможу. А зараз нічого не говорю, бо розумію, що людина повинна сама приймати рішення щось міняти. От власне, що в нього в сім"ї це нормально, з будь-якого приводу відкривають вино, коньяк.
Ні не здогадуюсь, бо чула різні варіанти від різних людей, деколи обманювали, деколи правду казали. Бачу, що ви вже трохи застрягли у стосунках, бо сім'ю хочете мати. А будь-які відносини затягують. Це дуже хороше бажання, але як вам вже таке відкрилося, то самі розумієте...Мене от більше цікавить як то знайти в тому плані безпроблемного, бо щось мало таких, або я не вмію розрізняти вживання від зловживання...
а в мене навпаки складається враження, що зараз менше вживають алкоголю ( принаймі в моєму оточенні). Більше 10років працюю в колективі, де 80% це чоловіки, то всі хто молодші по віку або не п"ють взагалі, або чисто символічно по 1 стаканчику за всю забаву, а от 50-60річні вживають і надалі багато. на двісті чоловік 4-5 чоловік, що можуть напитися і це саме старшого віку. Серед друзів та близьких родичів ( т-т-т) немає жодного алкоголіка чи "любітЄля" час від часу напитися.
Я думаю, що справа не стільки в генах, а в тому, що відбувається в найближчому оточенні, що дитина спостерігає з самого дитинства. Ну і компанії, дуже часто з них все починається...А найбільша причина, то певно слабохарактерність і якийсь такий стадний інстинкт "А що я біла ворона?"Бо тільки свідома людина зможе сказати ні, коли не хоче, а не піддатися вмовлянням "Та давай за компанію і т.д.". --- дописи об"єднано, 3 Січень 2016 --- Де ж то такі водяться? Та ще й так багато?
як на мене вже краще ніякого, а ніж алкоголіка. Ви собі уявіть як будуть рости діти в такій обстановці і як ви себе будете почувати в такій обстановці, постійно підвішеного стану, бо не знати як той чоловік себе поведе. Стосовно того як відрізнити. Думаю за певний час можна відрізнити чи чоловік просто за компанію випиває чи любитель. Якщо в компанії вміє сказати ні, коли вже відчуває, що йому забагато буде, якщо має нормальну стабільну роботу, як на мене як в чоловіка є якийсь графік, дисципліна, він собі не дозволить напитися до "чортиків" бо є якась відповідальність. Якщо ж бачите, що не вміє сказати "ні" черговому келиху, якщо напивається так, що ноги заплітаються, то це має насторожити. Плюс приглянутися до компанії чоловіка, як вони проводять час.
не знаю як на це питання відповісти. Мій чоловік -- із п"ющих (як і я))) Але він ніколи не вип"є не планово. Тобто, я готую, чекаю чоловіка з оботи, а воно -- п"яне.... Такого не буває. Тобто 1 критерій -- це він не може просто так нежданно напитись. Про те, що він буде вживати ви маєте бути: заздалегідь оповіщена, попереджена, а ще краще -- намакіяжена і з ним))) Ну і другий важливий момент, як на мене, це як себе чоловік веде коли вип"є. Вже десь на форумівці ми цю тему піднімали. В нас із чоловіком оце сп"яніння якесь однакове: ми стаємо веселіші (хоча куди там далі))), якесь бажання тусити з"являється... Ну короче класно і нам, і оточуючим. І, знаєте, в нас у компанії майже всі люди мають саме таку стадію захміління (не даром кажуть: скажи хто твій друг...) Жахливо, мене просто вибішує, я б таким людям просто заборонила пити, -- коли вони змінюються (я і мій чоловік випивший і тверезий -- це одна і та сама людина, тобто, якщо там щось по роботі чи ще якісь питання то із нами "під шафе" все можна спокійно вирішувати і не зважати на градус). А коли випивший стає буйний, зрадливий, марнотратний, коли відразу панти з"являються і він всю зарплату може витратити, коли допивається до падання чи такого дибільного стану, що аж слюні течуть, коли б"ється... Короче, коли стає іншою людиною -- то це, либонь, уже серйозно і таким людям краще взагалі не пити (а жінкам у таких закохуватись ризиковано)
Те, що алкоголіка не треба, то 100 % згідна. А те, що ніякого - ні. Не всі можуть жити самотньо, без сім'ї. Та й тих же дітей треба з кимось народити, і нормальну сім'ю мати. Бо матір'ю одиночкою, то певно не солодко бути.
Про то і мова, що краще ніякий , ніж алкоголік. Бо з ним не буде ні сім'ї нормальної, ні життя. Бо так виглядає, що ви пишете, що навколо майже всі хлопці любителі випити, того шукати дуже важко. Насправді є багато нормальних хлопців. Наприклад в моїй компанії , так ми любили посидіти, потусити, але ж не щодня. Тепер всі мають сім'ї і ніхто не зловживає. А бачу сім'ю однокласниці, вона ж бачила, що майбутній чоловік любитель, все рівно вийшла заміж, народила двох дітей. Але як бачу, як він йде, ледве ногами тягне, при тому тащить одного малого на руках, в мене серце стискається. І саме тому вважаю, краще самій, ніж ж з таким " мужчиною" Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk