Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Sovulka

Sovulka Member

Що ж тоді робити з тим всім??? Маленький сильно мучиться бо воно страшенно чешеться я вже мовчу про страшну екзему майже по всьому тілу. Чим то лікувати? Чи мені може зовсім перейти на саму воду? Я вже просто не знаю чим тій дитині помогти. Переведення на ШВ нічого не дасть ?

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

якщо ви на строгій дієті то не дасть? а який раціон у вас зараз?

3. Hexe

Hexe Well-Known Member

це б вам найкраще до гастроентеролога звернутись. можливо він додаткові аналізи призначив.

вам пів року,ви навіть воду не даєте?

4. Sovulka

Sovulka Member

Стосовно дієти то : гречана і рисова каші, відварне або печене м'ясо кролика і яловичина, вимочена картопля, відварні зелені овочі (брюселька, броколі, цвітна капуста), трошки гречаного хліба, з жиру олія соняшникова або оливкова, компот із сушки, рідко чорний чай. І все. Менше вже нема куди. А стосовно допоювання, дитині ще нема 6 місяців і сенсу у додаванні води в його раціон я не бачу
    --- дописи об"єднано, 23 Січень 2016 ---
    Здали аналізи на лактозну непериносимість, також на непереносимість глютену. Тут все гаразд все в нормі. По біохімії крові є дуже низька амілаза всього 3 при нормі від 5 і вище. Значить все таки підшлункова не виробляє її в достатній кількості. Ну і на загальному аналізі крові завищені еозинофіли що свідчить про алергію. Прописали далі дієту і пити креон
    --- дописи об"єднано, 23 Січень 2016 ---
    До речі, забрала вівсянку з раціону стало трохи легше, принаймні нічого нового відтоді не з'являється. А якщо повністю виключити алерген то через який час мала б пройти висипка?

5. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Колись мені лікар казала до 6 тижнів. В нас, правда, разово після хвороби було щось таке. То пройшло десь так до місяця повністю.

6. Sovulka

Sovulka Member

О то в мене ще багато часу)))) висипка безконтрольно перестала наростати лиш тиждень тому, зараз трохи починають ті прищі присихати і ніби прослідковується тенденція до зменшення але дуже повільно

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

По вашій дієті, у вівсянці можуть бути сліди арахісу, от нині вичитала на пачці, яку думала малому брати, ну тобто треба підібрати ретельніше, може навіть якусь дитячу взяти, далі... гречка сильний алерген, точніше те чим її обробляють, мого 2,5 річного досі на неї висипає, і на зелену гречку і на еко органік теж, принаймі хліб можна не гречаний їсти, найкраще сірий, бо шоб вибілити борошно теж всяке різне дають, тому і кажуть що на булочку звичайну може висипати
    Олія оливкова або консерванти в ній можуть бути алергеном, беріть якусь більш очищену, я беру дитячу Олком, якість вроді непогана, по алергії пройшла нам тест
    В капусті може бути багато нітратів, особливо брюсельська і броколі, та й взагалі куповані, вимочуйте їх
    Не бачу в раціоні бобових, дитина вже велика, переросла період коликів і газиків, джерело білка, корисностей багато... а фрукти якісь їсте? світлі яблука хоча б? В компоті щось крім яблук є?

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  8. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

моїй дитині найкраще підійшла лляна, на оливку має реакцію
    ой з тими відбілювачами... перейшла тепер на другосортне хлібне борошно, млинці гарні виходять, вареники і випічка - так собі.
    Рис вочевидь теж нормально так хімічать, в нас на рис табу, а гречка ніби норм.

9. Sovulka

Sovulka Member

Йолка палка!!! Що ж тоді істи????

10. Sovulka

Sovulka Member

На все мучне з'являється новий висип, на молочне теж, яйця і риба під забороною бо ж алергічні. Бобові погано переносить, дуже здувають і вночі починає плакати. Пропукується сам але бачу що важко даються. Не знаю чим можна харчуватися тоді
    --- дописи об"єднано, 24 Січень 2016 ---
    На яблука не дуже, помітила що навіть печені дають нові прищики
    --- дописи об"єднано, 24 Січень 2016 ---
    А компот із сушки із самих тільки яблук

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

а з чого все почалося?
    в знайомої наприклад, в дитини пішла реакція на вітамін Д, ми годинами розбирали раціон її, а потім якось випадково виплило... ну там ж такі добавки, які попадають безпосередньо дитині ,а вона переживає чи кашу правильну їсть
    не харчову алергію підозрюєте?

12. Ascorbinka

методом проб і помилок))) ми вам можемо підказати що МОЖЕ бути подразником, але ж не у всіх.
    можна спробувати борошно другого гатунку, яйця виключно домашні (і то бажано знати чи кури часом не годовані спец. кормами), риба свіжа (щука?), бо часто буває так що алергія не стільки на самі продукти, як на хімію в них.

• Подобається Подобається x 2
  13. Sovulka

Sovulka Member

Якби я знала з чого то все почалось!!!! Тепер нам кажуть перевіряти підшлункову бо аналіз на амілазу дуже поганий і високі еозинофіли що ніби на глисти. Треба шукати якогось толкового гастроентеролога

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

Еозинофіли високі не лиш на глисти, а коли просто алергічна реакція в організмі

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

А щука неалергічна?

16. Ascorbinka

вона хижак, теоретично її важко відгодувати всякою заразою. Хоча я можу і помилятися.

17. Sovulka

Sovulka Member

Та і я то знала але лікар мене почав запевняти що вони при алергії мали б бути менші а не в два рази вище норми. Я вже і сама не знаю. Логічно подумати то хіба виходить так : з підшлунковою проблема критично мала амілаза отже молоко погано перетравлюється поступає в кишеівник там бродить і то вже супер середовище для паразитів. Якщо ще врахувати що старша дитина постійно меншого виціловує і може передавати йому все від себе то очень даже может бить

18. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Глянула на свій останній аналіз при токсико-алергічній реакції, еозинофіли майже в 4 рази перевищують верхню межу. Ви, звичайно, перевіртесь на глисти, якщо така критична ситуація у вас, треба розглянути всі варіанти (насправді, якщо це причина, то не так і зле). А непереносимість одного продукту справді може тягнути за собою і купу іншого - кишечник подразнений, відповідно, може в кров і попадає те, що при здоровому не мало би, тому виглядає, що реакція на майже все.

19. Sovulka

Sovulka Member

та і я думаю що розгадка має бути простою але щось ті лікарі не можуть ту загадку розгадати. Бо річ точно не тільки в алергії але і в поганій роботі шлунково кишкового тракту. А ще може підкажете як називається аналіз що дає майже точну гарантію що є глисти бо таки хочу перевіритись, щоб вже бути впевненою. То тре кров із вени здавати я так розумію бо по калу то не завжди інформативно тим більше у такого масіка. Чи то треба окремо здавати на найпоширеніші такі як аскариди, лямблії і токсокари чи можна здати один який просто покаже якісь антитіла до гельмінтів?

20. Hexe

Hexe Well-Known Member

необов"язково. нам наприклад кров ніц не показала, а в калі знайшли. тре просто толкового лаборанта,котрий знає що і як в калі шукати.

ви теж малюка торкаєтесь\цілуєте, можна всім разом на паразитів перевіритись.