Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Hexe

Hexe Well-Known Member

Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

перестали, щоб поздавати аналізи.зараз пробуєм потриматися без нього, подивимось що буде і як дитина себе почуватиме. в разі чого запас таблеток маю, тре буде продовжимо.

2. Hruska

Hruska Well-Known Member

Я надіюся, що все ж таки мій Максим з ростом всього організму і звісно самих бронхів, зможе перерости цю недугу.

В нас також алергія на пилюку...та алерголог сказала, що при лікуванні сингуляром, весь той час, коли відсутні приступи бронхоспазмів, говорити, що астми немає не можна....є контролююча астма.

Сімейний лікар казала, що можливо з роками у віці 6-8 років перерости астму...а до алергії можна пристосуватися, я так розумію...наразі шукаю всі відповіді для себе, щоб зрозуміти чи правильно я роблю.
    А пристосовуюся в побуті я до пилюки - пранням дитячої білизни спец. порошком, 3-ох разовим щоденним прибиранням приміщення, обробкою Хьюмером носика дитини. Якось так....але от, коли попадаємо в чуже помешкання малий реагує на пилюку, мушу йому пшикати носик Кромо Сандосом.

3. Hexe

Hexe Well-Known Member

а чому не берете з собою Хьюмер?

а в старшої дитини є алергія?

4. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

хочу почути думку, про препарат креон 10000 при лікуванні харчової алргії, бо малу з липня висипає на попі червоними плямками які зверху мають суху шкірку, ми то успішно все зняли за допомогою крему тримістин+ краплі феністил (лікували в дерматолога),
    декілька днів тому після магазинного сочку знову появилися плямки і сьогодні алерголог нам виписала креон і сорбент (атоксіл або біле вугілля),
    питання для чого креон? він очищує печінку і вивидить алерген?

5. Hruska

Hruska Well-Known Member

За Хьюмер - як знаю, що будемо десь в "пильному" приміщенні, то зразу беру з собою те, що "по-сильніше" ;)
    В старшої - нема і в мене, і в чоловіка також нема....навіть не розумію, як то в малого та алергія появилася...:girl_mad:

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Креон, якщо я не помиляюся, це - фермент.

6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А от цікаво, де проходить та грань між астмою і подібними алергічними захворюваннями? Бо я тим всіх лікарів замучила, та вони всі кажуть що астми у вас точно нема. А тут діти з Сингуляром і астматики, і неастматики, то як то все зрозуміти :8:

7. Hexe

Hexe Well-Known Member

по ходу грань - це толковий лікар, котрий здатен відрізнити одне від одного:))

десь колись читала більш зрозумілою мовою, але зараз не можу знайти.

8. Hruska

Hruska Well-Known Member

Мені пояснили так - якщо в дитини приступів бронхоспазмів на рік більше чим 3-4 рази, то можна говорити про астму, а якщо в цій нормі - то можна ставити дитині діагноз - обструктивний бронхіт.

9. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Зараз мала застудилась (має жовті густі соплі, заложений ніс, і вологий кашель, обструкції сильної зараз нема, словом якась вірусяка чи простуда в неї), то приймає для відкашлювання Лазолван (в інгаляціях) або Амбробене в інгаляцію чи всередину (з ним взагалі щось не ясно, бо на коробці і в інструкції пишуть що то розчин оральний, а призначають з ним інгалацію, щось не зрозуміло, і в неті пишуть що скаме такий йде і всередину і в небулайзер) , а перед тим лікарка казала давати Вентолін, капаєм Віброцил і промиваєм ніс. Всі травяні сиропи-алтейки та інше сказала можна викинути, а на ті кілька днів виписала табл. Ереспал. Сингуляр казала продовжувати приймати ще всю осінь і зиму. А ще порадила після виходу з застудного кашлю "профілактично пшикати дитячий Пульмікорт з мінімальною дозою. На мої запитання і що більше не хочу до цього вертатись *(бо колись 3 місяці сиділи на ньому через небулайзер, потім відійшли від нього), сказала що це "препарат вибору і профілактики астми в майбутньому, бо бронхи будуть нормально працювати і все може перерости. Я таке не раз чула, і за кордоеном в основному так алергію лікують. Ще лікарі кажуть що то в нас люди мають якийсь страх до гормонального всього, типу "кам'яний вік". Наразі я його і не купую, потреби в тому не бачу. Але читала що Пульмікорт є дійсно препарат довготривалого приймання, перші результати проявляє нормально за місяць, береться мінімальна доза, і його справді призначають при алергіях, частих обструкціях, і профілактично. От і думаю чи варто ще його в пшикалці потім давати, чи обійтись Сингуляром, і при крайній потребі пшиком Вентоліну, а пшикала я за моїми спостереженнями останнім часом раз на 5-6 днів, може іноді і без потреби, бо не хочу щоб покахикування переходило і свисти, певно і я тут теж не права але як згадаю минулу зиму, то вже так страхуюсь. До речі, лікарка сказала що вентолін поганий на серце, і якщо зловживати ним, пшикати часто, то вже краще на пульмікорті побути, коротше і то і то не ідеальне :girl_in_dreams: (свекруха напр. радикально проти того лікування, а я начиталась вього в неті і не знаю як буде краще, лікарці тій довіряю). Цікаві думки мам з подібною ситуацією :girl_wink:

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

В нас почався минулорічного листопада після застуди і бронхіту сухий кашель, стікання сопель по задній стінці горла, по ночам лаючий кашель бував. Потім бронхітів чи бронхоспазмів, чи задишки не бувало, як і до того не бувало, в лікарні ніхоли, слава Богу, не лежали. Турбували "підхрумування" і сухий кашель після контакту з алергенами чи ін. незрозумілих причин. Лікувались всіляко, і від глистів, і від ларингіту, і від алергії, купу сиропів, протикашльові засоби, спання з соляним мішечком, профілактичне очищення кишечника і корисні бактерії (від того тільки гірше було) небулайзер і ще багато іншого, у 4 лікарів були, рентген нормальний, аналізи здавали, то теж нормально все. Останнім часом іноді при перших кахиканнях сухих давала вентолін, ну і бере сингуляр (3 упаковку приблизно). Діагноз респіраторний алергоз, за астму питала, і ні один лікар не ставить того. Ми трохи алергіки з чоловіком (він на пил реагує, а я на різне, особливо на собак, та останнім часом навіть літом не пчихала коли все цвіло, хіба як прибираю в шафах то відчуваю дискомфорт, собак, пилюк і побутової пахучої хімії уникаю), так що лікарі бачу страхуються і в дитини є схильність, та всі кажуть що таке переростають, а алергічність то вже так є у людини, треба постійно пильнувати.

10. Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Привіт) Сину 10 міс, десь зо 2 тижні тому з'явилась алергія на личку - такі малесенькі прищики на щічках, трошки червоні, і на чолі (тут вони непомітні, видно тільки як збоку пригледітись). Думала, що від червоних яблук - не давала, ніби по-трохи зійшло, а потім знов з'явилось. Я от шо подумала - десь місяць тому почала давати кисломолочку (кефір і сметана), їсть це кожен день, бо дуже любить. Чи може бути на це реакція? На молоко розведене до каші так не реагував, але й до того швидше на початку прищиків не було((( Не знаю, вчора покупала, то щоки взагалі розчервонілися, цілі в прищиках!!!

11. Hexe

Hexe Well-Known Member

домашня?магазинна?і навіщо кожен день даєте сметану?
    мочити незрозумілі висипи не рекомендують.

а що ще вживає ваш малюк?

12. Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Щось не можу процитувати((
    Їмо сметану домашню, свою. Майже кожен день (міняємо з кефіром) - бо Ромчик НІЯКІ супи чи кашу не буде їсти просто на оливковій олії... відразу випльовує(( тому даю трошки, а кефір, то дуууже любить. Ще їсть все як завжди і до того їв - каші Веві ше даю (ніяких нових не вводила, ті шо завжди), гречану сама варю. От щодо гречки - може то вона? хоча її теж їсть давно,але може фірма змінилась і не пішло? Пюре картопляне ще їмо. Швидше їли м'яско, але вже давніше, ше до висипу.

13. Hexe

Hexe Well-Known Member

сметана може бути занадто жирною для малюка.

може масло чи звичайну соняшникову дати?

спробуйте перевести малюка на більш дієтичне меню - не давайте так багато сметани, подивіться чи щось зміниться. якщо без змін - заберіть молоко.
    можете до дерматолога сходити, про всяк випадок.

14. Osya

Osya Active Member

В нас теж їли собі каші довго на молоці і почався на ніжках червоні ділянки, педіатр сказав заібрати молоко, тільки для кольору давати в кашку трішки, так і зробили то всі плями на ніжках зникли.

15. Златка

Златка Well-Known Member

Так як в нас, от тому й лікарі зразу ж призначають протиастматичні препарати :girl_nea:
    Ця осінь у Юсті спокійніша, лиш один раз мали бронхіт , але і той без бронхоспазмів. На разі за порадою однієї мамусі з нашого форуму при найменшому кашлі в перший же день роблю інгаляції з фізрозчином. І тьху-тьху і на покахикуваннях все й закінчується.

16. Latane

Latane Well-Known Member

ми робимо з боржомі)

Осінь все таки далася в знаки -маємо соплі вже тиждень і два дні підряд зранку має кашель, відкашлюється і цілий день все добре,тьху-тьху - щоб не мали бронхітів, як минулою осень (кожні два тижні з обструкцією)

17. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Не думала що буду писати в цю тему... Доні майже рік. Алергії не було ніколи. Але сьогодні педіатр поставила алергію (обсипало спинку і спереду тільце). Ймовірна причина - вітамін С якого я вчора зїла дві таблетки бо хвора. Доня вчора була капризна бо зуби лізуть і крім циці практично нічого не гамала. Ну і я нічого нового в своє харчувння крім аскорбінки не вводила. Прописали нам супрастин. Я купила розтовкла і прозріла. Який же він гіркий! Як його дитині дати??? Почитала нет про змішувати з чимось. Але повторюсь що доня крім циці зараз нічого до рота не підпускає. Може мудрі люди порадять чи дійсно його так треба давати той супрастин? Чи може все ж таки саме пройде. Тим більше там в нього стільки побічки! Help!

18. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Я б мабуть зачекала. Тим більше знаєте від чого це.
    Як таки хочете щось дати або дитинку то дуже турбує , то може на феністил краплі замінити. По смаку буде трохи краще, краплі легше дати, і часом лікарі його прописують як " найлегший препарат серед протиалергічних".

19. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Дякую за пораду! Її здається не дуже воно турбує. Я взагалі з тих мам, хто краще дасть імунітету поборотися, ніж давати ліки, на які невідомо як дитина прореагує. Але то ж алергія. Подумала, що є своя специфіка. Перечитувати 126 сторінки теми не маю часу. А назва як раз в точку... Тому вирішила спитати зразу, до чого колективний розум дійшов. :)

20. Анута

Анута Well-Known Member

ІМХО алергія не надто підходить під стратегію дати імунітету поборотися. Алергія це сигнал, що організм сам не справляється. Це не вироблення інтерферону при високів Т для боротьби з вірусами та бактеріями.
    Якщо є прояви ззовні, уявіть які прояви на внутрішніх тканинах.

Я не закликаю вас одразу ковтати пігулки, всі ситуації різні. Ваш випадк можна поспостерігати добу, але може бути таке, що без антигістаміну організм не дасть раду.
    Наприклад, при наших алергічних бронхоспазмах моя вичікувальна позиція "авось впорається" першого разу нас довела до катання на швидкій та тижня в інфекційній

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ----------

А щодо супрастину, то я за феністил. Є не лише в краплях, є й мазь. Але ціна у нього...