Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Virginia

Virginia Well-Known Member

Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

а може на яйця і молоко, або їх порошкові варіанти? Вони є у всьому солодкому... практично.
    Внас взимку є алергія на все, а літом їмо все і нічого.
    Лікарка (Боднарчук) пояснила, що алергія "усугубляється" коли є сухість повітря. Зволожую хату, дитину, трохи допомагає'.
    А щодо феністилу, то вже не від одного лікаря чула, то від нього діти можуть втрачати свідомість.

2. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Від перепелиних яєць, йогурту, сиру, бабциного картопляного п юре з молоком не висипало ні разу.
    А на замінники цукру, то я виявила при вживанні Ібуфену, чаю дитячого трав яного. Не знаю для чого там був підсолоджувач, але тепер ми п єм тільки фільтровану чисту воду, а при хворобі слабкий чай з аптечних трав.
    До речі, маєм ромашку, яку привезли з Чорногорії, то вона дуже відрізняється від нашої, набагато краща, шкодую, що не набрала собі там найходовіших травок, бо наші аптечні, то сміття, важко попасти на нормальні.

3. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

ще є ароматизатори, на які теж буває реакція, "ванільний" цукор в т.ч.

4. Анута

Анута Well-Known Member

в нас зараз в хаті пекло з тою сухістю. Реально не знаю як діяти. Навіть зволожувач здох. Хіба купити ще один дешевий і щоб гнав ту вологу по страшному.
    В нас навіть паркет та двері всохлися, а що вже говорити про дитячий носик з вузькими канальчиками. На ранок повен ніс скоринок і всю ніч хрюкає. Пробувала вночі пшикати в ніс морську водичку, то носові трохи легше (ненадовго), а от тоді дістається горлу - сіль подразнює слизову. Тут вихід хіба одразу дати теплого пиття щоб "сполоснути" горло.
    Відкриваєш вікно і вологість падає ще більше.
    Замкнене коло виходить.

5. Hexe

Hexe Well-Known Member

бо зимою повітря сухе.
    а батареї позавішувати мокрими шматами?чи чимось їх прикрити?

може тут щось вам щось згодиться:
    http://lib.komarovskiy.net/vozdux-v-komnate-i-za-oknom-2.html

6. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Вже другу зиму тішуся центральним опаленням з індивідуальним лічильником, перекрив і допобачення. Ми опаленням взагалі не користуємся. Маєм електробатереї, ними грієм як температура нижча 18 градусів і як вологість збільшується, щоб просушити хату.
    Електрозволожувачем користуємся дуже рідко, коли на дворі дуже сухо і ми часто првітрюєм. А керамічні, ті, що на батереї вішаються, то взагалі стоять в ящику майже нечіпані, бо докупили з львівським досвідом мегасухості в хаті через центр.опалення, я би то навіть назвала обсмаженням, а не опаленням. Ми раніше використовували керамічні на радіатори разом з електрозволожувачем, то було добре.
    Але я не то хотіла написати:) Коли постійно користувалися електрозволожувачем, то спочатку брали звичайну фільтровану воду з крану, але вона лишала наліт на меблях, ну і сам зволожувач постійно чистили оцтом, то потім почали брати дистильовану, з нею набагато краще почав працювати зволожувач (в нас найпростіший, без наворотів) і вологість краще підтримувалася на потрібному рівні. Якось і швидше зволожувалося і довше трималося і навіть дихати було набагато легше і приємніше. Єдине, що то трохи "впирається" в гроші

---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ----------

то треба кожні пів години мочити, щоб воно хоч щось дало. Ми пробували, ще вдень то можна, а вночі? Ще ставили тарілочки з водою на підвіконня, але вона дуже швидко випаровувалася і на цілу ніч не вистарчало.

7. Hexe

Hexe Well-Known Member

ого, то у вас так сильно гріють батареї? а якщо якийсь "щит" на батареї зробити?

8. Анута

Анута Well-Known Member

хіба тими самими коцами позавішувати

9. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Гріли, як ми жили у Львові на Левандівці, зразу перший будинок від котельні. Там до батерей не можливо було доторкнутися рукою

10. katysik

katysik Well-Known Member

Дівчата, в малого декілька днів підряд червоні щічки на вечір і на лівій такі біленькі дрібні сухі прищики, припустили, що то може ми обвітрили щічки на вулиці, а мама сьогодні нагнала сумнівів, що може то харчова алергія :no: може так алергія проявлятись?

11. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Дівчата, як визначити, чи то атопічний дерматит, чи ні?
    Значить, у нас така ситуація: доня захворіла тижні з три назад (спричинений вірусом нежить, який плавно перетік в бронхіт). Тижні 2 назад за порадою подруги намастила її 2 ночі підряд олією (50*50 рицинова і камфорна), і десь в той же час давала в ванну евкабал. Після того з*явились маленькі червоні прищики на грудці і зверху на животику (в принципі, там, де мастила олією). Зараз та висипка стала такою... не яскравою, але шкіра ніби сухіша в тих місцях. Тобто сам животик такий на дотик ніби сухий і нерівний. Ну і лікті стали сухі зверху (не всередині ліктя, а самі згини), але вона цілими днями пнеться повзати і на тих ліктях совається, то я не знаю, чи одне з другим пов*язано... Коротше, передивилась купу фото АД в інтернеті, ніби не схоже. Але на тих фото вже, мабуть, більш серйозні випадки. Поки на разі вівсянку 2 рази до того живота прикладала і мащу зволожуючим кремом. Думаю, чи на дієту сідати, чи нащо? До лікаря страшно звертатись - зараз зразу гормони ввалить

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то не страшно було робити? :)
    ну і даремно, хоч будете знати що у вас і як називається.
    ніхто вам зразу гормони не ввалить і ви не зобов"язані ті назначення виконувати.
    АД - сильна сухість і свербіж, так з першого разу, ніхто вам не вкаже, що у вас, ще й заочно.
    але те, що маєте реакцію - очевидно. і думаю, що евкабал вам її спричинив. там буде багато активних компонентів.
    моя на таке сильно реагує. один раз при застуді натерла її чимось подібним, то висип 3 місяці сходив.

13. glasses

glasses Member

І ми не можемо ніяк виявити алерген.
    Все почалось після лікування АБ вірусу.
    Вимили нас все.
    Маємо на личку - біля вуха таку пляму -червону+суху.
    Щічки червоні.
    А по тілу - 3-4 прищика - такі аж коричневі (темні).
    З щічками вроді троха попустило, але тепер пішло знову від вчора.
    Малого не свербить, але мене ті висипи так дратують.
    Були в дерматолога - деласкін+бовтанка+феністил+біогая.
    Вже пройшов місяць, вже краще, але в норму ми привести шкірку не можемо.
    Я тут перечитую і бачу, що зараз багато в кого загострення.
    Хочу повністю відмовитись від магазинного солодкого - може воно, бо останні дні ще й багато їх стоптала, не стрималась.
    То так тяжко.........

14. Anty

Anty Well-Known Member

і мого малюка теж на личку біля вушка з однієї сторони десь у 3-4 місяці була червона і суха шкіра. потім само пройшло. теж схиляюсь до думки, що це від солодкого, бо відмовилась від цукру і солодощів на деякий час і минулось. зараз їм звичайно, все в дитини в нормі

15. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

порадами подруг-родичів вимощена дорога в лікарню ;)

з опису мені подібне швидше на пітничку - шкіра під шаром олії не дихала, от і запарилась. Подивіться в неті фото пітнички - може подібне на те що у вас?

16. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Я на щастя знайшла алерген нашої висипки - це яйця. Перестала їх їсти і вже за тиждень висипка значно менша.

17. katysik

katysik Well-Known Member

В мене в малого теж пішла реакція, маю підозру на яйце і магазинну згущонку, поки виключила і те, і те, ждьомс...

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

зробила величезну дурість, сама знаю

страшно стало, вже як намастила
    Ні-ні, я перекладати відповідальність ні на кого не хочу. Просто на рахунок свербежу питання - а здатна дитина в півроку чухатись??? Бо або не свербить у неї, або вона не розуміє, що може почухати.
    власне схоже, але було спочатку, пітничка теж така сухенька стає, коли сходить???
    сьогодні, мабуть, таки покажемось лікарю

19. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

в мого малого теж шкіра була сухувата після пітнички, мастила зволожуючим молочком і минулося.

20. Hexe

Hexe Well-Known Member

здатна:) в нас коли був АД перший раз, то вона де могла дістати - чухала.