Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

звітую. То таки була реакція на хімію(
    Тепер малий їсть полунички з городу наші домашні - ніяої реакції. А от з ринку категорично нічого не хоче. Продавцям так і каже - у вас не черешні, а хімія.

2. ZaKohana

ZaKohana New Member

Т-т-т, нам вже краще. Взяла себе в руки, сіла на повну дієту і тепер я вічно-голодна мама :girl_wink:
    Ходили до алерголога для переконання у правильності діагнозу (все ж, я не лікар, алергії в житті ніколи не мала і не бачила її проявів). Там повний стандарт - супрастин і гормональний крем. З того всього купила собі ентеросгель (він же не зашкодить, правда?)
    Тепер чекаю зелений яблук і з закритими очима і носом проходжу поміж рядами полуниць-суниць-чорниць :connie_pull-pigtail

3. Vероніка

Vероніка Never give up

В нас аналогічно було. Намагаюсь тепер купувати фрукти-ягоди в знайомих з города, але все-одно перед споживанням замочую на якийсь час.

4. milkozavr

milkozavr New Member

в моєї донечки алергія на повіці біля лівого ока - червоні прищики, які то зникають то знову поширюються. педіатр сказала пити і мазати Феністилом. але вже тиждень лікуємо і не проходить. читала, що це може бути симптомом до прорізування зубів. в кого таке були- дайте пораду. підозрюємо що це алергія на полуницю-вже не їм. а так то їм все

5. ZaKohana

ZaKohana New Member

Наша алергія вже майже минула. Таки дієта творить "дива".
    Вже подумувала про те, щоб почати розширювати раціон.
    Аж тут побачила у ротику два манюні-манюні зубчики :girl_dance:, які починають пробиватися з-під десен. Сьогодні в нас червоні щічки, не прив"язую це до алергії, бо раціон не змінювала. Тому або сонечко пригріло, або зубки. Таке питання: чи варто зараз додавати у раціон нові продукти чи все ж чекати поки вилізуть перші зубчики (імунітет, я так розумію, зараз понижений)?

6. ZaKohana

ZaKohana New Member

Дописую сама у цю тему. Що ж, сподіваюся у всіх мамусь та діток вже алергія минула і сліду не залишила.
    Не знаю, як починати, коли починати, з чого починати догодовування. Йти до педіатра по індивідуальній схемі? Бачила в неті схеми при алергії, там значно довший період для споглядання та вивчення реакції дитини, ніж при звичайних умовах. Планувала починати ближче до 7 місяців, з осені.

7. Margarett

Margarett Well-Known Member

Не знаю чи Вам то стане у пригоді. Я починала догодовування з 5,5 міс. З зупи - картопля, кабачок, салера (петрушка), цвітна капуста в останню чергу додавала моркву. Всього по-кубику, варила, перетирала на ситі і з чайної ложки і спостерігала за реакцією, далі порція збільшувалась. Звичайно спочатку зупа з трьох компонентів, потім з чотирьох ....

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Вам ще як мінімум місяць не варто хвилюватись. почекайте, нне спішіть. потім будуть сезонні вже овочі-фрукти. давайте те, що їли під час годування. не повинно би було бути алергії на то.

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Коли активний харчовий інтерес з"явиться. Не раніше 6-7 місяців.

Вирішувати Вам, але якраз педприкорм дуже добре для алергічних діток. Не треба боятися "дорослої" їжі. Головне, чітко дотримуватися правил прикорму, розтягнути період мікродоз подовше в часі, не спішити, слідкувати. Ну і введення явно алергенних продуктів починати пізніше.

В нас змінився перебіг реакцій. Якщо раніше дитину більше турбувала сухість і висипки після реакції були довготривалими (до 3-ох) тижнів, то тепер я чітко бачу, коли реакція і на що. Ну і тривалість. Припустимо, з"їла щось алергенне сьогодні, то вже через годину-дві деякі плямки червоніють, з"являється кропивниця, свербіж, а через 2 дні шкіра сама очищується і стає дуже схожа на нормальну здорову. Враховуючи, що вражені всі руки-ноги-шия, то дуже незле. І те старе гоїться класно. Мали на фоні прорізування корінних зубів зниження імунітету, то загострення було страшненьке. Вирішила дати Ентеросгель. Не знаю, чи то від нього, але стало значно легше. Ну і ще мастимося кремом з норковим маслом, чудовий крем, не до порівняння зі всякими Фізіогелями і Ля Рошами, і ціна приємніша.

10. ZaKohana

ZaKohana New Member

Що це за крем? Ми наразі на Ойлатумі.

11. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

випадково купила і дуже приємно вражена від крему babydream rossmann pflegecreme для дуже чутливої шкіри
    особливо тішить склад - має пантенол, без всяких віддушок, пише, що без парабенів. дуже приємно наноситься, швидко впитується і таки зволожує. не липкий не жирний. ну і ціна - в районі 20 грн.

12. Virginia

Virginia Well-Known Member

ви просто купили, чи вам якийсь лікар порадив?

В нас зараз нова хвиля:sad: ми в селі, в малої цілодобовий доступ до малини і знову трохи посипало ноги... чухається, погано спить:sad: Так не хочу знову тим пімафукордом мазати.

13. Corena

просто купила, бо закінчились в хаті всі мазючки, а в аптечній косметиці за 200+грн я розчарована.
    деласкін? нам дуже помічний, тричі вдень, то за 2 дні чудово все загоюється. при чому в нього така цікава дія - саму висипку він підсушує, але на загальний стан шкіри не впливає, тобто більше сухості не стає.

14. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Теж просто попробувала його, і він не викликав ніякого подразнення (а в мене і малої чутлива, алергічна шкіра), єдине - здався трошечки жирним, але не дуже. Якщо шкіра подразнена і пересушена то допомагав простий крем Нівея, але оригінальний німецький. Для малої купляла А-дерму крем для атопічної шкіри з вівса, непоганий, принаймі гірше не робив, от Ля рош позе Ліпікар трохи гірше був (консистенція і запах гостріший), а від їх гелю для немовлят малу взагалі все пекло...

15. Corena

в дитини дуууже сухі ділянки шкіри, то ця жирність просто щезає, а шкіра дуже гарно згладжується. здорову шкіру я не мащу.

крем щипав шкіру, особливо коли була подразнена і розчухана, крім цього ніяких позитивних змін я не помітила. а гель для вмивання - так собі, не гірше, ні краще.

16. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Після цього я взагалі Ля рош для малої і для себе не беру, Ліпікар теж так ніби подразнював шкіру. Плануємо їхати з нею на море, підкажіть хороший сонцезахисний крем для чутливої шкіри (може хтось має досвід).

17. Magnolia

Magnolia Active Member

Знайома купувала для донечки з Bioderma. На жаль, не пам"ятаю, який саме, але купувала вже не перший раз і каже, що допомагає. В Bioderma є креми, які використовуються як в періоди загострення, так і в періоди ремісії.

18. Virginia

точно... я і забула про нього, добре що нагадали. Доречі, примочки деласкін ще кращі.

Я мазюкаю топіалісом і Ойлатумом і то і то не погане, але просто зволожуюче, а мені треба трошки дії

19. Corena

дівчата, як ваші малявочки?
    в нас дуже перемінний стан, але чітка тенденція до покращення.
    минулого тижня взагалі зійшло все - і висипки і сухість абсолютно зникла, при чому без всяких на то причин, ніякого особливого догляду, чи дієти, навпаки, ми так би мовити, пустили все на самоплив... аж не звично було торкатись тих місць, де завжди було, як тертка.
    але поїхали на пару днів до бабусі, і там в перший же день появився свербіж. не знаю на що думати, хіба песики-котики.
    але! все сходить і гоїться дуже швидко, турбує набагато менше. почала спокійно спати, що в обід, що вночі. не знаю, чи це пов"Язано, але раніше згадую наші ночі, як страхіття, а тепер прокидається 1-2 рази під ранок.
    я дуже хочу вірити, що ми таки переростаємо ту біду.

20. Virginia

В нас теж нормальний період (але лікарка казала, що дуже сильно впливає на стан шкіри гарячі батареї, тому я, звичайно хочу вірити, що вже більше погіршень не буде, але готова і до того що будуть). Дієт абсолютно нема, Марта їсть все і морозиво і печенька потрошки і всі фрукти і ягоди (крім дині і винограду), в мене теж дієти нема, аж до коли і алкоголю... дозволяю собі все.
    Єдине що Ойлатум мажу кожен день, лікарка радила це робити для профілактики, бо схильність до сухості таки є. Тішить що куплена баночка алерзину ще місяць тому - не відкрита.