Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тепер і я можу тут відписатись про наші алергічні справи...
    Життя Романа почалось з антибіотиків. Я лежала під трьома капельницями з всякою хімією, а він попри то їв цицю...
    Вперше у Романа вискочила плямка на шиї в 8 місяців. Турбувала, зуділа, він розчесував її до неможливості. Але після декількох поїздок в Карпати вона благополучно щезла.
    А от восени минулого року Ромік захворів. Після курсу антибіотиків з ним почало діятись щось страшне. Шкіра по усьому тілу почала сохнути. Дисбактеріоз був на лице. Стан ускладнювався прорізуванням зубів. Какав він один-два рази на півтора тижні, що теж відбивалось на шкірі. Алергія ставала все сильніша, шкіра зуділа. Поради дохторів про мазі і антигістаміни я свідомо відштовхувала, розуміючи можливі наслідки. Виявити алергени у мене не виходило. До середини зими ми зовсім майже перестали спати вночі. Було загострення за загостренням. Ноги вкриті суцільною лускою. Рятувала сина від зуду вівсяними ванночками, чередувала їх з чередою, мазали "Червоною шапочкою", старались по максимуму гуляти...То був караул. Спала я напівсидячи з Романом на руках, і коли починався зуд, то змащувала зволожуючим кремчиком, і з цицьою в зубах він засинав...Так ми перебивались довгих 7 місяців...По моїм спостереженням загострення починалось при активному прорізуванні зубів, коли зуб вилазив, стан полегшувася, тому в результаті я на 100% пов"язала це з кишечником і вже всупереч всім порадникам навідріз відмовилась від походів по алергологам і дерматологам. За весь цей час я познайомилась з купою мам, які мають схожі проблеми у дітей. Бачила море випадків і результатів, до яких привело лікування нашими "стандартиними медодами", від долі деяких діток на сьогодні, я просто плакати хотіла. Мала можливість порівняти десятки рецептів виписаних нашими лікарями при аналогічних випадках.
    Скажу вам, вони один від одного мало чим відрізняються...Від усього почутого і побаченого в мене з"явився страх...страх перед лікарями. Я боюсь іти в поліклініку сама і боюсь що туди втрафить моя дитина...
    Станом на сьогодні в Романових 1,10 місяців, маєм 20 зубів. Ножки та й все тіло чистесенькі, ні натяку на те що було, всі мої побоювання про шрами, які могли б залишитись від тих ран не справдились. Про алергію нагадує лише звичка Романа почесати ноги, якщо рознервується, і я по звичці біжу переключити його увагу на щось інше...Я дуже хочу вірити що те що було не повториться, адже заліковуванням ми не займались, хворобу зверху не маскували і не заганяли всередину, ми лікували сам організм, полегшуючи гострі стани не хімпрепаратами а травками і народними методами.

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Наталь, ну а з каканням як? Ви кишечник якось приводили до ладу? То я так розумію після антибіотиків таке сталося?

3. Fleshka

Організм був нездоровий, антибіотики стали поштовхом, останньою краплею. Це мій висновок після того як я згадала про маленькі прояви алергії раніше, до року.
    Лід, знаєш, може зі мною мало хто погодиться, але зараз я є противником всяких біфідів, біогай і решта бактерій. Перші місяці життя Роман вдосталь того наївся. Какав він все дуже рідко. І після введення прикорму також. Немає пробіотика який відсутній в моїй аптечці. Лікарі все виписували і виписували, а я сліпо давала і давала...ну а якжеж..то ж не ліки! то пробіотики...після припинення прийому за 2 тижні Рома знову мучився. Знаєте, навіть швидку викликали йому в 3 місяці. Отруївся ентеролом.
    З того часу я відмовилась від всього. Нелегко було нормалізувати флору без пігулок, але... той шлях я вважаю єдиним правильним, принаймі для нас.
    Роман не любить кисломолочне, не їсть овочів, і яблук, тобто здавалось, чим жеж прочищати той кишечник. Я придумувала що могла: кефірчик вимішувала з бульбочкою, до макаронів домішувала шпинат чи броколі, хліб купувала з висівками, пити - сушку з чорносливом або воду...ну і не без допомоги гомеопатії...раз в місяць приймали призначені дохтором горошки
    Зараз Рома какає щодня регулярно, флора явно покращилась це відбилось і на стані шкіри. З прорізуванням останнього зуба спати ми всі стали краще.

4. Kleo

Kleo New Member

часто таким поштовхом може бути прививка. У моєї дитини почалися постійні алеогічні висипки і запотівати шийка (доходило навіть до ран) на наступний день після того як дала прививку від гепатиту В в 1, 5 місяці

5. Fleshka

Власне я собі тільки уявити можу що б було з Ромком, якби я ще на прививки погодилась...

6. veronka

veronka зла друзя

7. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Флешка,а якими саме народними методами ви лікувалися?(можна в ПП)
    Племінницю (1,9міс) висипає від фруктів,морозива,цукерків...,і так само все чешеться.Сестра якоюсь маззю намазує ранки,виглядає то як тоналка,то ніби маскірує,і дієти дотримується.

8. Fast

Fast Well-Known Member

Я як тільки чую морозиво, цукерки і дитину висипає, не хочу нікого образити, але мене аж тіпати починає. То здорову дитину може почати обсипати! А фрукти можна і не всі давати.
    А Fleshka просто молодець і я думаю, що смаколиків різних не їдять.
    В моєї малої теж недавно тільки все нормалізувалось, але висипки почались в 3 тижні і також все тіло було таке шершаве як луска. Правда в 7-8 місяців з тіла посходила та луска, а щоки ще довго були шершаві. І меню в нас було подібне як в Романа Флешки, але більш різноманітне (мала абсолютно все хотіла їсти). Ні дня не було, щоб 2-3 печених та сирих яблучок не зїла, щодня кефірчик, сирки... І мені дуже неприємно було, коли до мене з мудрими порадами лізли - типу дай смажений блінчик, магазинний сочок, вона ж так хоче чоколяду, чи солодке печево, а кума брата-свата дає і нічо, а ти тільки все таке корисне, варене парене. Або ще крашче - захворіла - то треба антибіотик дати! (бо щось на попрпвку іде). Це при тому що за весь час мала тільки 2 рази мала температуру і 4 рази соплі. Ну і ми без прививок. Свекруха мені уже нічого не каже, а мама видала - ви ж нікуди (на моря-океани) не їдете бо прививок нема!

9. MaryF

MaryF Well-Known Member

і мене це цікавить..
    а мій має 2,5 років і не їмо ні цукерок ніяких, ні шоколадок хіба печиво "Марію", але постіно хтось старається чимось"смачненьким" пригостити і дуже дивується чому я дитині не даю цукерок. В нас алергія на все молочне і яйця, ну і хімію всяку. Вже все пройшло руки ноги були чисті, а зарас знову ті шуршаві плями починають появлятися, навіть не знаю від чого.

Останнє редагування: 14 Червень 2011
  10. Fleshka

Народними методами не лікувала, а полегшувала гострі стани, не раз тут писала про наслідки які бачила в інших діток від лікування мазями. Зараз добра половина не може без інгалятора і антибіотиків. Тому вибрала такий от, нелегкий шлях, відмовитись від швидкодіючих препаратів. Я поклалась на Романа організм, мусіла вірити що він то переборе, адже прививок не робили і імунна система дитини не є зіпсована в такому віці, вірила, що вона повинна справитись з тими алергенами з мінімальною допомогою, щоб на майбутнє не боятись з"їсти печенько чи жити в стерильності. Вище описувала в темці якими засобами знімали свербіж. Можу повторитись, що в основному це вівсяні ванночки та череда. Зараз абсолютно ніяких продуктів не виключаєм. Хіба цукерки і солодощі не даю. Лише домашня випічка.
    Маскувати - не вихід...я зволожувала постійно "червоною шапочкою" щоб полегшити відчуття сухості. Не на довго проте допомагало. Годинку - півтора не чесав.

Я не знаю як буде далі, яка буде шкіра восени, але сподіваюсь я все зробила правильно.

11. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Це і мене тривожить. А то в сина ніби висиппройшов. Дійшла я висновку, що причиною були теж ліки.

12. Fleshka

Наталь, ну бачиш, в нашому випадку я бачила прямий зв"язок між прорізуванням зубів і посиленням висипу. А ми вже маєм їх повний рот - 20 штук. Найближчим часом свіжі нам би не мали лізти. Тай про какання писала. Зараз цей процес щодня, а деколи двічі. Такого ще за все життя Ромка не було. Тому і сподіваюсь що ми своє перетерпіли.

13. Adelaida

Adelaida Active Member

В Аліси вчора зявились плями по тілі - кропивниця. :sad: А сьогодні додалось якесь покашлювання, захриплість голосу, хрипи, постійні пчихи, сопельки. І ще в нас ікла лізуть-лізуть і вилізти не можуть.
    Викликала педіатра, щоб послухав. Звичайно, призначив стандартну схему з супрастіну та афлубіну. Супрастін від висипки та ймовірного стенозу гортані, а афлубін від ймовірної простуди. На питання, а чи можна без цього, відповів, що "в нас немає вибору". І це приватний хороший педіатр. :sad:
    Попросила чоловіка купити череду та ромашку, будемо купати. Звузили меню до мінімуму, циця нон-стоп.
    Дівчата, порекомендуйте гомеопала в ПП, будь ласка.
    Виникло питання, можливо допоможете.
    Чи треба мені самій притримуватись жорсткої дієти? В принципі, ми нормально харчуємось, зайвої хімії не їмо. Але чи треба зовсім обмежити його до каш та відварного мяса?

Останнє редагування: 21 Червень 2011
  14. Bobas

Bobas New Member

При кропивниці бажана строга дієте. ЇЇ не так легко позбутись.

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

хочу питати у знаючих...отже, мастимо ті плями фукорцином (4 дні треба), купаємо в череді, нині вже спробуємо у вівсяних пластівцях (то якось чередувати, через день, чи як????)
    чухає сильно біля ший і на пісюні....мащу в такій ситуації дитячим кремом з ромашкою і чередою..звичайний..харківський...

виключили солодощі (вафлі, палички, печенька)+ягоди....що ще не давати у раціон???
    компоти, певно, ні...а сухакрики, соломку суху, бублики??? чи то все теж табу?
    і як стосовно мого харчування?

16. natorella

natorella Well-Known Member

цукор в них не давати
    вони практично всі місять зараз рослинний жир - оті всі пальматати і проч.
    я б виключила, шоб повиводити з організму гидоту
    навіть печиво марія ніззя

ти АЖ так не мучся
    але шось таке зовсім хімічне - соуси покупні, морозиво, оті всі солодощі (якшо їси звичайно) - виключай

17. zetta

zetta Well-Known Member

Уляночка, воду бiльше пити не газовану...i малому, щоб виводилось. Е крем Ла-крi називаеться там суто витяжки з трав.

18. Уляночка

такого не їм..дууууже рідко.....під шашлик хіба...а солодкого я не любітель, хіба випічка пісочна...
    і як довго тримати його без "смаколиків"....без ягід...печива..

19. Олюська

Олюська Well-Known Member

Уляночка, а ти не спостерігала, як поводить себе висипка, коли ти виключаєш йому з раціону певні продукти? Я, коли годувала Олесю грудьми (вона прикорму ще не мала, бо було 5 міс.), сіла на строгу дієту, але алергія в неї не щезала (щоки були такі червоні, аж кров виступала). Аж тоді я вирішила спробувати не вживати молока (його з харчування не виключала, бо думала, що чим більше буду пити, тим більше буде прибувати:biggrin:) Після того алергії як не було вже на 4-ий день. Марчик вже великий хлопчик, не думаю, що проблема в твому харчуванні. Ти не помітила, коли почались проблеми? Може, ввели щось нове? Не може бути алергія на покоси, тополиний пух?

20. Уляночка

та то і не висипка,а окремі шершаві плями...я ніц не виключала,окрім солодощів,якими трохи грішили(вафлі і кукурдзяні палички) та ягоди...