Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Bobas

Bobas New Member

Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

На Виговського 37(5 поліклініка) безкоштовно можна зробити проби. Просто там же в стаціонарі (на 2 поверсі) домовитись за направлення треба. Я здавала в 1 рік кров малій на визначення алергену в Медісі. Заплатила 250 грн. До сьогодні на яблуко маємо реакцію- висип, кашель. Я думала після 3 років переросте. А ні, не переросла- певно ще не час. Головне визначили на що алергія- не даю і висипів нема і кашлю удушливого.

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Угу, свою власну. Маю пару друзів, поза 2 десятка знайомих і ще купу випадків, про які просто розказали. Почала активно цікавитись тим всім ділом, коли почались проблеми в Романа. Спілкувалась з лікарями які "за", які "проти". Свого Ромка я тим не намажу.

3. talja

talja Member

Декілька днів тому у малого по грудях появилась алергічна висипка яка його настільки непокоїла що ввечері груди нагадували велике червоне пятно і начебто нового нічого він не їв, зробили висновок що або дріжджі нові мама у паску давала, або собака знайомих яку він декілька разів гладив, та за ці дні все вже майже пройшло. Та я вже також втомилась слідкувати що їсть дитина. От сьогодні пішов із батьком у магазин по трубу назад прийшов із соломкою, все б добре та ніхто не почитає, що там гідроокис натрію (Е524), а можна купити соломку і без нього не гіршу! Ну це ж мої проблеми коли дитина роздирає тіло, задихається чи кашляє страшним кашлем!

4. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Ніхто зараз так вже активно не виписуе дітям мазі гормональні!!! Якщо десь комусь колись виписали, не значить, що всі так роблять. Все таки грамотні лікарі стараються встановити причину і підібрати способи лікування. А самолікування нічим не краще неграмотного лікування.....

5. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

думаю немає сенсу. Як я лежала з малим на Пилипа Орлика з жовтяницею і діатезом на все личко, то таке саме питання задала лікуючій лікарці. Вона сказала, що до 3 років визначити алерген, на який рагує дитина неможливо. Після 2 років можна все-таки зробити аналіз, але він дуже конкретного результату не дасть. Визначить найбільш алергенні продукти на зразок тріска і ікра).

ці продукти і дорослим шкідливі не те що дітям!
    А хто якими зволожуючими кремами корситується? Бо мені лікарка порадила крем, ніби непоганий, але ціна трохи кусюча)

Останнє редагування: 30 Квітень 2011
  6. Fast

Fast Well-Known Member

А ми користуємось Ліпікар (ля рош) ціна дуже косюча, але банкою 400 ml користуємося двоє вже біля року і ще ніяк крем не закінчується, то ж мене це влаштовує, а крем просто супер (враховуючи, що малій не всі креми підходять, то ціна виправдана)

Так, але просто потрібно казати, що дитині можна купити соломку такої марки, або печево такето, або водичку таку... і все !!!! і ніяких чоколяд і нових делікатесів. Ми так робимо :)

7. talja

talja Member

Та думаєте не говорю, а ще що шоколади можна маленький кусочок і все, а то як начебто я дитині жалію і ще кусок дають (і взагалі б давали коли не попросить) що головою об стінку. От і сьогодні після тієї соломки роздер всі груди! А батько у відповідь що не може вивчати всі етикетки, а назви не пам'ятає! (тут не посперечаєшся)
    Та мене ще цікавить одне... Раніше у малого алергія проявлялась на щоках, ногах (та й він так її не роздирав), тепер висипає на грудях від шиї і нижче до грудей, це вже вдруге за цей тиждень :girl_sad:

8. bilo4ka

В мене в дитинстві також був харчова алергія. особливо від шоколаду , яйця, червоних фруктів вивсипало. То мене мама (правда незнаю як) переконала що шоколадні цукерки їсти шкідливо, то я з садіка цукерки (як мене хтось там пригостив чи роздавали після якогось свята) додому в кишенці приносила. Зараз як мама розповідає, то мені аж себе шкода робиться:girl_in_dreams:

9. mysha

mysha New Member

Немає такого. В Україні точно. Якщо в одного виробника соломки є консервант, то інший виробник також без нього не робить. Не вигідно, бо за допомогою хімії здешевлюють вартість продукції або продовжують її термін придатності. Те саме стосується і печива і солодощів, гляньте на звичайне печиво "Марія" або бублики.

А про яку водичку йдеться? Якщо про звичайну, то ніби поки без хімії. Чи Ви про "Живчик"?

Мій Альошка так робить. Бере, якщо пригощають і приносить додому для братика. В брата проблем з алергією немає, але він лише надкушує і викидає, бо несмачні. Хіба "Спарту" їсть.
    В старі часи - дійсно шкода, бо цукерки були смачні і без хімії виготовлялись. А зараз я і сама ніяких не можу їсти (українського виробника).
    Писала трошки вище:
    Значить мені одні "трійошники" попадались? Чому в них повинні бути різні способи лікування? Вони ж у одних і тих самих закладах вчаться, на одні і ті самі курси ходять? Одні і ті самі фармацевти їм нав"язують свою продукцію, дбаючи лише про власну кишеню, але аж ніяк про здоров"я Вашої дитини!
    Gestija, я проти антигістамінних не тому, що десь почула, що це шкідливо або десь прочитала, що це - зло. Я зі своєю дитиною пройшла всі сходинки від атопічного дерматиту до астми найвищого ступеню. А народила я здорову дитину! На жаль, я завжди вірила звичайним докторам, виконувала їхні рекомендації та купувала найдорожчі ліки. Про що дуже шкодую! І звертаючись до інших мам, застерігаю: "Не давайте дітям антигістамінне, шукайте альтернативу!" У нашому випадку помогла класична гомеопатія (ключове слово КЛАСИЧНА). Бо від некласичної може стати гірше (нам стало).
    А з класичною моя дитина-астматик вже 1,5 роки без жодних ліків (антигістамінних, спазмолітиків, жарознижуючих, противірусних, антибіотиків).
    ПС. Згадала, взимку була підозра на запалення - дала Суметролім, весною знайшли аскариду - дала Декаріс.

10. In4a

In4a Well-Known Member

Та не думаю... Славетні Костюченко в Чорнобильській, Беш на Орилка і такі ж інші "найкращі" алергологи-імунологи працюють за стандартною схемою... Більш-менш адекватна (як на мене) Плашенко в поліклініці на Чупринки, спочатку намагається якось без антигістамінних і гормонів обходитись...

11. Neytasa

А можна назви цих препаратів (не для реклами) Цікаво почитати :rolleyes:

---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 16:15 ----------

Я думаю тому, що причин винекнення алергічних реацій багато, від хронічних грибкових, вірусних, бактеріальних інфекцій, гельмінтів до маси побутових причин. В деяких випадках можна просто змінити спосіб життя, харчування а в деяких приходиться довго шукати причину.

12. bilo4ka

як це сталося? розкажіть!якщо дитина була здорова як сталося що ви її так залікували? в мого малого також атопічний дерматит, але наше лікування поки зводиться до того , що мама сидить на дієті і після ванни мастимо личко і вушка кремом для атопічної шкіри.

13. talja

talja Member

Я взагалі проти антигістамінних, та підкажіть будь-ласка що робити у тому випадку коли приходить весна, піднімається пилюка та ще харчова алергія і починається страшенний кашель, роздирання тіла, пришвидшується дихання... що робити тоді?

14. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Ось і до нас добралася ця напасть.
    В доці зявилася спочатку суха шкірка за вушком, розчухала до крові. Пішли до дерматолога в поліклініку, то призначили мазати фукорцином та пропити тавегіл. Про причини лікар навіть не питала і вияснити не пропонувала. Фукорцином таки кілька разів змастила, таблеток не давала. Пройшло за вушком, але зявилася плямка на ніжці. Спочатку малу не турбувала, а потім почала збільшуватися і свербіти. Причини я не зауважила. За декілька днів у мене страшенно розболівся зуб, довелося випити ібупром, потім полікувати під анестезією, і знову ібупром як відійшов наркоз, бо не могла витерпіти. Отут мацьопу мою пообсипало: личко, ручки, ніжки.Але розчухувала тільки ту плямку на нозі, висипка її ніби і не турбувала. Ніжку мастили боро, лавандою, дитячим кремом. Сама почала дотримуватися дієти, щоб не посилювати алергії (хоча нічого харчового не підозрювала). За тиждень часу на обох ніжках замість висипу пішли плямки, які вже страшенно свербіли.
    Вирішили звернутися до дерматолога Хомика А. в Сокільниках.
    Пан лікар мене втішив, що це "банальна алергія" і запитав, що я підозрюю. Відповіла, що медикаменти.Але він щось скептично до цього поставився. Спитав про харчування дитини і виписав лікування: гормональну мазь (рецепт: віт.А, віт.Е, кловейт, вазелін), феністил, строгу дієту мамі і доці, а також ... припинення ГВ!
    Я спокійно сказала, що відлучення- це нонсенс, старшого годувала 2.5р. і Настуню менше не збираюся. Доктор сказав, що нічого доброго в тому нема. Дописав рецепт. Заледве відповів ще на два мої питання. Сказав прийти через три тижні, якщо не пройде.
    Отож, страсний тиждень в нас був направду дуже пісним. Висипка зникла з личка. Але на ніжках плями і далі збільшуються. Антигістамін давала двічі, коли вже ми обоє не могли спати. Мазала тиждень ще дьогтевою маззю. Тепер кілька днів мастили бджолиним воском з прополісом. Результатів не бачу.
    Наразі найкраще нам йде ванна з вівсянкою та найпростіший дитячий крем. Це зовнішньо.
    Виявити алерген наразі не можу.(Перу дакосом та милом впродовж останніх трьох років, віднедавна ще й мильними горіхами, весь квітень не вживаю шоколаду, цитрусових, меду, арахісу, риби, обмежила потім і яйця та сметану, масло, за порадою лікаря виключила моркву)
    Як далі чинити не знаю. На що ще звернути увагу?

15. mysha

mysha New Member

А хіба в інтернеті недостатньо інформації? рекомендую сайт і форум Котока.
    Малому допоміг Сульфур (не плутати з Сульфур-хеель). Але іншим він може нанести шкоду. Адже при назначенні ліків гомеопат враховує дуже багато факторів і задає дуже багато питань (краще очно). Ніхто з аллопатів не цікавився сном моєї дитини, стільцем, вподобаннями у харчуванні, характером, щепленнями. Як протікали мої вагітність і роди. Стан шкіри та дихання мабуть і інші оцінюють. Тому ліки підбираються дуже індівідульно, а токож їхні розведення та частота прийому.

---------- Додано в 01:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

Дівчатка, я ж написала, що помогло моїй дитині. Я не можу порекомендувати щось інше, у чому сама не впевнена. До слова, в мене час від часу вся сім"я рятується гомепатією. Вдома вже майже не залишилось звичайних ліків (у одних вийшов термін, інші - я знала, що ніколи нікому не дам), хоча до гомеопатії була добра шафа (один небулайзер з фізрочином-вентоліном-фліксотидом скільки місця займав).

16. Neytasa

А може просто перестали використовувати таку кількість ліків і організм тепер своїми силами може справлятись? Я наприклад даю ліки коли вже дійсно сильні симптоми, хоча колись давно при любому ОРЗ дитині купувала мішок препаратів, зараз просто п,ем багато води, включаю зволожувач, якщо висип, мажу оліею озонованою або оліею горіха і ще багато різних способів. Тому відмова від надлишкового прийому ліків може бути з різних причин :girl_curtsey: добре що Ви знайшли свою:girl_curtsey:

---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:08 ----------

Добре що немае ніяких результатів, а могла би бути сильна алергічна реакція на все тіло, прополіс і віск дуже сильні алергени, особливо для дитини..... не потрібно так експерементувати...

17. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а склад крему?
    насправді це дуже просто, і робиться за 2 прості кроки.
    1. піти з діатезом до алерголога
    2. скурпульозно виконувати всі його поради.

Є й інші варіанти, але загалом схема та ж.

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ----------

це теж суттєвий аспект. Лікування класичною гомеопатією міняє спосіб мислення і ставлення до хвороби. І справа навіть не у невживанні ліків, а в виборі того, що і як лікувати. Фокус зміщується з симптомів, яких ми зазвичай боїмося і хочемо позбутися, на їх класифікацію і аналіз перебігу хвороби. Мені тепер в страшному сні не прийде в голову збивати температуру, замазувати висипку чи крапати ніс чимось окрім зволоження.

Але в ситуації
    цей підхід не допоможе. Зате він допоможе у виборі способу лікування. Це може бути гомеопатія, чи трави, чи ще щось, але принцип Герінга (зсередини назовні) мусить бути витриманий, інакше це буде заганяння хвороби всередину і "класичний перебіг патології" (с) Костюченко - від шкіри до асми.

18. bilo4ka

нажаль по французьки читати не вмію(
    Користуюся кремом фірми Mustela з серії Stelatopia
    Мені лікар радив купати дитину в кипяченій воді, щоб не подразнювати шкіру твердою хлорованою водою, і не допускати сухості шкіри, себто мазати зволожуючими кремами, а мені утриматися вді споживання алергічних продуктів, оскільки дитина на ГВ. Тому дивно, що інші лікарі таке призначають, що доводять дитину до асми((

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

схоже, Вам поталанило з лікарем :)

20. veronka

veronka зла друзя