Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем kucheryaska, 29 Січень 2010.

1. Girljanda

Girljanda New Member

Відповідь: Алергія! лікувати чи "само пройде"?

Цитата не моя.

2. Wiktor

Wiktor New Member

То все написати на бумажку, потім її викинути в смітник, разом з тими "рекомендаціями". Дивно, що ще не порекомендували мешкати на Марсі, там все стерильно и немає земних "алергенів"

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

То вже трошки параноя:) Родичі що голу дитину на руки беруть? Чи перед тим, як іти до дитини риються в смітнику. І ви вже вибачте, але яка мама з такими руками і родичі:), бо саме мама має відіслати мити руки декого, хто сам не здогадався.

4. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Добре будем жити в смітнику, їсти тільки емульгатори, обростем плісню, грибками і глистами, але при цьому будем смоктати чудо горошки і нам нічого не грозить!

5. DarkNess

DarkNess New Member

Gestija, а навіщо такі крайнощі?

В мене самої ніколи не було алергії, навіть не знала як вона проявляється. Але в дитини є, тож маю декілька запитань.
    Якшо в дитини висипка на спині не проходить вже 3 тижні, чи означає це, що алерген і далі поступає в організм, чи може бути таке, що це прояв по накопичувальному принципу?
    Чи може бути таке, що раніше не було алергії на певний продукт а тепер є? Бо ми зараз їмо тільки перевірені продукти, на які раніше висипки не було.
    Були в алерголога, прописав зодак, але я його не давала і не давала нічого. Чи варто?
    Порадьте як справитись з тою висипкою. Алергена я так і не можу визначити.

---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

І чи можна вводити нові продукти прикорму, якщо висипка ще не пройшла або коли можна буде?

6. Bobas

Bobas New Member

Ні, вводити продукти потрібно правильно. 1 новий продукт. Чекаємо на реакцію 3- 5 днів. Нема алергії- просуваємось дальше. З'явилась- тре чекати, поки перейде, зникнуть симптоми. Зникли симптоми- чекаємо ще пару днів і тоді наступний продукт.
    Такого не буває, як на мене можна і в бабусі купити продукти з сюрпризом (чимось обробила, підлила)
    То означає, що якийсь алерген дитину і дальше переслідує. Або поступає або доповнюється іншим. І він може бути не один. Це може бути 1 харчовий, а другий побутовий.
    Якщо дитині докучає-знімаю симптом- не мурдую. Алергічні висипи настільки сверблять, що можна до крові роздерти. А як ні- обмежую в різноманітності в їжі- дієта, мінімум мила, щоб шкіра не пересихала, плюс дитячий крем-зволоження.

7. DarkNess

DarkNess New Member

Чи варто давати протиалергічні препарати?
    І як знати чи висипка турбує дитину, до спини він же не дотягується....?
    Чи можна давати червоні яблука, які ми їлираніше, чи вони можуть підсилювати висипку...?

8. kljysochka

kljysochka New Member

а ви питали то всьо свого алерголога?
    дивно, шо йдете до лікаря, і нічо не вияснили

9. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Наевно, що не варта. Переважно, коли в дітей є загострення алергії, то потрібно максимум уникати всіх алергенів. Якщо висипка н7а спині і дитина себе поводить спокійно, то нервувати нема чого, хоча висип має турбувати.

А ми ніби вже і вилізли з висипу, лише тепер я стараюсь за ним дуже пильнувати. Висип по тілу пройшов раніше . А от з личком було значно важче. Тепер купаємось в Ойлатумі 2 р в тиждень і максимум мажу олійкою. Таким "слимачком" перебуваємо два дні - мене це так тішить, а то раніше одразу висихало. Спимо вже добре вночі і сон в обід спокійніший. Практично нічого нового не воджу. Сир і риба, сметана і яйце - їмо кожного продукту 1 раз в тиждень.

10. DarkNess

DarkNess New Member

Від Ойлайтума я взагалі ніякого ефекту не бачу (як на 80 грн міг би й бути), шо з ним шо без.
    В мене екзема на руці, казали шо теж має допомогти, але шкіра всеодно суха, мащу оливковою олією.

А висипка в малого або від вітамінів, що приймав після хвороби, або від антибіотика, або від помідора, але давно вже того не приймає, а висипка всеодно не сходить.. от я й хвилююсь.

11. In4a

In4a Well-Known Member

12. Bobas

Bobas New Member

Можливо щось разом з'їли, в дитини висипка, у вас екзема.
    В мене на олію алергія, в малої також. Спробуйте мастити кремом нівея (простий синій) - на нього не повинно бути алергії. Його виписують всім, щоб розводити з антигістамінними (гормональними) мазями.
    Якщо дитина вже говорить- то скаже, якщо ні- дитина неспокійна. А якщо не свербить - то все гут, але на щось дитина все одно реагує- тре виключити!!! Прослідкуйте, але висипка майже у всіх випадках чухається.
    У загострений період (якщо хочете визначити алерген) бажано нічого не давати алергічного (червоного також).

13. Dobra

Dobra Well-Known Member

Чи є сенс у віці рік і 3 місяці здавати аналіз, щоб визначити алерген, наскільки він є достовірним? Хочу вводити молоко, а воно в мене під підозрою, але напевно накладається ще і якийсь побутовий, тому до кінця не впевнена на що ми алергуємо. А так би визначила, чи алергуємо на молоко і ввела би зі спокійною совістю.
    Хто знає?

14. mysha

mysha New Member

Хороший приклад показав для студентів...
    І то все? В нас висипка на будь-який продукт, який містить стабілізатори-покращувачі-консерванти. До слова, магазинний хліб - для нас теж алерген, дитяче пюре "Бебевіта", "Хіп", "Одеські..." - все з консервантами (від них також сипить). Про будь-які магазинні соки-солодощі-сухарі-бублики-сосиски-ковбаси-йогурти взагалі мовчу.
    Жоден лікар не скаже від чого у Вашої дитинки алергія - спостерігайте самі. Зато лоратадин, зодак, зіртек, еріус, а потім ще й гормональний елоком (бо антигістамінні були ні до чого) нам прописували п"ять лікарів (алергологів, імунологів) у трьох лікарнях. Елоком "поміг" - висипка пройшла, а алергія перейшла в астму :girl_devil:

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дивно, невже лікарі самі не бачать, що в 95 з 100 випадків при користуванні отим елкомом висипка переходить в астму або ж висипка за місяць другий вилазить ще агресивніша(то в кращому випадку)? Його виписують масово, ніби якийсь план мають...

16. madchen

madchen Member

В нас теж харчова алергія.... До трьох місяців шкіра малюка була чистенькою, а потім на правій щічці появилась червона плямка, з часом вона добряче збільшилась, а потім ціле личко періодично покривалось плямками.... Ми були виключно на ГВ. Я пробувала виключати зі свого раціону молочне, шоколад, яйця, а результату не видно. Звернулись ми до Гайдука (в Інфекційну). Він зразу сказав, що в малюка алергія на молоко, можливо навіть на моє... Виписав нам Феністил каплі і кальцію глюконат і наказав розширити харчування, а якщо не буде проходити, то звести до мінімуму ГВ.... В пеші дні після приймання капельок шкіра майже очистилась, а потім знову появляються плямки... Ну..мучусь я з тим овочевим пюре..малюк плює.. А що дальше робити???уууууу???

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А як виявили що алергія харчова? та ще й саме на молоко? на око? чи щось здавали, якісь аналізи?

18. madchen

madchen Member

Найбільші почервоніння появляються в той час, як малюк гамає цицю... коли спить чи бавиться личко виглядає чистішим. Лікар зразу сказав, що це харчова алергія. Може варто звернутись до іншого спеціаліста??? чи дати собі спокій...може з віком пройде?

19. Provizor

Provizor Well-Known Member

В мене двоє діток з висипами. Не знаю, на що алергія. Зараз Аня не чухається, тому особливо не лікуємся. Я виключила з раціону яйця, мед, шоколад. Маю підозру ще на молоко, але не уявляю тоді раціон дитини. Знаю, що корисно перебувати на сонці, не зловживати купальними процедурами і регулярно зволожувати шкіру. А щодо антигістамінних, то в період загострення на ніч давала зодак. Але ясно, що не вихід жити на цих ліках, головне виявити причину. Може хтось здавав кров на алергени? На скільки достовірний результат? Сподіваюсь, що з віком системи дозріють і "само пройде". Зі спеціалістами наразі не консультувалась.

---------- Додано в 23:59 ---------- Попередній допис був написаний в 23:56 ----------

десь маєте статистику?

20. Dobra

Dobra Well-Known Member

Їду завтра здавати, поділюсь потім досвідом. З низки лабораторій знайшла таку, де можна здавати окремими групами, мене просто цікавить молоко+злакові+білок+жовток, така групка недорого, орієнтовно 70 грн, і може ще група з кліщами, щоб виключити алергію на пилюку, розширені коштують до 400 грн (там багато таких продуктів, які ми в принципі не вживаємо - арахіс і т.д.). У державних клініках дешевше. Цікавлюсь достовірністю вже давно, однозначної немає навіть у медиків. Здаю швидше для самозаспокоєння, тому що хочу вводити в раціон молоко козяче.
    Просто наразі зайняла позицію самолікування (дієта+ГВ+гуляння), жодних антибіотиків. Наразі динаміка позитивна. Страшно звичайно, прослуховуємо легені постійно, але як уявлю ті ходіння по лікарнях (особливо в період епідемій) і вистоювання в чергах, робиться зле.