Алергія --> астма -->?

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by mysha, Sep 7, 2010.

1. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Відповідь: Алергія --> астма -->?

В серпні цього року помітила, що Данилко час від часу чухає носик, особливо на вулиці, від того часу таке було відчуття що ніс забитий, сопельок не було. В результаті нам це дало отит, лікувалися у Висоцької, вирішили проконсультуватися ще в Юрочка, він при огляді поставив діагноз - алергічний риніт. Приписав лікування на місяць, або без лікування проконсультуватися у алерголога. Ми таки прийняли рішення, і з"їздили до алерголога (Бергтранг В.І. в Охмадиті), вона вислухала,оглянула, ми з вени здали аналіз на виявлення в організмі алергії (забула як називається), і після аналізу (залежно від його результату) мали б здавати алергопроби. Дякувати Богові, аналіз у нас виявися добрий, при нормі 64 в Данилка показник був 31. І от тепер мене цікавить, чи може бути алергічний риніт без алергії? Хоча коли ми приїхали до алерголога то там я сама виявила в малого маленькі плямки на животику і спинці червоного кольору, лікар призначив нам ентеросгель на протязі 5 днів, і все минуло. Для мене все що стосується алегрії - темний ліс, бо жодних проблем з дитинства у Данилка з цим не було. Тож, чи може бути алергіний риніт без алергії?

2. mamaTimy

mamaTimy ... трохи вредна))

... А в нас вроді було все ок і вентоліном знімала спазм рідко, може раз в 2міс... А тут недавно помічаю, що як малого (майже 6років) купаю, то без вентоліну хоть в ванну не заходь. Як 5хв помитись то все ок, а як 15хв щоб похлюпався- грудна клітка бочкою і свист. Що ж тепер? А малий так воду любить((( причому не на шампунь, навіть просто якщо нічим не користуватись. В когось спостерігалось?

3. levandivka

levandivka З яйцями...

А у ванні якась хімія зберігається?

4. SoLana

SoLana Well-Known Member

Тільки як купається, тобто коли підвищена вологість у ванній? Попробуйте не закривати двері, щоб свіже повітря було. Суджу по малому, в мого власне на вологе повітря і туман (але на вулиці). Чи як просто перебуває у ванній кімнаті? Дійсно, якщо зберігаються пральні порошки і ін., таке може бути, або ж якщо на стінах є цвіль (чи як воно там).

5. levandivka

levandivka З яйцями...

На грибок реакція буває дуже сильна. Варто по 1 пункту відсікати можливі збудники...

6. amazon

amazon New Member

в нас кожного рку в серпні був страшенний брохіт з астматичним компонентом-ми пролікувалися -і слава Богу все скінчилося

7. konvalia

konvalia New Member

Дічата, я до Вас за порадою. Зараз найгірша пора року для малого(5,5р має виставлену астму), часті бронхоспазми. Порядьте, що даєте профілактично, щоб приступів не було, або принаймі менше. Протиалегрічні нам не помагають, сінгуляр також, а гормони ми не використовуємо.

8. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А в мене таке питання . В старшого час від часу обструкція, ось і на вихідних схопило. Поїхали ми до нашої лікарки-алерголога, а вона розповіла, що мають путівки на море на оздоровлення,а їхати ніхто не хоче (дивно?), але це не наша поліклініка(((. Хто що про це в курсі? Куди звертатись, щоб взнати точно? буду вдячна за будь-яку інформацію...

9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а путівки не в Симеїз? Я от теж збираю інфу, наразі невтішна

10. Маріка

Маріка Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть. Може хтось стикався з таким. Малому 1 рік 4 місяці.
    В суботу перед Великоднем попали ми в лікарню з гострою кропивянкою.
    Лікують дексаметазолом і супрастином або тавегілом. Поки ліки діють висипки нема, тільки дія ліків проходить, малий знову цілий покривається плямами.
    Вже відкололи дексаметазол 4 дні. Далі без шкоди для здоровя колоти не можна. Були у Чорнобильській лікарні у зав. відділення Возниці. Призначив ще на тиждень ще Преднізолон. І дексаметазон і преднізолон - гормони
    Питаю вашої поради, як можна без гормонів зупинити кропивянку, бо сама розумію, що таке лікування гормонами може для здоровя моєї дитини обернутися дуже плачевно.
    Крім гормонів, ще приймаємо купу сорбентів, пробіотики, дієта... Але таке враження що нічого не допомагає.
    Якщо не давати гормони, а лишити малого, щоб ходив червоний чим це може бути небезпечно?

11. Ука

шукайте, на що може бути реакція...
    Бо то не лікування, гроблення дитини

12. Маріка

Маріка Well-Known Member

Шукаємо, їв перед тим і яйце і кусочок дом. шинки і вишневий компот. Всі ці продукти вже, звичайно, виключили
    Вже практично тиждень їсть тільки рис на воді, вівсянку, і ГВ, може хліба сухого трошки погризти. А хвороба не вступається. Вже ніби і пересипало все тіло. Почалося з голови... вчора вже все було чисте, хіба ніжки від колін до стоп і ручки від локтей до кисті. А сьогодні знову вся голова :girl_cray:
    Я розумію, що гормоні то зло, але як без них обійтися???

13. Ука

потерпіти висипку і поспостерігати?
    що змінилося від учора до сьогодні?
    не лише дієта
    миючі засоби
    одяг, постіль (фарбники, чим перете?)
    іграшки
    тварини
    прогулянка (дощ, цвітіння чогось)

Аналізуйте все, записуйте

Позбудьтеся максимально пилозбірників - килими, зайвий одяг в кімнаті, м'які іграшки
    Постійне вологе прибирання без хімії (!)

Якщо організм уже алергізований, він може реагувати щоразу на нові алергени, на які раніше не реагував. Але усунувши той, що викликає реакцію зараз, зможете трохи полегшити стан і заспокоїти організм.

Гормонами і протиалергічними Ви заженете то все в асму...

14. Маріка

Маріка Well-Known Member

В обстановці майже нічого не помінялося, бо так як знаходимось у лікарні. Хіба проїхалися машиною в Чорнобильську і ввечері почала прогресувати висипка.
    Я постараю завтра обійтися без гормонів і препаратів, але дуже боюся, бо всі розказують, що як не даш ліків, то може бути набряк слизових і гортані.

15. Ука

може. тоді роблять укол гормона і в такому випадку відмовлятися буде не можна. слідкуйте за диханням.

якщо ж тримати постійно на тому - будете мати гормонозалежну дитину, яка без дози матиме постійно спершу висипку, а потім і асму (по суті - той же набряк)

а загалом, співчуваю Вам. В умовах такого стресу дуже важко мислити тверезо. Постарайтеся побільше почитати на цю тему, поспілкуйтеся з форумлянками, що пройшли через це (пошукайте в темі). Бо мені важко тут радити, моя мала "проскочила" етап висипок, відразу асму дала.

---------- Додано в 00:22 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

сирість?
    цвітіння чогось?
    львівський сморід? (бачу у Вас "ближні села", перед першою висипкою до Львова не їздили?)
    авто Ваше? пере самою Паскою якусь хімчистку салону не робили, а потім малий проїхався?
    ще зверніть увагу на свою косметику-парфуми. може чимось себе порадували новим до свят і малий притулився?

То я просто накидаю імовірні напрямки, в яких можна думати...

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:22 ----------

обстановка кардинально помінялася між першим приступом (вдома) і тепер (лікарня). Шукайте, що спільне.

Хоча, шинка могла тоді просто запустити процес, а тепер причина може бути інша.

Грудьми не годуєте?

16. Маріка

Маріка Well-Known Member

Перед висипкою ми нічого дома кардинально не змінювали. Я нічого нового ні з побутової ні з особистої хімії не купувала. Я уточнювала чи може то бути реакція на зовнішній подразник, але як сказала лікуюча лікар, якщо алергія на зовнішній, то супрастин або тавегіл знімають миттєво, а в нас після чистого уколу тавегілу плями тільки трошки бліднуть, значить алергія харчова.
    Я проживаю в містечку біля Львова, авто власного не маємо, для поїздки до Львова машину нам виділила лікарня.
    Послухаюсь я Вашої поради, завтра небуду давати нічого. Куплю той гормон, щоб був на всякий пожарний і буду слідкувати за станом дитини.
    З лікарні нас сьогодні вже виписали, будем лікуватися дома.
    Ще біда в тому, що як тіільки зявляється висипка, зразу піднімається температура, він стає капризний плаче, а чоловік тоді починає ходити за мною і страшилки розказувати, що може бути, якщо я дитині ліки не дам. :girl_devil:

17. Ука

висока?
    я, звісно, не лікар, але вам якийсь кір або краснуху не лікують гормонами, часом?

температура - дуже нетиповий прояв при алергії. консультуйтеся в інших лікарів.

18. SoLana

SoLana Well-Known Member

До Mapika:
    До речі мені пригадується, що Ви в темі про щеплення якраз говорили про кір, яким Ваш брат перехворів?

19. Маріка

Маріка Well-Known Member

Брат хворів у грудні, малий з ним не контактував.

37-37,5-38
    Ті плями, якими його обсипає є гарячі. Якщо наприклад, в нього плями на ніжках і покласти руку, то через колготки відчутно гаряче. Ну а потім вже піднімається загальна температура.
    Незнаю які мають бути висипи на кір чи краснуху, але думаю наша лікарка з 20 стажем і зав. відділенням в Чорнобильській розуміються в тому питанні (принаймі я надіюся)
    Розкажу як у нас то все почалося.
    В пятницю збирались ми гуляти. Я малого переодівала і зауважила на животику 2 червоні плямки. Я ще про себе подумала, що видно зїв щось не те. Гуляли ми години 3. Потім вже переодягала його на ніч і на живут вже був весь у плямах. Ми з чоловіком тоді зразу пішли у лікарню. Там зміряли температуру, була 37. Викликали чергового педіатра, вона зразу укол призначила (супрастин+дексаметазол) і сказала якщо до ранку зійде значить алергія, якщо ні, то інфекція. Лишили нас на ніч у лікарні. Зранку малий був вже чистий і ми пішли до дому.
    В суботу я нічого на ньому не замічала. Спокійно лягли спати. Вже в ночі (він спить зі мною) я відчула що він гарячий. Думала під церквою простудився. зранку встали, розсунула штори.... і мені чуть серце не зупинилося.
    Малий був запухлий так, що не міг на очі дивитися. Личко, живіт були червоні, як облиті окопом. Ми викликали швидку, знову укол (супрасти+дексаметазол) і ... лікарня. А там, як сказала мені сама лікарка, лікування стандартне (сорбенти, антигістамінні, гормони)...

20. Ука

це вже не початок. треба шукати причину раніше, до появи перших плям...

Я навіть не знаю, що Вам порадити... Знайти лікаря, який би відійшов від стандартної схеми, навряд чи вдасться...
    гомеопатія? Але такий гострий стан...
    Замкнене коло виходить.

А аналізи якісь здавали? Якщо нічого не мінялося, а харчування повністю гіпоалергенне, мені в голову ще прийшла глистна інвазія.