Алергія --> астма -->?

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by mysha, Sep 7, 2010.

1. mysha

mysha New Member

Відповідь: Алергія --> астма -->?

Анута, я робила аналіз антитіл до гліадину (А та G), простіше кажучи, на глютен. З імуноглобуліном А - все добре, в малого показник 5 (норма до 40). Але антитіла імуноглобуліну G до гліадину 40 (норма до 35). Треба обмежити каші і звичайний хліб
    Виходить, все що я старалась зробити для Альошки сама йому не потрібно: домашній хліб на молоці і звичайних дріжджах, домашній йогурт, домашнє морозиво і випічка. Каші на молоці йому також шкодять. Бо не можна молоко, крупи, дріжджі, муку, йогурт (бо то грибок).
    Через аллергію на плісняву - змінили в двох кімнатах шпалери (причину плісняви ліквідували ще минулого року і чорна пліснява Аспаргілус була абсолютно сухою, але її спори все рівно залишаються шкідливими). Цікаво, що на шпалерах зовні ми бачили невелику ділянку, уражену пліснявою, насправді вона була разів в п"ять більша.
    Через аллергію на грибок Альтенарія повикидала всі вазонки, бо цей грибок є на всіх кімнатних рослинах. До речі, як позбулася вазонків - малий перестав підкашлювати.
    Наразі в нас ремісія ттт. Малий ходить в школу без будь-яких ліків. Через астму він міг би не ходити на фізкультуру, але ми з чоловіком вирішили, що йому це не зашкодить. Та й малому дуже подобається! Ще ходить в дорослий басейн тричі на тиждень.
    Почали споживати такі продукти, на які раніше було табу: 1 раз в день цукерка "Тофі", час від часу сосиски і кетчуп, апельсини, рублена ковбаса.
    В астму своєї дитини не вірю, вважаю, що у її виникненнні винні лікарі (зокрема, Возниця, Єфімова, Костюченко). Однозначно впевнена - знайду причину і її ліквідую!

2. Top-Olya

Top-Olya Well-Known Member

Розкажіть, будь-ласка, як ви взнали який саме вид грибка в вас був на стінах, як його побороли? Про квіти:girl_sad: вперше чую, але мене це також цікавить. Де саме робилиі як називались ті аналізи, по яких ви визначили, що в дитини алергія саме на ті грибки???

Last edited: Oct 1, 2011
  3. jantarna

jantarna New Member

Доброгого дня! Кому вдалося вилікувати астму за допомогою нетрадиційної медицини? Поділіться досвідом...

4. levandivka

levandivka З яйцями...

О-о-о! ліквідація..? Повісите їх? [​IMG]

Вам аудіо-версію надіслати? Чи потрафите читати?

5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

чому всі? в кожного імунітет, опірні сили організму, схильності! тощо різні
    що ж то за лікар....кидатися фразами "ВСІ" - сприймаю як відсутність думки на певну проблему, власної думки
    Спостерегла з Софіїною атопією, коли хтось з медиків не знає, як допомогти, або що зробити, каже як Костюченко "у вас типовий перебіг патології"
    вважаю такі фрази ознакою відсутності аналітичного мислення
    моя особиста думка: є можливість - змініть район проживання не в плані район міста, а в плані гегографічної віддаленості
    Закарпаття між іншим має суттєво інший клімат ніж наш, там тепліше і нема такої вологості
    Софії точно було б краще в Криму, але ми не маємо такої можливості, так змінити місце проживання
    Хоча, познайомилась з сім'єю в Криму з Західної України: жили на території Львівської області , вже 12 років живуть в Криму, на ЮБК, двоє дітей з трьох мали діагноз БА, з моменту зміни клімату приблизно до півроку часу припинились приступи, 10 останніх років віруски іноді в когось з членів родини бувають... зрідка. Все. Про той діагноз забули.
    Я задумалась.

6. mysha

mysha New Member

Чорна пліснява на стінах - це Аspergillus.
    Живемо на останньому поверсі з повністю відремонтованим дахом. Рік тому почав протікати шов між будинками, мокла стіна від стелі до підлоги, пішла пліснява. Прийшов майстер, поклав жесть і стіна висохла.
    Аналізи робили в приватній лабораторії. Аналізи називаються: алерген із Allternaria alternate (це той грибок, що на вазонках), а другий це алерген із Aspergillus mixt (це суміш з 11 видів різних грибів, включаючи Penicillium, asp. Fumigatus, кілька Кандід та інш)

7. Top-Olya

myshaДякую за інформацію може і я колись перевірюсь, скільки хворію досі незнаю на що маю аллергію, приймаю дозу - легше, ось і все лікування. А зараз в сина, після операції на легеню, знайшли еозинофіли в тканинах легені і грибок, з цим треба терміново щось робити , тому і питаю, саме що дивне, що в нас за загальним аналізом крові еозинофіли в нормі.

8. jantarna

jantarna New Member

У мого сина теж еозинофіли в нормі, але імуноглобулін е перевищує норму в 6 разів. Ви не перевіряли рівень імуноглобуліну е?

9. Top-Olya

Нііі, не перевіряли, я майже рік боролася з кашлем, відправляла все його до лікаря, там слухали, робили заг.аналіз крові і казали, що аналізи як в космонавта - здоровий, шукайте гельмінтів. Та поки думали шукати гельмінтів в нього стався пневмоторакс, але то зовсім інша і довга історія... і вона до астми немає ніякого відношення, просто питання є спільні, та і сама астматик тому в розмові приймаю участь.

10. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

напишіть, буль-ласка;)

11. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

ви молодець! Бо коли людина щось відкидає, не вірить, не думає про це, то воно і справді все менше і менше турбує а потім кудись дівається. Я також не могла повірити, що в мене може бути астма. Я собі її набула, але я успішно не думала про неї, бо мені не хотілося мати астми, і я її не маю. Так, в мене бувають загострення, ком в горлі, закладений ніс, але це дуже рідко і на то завжди є причина (здебільшого паління бадилля восени і використання певної хімії в квартирі). А от друга частина вашого допису, про винних лікарів, це не правильно. Відпустіть погані думки, радійте здобутим результатам і думайте про довготривалу ремісію і повне одужання. Або взагалі не думайте, сприймайте свою дитину як повністю здорову, просто як таку якій дещо треба обмежити і все. Якась проповідь вийшла :) Але чим більше думаєш про болячки, тим більше їх притягуєш. Перевірила на собі і на своїх дітях. Ми просто про хвороби не думаємо. Соплі - підтерли, псикнули водою і забули. Моя дитина здорова! Я навіть дитині не кажу: ой там в нас сопельки, чи чому кашляєш. Прийняла міри і забула. Наступного дня ні сопельок ні кашлю!

12. Ascorbinka

шкода, але деколи це не можливо...

не думати можна коли діти здорові, або майже здорові (ГРЗ, вітрянка і т.п. дитячі радості), астму важко назвати дитячою болячкою, і мені, як дорослій, до сліз важко коли дитина каже "мені важко дихати", або "мама, що я зробив не так, чого знов починається?...бо тільки уявити собі, як то воно дитині і не вдихнути на повні груди.

І як не крути, а все крутиться навколо тої зарази: туди не підем, бо там будуть цукерки, а там різкі запахи, вчасно смитися додому, бо на холодному повітрі кашляє, а там трави пахнуть. То тільки й думаєш, перш ніж зробити крок вправо/вліво від звичної стабільної обстановки, бо хто зна як відреагує.

Правильно дівчата казали про зміну клімату, в Солотвино я його не обмежувала, і була спокійна і в перукарні, і в лісі, і в кафе... вже не раз думала, що переїзд найважчий крок для батьків, але найлегший метод лікування для дитини (і найменш шкідливий;)).

13. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

14. mysha

mysha New Member

Я би на Вашому місці в першу чергу лікувала би грибок Грибок чи пліснява насправді набагато небезпечніші, ніж здається на перший погляд. Рекомендую фільм "Пліснява" (є на торрентах)

Схоже, що вона і в типових ситуаціях не дуже орієнтується. Бо перед тим як призначити дитині гормон (зокрема Фліксотид) могла би хоч раз (лікувалися в неї пів року) поцікавитися чи малий мав коли-небудь молочницю. Бо в інструкції до цього препарату є чітке застереження відносно молочниці. Але куди там до тих застережень - вона ж "світило" і кандидат наук. А її фраза " А без гормону вам ніяк не обійтись! У вас немає іншого виходу."
    Вже два роки обходимось!

15. jozya

jozya Member

mysha,
    а Ви здавали на ті всі гриби і плісняви аналіз - кров з вени? а що перевіряти самі обирали чи там стандарт?

16. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Так:girl_yes2:

17. Top-Olya

Так, нам після операції призначили ліки від грибка, до речі профілактично, тому що про те що є грибок ми дізналися тільки в п`ятницю, чоловік їздив до Київа робити так би мовити незалежну гістологію і ось там йому про це і сказали.
    А ось грибок, його аллергічна реакція на які межі розповсюджується??? Я чому питаю, ми зараз сина відселили з його кімнати, грибок є саме там, але чи це рятує, бо квартира ж та сама...

18. mysha

mysha New Member

Аналізи на ці алергени входять в стандартну педіатричну лінійку, яку алергологи рекомендують робити, коли відомо, що є алергічна реакція, але не відомо на що саме. Т.б. коли є тривала висипка чи соплі-кашель, і є перевищений імуноглобулін Е.
    Педіатрична лінійка приблизно виглядає так, але може дещо відрізнятися у різних лабораторіях

---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:08 ----------

В межах однієї квартири його спори є всюди. До речі, в кімнаті мого малого ніколи не було ні плісняви ні жодного вазонка.

19. In4a

In4a Well-Known Member

Ми здавали аналізи в Унілабі, то в них така:
    mysha, а де Ви здавали?

20. Ascorbinka

За порадою myshі ми теж здали, вибирали тільки потенційні алергени (з чим контактує), але причину так і не знайшли.

2 бали по арахісу і 1 на пилюку, все інше чисто, я дивилася на список і не знала чи то радіти чи плакати... класно, що можна не міняти раціон, проте алерґен і надалі невідомий. На межі норми молоко, але якщо в них одиниця поза нормою вже 2 бали, то молоко не обмежуватиму, забрала тільки арахіс (йолки-палки, то єдине, що купувала дитині в магазині))))))).

Тепер чоловік жартує, що вчасно перед похолоданнями здали кров, можна повертати додому пухові ковдри, а я думаю чи на пір"я "0", бо ми давно його забрали, чи справді нема алергії.