Алергія --> астма -->?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем mysha, 7 Вересень 2010.

1. ViTanya

ViTanya Member

Відповідь: Алергія --> астма -->?

Мабуть, strukOM хотіла дізнатись, в кого ми лікувались після Задворної. Ви будете сміятись, але в дитячого психоневролога. В малого були часті і сильні головні болі, звернулись до Нартікової в дитячий неврологічний диспансер, вона сказала, що це від алергічного набряку йде порушення відтоку венозної крові. Призначила на тривалий час препарати Хеель, малий почав дихати носом, напади астми ставали щоразу рідшими і рідшими. Зараз незначне затруднення носового дихання, астми нема декілька років. Голова болить рідко.

2. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

Нам прописали мулікант. Пройшли задишка та бронхоспазми від фізичних навантажень. Бронхоспазми протягом цього часу були, але виходиди з них легше і швидше. Приймаємо місяць. Не хочу продовжувати, хоча рекомендують приймати тривало.

3. Abundante

Abundante New Member

відгукнітся хто був у лікаря Федора Дем'янчука (сан. Хмільник). Чи є якийсь результат ?

4. рижик

рижик Well-Known Member

В нас в суботу був вперше бронхоспазм. Підозрюю, що викликликав його квітковий пилок і мед в сотах, то я так хотіла підвищити імунітет, бо часто кашляєм. Підвищила... Почалося в п"ятницю вночі сухим кашлем, в суботу почала жалітися, що болить в грудях, думала від сильного кашлю. Біль не минав, як почало в грудях свистіти, булькотіти, ледве дочекалась лікарку. Приїхала - бронхоспазм, виписала - ношпу, лороталин, ереспал, лазолван і вентолін. Вікуся ношпу зразу вирвала, легше не ставало, і я здуру пшикнула Вентоліном, тепер каюсь, боюсь що може то засильне. Лоратадину не давала, ереспал поки даю 2 рази на день, а не три. В ніс нічо не капаю, крім водички. Тепер маю страх, в нас і так бронхи слабенькі, часто кашляєм, а тут ще той приступ. Повністю оклигаєм підем здавати кров з вени на алергени, бо ми раніше мед їли і не було жодних реакцій, тай взагалі харчових алергій не було, а тут таке...:girl_cray:

5. Анута

Анута Well-Known Member

про алергію на мед я вже писала в темі 103 Хворіє дитина.
    Повторю коротко: вумна книжка писала, що алергія саме на пилок, а на продукти перероблені бджолою (її слиною) вже алергії бути не повинно. І може бути алергія на певний вид меду: квітковий є, гречаний немає.

Ви давали пилок - він і міг спричинити реакцію.

но-шпу на пустий шлунок не можна. Плюс якщо важко ликнути таблетку можна дати з ампули (вскрити ампулу: або на ложку і запити, або розмішати з солодким чаєм. Як є кому вколоти - можна і вколоти.

В нас на бронхоспазми (та і бронхіти) в аптечці но-шпа та антигістамінне (я надаю перевагу краплям Алерзин, Зіртек (але їх останнім часом ніде немає), або півтаблетки Алерону). В нас практично всі бронхіти йдуть з накладанням алергічної компоненти і як не зніму спазм, то не зможе сам відкашляти і "ляже" на легені.

6. рижик

рижик Well-Known Member

я ношпу розчиняю у ложці води і даю чимось запити. В наступні дні вже нормально пила
    тобто, якщо здавати пробу на мед, то вона може бути неінформативна?

7. Анута

Анута Well-Known Member

відверто скажу, що саме за пробу "на мед" я не чула (але всього знати я не можу - розкажете потім). Скоріше аналіз на алергопроби буде на певні види квітів, кліщів, покрову котів, собак, коней, продукти харчування (білок, жовток тощо) і т.д.

8. рижик

рижик Well-Known Member

я, власне, тому і запиталась, бо в Сінево у переліку алергопроб, окрім "педіатричної панелі", яку я планую робити, окремо йде мед (коштує 140 грн.). Ті проби, що йдуть окремо вони відсилають робити до Німеччини. Чи варто це робити, і, взагалі, мені Сінево з їхнім відсиланням крові до Києва щось недуже...

9. mysha

mysha New Member

Останні проби робила в Ескулабі, то там навіть немає в переліку такої проби на мед (та й на який мед - видів меду не менше десяти). Ми робили проби на пилок.

Чи варто Вам робити алергопроби? Якщо раніше ніякої реакції не було, а дитина зреагувала на продукт бджолиництва - ну то не давайте їй їх. Я робила вже кілька разів алергопроби (в різних лабораторіях), але лише тоді, коли не знала від чого малому погано. В нашому випадку проби були дуже різні, т.б. наприклад, в 4 роки немає реакції на лимон, а в 5 є; в 4 роки є реакція на сою - в 5 немає. Не дуже інформативно і жодного однакового результату. Шкода, що не роблять проби на консерванти, барвники і розрихлювачі.... бо якраз від них нам не дуже добре.

10. рижик

рижик Well-Known Member

сама вагаюсь, але в нас часто буває кашель, загальні аналізи крові при цьому нормальні, збільшені лише еозинофіли. Педіатри радили зробити проби, а почались наші проблеми з бронхами,коли ми переїхали жити на перший поверх і пішли в садочок (це було майже одночасно). От думаю тепер чи це така довга адаптація чи таки щось провокує цей кашель.

11. Анута

Анута Well-Known Member

От і для мене "алергопроби на мед" щось дуже сумнівне. На який саме?
    У вас скоріш за все була реакція на пилок

12. рижик

рижик Well-Known Member

та і я так думаю, тим більше, що мед ми перед тим їли і все було нормально. Просто побачила цей аналіз в Сінево і питаюсь?

13. Анута

Анута Well-Known Member

Напевно краще розпитатись у них ;) і нам розповісте

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, впринципі, діткам алергикам з бронхоспазмами садок протипоказаний. Сужу по собі. Мої алергії мутували і постійно перероджувались.

15. Bobas

Bobas New Member

Ми ходимо в садочок (рідко), але коли загострення було- сиділи вдома. Ну неможливо дитину закрити в хаті, бо вона алергічна. Я була постійно на телефоні, розказала виховательці що можна, а що ні. По початку ходили тільки до обіду. Потім збільшували час проведення в садку. Зараз ми і в садку і в школі раннього розвитку і на танцях і на вокальній студії і на худ. малюванні.

16. Женічка

Женічка Well-Known Member

Певно ще від дитини, тобто ступеня тоі бяки залежить. Я в першому класі від сили місяць два була :sad:

17. mysha

mysha New Member

Наш кашель завжди закінчувався бронхоспазмом, аналіз крові також нормальний і вічно збільшені еозонофіли.
    Згідна, робила так само. Вихователька була в курсі. Ходили і в садочок, і в бассейн і на карате.
    І в нас якась мутуюча алергія...
    Зараз еозонофіли в нормі, їмо навіть "фереро роше", "тофіфі", рошенівський "червоний мак". Проте від звичайних бубликів чи печива "Марія" буде бронхоспазм. З багатьма продуктами не експерементую: хліб, йогурт, компот, сік, випічка, морозиво тільки домашні.
    Згадала! З магазинного деколи даю сосіски (вищого гатунку).

18. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Нарешті ми зробили ті алергопроби! Аналіз крові з вени показав, що все ОК. Але при зіскобах результат був протилежний!!! Як так?! Маємо "+++" на домашній пили, "++" на грибки та шерсть вівці, "+" на шерсть котів та собак, на каштан та липу. Як боротись з домашнім пилом? І що робити з грибком дома (квартира на першому поверсі польського будинку, тому куди ж без грибка?!)??? От думаю штори зняти - це допоможе, як думаєте? Бо килимів, іграшок м"яких, книг, полиць в нас вже нема. Є лише диван та дитяче ліжко... І треба купити целофанові кульки на матраси. Якийсь жах...
    А ще нам виписали Кромо Сандоз. Хтось таким користувався? І чи був результат? Дуже сподівалась на специфічну імунотерапію (тобто алерген в мікродозах), але пояснили, що у випадку алергії на пил це буде не дуже ефективно, бо для отримання хорошого результату треба робити тоді витяжку саме з нашого домашнього пилу, а в нас в Україні таке не роблять. Чи може роблять?

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

зняти всі килими, мінімум домашнього текстилю, всі шафи-полички виключно зачинені, всі ковдри-подушки - синтетичні, які можна прати. Постійне вологе прибирання всіх поверхонь, кожне прання - подвійний або й потрійний цикл полоскання, бо порошок не випирається. І порошок краще брати без диспенсерів (такий, що збивається в грудки) або рідину.

переїжджати :sad:

20. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

З тим все ОК, вже десь півтора роки як навели дома порядок))). ось тільки штори ще висять (((. Невже знімати?!!!

Стараюсь, але не завжди все так як треба.

Користююсь Амвпеєм для дитячих речей, ніби поки все ОК, полокаю по декілька разів.

А ось тут вже точно повний завал ((((. Куди? Ми тільки в школу пішли, чоловік працює за 1000 кілометрів, дома як ясне сонечко буває. Та і фінансово не потянемо поки що. Але це питання весить наді мною як Домоклів меч (правильно?). Тільки обжились, і тут знову... Ще минулої осені сусіди згори робили ремонт, залили нам кладовку, і там "виріс гриб". Ми його вбили білизною, поки що не показався, але він то є...І в класі в нас грибок, холєра...
    От думка мені прийшла - якщо реакція на грибок, то капусту квашену та солені огірки можна їсти? Чи то одне до другого відношення не має? Пробачте за дурне питання)))
    Бідне моє дитятко!!!!