Аюрведа про харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Rona, 3 Вересень 2012.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Аюрведа про харчування

Ну бо марсіанська мама, то ще той варіант.

Доречі, я заплуталась. Лікарка каже, що мені кукурудзяну кашу можна, а інтернет каже, що вона для піта-капхи не дуже. Тобто у мене піта в балансі, вата зараз просто зашкалює і капха дуже висока. І всюди пишуть, що пшениця добре, а моя мені заборонила під карою смерті, бо вона має дуже в’яжучий ефект, а у мене ітак кров густа і всі лімфо-протоки забиті.

2. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

добре розріджує лімфу коріння солодки, шиповник і листя чорної смородини.

3. Маруся-мама

Трошки занурилась в розуміння харчування. І знайшла ось таку цікаву інформацію. Дуже мене зацікавило питання сезонного харчування. Виявилось, що я його не зовсім правильно розуміла. Сезонно харчуватись, то не означає об’їстись в червні ягодами а в жовтні яблуками. Це все набагато складніше і цікавіше.

Для прикладу. Зараз весна, і поки на дворі холодно (ну принаймі в нас теплом не пахне) можна їсти їжу з поміткою солодкий смак, тобто різноманітні злакові. Проте і злакові поділяються на важкі і легкі, і вам можна або важкі або легкі в залежності від кількості слизу в організмі. Якщо слиз у вас прозорий і незначний, то ви собі можете позволити такі важкі злакові як пшениця, жито, ячмінь, овес чи рис. Якщо ж слиз у вас важчої консистенції, то вам можна лишень легкі злакові такі як - гречка, пшоно, амарат, кіноа (я до останньої ніяк не звикну. неприємна вона мені) і кукурудза. Отже, навесні краще куштувати кукурудзяну кашу, ніж рисову, для осіб з надмірним слизом в організмі. Також ви можете сказати чи у вас надмір слизу за станом шкіри - якщо вона жирна і волосся швидко жирніє, то у вас слизу надмір і навесні краще уникати продуктів з пшениці.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А наступні 3 сезони як харчуватися?
    То десь є укр. чи рос. мовою?

5. Маруся-мама

Я знаю англійською, бо мені легше.

Кожен сезон має свої рекомендації, але вони ще дуже залежать від того чи у вас є дизбаланс в організмі і якщо нема, то як не порушити вже існуючий баланс. Скажімо літо дозволяє харчуватись холодною і без гострих приправ їжею, для заспокоєння піти - вогню.

6. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ще більше мою цікавість розпалили))).

7. Rona

Rona Мама-йожик

Просто кожна пора року має свою дошу, то впливає на організм, тому треба корегувати відповідним чином харчування, балансувати :)

8. Маруся-мама

І кожна доша ще має свої гуни.:girl_smile:

9. lilochok

lilochok Well-Known Member

дайте посилання, будь ласка. Мене теж те питання зацікавило. Я про сезонність раніше думала так, як і Ви

10. Маруся-мама

Дуже гарний сайт, з якого і замовляю всі трави - http://www.banyanbotanicals.com/
    Там і відео є, як правильно робити масаж собі, яка йоґа краща для кожної коституції і є тест на визначення пракріті і вікріті. Пракріті - це так би мовити ваша оригінальна будова, а вікріті - це те, що зараз переважає чи може в дизбалансі.

11. zetta

zetta Well-Known Member

Тут про вату , кафу , піту . http://audioveda.ru/audio?id=3942

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:39 ----------

Ну от, в мене вийшло по тесту таке : сама- доша (переважає піта )
    С физиологической, эмоциональной и психологической точек зрения такой человек представляет собой идеальный тип. Все три биоэнергии в нём хорошо сбалансированы. Такой биотип страдает значительно меньше от эмоциональных взлётов и падений, а также хорошо защищён от болезней. Если он всё же иногда болеет, то это обычно происходит из-за плохой пищи или внешнего (климат, сезон и т.д.) влияния. Хорошо сбалансированные люди замечают даже самые малейшие детали. Они следуют очень хорошо продуманному распорядку дня, потому что полагают, что успех никогда не приходит легко.

Их считают важными образцовыми личностями, и они часто занимают очень важное положение в обществе. К сожалению, такие люди крайне редки.

Хоч насправді я думала про себе значно інше .

12. Маруся-мама

Я також вийшла піта, хоча думала, що повністю вата. Вийшла змішана, і лікарка підтвердила. Потім коли почала розбиратись, то положення піти мені підходять - бути в русі )))

Доречі в дитинсві, як полягається, я була дуже виражена капха і мене неправильно годували, в результаті ціле життя надвага від якої важко позбутись.

13. zetta

zetta Well-Known Member

Я собі навіть не уявляю як би то мала до лікаря прийти з питанням вата, доша, капа, і тд ) то не Америка )

14. Маруся-мама

Ну так я ж не до пересічного лікаря пішла в поліклініку, а до того який власне знає про ті всі речі. Вона визначила все мені послухавши мій пульс.
    Мій чоловік ходив до такого лікаря, але чомусь тут в нас вони дуже мало говорять і пояснюють. Тому я зайнялась розслідуванням сама. Ще маю тут на меті піти до одного лікаря, який каже проблеми базуючись на інших речах. Вони то думають, що я до них лікуватись ходжу, а я за інформацією, ну і лікуватись також.:connie_pull-pigtail

15. Rona

Rona Мама-йожик

Отож, то найліпший спосіб, хорошим тестом, на 60 питань на кожну дошу мож визначити вікріті, і то... Я би сумнівалась всерівно. А пракріті тільки по пульсу чи астрологічно

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

Маю десь мати тест у ворді, може комусь треба, то пишіть ліхтронку, вишлю

16. Маруся-мама

Угу... ще хотіла сходити до того, що астрологічно визначає. Дуже цікаво.

17. Маруся-мама

Вчора в магазині побачила серію косметики за дошами. Взяла собі крем на очі і щоденний, але якщо на очі один для всіх то дуже вагалась який брати щоденний. Взяла для капхи. Виявилось не моє. Шкіру ще більше стягнуло. Он пройшла їх тест, то виявилось, що треба брати вату. О! І в магазині товар з такою націнкою, що абзац!!! Переходжу повністю на інтернет закупівлю!

18. Rona

Rona Мама-йожик

Маруся-мама, паролі/явки де збираєшся то купувати?:girl_smile:

19. Маруся-мама

То наша, доморощена, в Новім Йорку - http://www.verianaturals.com/veriaid/

20. lilochok

lilochok Well-Known Member

і я змішана вата-піта
    Підкажіть, влітку я маю послаблювати чи підсилювати піту? Заплуталась:girl_impossible: