Аюрведа про харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Rona, 3 Вересень 2012.

1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Аюрведа про харчування

А дайте почитати!
    Мене оці 2 роки муляє питання харчування. Те , що пропонує Аюрведа мені найближче. Правда з рибою-м*ясом ще до кінця не можу визначитись. Словом хочу детальніше почитати.

2. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

ви можете її скачати на сайті Торсунова

3. Rona

Rona Мама-йожик

то мож потрошки робити, спершу переходити на менш свідомі організми :) типу птахів, риб і т.д., насилля над собою то теж насилля :)
    так само як кидати пити/курити і т.д., прийде час і воно само відійде (якщо притримуватись режиму дня і молитви)
    і ще є один ньюанс, найбільше розум сприймає через слух, якщо хочете дізнатись про погані новини, чи ще щось такого плану, що може мати поганий вплив, то ліпше читати, а не слухати

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

вирішіть з чоловіком разом, то Ваша сімейна справа, мої хлопці сприймають аюрведу наполовину (молоко п"ють, масло гхі дуже люблять, спеції теж, а від м"яса відмовитись не готові), силувати їх не буду, то їх вибір

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не знала, що вони менш свідомі. Але якось так само собою вийшло, якщо імо, то переважно мясо птахів або рибу.

5. Virchuk

маю ще запитання, кави мені по аюрведі мені не можна, а я її так люблю:) як бути?

6. Rona

Rona Мама-йожик

прослухати лекцію про каву і чай :) я теж любила, але вже 2 міс. не п"ю їх

7. Virchuk

пойняв:) завтра буду шукати цю лекцію:)

8. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

І я за тему дякую. Давно вже хочеться про щось таке поговорити і думками\досвідом обмінятися.
    Мене питання раціону зачепило в момент планування вагітності. Тоді забрався фаст-фуд\соуси\дешеве солодке і т.д. (коротше кажучи куплялися інгрідієнти і майже все робили самі, включаючи хліб). Після родів через погане в моєму розумінні харчування (чит. вище) (попала на пів року до свекрухи і готувала вона) почалися проблеми з ЖКТ. Раніше такого не було (бо теж трохи в неї жили). Думаю, просто мій організм звик до хорошого і об'явив бунт. І мені на очі попалася книга А.Карра "Швидкий спосіб зкинути вагу". І пішло-поїхало. Перечитала купу л-ри про вегетаріанство\веганство\сироїдство. Зупинилися на роздільному харчуванні з поступовим прямуванням до сироїдства. Правда старалися звести молочку і злаки до 0. Ну і сирого в раціоні зразу значно побільшало. Потім поступово забрали м'ясо\птицю (якраз через ті вібрації) і перейшли на рибу\яйця. Хоча категоричними наразі вже не є і в гостях їмо деколи. Молочне я особисто їм тільки у вигляді твердих сирів. Люблю я їх шо поробиш))).
    А від недавна і Аюрведою зацікавилася. Мені сама філософія близька. Особливо про дітей. Ну і в харчування потроху влажу.
    Хочу у практикуючих запитати -чи змінилося щось явно в плані здоровя? Ви лакто\ово вегетаріанці на всі 100%? Бо часто натрапляю на статті про те, що вегетаріанці в плані здоров'я нічим не відрізняються від звичайних людей.

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:37 ----------

Власне з цього приводу і забрали м'ясо тварин. Але зараз я вже розумію, для чого це в першу чергу потрібно духовним людям. Для цього мабуть і пости придумані- щоб людина перед великими святами своє енергетичне тіло очистила. Якось так.

---------- Додано в 09:54 ---------- Попередній допис був написаний в 09:43 ----------

Свет, моя думка після року прямування до СЕ - а воно треба аж на стільки? Я для себе зробила висновок, що треба тим менше паритися. Особливо з дітьми. Тут ще ж такий момент випливає - організм швидко відвикає від поганої їжі. І потім дуже відчувається, як не то з'їсиш. В мене після ДН малого вже 2 день самопочуття не альо. Правда я там і їла все потроху. То все треба відслідковувати. Чоловік в мене працює в офісі. Там теж не завжди виходить добре харчуватися.
    Ну і з малим то важче явно. Тому я йому прививаю смак до їжі без глютаматів\без жареного і по можливості рафінованих продуктів наразі. Ну і на скільки зможу- то не даю магазинного солодкого. Сухофрукти\мед\саморобні цукерки\халва\торти - то його все наразі))). Бабусі правда в шоці- як то так цукерочку не дати. Але то таке. У нього хліб бездріжджовий прирівнюється до найкращого солодкого в світі))).

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:54 ----------

Дякую за рецепт. Давно вже думаю як то всі 6 смаків зробити.

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

А на рахунок таблички про оптимальний прийом їжі - то вона мабуть для росіян написана. Нам треба 1-2 години відняти. Яблука( як і всі кислі фрукти) згідно багатьох джерел після 6 роблять бунт))).

9. Virchuk

можете пояснити чому?

10. Sera

Думаю, що табличка розрахована на росіян, бо сайт то російський. Різниця в часі з ними в 1-2 години (як який регіон).

11. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Цікавилась колись аюрведою) Доки не пройшла штук 10 різних тестів на визначення дош. І результати виявилися дуууже різними) Останньою краплею стала не традиційна відповідь а ля Вата-Капха, Вата-Пітта), а якась "серединна" доша, яка свідчить про гармонію всіх систем організму))) Я подумала-подумала і зрозуміла, що якщо ні тести, ні гуру ( 2є мене "визначали") не можуть охарактеризувати тип моїх базових енергій)) більш-менш однаково , то лишається хіба обирати їх наобум Лазаря, методом художественного тыка) Що по відношенню до свого організму мені видалося анріал)

12. Virchuk

ну але сонце то в нас сходить теж з різницею в 2 години.

13. Rona

Rona Мама-йожик

Finya, коли зараз при тесті є три-доша, типу три їх в однаковому %, то не значить, що все гаразд, а якраз навпаки...
    щоб взнати як саме має бути, то треба знати дошу при народженні, з якою людина народилася, а то може визначити хіба астролог (але правдивий астролог мусить бути святим)) я такого не стрічала ще :) )
    мені простіше в тім плані, бо чувствую в собі надмір Пітти (страсті) й без тесту :)

---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 14:02 ----------

то суміш для Пітти, якщо Вам таке підходить, то прошу :)

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

Ви печете самі бездріжджовий хліб? в хлібопічці?
    Таблиця написана по астрономічному часу
    на сайті Торсунова є калькулятор часу, я рахувала, виходить, що нам треба додавати 1,5 год. але я вже звикла вставати і їсти, беручи астрономічний час за наш, та й так мені добре на разі...

14. Virchuk

наприклад, якщо творог можна їсти по табличці з 8 год, то на перевід на наш час виходить 9 год 30 хв?

15. Rona

Rona Мама-йожик

Virchuk, ну так виходить... тільки я собі то слабо уявляю :)

16. Virchuk

я сьогодні вранці ледве дочекалась, коли прийде та 8 година, щоб творогу поїсти:) прокинулась я о 5.55 ;)

може я не правильно мислю, але я б в підрахунках відштовхувалась від того, коли сходить сонце саме на нашій території.
    За каву я спитала, тепер ще за какао попитаю:) До лекцій про харчування ще не дійшла , какао теж шкідливе?

17. Rona

Rona Мама-йожик

цитувала звідси: http://audioveda.ru/audio?id=264

а ото я пропустила в лекції... аж тепер побачила, читаючи:

18. Sera

Раніше пекла в ХП на дріжджах. Потім перейшли на купований бездріжджовий (нє ну я звичайно вірю що можна вдома постійно його пекти але мені щось явно часу шкода).

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

Про стосунки він класно пише.

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

Замініть на кероб нежарений. Спочатку трохи незвично. Але смачно.

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

Ясно. Але я думаю що яблука пів 9 вечора то щось закруто... А ще десь є схожі таблички? Чи вони всі однакові?

19. Rona

Rona Мама-йожик

бачила інші, еталонною для мене є таблиця складена Торсуновим в його книжці

20. Virchuk

вибачте за питання, але де його знайти?

---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

Я почала шукати про спаржу, вияснила, що це благосний продукт. Все ок. Але в одному джерелі пише, що споживати її можна тільки в обід, а в іншому - в другій половині дня. В таблиці теж пише, що в обід. Буду вважати, що таки в обід.

---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

знайшла, виявляється його можна купити в Києві. Так що тепер вибираю де саме його замовити:)
    Цікавить мене ще цикорій, в неті інформація суперечлива, одні пишуть що цикорій по аюрведі можна приймати, інші пишуть, що він знаходиться в "невежестве". де ж правда :confused: