Аюрведа про харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Rona, 3 Вересень 2012.

1. Rona

Rona Мама-йожик

Відповідь: Аюрведа про харчування

[nick="Suzi"]Suzi[/nick], я :) в мене є "мої" банячки, де м'яса не було, і сковорідка така ж
    Мені просто спокійніше так.

---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

[nick="lilochok"]lilochok[/nick], не звертайте увагу на моменти на роботі, мені теж було тяжко самій... Чула в свій бік різні епітети. І дуже хотіла мати на роботі "коліжанку по їжі", маю! Прийшла нова шефова, ми зійшлись в смаках (вона не вегетаріанка, але від м'яса не фанатіє і не любить їсти ширпотреб, а шанує корисну і смачну їжу) тепер хімічим на робочій кухні))) Викладаю регулярно в Інстаграмі фотки

2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Три тижні не їм м'яса-пощу...Почуваю себе прекрасно-може тому що в мене 2 га група крові,а за теорією про групи крові то саме друга група не потребує тваринного білка-бобові,риба,морепродукти,тофу,кисломолочні продукти ідеальний замінник.Тепер дуже хочу правильно зробити собі топлене масло гхі..боюсь перевести продукт хто робив підкажіть і ще підкажіть чи можна його додавати у каші

3. Rona

Rona Мама-йожик

[nick="Грильяжка"]Грильяжка[/nick], його треба (!) додавати в каші, гхі найгіршу кашу зробить амброзією!
    Зараз пошукаю рецепт добрий, за яким робила вперше, перевірений

http://vedic-culture.in.ua/vegetarian-cooking/VKI/kulinariya/moloko/gi.html На

http://1veg.ru/recipes/406 І отут дуже просто описано
    В мене з 3-х пачок масла (600 грамів) виходить 0,5 л гхі

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ага, в мене теж 2га, може, тому так нормально без мяса

5. Rona

Rona Мама-йожик

а в мене 1-ша, м"ясоїдна, тільки я ним чось ніколи не фанатіла (любила лиш деякі види м"ясних продуктів (грудинку, чисту печену в печі шинку без сала, печінку, язик)), відчуваю, що бракує білка, добираю чим можу, якщо щодня їм хоча б 200 грамів сиру, то нормально чуюсь, і хочеться макаронів твердих, житнього хліба, бобових.

6. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Я думала що для гхі треба брати масло справжнє коров"яче в бабусь на базарі

7. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Дуже цікава тема. Щодо дош, то я вже писала у Ведичній темі, що в мене переважає Вата. Але тепер думаю, а якщо це не так, а я собі сформулюю харчування згідно неї, як тоді бути? Йду читати блог Ліни.
    Я колись пробувала сироїдство по Зеланду, десь тиждень протрималась, але я це діло почала дуже різко, тому відповідно і відкинулась дуже далеко. Пам'ятаю, що дуже сильно була похудала і в очах дивний блиск. А потім вичитала, що сироїдство в чистому вигляді не рекомендовано, бо не вистачає поживних речовин, хіба їсти безперестанку. До речі, зелені коктелі (зелень+фрукти) досі практикую, дуже вони мені смакують і чудово діють на травлення. Але якщо я Вата, тоді мені такий вид харчування взагалі заборонений, бо сирі фрукти збільшують Вату.
    І ще для Вати рекомендовані смаки: солодкий, солений і кислий. А я деколи так хочу гострого, що на очі не бачу. Одним словом, я ще в шалених пошуках і роздумах :girl_curtsey:

8. Rona

Rona Мама-йожик

[nick="Грильяжка"]Грильяжка[/nick], я ті прошу, всьо лишнє осяде, робила і з такого і з такого, різниці не помітила
    [nick="Jusi"]Jusi[/nick], Ви дуже кидаєтесь в крайнощі, Ватам (по-перше, нема чистих дош, всьо намішано, саме слово "доша" означає "нечисте") не заборонена зелень і сире, не намагайтесь з однієї статті вникнути в глибоченну медицину Аюрведу. Моя Вам порада, знайдіть спокій всередині, послухайте себе, що Вам хочеться їсти і скільки і так і харчуйтесь

• Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Ви добре замітили, я схильна до крайнощів. Але поки що просто шукаю і обдумую інформацію. Завдяки Ведам я усвідомила глибокий принцип: Місце, час, обставини. І дуже хочеться потрапити до спеціаліста по визначенню дош :girl_dance:

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

І у мене перша.
    Я зауважила, що тому, що перша то пшеницю зовсім не можу їсти, а он м*ясо то дуже вибірково. Поросятина чи гов*ядина зовсім мені не смакує. Лише куряче можу їсти, а решту м*яса може і не бути. Те саме з рибою.
    Цікаво, що для Капхи найбільш прийнятна риба це креветки, а я їх на дух не переношу. Фе! Вони такі бридкі. :girl_devil: Проте горохову зупку (без м*яса) можу сама зхрумати цілий банячок.
    Зауважила, що коли овочі з спеціями наїдаюсь ними дуже добре і зовсім не голодна.
    Саме тому і кидаєтесь в крайнощі. В першу чергу вам треба заспокоїти розум. Ви можете їсти і сире і варене, але воно має бути добре промаслене. Тобто, якщо салатка, то гарно заправлена олією а якщо просто овочі, то мачанка має бути присутня.
    Ви мені дуже на Пітту схожі, як пракріті. У вас точно Вата в дизбалансі. По дописах можна прослідкувати. :girl_wink::girl_blum: Послухайте Рону і підіть до лікаря аюрведиста на консультацію. Мені здається, що у вас це не дуже дорого.

А я така щаслива, як мале дитя! Вчора в крамничці з індійськими спеціями так файно закупилась, ну і отримала невеличку консультацію від знаючої особи. Купила собі мішечок-суміш чаю масала так, що можу просто додати чорний або зелений чай і запарити собі свіженький чай, а не той з пакетів. Доречі, була дуже здивована, що в ресторанах вибір чаю дуже слабонький або й відсутній. :girl_feminist:
    А ще купила то за чим довго шукала - свіжі листки карі. Доречі я дізналась, що листя карі використовують лишень в кухні північної Індії. В провінції Кашмір (та що граничить з Пакістаном) не готують з цією приправою. Мама рідна, який у тих листків сильний запах. Мусілам сховати в три мішечки а воно всеодно так сильно пахне. Сховала щоб мої не жалілись.

---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ----------

Я щось ніяк не можу наїстись білого сиру. На сніданок нині майже 200 грам схрумала і всеодно воно не заспокоїло того ненажерка. Тобто я наїлась, але якщо мені запропонує хтось ще, то я з задоволенням з*їм.:girl_haha:

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

Я вже стільки перечитала і розумію, що треба ще вчитись а вчитись, щоб пізнати цю науку. :girl_wink:

11. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Півжиття прожити з Ватою в дисбалансі, дивно, що я ще з розуму не зійшла, хоча інколи відчуття саме такі ((( Дуже важко заземлитись. Йду шукати лікаря аювердиста в Івано-Франківську :girl_bye:
    Я вже тиждень п'ю молоко з імбирем і корицею наніч, така смакота. А до цього я взагалі молока на дух не переносила, певно останній раз в 5 років його пила.

12. Rona

Rona Мама-йожик

Сестра! (і групою крові і Пракріті :kiss:) Я си втішила, що можу їсти хліб! житній))) А як тобі картопля, Марусю?

13. Маруся-мама

Багато не можу їсти, але якщо файно приправлена тоді ОК. Тільки не щодня. Раз на тиждень. Мені гречка чи просто краще. :girl_blum:

14. Rona

Rona Мама-йожик

просо? а просо мож?

---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

та не тужіться Ви так))) практично в кожного міського жителя Вата в дизбалансі, думаєте чо так всі хворіють? Втихомирюйте розум і буде Вам щастя, навіть дохтира шукати не тра, серйо

15. Маруся-мама

Просо, і його мож. Його навіть в піст можна. Екадаші тобто. Можна паляниці з него калатати, бо воно для Капхи ОК. )))

16. zetta

zetta Well-Known Member

А я можу істи всьо! Найгірше шо я то хочу істи (( і булки , і торти, молочне , м'ясо , рибу . І в мене третя група . А як знати чого мені не можна ?
    А. С але ясне діло шо не ім все . Бо перейшла на пп .

17. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

гг, і я така, всеядна:) Маю 2-гу групу крові, якщо що)

18. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

ооо коли у мене башка розвалюється від того надлишку вати, мені тільки і хочеться що картоплі. Заливаю її олією що аж плаває і можу цілий день одну картоплю і їсти, просто варену або пюре з молочком. Напевно добре заземляє. Важко напевно знайти більш заземлений овоч ніж картоплю )) Поки почистиш вже зазємлєніє пішло, а якщо ще піти накопати - почистити - зварити, то взагалі ніякої вати лишньої не буде, напевно.:girl_haha:

19. Jusi

Jusi Ловець емоцій

А як заспокоїти розум? :girl_smile:

20. Маруся-мама

Травами, перестати пити каву, не вставати під будильник...
    І саме основне - розумінням, що все в житті справедливо і правильно. Світ досконалий, бо його створив Бог. Довіра до Бога і глибока віра в нього.