Аюрведа про харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Rona, 3 Вересень 2012.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Аюрведа про харчування

Їх краще вибирати за вашою дошою. Вершкове масло (і то не для всіх) універсальне так само і оливкова олія. Наприклад, Піта може їсти солене масло а для Капхи це небажано. І люди з Вата конституцією можуть їсти масло цілий день - їм не зашкодить.

• Інформативно Інформативно x 1
  2. katrinache

katrinache New Member

Можливо мій допис не до цієї теми, але, сподіваюсь, він стане у нагоді: я ранками почала пити порошок куркуми (чайна ложечка) на 1/3 стакану кефіру. куркума вважається природним антибіотиком, тож має потужні антизапальні властивості, навіть гальмує розвиток ракових клітин.
    Але перед вживань варто ознайомитись із протипоказаннями, адже вони також присутні!

3. Маруся-мама

Якщо володієте англійською то пропоную ось цей сайт - http://www.vegrecipesofindia.com/. Просто неймовірний. Я його дуже ЛЮ!!!

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

перетопила я масло - на гхі.Чоловік побачив слоїчок в холодильнику. Питає, що це. Я відповіла. "що значить - масло "хі"?" - строго перепитує коханий, - "няких мені "хі-хі"!"
    не шарить.. :)

• Смішно Смішно x 1
  5. lilochok

lilochok Well-Known Member

Із втратою ваги зникла тяга до солодкого. Змінились харчові забаганки
    Як то можна пояснити з позиції аюрведи?

6. Маруся-мама

Втрата ваги - це Вата. Якщо ви очистили кров, той відповідно ваші вподобання щодо їжі змінилось. За рахунок зниження Капхи і підняття Вати можуть змінитись смакові вподобання.

Я не берусь вам ставити діагноз вашої пракріті, бо тут дуже багато невідомого і тільки з одного допису теорії виводити не буду, тай не можна.

7. Jasmin

Jasmin :)

8. Маруся-мама

Ну ви ж не дивуєтесь коли лікар користується медичними термінами, наприклад, цейроз печінки, ваготонія, біопсія, ларингіт... Тут це те саме. Якщо вивчаєш аюрведу той розумієш всі її терміни, хоч їх не дуже багато, хіба підемо в йоґу чи аюрведичну психологію.
    Аюрведа має всього навсього три простих визначення стану крові людини такі як Вата, Піта чи Капха. Он тільки коли така людина, яка знає або вивчає цю методу лікування, скажімо каже Вата, то вона зразу розрізняє низку хворіб, психологічних якостей і дієту яка підходить найкраще для цього типу людей.

Я знаю, що колись дивилась на то інакше і казала, Я? Та ніколи!... ха...ха...

9. lilochok

Cьогодні ходили з чоловіком у вегетаріанське кафе. Він встиг мені і офіціанту понити що без м"яса не можна наїстись і що все дуже дивне
    Із того, що замовили сподобався сирний суп, самоси (брали з овочами та з капустою)
    Плов та гречано-капустяні котлети чоловіку зовсім не сподобались
    Казав, що то перший і останній раз ми там були :)

10. Маруся-мама

Мій мене підколює, що якщо я не їм м’яса і не п’ю алкоголю, то ТИМ ділом також не повинна займатись. Ну я розумію, що то велика аскеза, але я до такого ще не доросла. Наразі ЦЕ діло ще хочеться.:girl_crazy:

11. lilochok

Я м"яса вже не їм добрих пів року. Вдома на то чоловік не звертає уваги. Тільки виходимо в люди то починає з призирством на мене дивитись:girl_impossible:

12. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

А я не їла м"яса три місяці, а от десь тиждень тому стався у мене зрив - страшенно захотілось сосисок. Мені так хижо було після того, що капець. Голова боліла, спазми кишечника, рвота. Ще була тоді дуже непевна погода, що в тіні холодно, а на сонці жарко, довго погуляли, може дисбаланс вати це був... не знаю... а може споживання сосисок теж збурило вату і це наклалось.

За ці три місяці із змін помітила, що стала спокійніша, і при місячних менше виділень і по тривалості коротші (як тут вже хтось писав). А після отих сосисок пішли вчора місячні знову як раніше, прямо заливає. Більше м"яса вже не хочеться пробувати...

13. Маруся-мама

У мене також схожа реакція була на молочку коваску. Так мені її захотілось, так вона гарно виглядала. У нас вона з нормальний продуктів готується, так, що щодо якості у мене питань не було. Проте, та ковбаска мені не перетравилась. Вона мені ще і на наступний день відбивалась.

А он свій кексик без яєць і молока, тай без цукру, можу їсти цілий день і ніц мені не зашкодить. Чоловік сказав, щоб більше такого не готувала, бо воно без смаку, хоч на вигляд гарне. А мені і на смак і на вигляд супер! Чоловік доречі певні вегетаріанські речі їсть без проблем. В суботу був піст, то він цілий день обійшовся на овочах і без ніяких рибних чи м’ясних. І навіть не просив.

14. lilochok

Ходили сьогодні на обід із співробітниками в кафе - відмічали день народження співробітника. Жіночки в нас зі своїми мухами в голові. Те що, алкоголю я не п"ю (горілки то точно), вони вже звикли. Але все одно кожного разу намагаються в мене влити
    А тепер почали мені в тарілку зазирати. Бачать, що салат їм. Починають говорити: а вона м"яса не їсть і починають накладати в мою тарілку. Посміхаюсь і кажу дякую, але не хочу. Починаються наїзди на мене. Ррррррррр! Забилам би!
    Ну яка кому різниця що хто їсть! Я ж не починаю їм розказувати, що вони взагалі скоро в двері не влізуть і не починаю їх записувати на курси анонімних алкоголіків

Як ваше оточення ставиться до того як ви харчуєтесь?

15. Маруся-мама

Я своїх швидко заспокоїла. Вони хочуть бути дуже побожні, то я їм згадала, що написано - той хто їсть, нехай того, хто не їсть не осуджує. Чи навпаки. Цю цитату можна легко знайти, плюс, її читають на Апостола перед Великим Постом.

У мене навіть чоловік спокійно відноситься, якщо я його годую індійською їжею яка є суто овочева. В мене він м’ясо не запихає. Мені взагалі подобається коли тебе бачать і поважають твій вибір. Навіть якщо мій вибір їсти хробаків, так як це роблять пташки, це мій вибір. Ніхто не повинен мене виховувати щодо того як я їм, а тим більше заставляти мене їсти те, чи інше. Навіть якщо комусь здається, що моє харчування вкорочує мені віку, то є моя справа. Ні, це не гординя, це просто повага мого вибору. Забагато в нас кожен вважає, що має право говорити тобі як жити. Якщо я попросила мені порадити, то так. Проте, якщо я не просила, то не ваше діло.

Сорі за багато буквочок!

Останнє редагування: 8 Жовтень 2014
    • Подобається Подобається x 1
  16. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Знову буду писати захоплено про гхі! Зібрала дітей в садок і півдня провалялась з головним болем. Зранку дві но-шпи і нурофен, вроді трошки попустило а потім знову. А все тому, що вчора дуже сильно перехвилювалась. Наскільки я розібралась в питанні, у мене в таких випадках зашкалює повітря в судинах. До такої степені, що хрустить як голову поверну, знаєте такий звук при повороті голови, як пісок пересипається. І це у мене так при приступах вегето-сосудистої дистонії.
    І от 10 хвилин тому згадала про гхі. Намастила скроні і голову у місці, де боліло найбільше, зап"ястя і в районі пупка Не повірите, через хвилини три полегшало настільки, що от сижу пишу і дивуюсь. Ще звичайно не 100 процентів але вже робочий стан. І що цікаво, намазала пупок, буквально через хвилину, вибачте, здувся сильно кишечник, хоч раніше не відчувала здуття - так вийшла лишня вата, напевно. Короче, дівчата, не забувайте про гхі при "ватяних" спастичних болях, це супер. Особливо у кого вегето-сосудиста дистонія, я так зрозуміла це завжди порушення вати. Поправте мене, якщо неправа.

17. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Я сьогодні на "екадаші" )). Ну я так думала, поки дуже не захотілось полити соняшниковою олією квашену капусту... Це ж теж зернові чи що? Що вважається, що всі похідні продукти теж не можна їсти... ? Чи це строгий варіант? І ще хотіла спитати, чи хтось "екадашить" регулярно і які у вас відчуття, будь ласка :)

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не зовсім про харчування.
    Хто не вживає м*яса, риби, яєць, але готує для інших членів родини - у вас посуд/ножі/дошки - різні чи одне й те саме використовуєте?

19. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Доски різні.
    З ножами і посудом запаришся. Імхо то того не коштує.

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:15 ----------

Соняшник- це не зернові))). Це насіння(білки).
    Олію можна їсти, вона рахується жиром.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дошка для риби-м*яса в мене вже давно окрема, ще до відмови від м*яса. Але останнім часом думаю, чи не завести собі окрему кастрюльку і мисочку для "некошерного" ))) Хто ще таким париться, є такі?)