Аюрведа про харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Rona, 3 Вересень 2012.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Аюрведа про харчування

Прошу дуже - http://www.homeveda.com/

Там нема статей, там тільки короткі відео. :girl_curtsey:

2. zetta

zetta Well-Known Member

Психосоматическим компонентом лишнего веса чаще бывает:

Обращение внимания на себя – ну чем мы больше, тем мы заметней в толпе, неважно в каком контексте, способствует стать заметней.
    Дополнительное заземление – большой вес нам помогает при недостаточной заземленности, плотнее оказывать давление на опоры, тем самым как бы усиливая контакт между нами и землей. Большой объем также увеличивает лучший контакт с одеждой, она больше начинает оказывать обратное сопротивление, оказывая дополнительное ощущение заземленности.
    Страх смерти – это самый сильный страх человека. Справляться с ним нам помогает всевозможные утешения, принадлежность к группе людей, материальные ценности, накопительство и поглощение.
    Стрессы – организм устроен таким способом, что во время затянувшегося стресса, он начинает вырабатывать жир и раскладывать его по разным уголкам нашего тела, тем самым защищаясь от стресса.
    «Псевдо жизнь» - разговоры о диетах и лишнем весе. Тем самым предоставляя вторичную выгоду общения с людьми на общую для них тему.
    Напряжение – часто напряженный участок тела болит при непосредственном воздействии на это место или вовсе без воздействия. Жир словно защищает это место от контактов, расширяя свои границы.
    Сексуальность – при повышенной сексуальности и невозможности её выражения, по причине какого-то запрета связанного с воспитанием, средой нахождения, различными убеждениями, веры исповедания, застенчивостью, низкой самооценкой, неуверенностью и т.д.
    Сенсорная глухота – тревога, страх, сексуальное возбуждение, активность, переживание – все это может путаться с ощущением голода. Действительно, заедать сексуальное возбуждение возможно, вот только потребность, к примеру, сексуальной близости не была удовлетворена, вместо чего организм получил излишние калории.

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мені цікаво, чи правдиво лише для жінок, чи так само впливає і на чоловіків.

4. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Дівчата, в мене проблема, не знаю, куди найкраще написати, пишу сюди.

З жовтня я відмовилася від м"яса. Рибу, яйця, молочне вживаю далі.
    Десь вже в січні помітила, що виділення під час менструації все менші. Якщо раніше були 6 днів, і в перші три просто заливало, то останні рази, всього 3-4 дні, крові ставало все менше.
    Я якось не думала нічого поганого. А зараз місячні мали б бути- всі симптоми є, а виділень майже нема. Вже 3 день дуже і дуже незначні( буквально, крапельки).
    До лікаря дзвонила, через всі принади страхового лікування можуть мене прийняти через 2,5 місяці. Хіба збрехати, що щось болить- тоді приймуть швидше. Я просто панікую, бо в мене завжди таке відбувалося, як по- годиннику. Переживаю, що ранній клімакс.
    Можливо, хтось мав подібний досвід, коли не вживав м"яса. Або, навпаки, все залишилось, як і було. Напишіть, будь-ласка, можна в карму.

І ще одне- купила асафетиду- скільки її кидаєте в страву? Читаю на сайтах, що 1/4 ложки, так?

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Читала колись в Зеланда, що таке може бути при відмові від м'яса.

6. Маруся-мама

А по віку підходить? Думаю що може організм перебудовується через значну втрату ваги. У моєї знайомої було таке схоже, але в неї через зміну харчування і клімату так сталось.

7. zetta

zetta Well-Known Member

А я перейшла на цикорій і серце почало боліти . Почитала побічні ефекти , таке має місце .

8. Rona

Rona Мама-йожик

в мене виділення теж зменшились і в часі теж, але є (нині якраз 2 роки як вегетаріаню (не їм мяса, риби, яєць), збої можуть бути навіть від спеки (я би купила тест на вагітність, і пройшла УЗД),
    асафетиди кидаю до 1/4 ч.л., залежить який об"єм страви

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Хотіла написати, що в мене, а потім згадала, що я після відмови від м*яса через пару циклів завагітніла, тому в статистику не попаду))
    На кінчику ножа або скільки вказано в рецепті.

10. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

37 років- ще ніби трохи зашвидко, але всяке може бути- треба перевірити гормональний фон. Та от навіть від втрати ваги збоїв не було, а зараз є.
    Oстанніх пів-року- суцільний стрес, але раніше також таке бувало.

Не вагітна.
    Дякую всім- буду завтра обдзвонювати всіх лікарів - може хтось зможе прийняти.

11. lilochok

lilochok Well-Known Member

Маруся-мама, як там ваші заняття? Поділіться

У блозі Ліни вичитала про маску для волосся з рициновою олією. Уже місяць як роблю (1 раз в тиждень) і зніми вже помітні: волосся стало гарніше виглядати, краще вкладається, трішки змінився колір. Великим мінусом є те, що маску треба тримати на голові 5-8 год та й олія деколи мені на одяг стікає

12. lilochok

А з якого масла робити гхі? Чи десь купуєте готове?
    Спробувала зробити з масла ТМ "Селянське". Осаду дуже багато було

13. Virchuk

Я роблю з домашнього. І масло сама роблю з вершків. Останній раз робила свекруха масло, то мені його стопити нормально не вдалось, багато сироватки було.

14. lilochok

Розкажіть як робите,будь ласка

15. Virchuk

Збиваю вершки. Свекруха руками збиває - вершки наливає в 3 л банку на 2/3 банки, і калатає поки масло не зб'ється. А я в блендері збиваю. Потім зливаю сироватку, а масло промиваю кілька разів в холодній воді.

16. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Мені найбільше сподобалось гхі з масла Президент. Селянське не дуже, а тернопільське Молокія взагалі куча і піни і осаду. А колись купила топлене готове Яготинське - нічого таке.

17. Маруся-мама

А я не маю на них часу. Вони йдуть, а я наразі не здоганяю. Збираю інформацію і планую все зробити коли буду мати час. Надто забагато всього зараз.

18. Маруся-мама

Я вчора їздила до тата в гості. Ну те, що місто це збір всього і вся не буду казати. Не завжди то вся позитивне. Коли йшли до поїзду побачили новий магазин, називався здається - все для йоги. Жіночка давала нам на пробу ароматні олійки замість духів за назвою індійських богинь. Мої дівчатка дуже тішились і мацькались по повній. Муж оцінив чудовий одяг - 100% котон, ручна вишивка і такі гарні різні взори. Дорогувато трохи, але на то нема ради.
    В кінці магазину було маленьке кафе. Зрозуміло, що все там було вегетаріанське. Ми зацінили їхні пампушки, ну просто неймовірні і я купила собі тістечка з шоко-нешоко-чіпсами.
    Дуже гарний магазин! Добре, що я далеко від міста, а то в таких магазинчиках б всі гроші лишила.

19. Rona

Rona Мама-йожик

Переважно роблю з нього, з 3-х пачок масла виходить 0,5л гхі, я вже десь то писала
    До речі, давно вже не робила гхі, влітку обходжусь оливковою, ну а в каші даю звичайне вершкове. Треба зробити, бо гхі прямий транспортер корисних речовин на клітинний рівень, так як молоко і мед.

20. lilochok

наразі те ж саме :)

А як щодо інших олій (лляна, зародків пшениці, кукурудзяна тощо)? Заглядаю на них, але ще не наважилась придбати :)