Аюрведа про харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Rona, 3 Вересень 2012.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Аюрведа про харчування

Не те, що можна. Треба!
    Лягати спатки треба не пізніше 10:00вечора. Особливо мені. Якщо я прийму свої водні процедури пізніше 9:30, то вже не засну. Той сон у мене не вдасться і день перекрутиться. Найкраще почуваюсь коли встаю в 5-тій, найдалі в 6-тій ранку. Ввечері я недієздатна!

---------- Додано в 10:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ----------

Трошки робиться поправка на то де ви знаходитесь, але радять не пізніше 7-ї ранку вставати.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

не наю я десь читала (вроді у Валяєвої), що треба рано, але не занадто...

всьо ухожу-ухожу

3. Маруся-мама

мені треба ТАК рано, бо мені треба обійти мужа який іде на роботу в 6-тій а то і швидше, ну і я ще не вповні розпоряджаюсь своїм часом. Тому враннішній час, коли мужа вже нема а дітей ще нема дуже цінний!!!

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Я себе комфортно почуваю, прокидаючись рано. Якщо вихідна, то можу і до 7 поспати, але довше - то для мене перебор. Знайомі, коли чують коли я прокидаюсь дуже мене жаліють і питають чи не хочу роботу десь ближче пошукати. Але навіть коли робота була поряд я прокидалась в 5.20.
    Ще як вчилась в школі, то найкраще мені вчилось уроки в суботу з ранку до обіду. В мене тоді голова ясна. А як поспиш довше - день пропав)
    Зараз як до мами приїжджаю, то для мене і них є проблемка, я вже з 6 години тиняюсь по хаті, а вони без потреби раніше 9 не встають)))

5. Маруся-мама

Такс... було у нас сьогодні перше заняття. Ну що вам сказати, для людини з викривленним західним підходом до похудіння після 1.5 годинної лекції враження були - ну йошкін ти кот!!! :girl_crazy:
    Лектор почав з того, що жир в Індії це слово ласкатєльноє а нє ругатєльноє,:girl_crazy: до чого я звикла. Воювати з будь-чим, а особливо з жиром, в свому організмі - неправильно і пагубно. Кожне тіло інакше і вага для кожного інша, і навіть коли є так званний інч то пінч (ну як казав мій вуйко, є до чого притулитись) це добре і правильно. Якщо у тебе з’являється бажання боротись з чимось в свому тілі, або виникає якесь незадоволення собою - піди і допоможи людині в потребі. Виявляється, онте все дієтування, це просто чудова пожива для власного ЕҐО і ніц більше. Так вчить аюрведа!
    Отже перша лекція була радше пізнавальна і спрямована на те, про що говорять НУ ДУЖЕ багато психологів і прихильників/наслідників аюрведи - полюби себе і прийми те, що тобі дав Бог.

Завтра-позавтрі маємо отримати список вправ які треба почати робити. Ось тут у мене повна запара. Ще якщо не їсти щось то я можу, а он підняти паню і зробити вправи, то це аврал. Як себе підняти? Мо хтось має мотивацію на фізнагрузку?:girl_cray::girl_cray::girl_cray:

6. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

в мене все навпаки, вправи - залюбки, відмовитись від їжі - ні)))

7. Rona

Rona Мама-йожик

Як я розумію Іру))) та яка мотивація, Марусю? Апетит приходить під час їжі, це я про вправи, то приємне відчуття крепатури, відчуття свого тіла, я готова це відчувати знову і знову. Як бачиш прогрес, то найліпший стимул, ну і відчуття, що тебе переповнює енергія теж.
    Той аюрведист, до якого я ходила, казав, що худюсінькою, як я хтіла, мені бути нізя, бо я себе спалю, в мене конституція інша, і то треба прийняти, але та йога, якою я займаюсь, допоможе мені тримати Капху в узді

8. zetta

zetta Well-Known Member

Ага , сторінку назад я так і казала Марусю , шо буде по іншому ніж очікуєте. А на рахунок вправ іх легше колективно робити то для мене . Сама не можу .
    Успіху вам . А до пухнастих форм і жирку я стала відноситись інакше завдяки Орман ) вона в нас така тепла і розумна )

9. Orman

Orman Модератор-бомба

10. Маруся-мама

Та я просто думала, що нам дадуть план, меню і тібю тоже... а він почав з психології і пояснення, що західний світ хворий на цілу голову, якщо не на дві. Хоча жіночки які там були власне писали, що жир це показник безвольності в людини. Тобто зразу засуджували повних людей.
    Доречі, він сказав, що коли ми відчуваємо стид це добре, бо це власне і є різниця між людиною і твариною. Людині буває стидно! І встид не треба переслідувати чи з ним боротись, а його просто треба прийняти як щось чудове. І чим швидше ми навчимося співжити з почуттям встиду, тим швидше проявиться у нас почуття безкорисної любові як до себе так і до оточуючих.

Мені ніяк. Скільки вже раз пробувала - один раз вийде, а далі ступор. Може два рази. Може тому що мене з того висміюють. Так мені неприємно коли починають підколювати мол, наша мама спартсмєнка. :girl_mad:

11. Orman

Orman Модератор-бомба

а ти не афішуй

12. zetta

zetta Well-Known Member

Маруся , ви як пишете про спорт то так ніби я пишу . В мене те саме . Але колись мені психолог одна казала : ти по характеру така шо інтенсив то на твоє , тобі треба повільні вправи . І дійсно так , скакати галопом я не можу . Доооовго я думала , питалась тут на форумі , і найшла для себе йогу . Там і люди по духу підходящі, і вправи . Йога всі м'язи находить в тілі , то круто .

13. Маруся-мама

Ну аюрведа каже, що бігати нізя, бо то мозґи розтрясає. )))) Я можу танцювати, але де тут дуже натанцюєшся, якщо муж робить з себе надто поважного пана.
    Треба мені просто напевне знайти своє і вилікуватись від залежності "aшо муж скаже". :girl_feminist:

14. Rona

Rona Мама-йожик

Поганих емоцій вопще неіснує, є погано вивільнені, то індикатори, і дуже добре, що вони є :)
    Про підколки. З нинішнього, питають в мого сина чи займається спортом, він каже:
    - Так, йогою.
    У відповідь скривлене обличчя. Я приходжу на допомогу, пояснюю, що це силова йога. Не панімають. Тоді приводжу в приклад відео з Kino McGregor, як результат круглі шоковані очі і фраза "це йога?????" Я панімаю, що воно більше воркаут нагадує, кожному своє і йога є різна.
    Маю подругу яка вопше нікому не каже, що займається йогою вдома, вотако.

15. Маруся-мама

Ото мушу навчитись мовчати. :girl_wink:

16. Маруся-мама

Я думала, що зі мною щось не те, бо вже який день не можу... просто не можу заставити себе з’їсти м’ясо. Навіть легке якесь, таке як курка. Взагалі мені м’ясо розподобалось. Виявляється, що це все в порядку і ніц зі мною не є. Я не больная, хоч може і "стукнутая". :girl_blum:

Ось що дохтір каже:
    Тепер розумію, чому мені смакує більше з’їсти рис з овочами і салатку, ніж важкий кусень печінки чи навіть курки спеченої не грилю.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

а я думаю, що це зі мною таке... а то все біг. Люблю це діло (як виявилось). А на лісапєді мона?
    а танці не розтрясають? Бо я дуже люблю це діло.
    При чому тут муж. Я сама в хаті танцюю так ого-го!
    *типу надулась* а як я то саме кажу, то хто би мене слухав - хочеш аєробіку, а як психолог, то зразу ...

18. Маруся-мама

та я також сама так витанцьовую, що аж діти тішаться. А муж здіваються )))
    Не знаю, але я не проти навчитись. Заздрю дітискам які навчились і мужу, що вміє педалі крутити. Я вічно ноги де не тре пхаю :sad:

19. Маруся-мама

Вчора було друге заняття. Він неправильно назвав той курс, бо він розповідає (правда нудненько, а для емоційної особи як я треба життя) про те як слухати своє тіло і б’є на інтуітивне харчування. Ну з інтуітивним харчуванням у мене ще не склалось, але он помаленько вчусь слухати тіло щодо інших сфер. Наприклад воно мені каже, коли не треба працювати. Подає сигнали коли час поприбирати і коли час відпочивати чи вставати.
    Ще я навчилась відчувати яких фруктів хочеться, бо зараз сезон ягідний, то мене тягне на чорниці і порічки. Який у мене (врятований мною) супер урожай порічок! Нині на сніданок схрумала собі теплих ягід з лаймовим соком. Холодні вони мені не смакували, а я їх підігріла на пательні і смакота!

Одним словом заняття трохи цікаве бо розказав, як найкраще їсти, тобто по-годинах (8:30, 12:30 і 17:30, що мені підходить).

А ще... я собі вчора знайшла сайт де дівчинка розповідає про різні аюрведично-направлені способи догляду за шкірою і тілом. То вона порадила пити натщесерце ось такий чай - 1 скл гарячої води, 1/4 скл соку цитрини ( у мене якраз вийшло дві маленькі цитринки) і 1 чайна ложка меду. Випити.

Навчилась розпізнавати переважаючі доші і Капха мені так полюбилась. Саме на тому сайті поради дає дівчинка з конституцією Капха, але це не означає, що вона велика повна, як онто чомусь мені видавалось. І взагалі, вона така гарнюща! Кругленька! Чисто на мою малу подібна, з такими великими круглими очима.

20. lilochok

lilochok Well-Known Member

поділіться сайтом, будь ласка