На "Пікселі" , крім того, що пишуть :"Уроки доброти з тітонькой Совой", так ще й кажуть, що " не місце фарбує людину, а людина місце" Яке б то місце сьогодні пофарбувати , га?
Добре, що я вчасно виключила, після "тітоньой совой". Там ще є дуже цікава ведуча дитячої абетки Алєся Гайова, ми з чоловіком нареготатися з її абетки не можемо: "щюка", "чьому", літера "щя", "чя" і т.д.
Ім'я, то єдине, що вона вимовляти більш-менш навчилася. І справа не так в дітях (а де вони в Кийові україномовних знайдуть?), як в тому, що ця дєвушка знущається з української мови. Я своїм дітям після кожного сеансу (якщо вони таки включили це) пояснюю, що там половина слів неправильно вимовляється. Тепер ця "тітонькой совой" і мені здається, що це неповага з боку керівників каналу до державної мови, бо просто набрати на роботу стільки тупих працівників, то ще прстаратися треба. --- дописи об"єднано, Oct 7, 2017 --- Ой ні, дякую, я побережу свої нерви))))
Вчора дивилась Зважених, вперше в цьому сезоні. Одна пара видалась знайомою- справді , вони учасники 2 сезону. Переглянула ще кілька анкет. І гляньте, що ще знайшла
Ой, не відразу я второпала)). пи.си.ФБ барахолка- бест) і не тільки барахолка. В мене в друзях є жінка- вчитель! .Її пости -суцільний граматичний аут.Як вона навчає дітей? Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Ми знаходимо безглузді вислови де небудь, але вони є і на нашому форумі. Із останнього прочитаного найбільш ріже вухо таке: по четвергам, по колготкам, по біжутерії, по горам. Як вчив мене філолог – може бути тільки по чолі. Звичайно це так різко, але мені запам’яталося. Давайте не будемо вживати оте по, і -ам. І будемо виправляти один одного заради чистоти нашої мови.
@YeWa так приносьте сюди. Темка для того ж є. Почитайте її з перших сторінок- гарний настрій гарантовано.
"Бандихіл" - ото капець, цікаво вона так і говорить? чим керуються люди при написанні таких нісенітниць? невже неможливо зайти в нет і глянути як пишуться ппотрібні слова? чи вони такі впевнені в своїй грамотності?
От,не хочеться сказати, що все від безграмотності але щось таки від того. Я знаю людей, що так перекручено вживають слова і справді так думають,і можливо так пишуть. Ситуація: знайомий розповідає чоловіку щось там про машини. І те в ній, і се, і навіть той є, як його.... (замкло тут людині). Ми що тільки не згадували ,не називали(і, як виявилось потім отО також)- все не те. Наступного разу при зустрічі він видає "То знаєш шо? КОНДЮК!" (ми просто ж сказали-кондиціонер). ))) Вотак Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Калінізація і калідор говорить і пише моя подружка. Я їй, напевно, з шостого класу товкмачу як писати і говорити правильно. А вона ніяк. Видно щось заклинило і вона просто не може писати інакше. Вона років 10 виправляла слово "запхати", в неї було "захпати" і усно, і письмово і хоть ти трісни.