А ви звертаєтесь до ворожок?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Amira, 28 Грудень 2009.

1. yusha

yusha New Member

Відповідь: А ви звертаєтесь до ворожок?

Буквально недавно моя подруга пішла до якоїсь пані ,що "очищує карму". Так-от. Звісно, їй там пороблено ,у квартирі треба якийсь обряд зі свічками зробити (на очищення), а ще піти до отця в церкву на Щербакова, який раз і назавжди очистить від пороблення.... Про того отця я чула ,але в мене виникло запитання: чи це не є це чистої води фінансова піраміда? (може ,не годиться так про священиків ,і все ж, бо сказала ,щоб та щось там на тацю поклала) ,ще треба було якусь там кількість свічок запалити з усякими примовляннями...

2. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Фігньою ваша подруга страдає, кажіть хай "кинеться того ровера", звичайний "розвод".

3. yusha

yusha New Member

От я їй те саме сказала :girl_yes2:

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Доречі наш отець розказував історію яка сталась насправді. За радянських часів коли виступав всім відомий Кашпіровський один священник взяв свою жінку і дитину і пішов на сеанс того екстрасенса, але він пішов з наміром сильно молитись цілий сеанс. Отже священник і його жінка, а також дитину взяли зі собою, озброївшись вервичками пішли на виступ того шахрая, сіли в кутику і молились вервичку цілий час.
    Пан Кашпіровський попробував діяти і ніяк йому не виходило, бо він сказав що є сила в залі яка йому перешкаджає і вказав на священника і його родину. Помічники мусіли вивести священника з родиною з залу, щоб пан могли виступати. Самому священнику і його жінці нічого не сталось, бо вони молились а он в дитину ввійшов злий дух і його треба було виганяти. Той священник і його жінка мусіли дуже багато молитись над бідною дитиною і навіть возили до світлої пам’яті отця Вороновського на сеанс екзорцизму.

Знаєте, такі історії заставляють задуматись. Може всетаки будемо уникати тих ворожбитів?

5. true

true New Member

То точно. Деякі люди так захоплюються цією справою, що отримують від того моральне задоволення. Багато людей ходять до ворожок, як на сеанс до психолога. Та їм набреше, що все буде добре, підзаробить грошей, а та бідака обдурена тішиться. А взагалі я рахую, що з душею нема чого бавитись. Зла і так в тому світі багато, то навіщо ще його до себе притягувати. А свої життєві проблеми можна обсудити з близькими людьми, на гіршу ситуацію є психолог, а взагалі молитва творить дива.

6. vikad

vikad New Member

Ворожки - люди, які можуть допомогти декому, але потрібно добре розуміти, що вони допомагають не Божою силою. Коли ми йдемо до ворожок, ми підпускаємо до себе демонів, тому така допомога може бути дуже короткочасною. Для християн - це великий непослух Богові, нехтування його заповідями, гріх

7. kira lv

kira lv Member

В кого попросиш від того і отримаєш. Різниця в тому, що БОГ дає безкоштовно з великої любові, а ворожбит забере все в т.ч. і душу

8. zaderyshka

zaderyshka Member

Та тфу-тфу-тфу, як то кажуть, до такого ходити. Побережіть нерви, гроші і свій моральний комфорт. Я вірю, в те, що ми притягуємо те і отримаємо. Була в мене знайома, яка бігала до таких от "ворожок", грошей з неї витягнули просто капці. Потім ше нам розповідала, що всю-всю правду розказала, про все що було і буде, обряди казала робити вночі всякі. Дивувалась я, відмовляла від цих дурниць, та де ж там до тої ворожки її дійсно як "приворожили". Гарно мозок промили, гроші викачали от і все...а толку нуль..

9. Fechka

Fechka Member

..НАЧИТАЛАСЬ..емоцій море.. і сміялась, і задумувалась від прочитаного...:girl_yes2:
    Я не зверталась і не буду...Не варто це робити,аби не руйнувати свою психіку,а основне не наробити шкоди собі,своїм рідним...

Вірте в ЄДИНОГО БОГА....і в вас все налагодиться

Останнє редагування: 10 Грудень 2010
  10. Gerbera

Gerbera Member

Днями сперечалася з другом якраз на цю тему. Каже, що купа проблем, не може розібратися у житті, хоче звернутися до ворожки. Я йому навела свої аргументи, чому цього робити не варто. І, здається, таки переконала.
    Сама до ворожок не зверталася. Уже давно, коли мала проблеми зі здоров'ям, лікарі не допомогали, то батьки завели до бабки. Яйця, віск виливала. Не допомогло нічого. Може через то, що я скептично до того ставилася і не вірила, що воно допоможе. Знайомі, які зверталися до ворожок, теж ніякої користі не отримали.
    І мене біля Добробуту перестрівали ворожки, щось там "гадали" у спину. Деколи чуть не з прокльонами, бо не захотіла їх слухати і давати грошей, але я відганяю від себе всі їхні "гадання" і "побажання".
    Мама якось попала у їхні тенета. Серед вулиці ворожка почала щось їй говорити, і виманювати гроші. Мама дала гривню, потім п'ять. І розуміє, що не треба. Але то діє як гіпноз. Але мама вчасно спохватилася, згадала, що десь читала, що треба показати хрестик чи знак хреста, ворожки того бояться і втікають куди подалі. Так і врятувалася. Потім розказувала, що все відбувалося, ніби уві сні чи у тумані - все розумієш, усвідомлюєш, але робиш як тобі кажуть. Вміють вони маніпулювати людьми.
    Я не відкидаю того, що є люди, які володіють надзвичайними здібностями, але їх одиниці. І навіщо знати то, чого знати не треба. Шарлатанів зараз "море". Бувають випадки, коли складно у житті, але щоб розібратися у собі, не потрібно впадати у крайнощі.

11. Zhorzhuna

Zhorzhuna New Member

Я наприклад до ворожок не зверталася, але їздила до одної бабки віск виливати від страху. Дуже боялася вночі як проснусь, прислухалась до кожного шороху. і це вже почало кожної ночі відбуватися, то я вже просто і спати боялася лягати. От вилила вона мені віск і сказала що такого страху вона ніколи навіть не бачила, казала як старшно буде молитися, хоча я і так завжди молилася. І знаєте помогло, вже 2 роки пройшло, сплю спокійно.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а та бабка хіба не ворожка?якось дивно..Ворожки то зле,а бабки,які роблять всілякі підозрілі речі-то добре.....

13. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

це та ж ворожка, тільки методи їнші (т.зв. біла магія)!

14. kira lv

kira lv Member

Дуже сильно помогає часта ЩИРА сповідь хоч раз у місяць і причастя при можливості кожен день або хоч раз у тиждень. Важко, зате дуже дієво, а бабка це швидко але... Написано "Не шукайте легких шляхів". Не думайте, що я така правильна, просто як припекло так і робила, помогло (дано мені було набагато більше ніж просила). Зараз знову лінюся. Але при цьому щиро визнаю, що неправильно це "Як тривога то до Бога, а по тривозі і по Бозі". Постараюсь виправитися, чого щиро і вам бажаю.

15. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Недавно, коли знов важко захворіла моя донечка, моя подруга сказала чи я не хочу звернутись до якоїсь "бабки"(До речі те ж порадила і лікуюча лікарка моєї дитини ..:girl_impossible: ), бо каже, що в мене одна біда за бідою приходить. І на жаль воно так і дійсно є. Починаючи десь від років 18. Сімейні проблеми, потім перші передчасні пологи, мої хвороби, смерть дитини, другі ще ранні пологи , передчасна смерть тата, друга (і це все пережито до 28 р.), тепер знов великі проблеми з донечкою.....і т.д..... Вона каже -йди до ворожки, бо з тобою щось не так. Дала телефон. Я навіть набрала.... і виключила....Боюсь я цього ,чесно кажучи.Боюсь зробити ще щось гірше собі , а ще гірше своїм дітям...Тому замість ворожки пішла до церкви....Молюсь, надіюсь що ще трошки і в мене все буде добре.Я вірю в це....

16. Zhorzhuna

Zhorzhuna New Member

А я хіба писала, що бабка, то краще ніж ворожка? Я просто написала свій випадок, незнаю правильно я зробила чи ні, але мені помогло. Від віри в Бога я через це не відступила, і взагалі на мою думку всі здібності в людини дані Богом, просто деякі люди використовують їх на добро, а інші на зло. Так що на мій погляд не треба рівняти всіх під одні граблі. Як сказано: "Хто без гріха - нехай кине перший камінь..."

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У Біблії чітко сказано, аби до знахарів та ворожбитів не звертатися. Так що ваша думка не має під собою фундаменту, якщо говорити про такого роду "здібності".
    Допомогти ж може і вода з калюжі. Не в речах сила.

18. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Один священник при сповіді сказав, якщо помогло- то добре, основне, щоб все робилося з молитвою!
    А знахарів, які виліковують важко-хворих людей травами, водою і молитвами, я не вважаю ворожбитами! І коли йде питання між життям і смертю, а наша медицина в тому безсила, то великого гріха в відвіданні знахарів- не бачу!

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тобто те, що написано в Біблії, для вас не критерій?

Ворожіння з молитвою – гріх!
    Михея 3:,9 11

9 Почуйте ж це, голови дому Якового та начальники дому Ізраїля, які нехтують справедливість, а все просте викривлюють, 11 Його голови судять за хабара, і навчають за плату його ті священики, і за срібло ворожать пророки його, хоч на Господа вони опираються, кажучи: Хіба не Господь серед нас? Зло не прийде на нас!

Останнє редагування: 15 Грудень 2010
  20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а мені здається,що якраз тим походом до баки ви відступили від своєї віри.Ви засумнівалися у Богові і вирішили шукати допомоги у когось іншого.