А ви звертаєтесь до ворожок?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Amira, 28 Грудень 2009.

1. vikad

vikad New Member

Відповідь: А ви звертаєтесь до ворожок?

2. Kashtanka

Kashtanka New Member

не зверталась ніколи і не маю такого бажання. Від них стає страшно, тому тримаюсь подалі. Хоча вірю, що в житті всяке буває і. можливо, саме такі люди можуть помогти. Дай Боже, ніколи не мати такої нагоди

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

живе у мене в під'їзді ворожка :) але ж вона має клієнтури... звідки знаю - просто часто *пацієнти* помилково на домофоні набирають мій номер квартири. Загалом, заробляє та пані некепсько.
    я не зверталась, і не звертатимусь. Ситуації в житті бувають різні, як і способи їх вирішення.

4. Neverland

Neverland Well-Known Member

От мене завжди цікавило: нащо звертатися до ворожок, щоб ті розказали про майбутнє чи теперішнє. Ну от скаже та ворожка, що людина помре тоді-то, чи що її чекає кепська доля, чи поганий чоловік. Чим легше стане, ну от чим?

5. Oriana

Oriana Well-Known Member

Я думаю, навпаки люди хочуть гарантію чи впевненість, що в них все буде добре, що нема чого боятися що чоловік попадеться поганий/бідність/хвороби і т.д. А, і ще є така сліпа віра, що якщо що - то ворожка відрадить, відсторонить ту біду.

6. Gorda

Gorda Well-Known Member

Нічим. Люди видно у такий спосіб шукають у них допомоги для вирішення проблем своїх,хочуть якусь частину на тих ворожок перекласти, замість того, щоб почати їх самостійно виправляти. Жаліють себе у такий спосіб.

7. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я просто недавно спілкувалась на ту тему зі знайоми які добре знають, як то все працює. І направду це не просто страшно, це дуже сумно. Добре, якщо похід до ворожки закінчиться просто викинутими грошима. Але є сильні ворожки і чаклуни, які вирішують проблеми методом "підселення" різних сутностей, чи перекидають проблеми на когось з родичів. Ніби "порішали", але яку ціну доведеться платити? Але люди працювати хочуть, хочуть легко все отримати. От є китайські цілителі. До них люблять ходити люди, щоб проблеми їм "порішали". А коли чують, що ті мають займатися, займатися довго, і це буде тяжко - розвертаються і йдуть, бо нащо, якщо можна десь вирішития інакше. Але просто направду не розуміють де лізуть. Звикли до легкого чи як? От не розумію.

8. Bybyka

Bybyka New Member

Я відношусь до тих людей, які не вірять в силу ворожок, і їх "магічного" впливу на життя людини. Знаю значну кількість людей (зі своїх знайомих), які ходили чи ходять до ворожок... стало цікаво, чим вони так манять і взагалі як проходить "сеанс". Поїхала з коліжанкою. Визначилась з проблемою. Ну попадала (не побоюсь того слова) гадалка раз через три. Хотіла вона "блєснуть" силою, і сказала перша: "бачу, що прихала виріжувати проблеми з чоловіком" (я обручку ношу) - насправді, проблем не було, тфу-тфу-тфу, і те з чим я їхала стосувалось, зовсім іншого - моєї професійної діяльності, проте, як на мене, досить очевидно, чого ж приїджають молоді дівчата....
    Гадаючи на моє теперішнє, говорила стандартні речі, типу бачу тоді-то радість, тоді-то смуток і т.д. Загалом, нічого нового і захоплюючого... не уявляю як вона людям помагає....
    Хочете - поїдьте подивіться і не мучте себе. Тільки є дві важливі речі, на мій погляд:
    1. Не можна їхати самій до ворожки (нехай хтось зачекає в сусідній кімнаті)
    2. Не можна їхати до них в стані горя чи депресії (бо критичне мислення геть тоді відсутнє).

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а я навіть не вірю що є такі(ну хіба 1 людина на 20 мільйонів, але вона явно не займається тим "брєдом" по який ходять наші мудрі люди), для мене всі вони просто шарлатани!

10. Яруська

Яруська Well-Known Member

Сьогоднішні події є прямим доказом того, що нема ніяких відьм, ворожок, вуду і сруду! Бо якби були, то та наволоч,що називає себе владою, вже би здохла давно:girl_devil:

11. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Ми в компанії якраз говорили про наведення порчі на придурка і ко.
    Знаю, що то не по-людяному, але він до нас як?

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а що там у темі Євромайдану про мольфарів писали? Не помагає? Видать, власть імуща собі теж ставить "оберіг" за допомогою тих же ворожок. Гітлер і Сталін користувалися, а ці що- гірші?:girl_smile:

13. Margarett

Margarett Well-Known Member

Не від Бога це все.
    Переконана, що вищі сили є і як добрі, так і злі. Інше питання, що коли ти не зацікавлений у другому, то воно й не вчепиться.
    Маю один приклад зі свого життя.
    Всі знають, бо то газети гриміли на останніх шпальтах роками тою рекламою, колись був такий мусульманський (чи циганський) "рятівник загублених душ", котрий іменувався - Ілхам Олбак Огли ....... От він там відводив порчу, передбачав майбутнє, знімав віртуальний і надуманий вінок безшлюбності ..... і ще купа усіляких ритуалів того плану проводив.
    На той час, було то давненько, у мене була дуже-дуже близька подруга, котра мала серйозні проблеми у сім"ї, що стосувались її батьків. Проблеми були такі, що як кажуть, щоб знайти порятунок хоч в "омут з головой", то звичайно не метод, але рішення за людиною. Спробувала її від того відмовити так в розмові, але вона вольова і була налаштована на той візит до (не знаю, але мені та назва для нього сама підходяща) чаклуна деже напористо.
    Приймав він на Мотозаводі. Приїхала вона до мене в той день, бо мала призначений візит, запис створювався попередньо в телефонному режимі. Та якось кажу до неї: "Може передумала ? Здалось воно тобі ? Наперлась і в ніяку... Ти дивись, щоб звідти не набратись "пархів". Вже як так вирішила, то надягни хрестик чи іконку і молись про себе - читай ОТЧЕ НАШ, як зайдеш і будеш з ним говорити.". Вона таки мала певний страх і погодилась. Не буду уже описувати усіх деталей зустрічі, але скажу таке. ... Коли вона до нього зайшла, то молилась про себе без перестанку, він малоговіркий і для спілкування з нужденними використовує чи таро, чи руни, чи магічні камні ..., для кожного з відвідувачів свій спосіб. Дивлячись на людину оберає сам. ... Говорити з нею він не став, так пару слів, вона казала, що йому було важко і некомфортно, в очі не дивився і дуже швидко її спровадив й сказав свому помічнику повернути кошти нею внесені у їх касу за візит. Я особисто була здивована, бо той візит тривав якихось 5 хв. Так виглядало, що той символ віри нашої і читання молитви не дозволило йому себе вільно почувати.
    Тож подруга дуже пошкодувала, що там була і на те пішла. Правда те, що вона хотіла знати він сказав, так і сталось за певний відрізок часу.
    От і після такого чужого/мого поганого досвіду, я вивела собі мораль - то всі ці шамани і провидники не від Бога, воно то є на світі й може навіть і деколи допоможе, але ж та допомога то мариво за яке треба платити душею і кривдою наступному поколінню. Божа допомога реальна, а та то туман.
    Мій далекий прадід, якого пам"ятає моя бабуся, був сільський планетник (так то називали тоді), баба в силу своїх знань і вміння пояснювати розказує про того діда, як він допомагав ставити стайні людям і знімати дзвони з церкви ... вказував місця, міг передбачати негативні і позитивні події, але не займався чорним. Мав дар такий. І померав легко, а був там у них сусід, якому щось не давало вмерти кілька днів ... усі розуміють. Тож істина моєї душі така - лише у Бозі, віра, правда, дорога, спокій і допомога, за яку він не хоче нічого крім віри і молитви.

14. innamorata

innamorata Well-Known Member

Напишу тут. Хоч то не зовсім в тему
    В мене знайомі серйозно захоплюються астрологією. Але не тими дешевими гороскопами, які пишуть в газетах, а так глибоко вникають в питання. Розташування планет і тд. І є в них... ну не знаю, наставник, чи як його ще назвати, типу "професор" по тих ділах. От я надумала з ним зустрітися і послухати про свій гороскоп, про те де стояли зірки в день мого народження і тд. Виглядає воно так - ти йому кажеш дату і якомога точніший час свого народження, він заганяє дані в спеціальну комп"ютерну програму і розказує тобі що до чого. плюс ще покладається на свої знання.
    Так от, ходжу і думаю, гріх то чи не гріх? ну бо тут не йдеться про якісь пророцтва чи ще якусь таку фігню, а про чисто науковий підхід. Що скажете, варто чи ні? Ну бо ж цікаво послухати б було.... :girl_in_dreams:

15. Mammy

Mammy Well-Known Member

Наскільки я знаю - гріх. Далі йде текст, який пояснює чому.

16. burachekn

burachekn New Member

питання не в тому гріх це чи ні, а в тому, що ви цього не знаєте і чужі слова вас все рівно не переконають, все рівно глибоко в душі буде сумнів.

Так в чому ж суть тоді? адже не согрішиш - не покаєшся. Богу потрібні покаяні грішники, а не праведники, бо праведникам Бог не потрібен, як не потрібен лікар здоровому.

В даному випадку важливе ваше ставлення до самого поняття "гріх" і до самого вашого рішення "звернутись чи ні".

В астрології дуже мало пророчого, астрологія швидше пояснює чому так відбувається і які тенденції.

Чому ж пророцтво то є гріх? адже сама біблія то і є саме пророцтво.

• Подобається Подобається x 1
  17. ljudviga

ljudviga Active Member

Проблема в тому, що сама астрологія не є наукою. Наука - це результат аналізу емпіричних даних та на основі цих даних знаходження закономірностей та законів, що описують ті закономірності. Де Ви в астрології бачили емпіричні дані? Що, перевіряли, чи збігається гороскоп тисяч і тисяч людей? Ні. Чи збігається гороскоп для конкретної людини? Ні. Тому що немає зв'язку між гороскопами та "законами зірок". Астрологія прийшла до нас з минулого, коли ще й люди думали, що земля плоска і мало не стоїть на трьої Атлантах. Співпаде гороскоп - все, "закони зірок" працюють, не співпаде - ну що ж, ..., забудьте.
    Якби астрологія направду мала наукові закони, то повірте, Нобелівські премії за неї б вручали. Невже ви думаєте, що люди, які винайшли літальні апарати, зробили можливими польоти у космос, створювали роботів, відкривали нові методи боротьби зі страшними хворобами, не захотіли би наукового визнання у світі? Такі науковці - фанатики науки, вони працюють за нові відкриття, а не за гроші.
    Ні, вони сиділи би і чекали, що якийсь дядько, всі знання якого зводяться до вміння вбити дату вашого народження в комп. базу, буде робити наукові досягнення?
    Всі передбачення астролога - не більше, ніж ви би пішли до ворожки, яка віск виливає, або до циганки. Раджу зайнятися читанням цікавих наукових журналів, тоді й питання про "науковий підхід" астрології само пройде.

А ще опишу як моя коліжанка затягнула мене до провидиці на просп.Чорновола. Прийшли ми вдвох. Клієнток в тої була тьма. Що характерно - одні жінки-дівчата (!), причому охайно одягнених я там не побачила (!). Коли дійшла моя черга, почала вона мене "прощупувати" питаннями: ви працюєте з людьми (цікаво, хто зараз не працює? Тим більше, що найбільше працевлаштування серед продавців). Далі - спробувала вгадати, чи я заміжня і маю дитину. Вгадала. Далі - вгадати хвороби. Каже: "мені ваша голова не подобається, у вас високий тиск". Кажу - навпаки. Каже: у вас всеодно буде високий тиск. Кажу - ні, медики обслідували, з низьким тиском я ще довго буду мучитися. Вона - все одно, вам будуть робити операцію на голові, то ви перед лікарнею прийдіть до мене, бо інакше помрете або будуть страшні наслідки (через 2 роки оперувала зуб у лікарні, звісно, до "цілительки людських душ" я і не думала йти, все пройшло добре). Далі - у вашому житті Роман багато вам горя заподіяв. Я - у моєму оточенні за все життя не було Романа. Вона - скажіть мені, а хто Вам такий Петро та.... Я - таких немає. Вас надурили на гроші. Я - такого не було. Одним словом, вона й каже: я вас не бачу, прийдіть ще декілька разів. У коліжанки теж подібне було і багато чого ворожка не вгадала. Правда, моя подруга повірила, що вона вийде заміж через багато-багато років і я змущена була її заспокоювати. Через декілька років подруга вийшла заміж.
    Мораль тої байки така: ворожка намагається "прощупати" вас, взнати про вас інформацію, а вже тоді буде "прогнозувати" і ви втішитеся її допомогою за гарні гроші. Треба ж ворожці жити! Як я прикинула, заробляла вона дуже багато -, може тися десять. Ось до кого треба податкову насилати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

Якось занесло...
    Ну, чесно сказати мені таке розказували...
    Коли я приходила зовсім через іньше...Чіплялись за заміжжя, то певно улюблена їх "казка" для незаміжніх. Ось я би мала уже не один раз ...то в 2010, 2012...і дитину.
    Короче, то смішно, у мене ніколи не було ціллю "вийти заміж".
    Потім я дізналась, що вона шарлатанка, яку кришує міліція, яка в людей виманювала гроші, внушала, що є всякі хвороби...
    Дійсно люди, які щось бачуть і відчувають є одиниці. Решта косить під них, заробляючи гарні гроші на маячні.
    Можу визнати, що після вилитого віску, моє самопочуття стало кращим і робота підвернулась зовсім неочікувано, якесь піднесення.

19. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

не звертаюсь
    вважаю що ця ситуація виникає коли в людини нема бажання розбиратись в своїх проблемах і підсвідомо це замінюється якимось рудиментом віри що хтось, з допомогою яйця і воску, розкаже тобі більше про твоє життя ніж ти сам знаєш. А оскільки це неможливо, то всі пророцтва зводяться до "буде день і буде ніч, буде добре і буде зле".
    Цікаво було б скласти порівняльну статистику рівня життя і віри в ворожок/вуду і т.д. бо закрадаються сумніви що це має зв*язок. Наприклад про Гаїті і їхню безмежну віру чаклунам і вуду (пункт 5)

20. pidsniznyk

pidsniznyk Member