А ви звертаєтесь до ворожок?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Amira, 28 Грудень 2009.

1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: А ви звертаєтесь до ворожок?

Лілю, тут зрозуміло, дякую. А можна я ще помучу вас?
    Дивіться, з голкотерапією позиція церкви зрозуміла. А з іншими методами китайсько-тібетськох медицини. От конкретний приклад: цигун, там використовуються суто енергетичні методи лікування, себто щось таке, як в йозі, але статичні пози і потрібно уявляти образ дерева, квітки там, здорової печінки (це так щоб зрозуміліше). Релігійні аспекти відсутні, себто віра в чужих богів чи духів не пропагується, взагалі не зачіпається, себто це суто енергетичний метод лікування, просто тут саме упор дається на енергетику китайську. Власне питання, чи він теж схавлюється церквою, а як ні, то чому, в чім різниця. Я власне чого питаю, бо кілька років тому в Київ приїздив засновник школи Чжун Юань Цигун, семнар проводив. Був в Печерській лаврі в святих місцях - дуже його дружньо зустріли монахи і священики, не гнали, всюди пускали, навіть туди, куди відвідувачів не пускають. Але один пан, який ходив з нами на заняття за тиждень сказав, що йому священик заборонив займатися, бо то гріх. Власне тут той самий фактор, що і з голкотерапією: необізнаність, чи це різниться принципово і заборонено?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То треба питати в тих, хто тими питаннями займається. Спробую пошукати інформацію.
    А що означає "уявляти образ дерева, квітки"?
    Значить, до такої не йти. Для мене народна цілителька - це натуропат. Якщо ж вона цілителька-ворожка, то для мене це вже шарлатанство.

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Це коли робляться якісь вправи, то наприклад в позі дерева потрібно уявити, що ти дерево, чи якщо лікується печінка/нирки, уявити, що вони здорові, в них тече тело і світло (щось таке).

4. oksitigra

oksitigra Member

Нам цю історію теж розповідали минулого тижня на передшлюбних науках. Але мова йшла про сповідь, а не тільки про "береженого Бог береже". Митрополит Стернюк запитав того " нового українця", який хотів освятити машину,коли він ходив до сповіді. Той відповів, що рік тому. Владика каже : " Дивно, що ви досі живі" І далі про 90 км/год. Це нам розповіли для того, бо священник питав, як часто ми ходимо до сповіді. Він цим хотів до нас донести, що сповідатись потрібно не менше 1 разу на місяць, тоді і люди до ворожок не захочуть ходити, бо будуть мати сильнішу віру.

Останнє редагування: 24 Травень 2013
  5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а що до сповіді то як на базар? Треба йти тоді, коли відчуваєш, що треба, коли є потреба у тому. Для когось це щомісяця, для когось рідше. Мені ще ніколи ніякий священник не казав, що є "норми" як за часто треба сповідатися..

6. oksitigra

oksitigra Member

Це не мої слова, передаю слова священника.

7. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

А у церкві Михайла, священники наголошують, щоб люди приймали Ісуса у своє серце у Причасті, але для того потрібно постійно піклуватись про свій стан душі і наголошують, що приймати причастя можна якщо ти сповідався до місяця часу і не зробив тяжкого гріх і твоє сумління чисте, відповідно після місяця знову потрібно йти до сповіді, або часто радять священники, що сповідатись треба як тільки відчуваєш, що тяжко на душі це можна і кожні два тижні або місяць, але не вправі нікого заставляти, тому ми маємо можливість самі вибирати, коли нам йти до сповіді, але вбільшості усі кажуть, що кожен місяць потрібно.

8. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

НІ, до ворожок не звертаємося. Хоч були різні випадки у житті. Деякі думають "Ааа, тобі легко говорити, бо нічого такого не відбувається. Якби "припекло, то б пішла". Насправді зовсім не легко говорити. Значно легше піти до ворожки і в одну мить все стає добре. Але якою ціною?!

9. Virna

Virna Well-Known Member

та й чи стає? бо проблеми можуть залишитися не вирішиними. а на душі буде тяжкий гріх.

10. AilataN

AilataN жива

Де ви тих полегшуючих знаходите? От так щоб в одну мить- і все добре. ;)

Для мене то або аферизм, або психологія. Нічого більше.

11. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Сама не знаю, бо не зверталась. Просто мала розмову з людьми, які таке "практикують" і досить часто. Кажуть, що їм помагає.
    Про душу не думають, мабуть.
    Але це все ходить по-колу. То до одних, то до других ворожок. І всі помагають, але все одно постійно щось не так.
    А на мене так дивно дивилися, коли я не хотіла віск злити дитині, і вроки не знімаю, і з чола не спльовую.
    Для мене ці дії не сумісні з вірою у Бога.

12. oksitigra

oksitigra Member

А нам в школі, в класі 7-8 батьки разом з вчителями організували вечорниці на Андрія з гаданнями на мештах, копійках і т.д. Цілий клас відьмаків зібрали)) я навіть тоді подумати і не могла, що це гріх...

13. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

На мою думку це є просто забавка, традиція, і не більше. Пригадую, ми з коліжанкою, коли нам було років по 12-13 ворожили на чоботах, то вийшло, що вона має перша заміж вийти, а вийшла заміж скоріше я, і чоловік в мене мав би бути пияком, але маю самого ліпшого чоловіка. Єдине, що збулося, то ім"я чоловіка, але я вважаю то просто збігом.

14. Liliyah Romanova

То є власна думка того, хто це сказав. Офіційна рекомендація Церкви - раз у рік перед Великоднем. Ще радять перед великими святами. Раз у місяць - так деякі священики проповідують, але то суто їхня думка.
    А якщо я і за місяць не відчуваю за собою тяжкого гріха?
    Я колись сповіділася кожні два тижні, потому раз на місяць, потому раз на два місяці, а зараз - коли відчуваю потребу. Буває, що раз 6 місяців, буває, що раз на 3-4, як коли.
    Традиція так, але забавка небезпечна. Якщо людина не свідома тощо, що це грішні дії, тоді це несвідомий гріх, але таки гріх.

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Але чому цим бажанням йти до ворожок страждають жінки?

Цікаво, що у випадку який я згадувала вище, до ворожки свого чоловіка поволокла рідна жінка. Он тільки після того, як я свому нацабанила, а він відповідно тому хлопові, то в хлопа з часом очі відкрились. Він поїхав до ворожки другий раз, але вже не за відповіддями а просто сказати їй в лице, що вона звичайна брехуха і нічого вона не знає і не пророкує, і ніяких вроків не знімає. Просто займається навіюванням людям, а ті самі слабкі, той хоч би хто їм сказав - у все повірять.

16. vikad

vikad New Member

Я думаю, тому, що жінки звикли всю відповідальність скидати на когось. Згадайте, що Єва в едемському саду: "Змій спокусив мене - і я їла."
    Так і тут, замість того, щоб намагатися щось зробити - "хай хтось за мене зробить, а як не вийде - буде винен".

17. Liliyah Romanova

Тю, Адам такий самий.
    А Адам відказав: Жінка, що дав Ти її, щоб зо мною була, вона подала мені з того дерева, і я їв. (Буття 3:12)

18. zaderyshka

zaderyshka Member

19. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

як жінки, так і чоловіки

то точно. один одного вартують))))

20. PeaceToYou

PeaceToYou Well-Known Member

Про небезпеку різноманітних видів чаклунства, які є розповсюдженні в Україні та світі. Ведучі програми (отець Олексій Самсонов, директор "Радіо Марія" та отець Юрій Сема) у розмові із слухачами пояснюють на конкретних фактах, що магія є дверима, через які зло входить в життя людини.

аудіозапис передачі:

[MP3]http://radiomaria.org.ua/podcasts/nitch_z_Nikodimom/magia.mp3[/MP3]