Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? ви вважаєте,що це проблема у російськомовних родинах? Це проблема виховання конкретних сімей. Я живу у р-ні, де дуже багато російськомовних сімей. І у мого сина 2\3 друзів- це ті самі "Нікіти", "Данііли", "Лєрочки" і т.п. І серед них абсолютно не більше хамлячих, обзиваючихся і т.п., ніж серед "Андрійчиків, Ромчиків та Марічок". І. до речі, діти між собою гарно бавляться і спілкуються на обидвох мовах.Це проблема не російськомовних сімей, а проблема окремих мам і тат. ---------- Додано в 12:37 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ---------- мені б у такому випадку довелось би розігнати усіх друзів нашошої сім ї ( а ми дружемо вже більше 30 років - ще з дитинства), не давати переступати порогу власної хати брату з дружиною ( бо вона російськомовна та й племінник мій спілкується на російській теж), ну і наостанок- вигнати власного чоловіка з хати- бо він теж російськомовний і ще навчить нашу дитину хамити, обзиватися, махати палкою і т.п. в сторону "інтелігентних" україномовних родин. Вибачте. але зачепило
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Золоті слова! Лише щоразу перепитую себе де межа. Я хочу бути дитині надійним захистом, і хочу водночас, щоб вона вчилась вирішувати проблеми. В нас є товаришка в подвір'ї- дуже активна дівчинка з адекватною мамою- ми намагаємося не втручатися в стосунки донечок. Але коли стає небезпечно- втручаємося. Я тепер не втручаюся поки не побачу, що мене Мелася шукає поглядом. Як помічаю- допомагаю. І ще, думаю дуже важливо- щоразу, коли вона мене шукає очима- вона бачить, що я поруч і пильную її, а не плююся насінням в дальніх кущах. Думаю, дитяча самостійність має бути з батьківським тилом, а не самостійність=самотність. Я панічно боюся перехідного віку в дітей і зараз намагаюся все зробити для того, щоб коли в них почне злітати дах вони все одно знали, що мама/тато це друзі/опора/захист/завжди розуміючі і готові допомогти.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? А покажіть, будь-ласка, де я зробила висновок, що ВСІ російськомовні сім"ї не так виховують дітей? чи не такі? Просто сама стикалась з кількома такими про, які писала. Але не кажу, що КОЖЕН, ВСІ російськомовні погані, а всі українс-мовні хороші. Знаю кілька російськомовних хороших, вихованих людей. Всюди є люди і людиська. Зразу не писала про свої спостереження якраз через і знала, що за мене зроблять деякі висновки. Одного разу спілкувалась з психологом про виховання. Її спостереження: росіяни, а також євреї виховують дітей за принципом: ви найкращі, найкращі, найкращі... До своєї цілі можна і по чужих головах.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? А це погано? Деколи здається, що українці виховують своїх дітей: "Не можна!" "Не рухай!" "Зараз тато відлупить!" і безкінечне - нечемний, нечемний, нечемний...
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? дійсно, краще по чужих трупах йти але згодна, ми ущемляємо дітей
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? [ quote=manka;1073059]євреї виховують дітей за принципом: ви найкращі, найкращі, найкращі.[/quote] є таке.І саме тому діти у них виростають без комплексів і потім "керують світом". а оце- зовсім не так. п.с. про що пишу- знаю не від психолога.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? ні, але крім моїх "найкращих", є ще інші діти, також не гірші і з тим треба рахуватись. Чого ж не прокоментували до кінця? Чи не вважаєте це поганим?
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Працювала саме в такій сфері, де спілкувалась з такими людьми щодня, і зі статистикою знайома "не понаслышке". Взагалі на форумі утримуюсь від обговорення питання українців і росіян, і на це питання не відповідатиму, ще й тому, що
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Ви вважаєте це наслідком виховання "Ти в мене найкраща!"? Для мене абсолютно не пов"язані речі. "Найраща" - це впевнена, вільна, задоволена собою дитина, яка не боїться експериментувати, пробувати. До чого трупи?
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Найважливіше (і найважче) виховати в дитині адекватність у всьому: судженні, оцінках, вчинках, поведінці. Тоді нічого не страшно. А то пригадую своє дитинство, і як часто батьки виховували дітей у ворожому наставленні до світу на кшталт "мама мені не дозволяє давати іграшки". Або в присутності дітей обгаджували сусідів, інших дітей. Одним словом, діти внаслідок такого виховання у всьому, що поза домом і батьками бачили потенційну небезпеку своєму комфорту, якісь загрози. З того пізніше й виходить намагання вивищитися за рахунок іншого, когось принизити, бо це "долання небезпеки". Це відсутність партнерського мислення - "світ - не мама з татом, але й не загроза, радше - партнер". На жаль, прктики такого негативістичного виховання доволі часті. Дитина ще з таким не стикалася, а ми вже попереджаємо, що "чужі хлопчики нечемні, вони тебе будуть бити, ти не давай їм своїх іграшок". Я трохи перебільшую, але десь так (м'якше чи жорсткіше) воно й трапляється.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Цікаво, з якою кількістю національностей ваша психолог мала справу? ... а взагалі я вражена, що навіть цю тему примудрилися до "мовної " звести, питання виховання на мій погляд від мови ніяк не залежить, і дійсно це є проблема батьків а не дітей, діти спільну мову знаходять набагато легше
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? маю декілька знайомих, правда набагато старших мам, які виховали дітей за таким принципом, діти мої ровесники( 25р), так от, дивлячись на них, я помічаю, що люди виросли зовсім без ніяких комплексів, та досить зверхніми
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? І цілком справедливо. Бо є ситуаці, коли батьки порадять/розрадять/допоможуть. А кинути в глибоку воду і плавай собі, бо інакше не навчишся - жорстоко по відношенню до дитини. Одна це сприйме як заклик до самостійності, а інша закриється в собі, бо вона нікому не потрібна, бо мама з татом не хочуть вникати у суть її Проблеми. Якби у мене виникла ситуація котру Гелена описала на першій сторішні мабуть та вчителька більше не працювала би (ну принаймні не солодко би їй там працювалося і мою дитину її методи виховання вже би не цікавили). Щодо дитячих компаній, я завжди слідкую за своїми дітьми, пильную аби ні моїх не образили, ні мої комусь в чоло випадково не заїхали (різне буває, інколи на вулиці якимись палками бавляться) винятки бувають коли діти бавляться у нашій компанії зі своїми однолітками друзями, тоді вони прекрасно дають собі раду самі і майже завжди згладжують гострі кути.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Та ж якби просто нечемний. Дуже часто - ти матолку! ти йолуп вісімнадцятий! ---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ---------- Ну зверхність це проблема. Але нажаль я не можу підтримати думку що всі безкомплексні особи зверхні. Думаю що просто багато мам не знають золотої середини, тай це нормально. Ми ж батьки і ніхто з нас не досконалий. Помилки робимо всі.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Я би трошки виправила "принцип") Не "ви- найкращі", а "Ви найкращі, тому вам все-все-все можна". У першому немає зовсім нічого поганого, тому що , на мою думку, таким і має бути виховання. Дитина має знати, що вона найкраща для своїх батьків і взагалі чогось варта у світі в цілому. Але при тому вона повинна знати, що далеко не все дозволено, є певні правила та обмеження. А коли дитину виховують за принципом - ти найкращий, тому тобі все можна - це однозначно зле. Бо обов'язково колись почнуться непорозуміння та проблеми з оточуючим світом.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? з вами згідна, мала на увазі конкретний випадок! Звичайно ми інколи у вихованні наших дітей перегибаєм палку, тому що вважаєм , що правильно робим, але як то кажуть в народі : " на помилках вчаться"
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? А ця психолог особисто дослідження робила? Тобто національність при опитуванні визначалась? А знаєте скільки у львові живе російськомовних білорусів, наприклад? Але мене чомусь при тому часто в дитинстві ображали і москалихою обзивали. І постійно потрібно було захищати себе і доводити, що я нічим не гірша за інших. "От ти справжній українець диктант написав на трійку, а та москалиха на п"ятірку"... Дуже жаль, що мама мені не втокмачила, що я найкраща... Надзвичайно неприємно читати, що цю тему завели в таку сторону. Мене це дуже зачепило... І ще, я зовсім не розумію зв"язку між бути найкращим і іти по чужим головам
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Дівчатка, думаю ніхто нікого не хотів образити. Мова йшла про конкретних людей, а не про всіх росіян в цілому. Тому не варто сприймати дописи дівчат, як особисту образу. Для мене особисто російськомовна родина моєї куми завжди була і є практично еталоном родини. Батьки надзвичайно приємні люди і своїх двох дочок виховали Людьми з великої літери. Я би дуже хотіла, щоб моя сім'я була схожою на цю. І те, що вони спілкуються російською, для мене не має жодного значення.
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Та це не проблема, я чула одного разу, як єврейська бабуська вчила онука "Сашенька, отойди от этих детей, они не такие как мы" (це Сашенька в леопарку повідбирав в дітей іграшки, кого міг позбивав з ніг, ще на комусь пробував прийоми карате, в результаті якийсь хлопчик не витримав і Сашеньку чи то легенько відштовхнув, чи то прикрикнув на нього. Сашенька в секунді погнався до бабуськи ревіти).
Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей? Задаю собі запитання, чому в дитячих групах часто є дітки, над якими знущаються, такі собі "жертви". І від зміни середовища "жертв" ситуація не покращується. І батьки захищають, і вчителі, - а дитину зацьковують. І справа не в "давати здачу". Тут є щось у реагуванні на образи, комплексі власної неповноцінності. Якщо дитина знає, що вона накраща, то чи відреагує на "ідіот" від хлопчика з сусіднього під"їзду? Батьки - це приклад таких реакцій, зразок. І якщо мама, дитині якої насипали пісок в очі, роздратовано збере речі і піде на інший майданчик, то і дитина буде "спасаться бегством" наприклад, від російськомовних А можна придумати гру для двох дітей з насипанням піску у ямку. Ціль - переключити кривдника і подружити з вашою дитиною, організувати гру. Звісно, пояснивши, що пісок в очах штука неприємна. Агресія - це надлишок енергії, який легко направляється креативне русло. Варіантів завжди безліч, а давати здачі десь в кінці списку у мене. Можна ще кричати: "Заберіть вашу дику дитину з пісочниці! Я не збираюсь тут виховувати чужих дітей!" чи шепнути на вушко дитині: "Ще раз кинеш, зарию в пісок!" Нажаль, з захистом дітей від дорослих все складніше... І ті речі, які я чую зараз про вихователів, вчителів просто шокують.