А ви захищаєте своїх дітей?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Гелена, 9 Вересень 2011.

1. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: А ви захищаєте своїх дітей?

:girl_haha:
    Було і таке, правда не з піском. Ми ходимо часто в Стрийський парк. За моїми спостереженнями, у будні дні туди приводять нормальні батьки нормальних дітей (за рідкісними винятками).

А у вихідні і святкові дні там буває дуже багато неадекватного народу (типу випивших батьків і їхніх дітей, які роблять що завгодно). Одним словом, різниця з буднями і вихідними дуже помітна :girl_nea:

2. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

Ну це не я плутаю дітей і дорослих, а Ви, тому шо діти в 2 роки ше більшість робить несвідомо: підкопує ноги, махає відерками, кидає чимось. Вот мій малий піднімає камінець і кидає, йому цікавий процес кидання, а ше тому шо бачив як тато кидає каміння в тачку і до нього ше не доходить, шо він може кинути ним комусь в голову і те шо я зара йому це пояснюю дасть якийсь результат, але не зара. А тепер уявимо ситуацію ми з Вами стоїмо і розмовляємо, відволіклись на секунду в цей час мій малий підкидує ну нехай відерко і вдаряє Вашу дитину. Ваша дитина якшо вона в такому віці, не розбирається чи він це зробив зумисне чи випадково бере і бє мого малого і це все секундна справа для таких малявок. А ше не забувайте шо в вас одна як я розумію дитина. А коли в вас буде друга ви думаєте вони не будуть битись... от цікаво як ви будете їм пояснювати шо один одного бити не можна, а іншим здачу треба давати
    А на рахунок мене, мене не вчили давати здачу, я сама навчилась і психологічної образи на батьків в мене нема ніякої і завжди приходжу до мами коли мені зле чи мене хтось ображає.

3. Donner

Donner Member

Оскільки в мене батьки педагоги, то часто був свідком зворотнього боку так званого "захисту". Мабуть це пов'язано з радянським безликим минулим, але до вчителів та вихователів часто приходять мамаші, які не просто захищають своїх дітей, ні! Вони вимагають визнання геніальності своїх чад. При чому, в галичєн це має бути не просто визнання, а на фоні інших дітей. Мовляв, "Ганьки Іванко ше читати не вміє, а наш має перше місце в клясі в техніці читання":) Особливо проблєми починаються перед різними шкільними заходами: "та як, моя Матільда так файно шпіває, а в квартет взєли Сніжану - то тому, що вона родичка діиректора". І починається - або закороткий віршик дали, або замалу роль, або не визнають музичних талантів. І батьки скандали закатують не тому, що вчителі не визнають юних дарувань, а є якесь таке бажання, щоби то було за рахунок інших дітей. Не знаю, може у львові того менше, але в провінційних містечка - явище звичне. Пригадую, як наша компанія була спонсором конкурсу дітей-бандуристів в Луцьку. Сказав я там привітальне слово, послухав виступи, нагородили. Вертаюся до Львова, а більшість в автобусі - мамаші дітей-конкурсантів. Скільки дорогою помий вилилося на організаторів і суддів, бо не зауважили "таланту", а перемогу присудили якимсь "своїм".

4. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

згідн треба вчити без бійки! Але що робити дитині коли її вдарили, втікати, боятись, ховатись??? Я вчу щоб не смів нікого вдарити перший, але якщо тебе вдарили - дай здачу, щоб більше не пробували тебе вдарити!

В нас сусідський хлопчик 6 рочків, його бьють всі підряд і в садочку, і у дворі, а він біжить і плаче на весь двір до мами. Це також не нормально, дитина повинна вміти за себе постояти словами, а якщо вдарили, має вміти дати відсіч!

На рахунок дівчаток, то в нас тут дуже строго, ні в якому випадку, і ні в якій ситуації дівчинку бити не можна, і здачу давати теж. Краще просто відійти!

5. anka

anka Well-Known Member

а розгадка на поверхні:) Давно аналізую і навряд чи це просто співпадіння- в нас на подвір'ї (і на інших майданчиках- аналогічно) всі дітки з російськомовних родин всіх тлумлять, хамлять, обзиваються, забирають іграшки,ганяють з патиками і розмахують дітям перед личком, а бабушкі "Колєнєк і Настьон" даже вніманія нє абращяют. Але якщо задіти їх дитину- голову відкусять! Культуру привезли. Я тепер уникаю контакту їх дітей із своїми

6. Nyny

Nyny New Member

Мар"яночка я думаю наша бесіда з вами нідочого не приведе , тому що :
    ви по-своєму виховуєте , а я по -своєму , і знаєте по тій ситуації що ви пишете , в мене таке буває і дуже часто , бо моя дитина знаходиться між іншими дітьми , так от , щоб спеціально ще небачила шоб моя дитина вдарила , коли його штовхнуть він відійде , а коли підійдуть забирати іграшку - він її просто не віддасть. Коли дитина підійде попросить чи запропонує щось інше він радо поміняється , і сам коли щось хоче то питає дозволу чи можна , або теж пробує обміняти. І я вважаю що так і має бути , а коли якась дитина бігає за ним і б'є його чи то по голові , чи підходить і навмисне штовхає а мама роззява стоїть і мріє , тоді я скажу дитині віддай здачі , не дозволяй щоб тебе били , тому шо сама не маю права забрати чужу дитину , можу тільки свою. Хіба якшо чужа дитина вже дуже - дуже нагліє то тоді можна зробити зауваження

а до чого тут каміння і так далі , кожна дитина розвивається по - своєму , і все залежить від того як батьки вчать
    і моя дитина кидається піском , я йому пояснюю що так не можна , коли йому хтось кине , говорю що то випадково , але повірте моя дитина не біжить і нікого не б'є в такому випадку.
    Намалюйте собі межу , і самі її добре зрозумійте !!!!

7. manka

manka Member

і я давно це помітила, просто не хотіла писати, щоб не образити російськомовних мамочок присутніх на форумі

8. Artemida

Artemida Well-Known Member

Вчора на площадці дівчинка років чотирьох напевно вирішила, що мій Артем задовго сидить на гірці і додала йому "прискорення", штовхнувши з усієї сили його двома ногами в спину. Малий перелякався,несподівано поїхавши вниз, ще і головою вдарився. Якщо чесно, то хотілося ту малу стукнути чимось, але стрималася і просто насварила (легенько).На питання чого так зробила, почула відповідь: "Я хотіла їхати, а він мені заступив дорогу". Спитала, де її мама, а вона мені показала парочку років 20-22 (судячи по вигляду з ближніх сіл), які тискалися на лавці, спиною до дітей і їм все було по-барабану. Коли я попросила мамочку дивитися за дитиною, то вона швиденко встала, вхопила малу і змилася з майданчика. Без жодного слова. Висновок - дитина тому і така дика, що дикі батьки їй не можуть нормально пояснити як себе вести з іншими (в 4 роки думаю це вже цілком реально). Я розумію, що це діти і ситуації бувають різні, але вже таке відкрите хамство вважаю неприпустимим.

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я не даю свою дитину ображати. Якщо треба, то можу і насварити іншу дитину. Був раз в Антошці випадок. На тій гірці бавилися діти 3-5 рочків, багато дітей. А серед них один старший, років 12. І він тих дітей штовхав, піднімався по спуску догори... Найбільша проблема в тому, що через нього двоє дітей чуть не впали згори. Після кількох моїх зауважень і зауважень інших мам я не витримала, запитала де його батьки - нема, він сам (тому він думав що ніхто не накаже). Я його за руку і до охоронця. Він мені по дорозі обіцяв, що більше так не буде, то я його відпустила. І дійсно, потім поводився нормально. Я думаю що зробила правильно, і якщо колись моя дитина буде так поводитися (надіюся не буде), то не проти щоб і його хтось адекватно зупинив.

10. Nyny

Nyny New Member

Зорянівонька так , якшо така велика різниця то обов'язково треба шось робити

11. Artemida

Artemida Well-Known Member

Оце мене нервує найбільше. В нас теж є такі діти, які лізуть по спуску брудним взуттям, відпихають менших, бо ті їм заважають і тому подібне. А малеча потім їде чистими штанами по тому бруду і все витирає. А саме головне, що батьки тих мудрагелів навіть уваги не звертають, напевно також (як і їхні діти) вважають, що то абсолютно нормально.

12. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Ви тут всі про маленьких дітей пишете, а моя тоді шестирічна мала минулого року дістала по голові від п"ятирічної дівчинки з сусіднього двору. Та дитина вибігала на вулицю, а моє чудо вирішило не пустити, бо навчена, що там машини, перегородила їй дорогу (в нашому дворі діти без дозволу з подвір"я не виходять). В результаті та дівчинка таки перелізла через огорожу, вибрала момент, коли Настя не бачила і завалила їй в голову чи то дровинякою, чи то каменюкою. Виходить, Настя здачі дістала?
    Я це до того, що дитина не завжди може адекватно оцінити ситуацію. Звичайно, моїй треба би було не хапати ту дівчинку за руку, а крикнути, щоб не вибігала, але все-таки так і забити можна.
    Чоловік тоді пішов розбиратися до батьків, а там тато - глибокий пенсіонер, ради з малою не дасть, а мама заявила, що у неї дитина гіперактивна, і це не її проблеми взагалі.

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Стосовно чи вчити давати здачі - я вважаю, що це допустимо лише в крайніх випадках. Моя дитина ще не в змозі визначити чи то вже крайній, чи ще ні. Зараз я йому пояснюю, що краще уникати тих, хто може вдарити. А якщо вже вдарили, то скоріш буду розбиратись з батьками і з драчуном сама, але бити у відповідь не підказуватиму.
    Я б хотіла, щоб пізніше цим ділом зайнявся чоловік, тому що йому легше буде навчити що саме зробити (а не просто сказати "дай здачі!")і в якій ситуації. А поки син не дає сам ради, то я буду допомагати йому, щоб він знав, що є батьки, які допоможуть. І стосовно історії, з якої почалась ця тема, я би хотіла , щоб діти при потребі змогли як і та дівчинка здогадатись як попросити в нас допомоги,

14. bioland7

bioland7 Well-Known Member

На мою думку ще не скоро син буде сам "давати раду"якщо Ви йому кожен раз допомагатиме. Чому так кажу? З власного дитячого досвіду.
    Колись як була маленька теж просила маму захистити мене в несправедливих випадках у стосунках з однолітками. Мама відразу сказала, що ніколи цього не робитиме і що я повинна сама знаходити спільну мову і давати собі раду. Таким
    чином вона виховала в мені перш за все самостійність.
    Тепер це я розумію і вчу свого малого так само знаходити вирішення проблем в стосунках (підкреслюю з однолітками) самому.

15. anka

anka Well-Known Member

колись в Леопарку (в кінг кросі) донечка стояла в лабіринті, а ззаду йшла корова 10-ти літня з наглим виразом вседозволеності на лиці і всією силою штовхнула мою (вона, нажаль, не навчена давати здачу). Донечка полетіла на підлогу і потилицею ввалилась (добре, що на мат). Далі мені було все одно- я влетіла в лабіринт, двома кроками наздогнала ту дівулю, і тиснула на неї поки вона не вибачилась. При тому я спочатку запитала, для чого вона це зробила, на що отримала здивоване лице і відповідь- вона мені заважала (там в прохід може втиснутися 5 дітей одночасно). Я рахую, що чужих дітей виховувати- негарно, особливо в присутності батьків (але якщо мова йде про культурних і адекватних) але якщо інша дитина загрожує моїй дитині- порву (і дитину і маму).
    фу, зла я якась...

16. Adelaida

Adelaida Active Member

17. In4a

In4a Well-Known Member

18. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Але як правило нащадки тих яких привезли сюди "піднімати культуру" поводять себе дуже неадекватно. Але є дуже багато абсолютно нормальних, які намагаються не виділятися. Ніхто про ВСІХ і не писав.

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

От я якраз в "поганому" районі живу. Тут поселили всю їхню "еліту" і діти-внуки думають що їм все можна...

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

Давайте на цьому ту тему закриємо!!!

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

тут згодна!
    а тут не впевнена - краще таки дітям вчитися розбиратися самим, не завжди ж батьки будуть поряд

19. anka

anka Well-Known Member

взагалі ми про виховання дітей тут, а не про національні приналежності. Бачте, є форумлянки, які зі мною погодилися. Я виросла в російськомовному районі і приколи про панаєхавших можу розповідати годинами. Інтелігентних серед них- одиниці (їх теж видно здалека). Цікаво- а де Ви у Львові бачили корінних російськомовних? Тоді просто питання- що для Вас "корінність"??? Я для себе зробила висновок і уникаю російськомовних з їхніми чадами і не знаю хто мене переконає в зворотньому.
    Зорянівонько- більшість слів "зняли з пера":)

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Вибачте, але я вважаю ваш приклад невдалим. Ви звісно можете завжди сказати, що я неправа. Але. Мені здається, що таким чином батьки не виховують самостійність, а дають зрозуміти, що на них немає чого сподіватись.
    Я прагну дати дитині дати відчуття надійного тилу, куди він завжди зможе прийти і попросити про допомогу, коли відчуватиме, що не справляється. А якщо мислити таким чином, то мій син ніколи б не став ходити на горщик, їсти і вдягатись сам, бо я йому помагала.
    Зараз в своїй компанії деякі ситуації діти самі розрулюють, в деяких прибігають до мамів пожалітись. І з часом ситуацій коли вони вирішують самі стає все більше. Тому прошу не впадати в крайнощі, я не збираюсь ходити все життя за ним і його прив*язувати до себе. Побачу, що справляється сам - прекрасно, ні - допоможу. Все відбувається природньо і поступово в міру дорослішання і , відповідно, розуміння ситуації.