А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я до печеної картоплі чи овочів роблю зовсім простий соус: одна частина сметани, одна частина майонезу, 1-2 зубчики часнику, дрібно посічений кріп, якщо треба - досолюю.
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В мене також були проблеми з безе, і я також сушила на конвекції, от в тому і бла проблема, сушити безе треба на нижньому і верхньому підігріві(то для електроплит).
    Можливий варіант - крила попередньо обжарити а потім потушкувати, але вони все одно будуть мати мяку скоринку і "варений" смак. Я крила готую часто, то або смажу в фритюрі або в духовці або на грилі. А для тушкування беру пульки(нижня частина лапки), і смачно і акуратно і порційно.
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Можна було крильця посолити-поперчити, викласти на деко або яку іншупосудину і в духовку.В кінці полити то все сметанно-томатним соусом і все.Швидко і крильця не будут варені. а з гарною скориночкою
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дано, дякую за поради, спробую ще раз. Навіть не знаю що думати, у старій духовці (теж електричній) не було конвекції, думала, що температуру низьку не тримає, нова духовка ніби хороша, а безе знову не виходить. Та нічого, ми не звикли здаватися :).
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. volk

    volk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А от хто знає, як спекти гарний бісквіт? Тільки без "порошочків"? От збивав-збивав білок, цидував над тим тістом як мінер над детонатором, а воно все одно важке якесь. :sad: Може, яйце перемерзло в холодильнику?
     
  6. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ой я з бисквітом мучилася довго, але я таки його добила, зараз бисквіт в мене виходить на раз-два. На кожне яйце я даю по одній столовій ложці цукру і муки. Яйця розділяю на білки і жовтки, спочатку збиваю білки - бажано перед зби ванням дві-три каплі лимонного соку, або кислоти лимонної, бо оцту дати до білків, щоб напевне збиилися на добру піну, коли білки збиті на м"які піки, починаємо добавляти по ложці цукор, кожного разу добре збиваємо аж поки цукор не розчинеться. Коли наші білки збиті на добру піну( при перевертанні посуди в якій збивали білки, вони не намагаються випасти)збиваємо жовтки також з цукром, аж поки вони не побіліють, тоді до жовтків добавляю приблизно 1/3 білків, і муку(просіяну), акуратно перемішуємо. роблячі рухи вісімкою, бажано деревяною лопаткою, вимішувати не більше 20-30 секунд, головне щоб добре все розмішалося,тоді добавляємо решта білків, ще раз акуратненько вимішуємо і печемо. Я печу при температурі 160 гр( але в мене електродуховка) приблизно 35-45 хв, в залежності від величини самого бісквіта.
     
    • Подобається Подобається x 4
  7. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині


    А сметанний бісквіт не хочете спробувати? Його легше пекти.

    5 фєць, 1 стакан цукру, 2 ст ложки з гіркою сметани, 1 стакан муки, ванілін.
    Вимішати сметану, ванілін і муку. Муку всипати поступово, невеликими порціями. Білки збити в круту піну. Жовтки розтерти з цукром, вимішати з сметаною і мукою. Білки потрошки ввести в жовткову масу (дуже акуратно, від цього залежить пухкість бісквіта). Перемішати дуже легенько, ніби низу вверх.
    Форму змазати маслом і посипати мукою. Тісто вилити в форму і пекти до готовності.
    Є дуже важливий момент. Перші 15 - 20 хв духовку відкривати не можна!!! Щоби тісто не впало. Якщо будете відкривати, то тісто впаде і буде "важке".
    Ну і вимішувати все треба поступово і акуратно.
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я навчилась пекти бісквіт за таким уроком - здається, той самий рецепт, що Дана описала. Там покроковий опис з фотографіями.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. volk

    volk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Всім дякую! :radist: Тепер пора до справи!
     
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Плюс, існує одне велике неправильне вчення що яйця повинні бути холодні, а це брехня. Коли яйця кімнатної температури вони збиваються краще. В радянські часи кулінари навіть доливали до жовтків ложку кипятку аби підігріти їх під час збивання. І білки збиваються в кращіщу піну коли теплі.

    Перевірено!

    А ще я зауважила що має значіння мука. Я он недавно купила італійську муку вищого сорту, то я її додала до бішкопту напару з польським бараболяним крохмалем. Бішкопт вийшов - КАЗКА!!!
    Хоча дуже часто у мене вони сідали і падали до того.:no:
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. Panadolka

    Panadolka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я частенько готую курку. Але коли хочеться скоринки, то запікаю в рукаві (навіть крильця). І коли вони приготуються, рукав відкриваю і даю пару хв. полежати. Все, готово. Смакота і скоринка є:)
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Тутуко, я такий dip роблю до овочів на стіл. Тільки замість солі додаю "Вегету". :) Тут така мода на стіл ставити сирі маленькі, або порізані овочі: бебі-морквочку, селеру патичками порізану, огірки на скибочки, цвітну капусту, розібрану на суцвіття, чері-помідорчики, маленькі сирі печерички, перець солодкий кольоровий смужками порізаний. Навіть такі спеціальні великі тарелі для того продаються, поділені на кілька частин. А посередині той dip наливаєте.Спробуйте собі. :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  13. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    З помідорами-огірками-перцем вже пробувала, сподобалось, треба буде ще з іншими овочами. :) А цвітна капуста сира має бути? Бо я деколи вимішую тушковані овочі з тим соусом.
    Про моркву не подумала, а ідея хороша - дуже вже я моркв"яно-часниковий салатик люблю, а тут навіть і натирати її не треба. :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Угу... і брокколі сире також добре і гриби-печериці також сирі краять. Я не любитель сирих грибів, але ...
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Щиро дякую Ірушці,Марусі-мамі і Ванілії за рецепти млинців!!! Позавчора я вперше наважилась...і ооо, чудо!...вийшло з першого разу...і перший не був комом...а чоловік як хвалив!!!!! Ну, одним словом дівчатка - ДЯКУЮ!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 9
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Тутучка, онтак приблизно виглядає тарілка для овочів і макання/соусу для них.(ми споживали в неділю)
    [​IMG]

    і є у мене також ще великий таріль для фруктів, ну ось такий

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 6
  17. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчатка, чи знає хтось щось про приготуванн яна зиму СУНИЧОК?
    буду вдячна за рецепти.
     
  18. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Симпатичні тарілочки :)
     
  19. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Колись вдома просто пересипала шарами цукру і ставила на вікно на сонце, замотуючи марлею зверха. Як суниці всотували весь цукор, перемішувала, щоби цукор розчинився і досипала ще зверху цукру. Вони собі з цукром переграли, робилися ніби в густому сиропі , а я тоді закривала капроновою кришкою і виносила до льоху. Так вони мені взимі найбільше подобалися, бо переварені мають вже не той смак.
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дякую дуже. спробую:)
     
Статус теми:
Закрита.