А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  2. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Чи готував хтось солодкі пироги з великою кількістю олії в рецепті? Прочитала в газеті цікавий рецепт: фруктовий пиріг, до складу входить 180 мл олії, 100 г муки. Чи не буде він жирний?
     
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а тісто само по собі яке? без яєць? якщо без яєць тоді олії забагато і ви впевнені що то олія а не жир?

    Я роблю зараз багато солодкого на олії але там співвідношення муки і жиру 2:1 відповідно.
     
  4. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Людоньки, навчіть мене знімати плівку з курячої печінки. Вчора так намучилась поки ту печінку почистила. Може хтось знає якийсь секрет, як її можна швидко і легко відділити???
     
  5. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Наплутала я трошки, 180 мл олії і 1 скл муки, значить десь 200 грам
    Отже рецепт
    300 г коричневого цукру (такий в нас по 70грн/кг, то буде білий)
    180 мл олії
    4 склянки фруктів (морожених чи свіжих)
    2 яйця
    2 ч л ванільного екстракту
    2 ч л кориці
    1 скл муки
    1 ч л порошку до печива
    дрібка солі

    Що скажете? Я може спробую додати трошечки більше муки....
    Марусю-мамо, а можна якийсь ваш рецепт з олією, щось смачненьке, провірене :o. Бо багато маю рецептів з маргарином, а склад нашого маргарину такий...
     
  6. bagata mama

    bagata mama New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, підкаріть добрий рецепт як фарширувати щуку. Я пробувала так: зняла шкірку, змолола м"ясо + тертої цибульки, розмоченоЇ булки, солі і спеції. Начинила і запекла в духовці- вийшла дуже суха. Як правильно приготувати, а то чоловік ловив, мерз, а я переводжу ту смакоту? :confused:
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А то треба відділяти? Я так смажу і ніяка плівка не відчувається..
     
  8. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Чесно, ніколи сама не фарширувала, але їла дуже смачнющу і соковиту щуку, так мені господиня сказала практично ваш рецепт, але з додавання перемеленого сала(!). Певно в цьому секрет. А ще бачила таку хитрість,- фаршировану щуку обгортали марлею і варили у бульйоні, лише потім трішки підпікали в духовці. Ото все що я знаю)
     
  9. billuy

    billuy New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я до того мяса зі щуки додавав пів на пів свинини. вийшло значно краще. перед тим додавав куряче філе теж було добре але зі свининою більше сподобалось але то на любителя. мясо гарно перемелював комбайном на суцільну кашу

    ---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ----------

    і я так само. це для мене щось нове
     
  10. sani

    sani New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Підкажіть будь ласка,
    як закидувати вареники в окріп щоб не обпектись?..
    Якби не закидував, завжди обпечу руки, чи лице чи інші частини тіла, куда хляпне!
    Буває з іншого кінця кухні кидаю, але теж проблема, баскетболіст з мене поганий, не влучаю в баняк :sad:

    Як то робити правильно?
     
  11. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Треба не закидати з іншого кінця кухні, а опускати їх у воду з самої найближчої відстані, з найменшої висоти.Тоді бризги не будуть летіти і ви не обпечетесь. Тільки-обережно, не засуньте пальці в окріп.

    ---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ----------

    Я теж ніколи не відділяла. А потім вирішила пошукати нові рецепти по приготуванню печінки в інтернеті і в кожному рецепті зазначалось, що треба зняти оту плівку. От я й знімала. печінка получилась м"якша і ніжніша, ніж з плівкою. Але то зайняло в мене не менше години.
     
  12. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    спробуйте в морозилку а потім в гарячу воду на кілька секунд-має по ідеї відділятися, кальмарову плівку так знімала може на печінку посможе
     
  13. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Думаю вам варто спробувати закидати вареники в окріп з іншої кімнати, тільки не так як баскетболіст а стати на дошку і їхати нею через цілий коридор, прямо в кухню, повз баняк і назад. Правда не забудьте в процесі вкинути вареничку в баняк.:girl_haha:

    Я он закидаю і зразу залягаю аби де бува в мене вода не влучила. Працює :girl_blum:

    ---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

    Більше муки не треба. Виглядає що має бути добре. Тісто правда не буде густе а таке як сметана або на оладки. Якщо будете заміняти брондзовий цукор на білий раджу дати меншу кількість і дайте дві ложки меду. Або просто зменшіть кількість цукру, бо 300 грам буде явно забагато.
     
  15. billuy

    billuy New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я кидаю з даху будинку. до тепер получалося. тепер вони стали якісь високорозвинені і падають не в баняк а на землю. пробуйте може ваші якісь тупіші може получиться.
    P.S. будинок має бути дуже високий.
     
  16. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    складаєте вареники на шумівку (таку ложку в дирочках, якою виймають готові вареники) і опускаєете в воду, у воді повертаєте руку на 180 градусів і виймаєте шумівку вже без вареників.
     
  17. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    можливо файним господиням пригодиться - у Сільпо Виговського (у інших не бачила) на окремому стенді у відділі овочів та фруктів можна придбати свіжі трави в горщиках їхньої приватної марки Премія за дУже приємними цінами -
    [​IMG]
    ось такий кущик базиліку – мікс - і зелений, і фіолетовий одразу коштує трохи більше 6 грн.!

    ми за останній тиждень вже таких 3 горщики трави спожили - я готувала песто з базиліку, додавала просто порізаним до моцарелли з помідорами, до піцци, до пасти з помідоровим соусом а також у запіканку з цуккіні (ну дуже люблю смак базилік та італійську кухню).
     
  18. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А не знаєте чи продають там в горщиках листя салату?
     
  19. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я купувала кінзу, файно так:) а базиліку не було:sad:
     
  20. Bonka

    Bonka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Також ці свіжі трави вже є в Сільпо в Скрині.
    Є салат.
     
Статус теми:
Закрита.