А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. niamlyk

    niamlyk Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я пробувала за різними рецептами, але є один найкращий. 1 л молока і 400гр. цукру. Варити на маленькому вогні, накрити кришкою і помішувати час від часу. Спочатку нічого не видно, але десь за 1-2 год. видно як на стінках почне щось таке збиратися як звурджене. Під кінець вся маса має бути такої консистенції. Треба її збити міксером до однорідної маси. СМАКОТА.
     
  2. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Пишу вам свій рецепт,користуюся ним вже багато років.
    Проста запіканочка

    Сир 500гр
    манка 4ст л
    сметана 150гр
    яйця 2шт
    цукор 4ст л
    масло вершкове 50гр
    цедра лимона або ваніль(для запаху)
    кулак родзинок(того разу недавала бо лінь було в магазин йти)

    [​IMG]

    Добре вимішати всі продукти,можна навіть збити міксером до гарної однорідної маси.Форму добре змазати маслом,а решта масла дрібними кусочками порізати по дні форми.Поставити у добре розігріту духовку і пекти десь 30хв.Запіканка може сильно осісти але я відразу не виймаю з духовки а даю можливість їй там трохи охолонути.
    Подавати можна зі сметаною або з йогуртом.
     
  3. Христка

    Христка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я готую ось цю. однак направду іноді роблю тільки сирну її частину, додаючи туди родзинок. Відповідно яблука і вишні не кладу.
     
    Останнє редагування модератором: 5 Лютий 2010
  4. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Скажіть будь ласочка таке: а Ви як вимішаєте масу, то залишаєте, щоб постояло і та манка трохи набухла чи відразу в духовку ставите? Чи то не має значення? Питаю, бо в запіканках я не тямлю ніц...
     
  5. rysaj

    rysaj New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ні відразу ставлю.Манка при високій температурі вбере вологу від сиру і сама набухне і провариться
     
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а дарма. В мене запіканок ніхто не їсть але коли роблю для себе то кладу яблука. Мені дуже подобається. А під кінець зверху ще смарую сметанкою з цукром. Воно трохи осяде але то не страшно.
     
  7. Хомуся

    Хомуся Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Захотіли мої хомчики фаршированої гречкою курки. Але я того ще ніколи не робила... Вчора насмарувала тушку сумішшю солі, перцю і гірчиці та й поставила в холодильник. Підкажіть будь ласка як то далі робиться. Гречка має бути варена чи ні? Дякую.
     
  8. Iskra

    Iskra Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчатка, підкажіть, що можна приготувати з брюссельської капусти? а то я дуже люблю капусту у різних виглядах приготування, а брюссельської ще не пробувала... знайшла в неті рецепт такої капусти з сухарями, думаю, мо', зроблю таку, якщо не знайду альтернативного варіанту.
    і уточнення: це має бути друга страва, а не перша (на перше - бульйончик):girl_smile:
     
  9. orysja

    orysja New Member

    Як правильно засолити оселедець?

    Привіт!!
    Купила сьогодні оселедець, а він заморожений і несолений.. Потрібно засолити а я не вмію...:confused:
    Сподіваюсь на вашу допомогу :girl_smile:
     
  10. Niferttiti

    Niferttiti Well-Known Member

    Відповідь: Як правильно засолити оселедець?

    Для початку потрібно його почистити від кишок і відрізати голову, ну і помити.
    Потім добре натерти сіллю , покласти в якусь посудину і в прохолодне місце на день, два.
    Потім оселедці потрібно залити маринадом.
    Все на око, тому точні пропорції сказати не можу.
    Закипятити водичку, десь шклянку, туди дати лавровий листок, перець горошком (пару горошинок), солі. Дати трішки вистигнути і залити тою водичкою оселедець і знову у прохолодне місце.
    Якщо є час і можливість, можна на другий день повторити процедуру з маринадом.
    Ну а далі стандартна процедура: зняти шкірку, витягнути косточки, додати цибульки з оцетом.
    Чула, що оселедець якось в молоці маринують. Але для мене це якісь непоєднувані речі.
     
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Його в молоці не маринують а вимочують якщо дуже солений з баньки. А так як в дівчинки він морожений то я б просто зробила такий маринад як ви запропонували і вже. В нас оселедці маринує тато і чоловік. Тато робить так як ви а чоловік лишень в олії з великою кількістю цибулі. Я люблю і так і так. Щеб мені не їсти того що чоловік робить.:girl_haha::girl_haha:
     
  12. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    та чого, Марусю, очеледчик можна спокійно їсти. І ті крижавочки. що ваш чоловік робить.

    До речі, робила я крижавки тоді, як питалася.
    Щось зробила не так, бо були дуже часничні і з сильним присмаком бурячку. Але хрумкі:)
    Кіко того буряка тре і як йогодавати, щоб капуста пофарбувалася, але на смак капустою лишилася?
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а то так важливо, щоб пофарбувалася?Я от люблю крижавки без бурячка взагалі, мені і так їхній колір до вподоби!
     
  14. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    чоловік нерожеву крижавку їсти не бу.
    балуваний.
     
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Якщо забагато часнику, то беріть більше води або менше часнику ;) бо мій любить такі гострі. А буряку треба дуже трошки адже він дуже добре фарбує. Одного манєнького має вистарчити.
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Так, сама захотіла зробити крижавки за вашим рецептом. Допоможіть, що то є "залишив на верха"? То де їх треба тримати кілька днів, перед тим як в холод ставити?І солі , часнику на око давати? Боюся пересолити, але й недосолити недобре... Буду вдячна за ваші поради!!
     
  17. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    підкажіть чи можна замість сметани дати кефір в пиріг!?
     
  18. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Оселедець засолити дуже просто.Для початку його треба розморозити,відрізати голову,витягнути кишки.Промити його в соленій воді(кількість солі значення не має).Скласти в якийсь посуд,може бути звичайна скляна банка,залити водою соленою(на 1 літр води 150 гр. солі),поставити в холодильник на добу.Потім знову ж таки промити в підсоленій воді,залити новим розсолом,через добу можна їсти.За рахунок того,що риба промивається підсоленою водою,вона буде біленька,блискуча і пружна!Не радила би добавляти перець і лавр.листок,вони дають запах специфічний,риба скоріше псується.СМАЧНОГО!!!:girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love:
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    залежить яке тісто. Якщо крухе то краще замінити на майонез, а якщо дріжджове то можна спокійно дати кефір.

    на верха, мається на увазі десь в кутику в кухні але не в спіжарці, бо вона має кілька днів постояти при кімнатній температурі.
     
  20. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    хочу подякувати данусі за допомогу в приготуванні до ДН саші. всі страви нашого міні-фуршету я зготувала за тими рецептами,які ти підказала. було просто надзвичайно смачно
    якшо комусь цікавий саме такий варіант дитячого свята - можу тепер підказати - чого,скільки треба
    а данусі - аплодисменти. ДЯКУЮ
     
Статус теми:
Закрита.