А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лянка

Лянка Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Певно так і є, бо коли кидаєш її на сковородку, то одразу вурдиться. А добра сметана мала би розтанути, як масло.

2. Дана

Дана Well-Known Member

Наталь я беру вершки "Простоквашино" 20% - все виходить суперово і не "вурдиться"

3. natorella

natorella Well-Known Member

ДЕ????? ти їх береш? і зразу напиши свій рецепт глазурі
    дякі

4. Дана

Дана Well-Known Member

В Сільпо, Фуршеті, Арсені та навіть на Добробуті пару раз зустрічала де молочка, маленькі коробочки, ось така
    Я ці вершки беру і для глазурі і для соусів різних.
    А рецепт глазурі в мене на око, купую на Краківському базарі шоколад на вагу плитами, десь на 150гр шоколаду беру 50мл. вершків і 50гр масла, все в мікро розтоплюю(пару раз треба помішати, щоб грудочок не було), і далі дивлюся як загусте додаю ще трішки вершків, (це залежить від якості шоколаду)і обов"обов'язково пару капель лимонного соку, тоді глазур буде блищати.

5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Колись в якійсь телепередачі про продукти розповідали як визначити натуральність сметани і, відповідно, її якість. Потрібно кинути ложку сметани у воду. Хороша сметана має розчинитися рівномірно. Натомість, сметана не дуже якісна важко рочинна і потім опадає в осад дуже швидко.

6. kitka

kitka Well-Known Member

Дана, а така глазур не береться до рук? на скільки швидко вона застигає на торті? І чи практикуєте Ви якісь інші вершки, бо в нас я таких не зустрічала?

7. Дана

Дана Well-Known Member

Неа, на основі шоколаду не береться, а наскільки швидко застигає, я не знаю:girl_in_dreams:, як правило заливаю торт вечором, і до ранку тримаю або на балконі або в холодильнику. якщо робити глазур з какао, то раз на раз не приходиться, може бути зарідка або загуста і липнути до рук може, а на основі шоколаду в мене завжди добре получається, але шоколад треба брати або кондитерський або якщо брати в плитках магазинний то шукайте найгіркіший з вмістом какао більше 70% і без домішок, чим більше домішок тим більше шансів отримати липучу глазур. Розтоплювати шоколад можна як на водяній бані так і в мікро, головне не перегріти, я ставлю в мікро на 10с, перемішала, знову на 10, знову перемішала, і знову в мікро, тоді глазур виходить однорідна, якщо шоколад вже з вмістом масла то масла не давайте тільки вершки, або додати вершки, масло, шоколад(100гр) і одну ложку темного какао(не несквік), і добре все розмішати, спочатку маса буде блідо коричневого кольору але в процесі вимішування стане гарного темно-коричневого забарвлення. :girl_spruce_up:
    Час від часу в нашому Фуршеті купую натуральні вершки 33% жирності то і їх даю, на сам кінець підійде ложка солодкою, базарної, сепараторної сметани(не кислої)

8. Mariya

Mariya Well-Known Member

Люде, як ви не даєте пампуху з начинкою "розчепіритися" і перетворитись на два менші пампухи без начинки?

9. Дана

Дана Well-Known Member

Під час випічки? То справа напевно в тісті, дайте тісто більше часу на підхід, щоб воно добре викисло, пару разів його рукою перемішайте щоб осіло і знову виросло, потім формуєте пампух і ще раз на розстойку. Доречі а як ви формуєте з одно куска тіста чи з двох? мені з двох кусків краще вдаються, я беру дві склінки одна трошки більша по діаметрі за іншу, вирізаю з тіста кружальця більшого діаметра, кладу на кружальце начинку, накриваю, таким самим кружальцем тіста, добре те діло добре защипую, і вирізаю пампух меншою склянкою, виходять гарненькі і ціленькі.
    І ще спробуйте спекти пампухи по іншому рецепту як варіант:girl_smile:

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

З двох. Потім файно защіпую. А потім .... одні розлазяться, коли ростуть, а інші - коли смажаться :sad:

11. Дана

Дана Well-Known Member

Спробуйте робити так як робила моя бабуся, вирізаєте склянкою великого діаметру кружальце(товстеньке, кледет його на долонь, в середину ложку начинки, збираєте всі кінці до купи і защіпуєте, далі з двох протилежних кусків приблизно по середині пальцями захоплюте тісто і підтягуєте до середини, зчіплюєте, так само робите з двох інших частин(так ніби у вас вийде навхрест), далі шарік тіста пару раз в долонях прокочуєте щоб получився гарненький колобок.
    Ох я вже як описала, самі нічого не зрозуміла:girl_sad: як би то вам показати:girl_in_dreams:, я буду пекти на щедрий вечір і зазнимкую, якщо до того часу чогось кращого вам не підкажуть:girl_smile:

Останнє редагування: 12 Січень 2010
  12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я зрозуміла. Дякую, буду пробувати.

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В мене також завжди була така проблема, то я її вирішила таким способом:
    головне не дуже присипати мукою тісто, щоб воно залишалось досить клейким. Тоді вирізаю великою склянкою круг і кладу мармоляду, але обовязково дуже густу в середину. Далі накладаю одни половинку на другу і защіпую як звичайний пиріг/вареник а тоді беру один кінець і защіпую його до середини і другий також так само, що виходить колобок. Тоді той колобок кладу швом вниз на стільницю і даю вирости. Але пильную щоб ніде не було дірки.
    Дуже важливо, коли кидаєте пампух на гарячу олію, то його треба кидати шфом вниз, щоб схопило а тоді вже перевертати на іншу сторону.

14. Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Щоб пампухи не розвалювались при смаженні треба вкидати їх вдобре розігріту олію швом донизу і на кілька секунд притиснути пампух або виделкою або лопаточкою,щоб випустити повітря,тоді він не відкриється.

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Не знаю, може тут писали вже, я все роблю пампухи так-розкатую одну половинку тіста, накладаю начинку, там на око відстань, тоді наверх на то накладаю другу половинку розкатану і потім склянкою видавлюю кружки і на сковорідку. Виходить добре і нема дирочок ніколи :) Не знаю, може то і дурний спосіб, а мені підходить.

---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:50 ----------

А може я так робила..:girl_in_dreams: Просто давно вже пампухів не смажила, не можна мені такого смаженого:girl_sad: останній раз робила десь 5 років тому

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Шукаю переписи заварного крему. Хто які має? Щось у мене манія на заварний з*явилася. :xaxa:

17. bagata mama

bagata mama New Member

Перепис заварного крему:1 склянка цукру, 1 скл.молока, 1 жовток, 2 ст. ложки муки, 1 ст. ложка розчинної кави- розмішати і заварити. Коли вистигне додати 200г масла.

18. Лянка

Лянка Well-Known Member

Маю такий рецептик моєї бабці(перекладаємо ним Спартак):
    1/2л. молока розділити на 2 частини. Одну частину поставити на вогонь, а в іншу додати 5ст.л. (рівних) муки. Ту другу част. перецідити через ситко в гаряче молоко, помішуючи заварити. Коли охолоне додати 400г.масла і 250г.пудри

19. bagata mama

bagata mama New Member

ще один: 3 яйця, 1 скл.цукру-варити до густоти. Як вистигне додати 200г масла і какао до смаку

20. Лянка

Лянка Well-Known Member

І ще маю один хороший рецепт:
    2жовтки і 1шкл.цукру розтерти. Додати 2 ч.л. муки і 1 шкл.води. Варити на малому вогні, коли охолоне додати 350г. масла.

І ще один на манці:
    3 шкл.молока
    3шкл. манки
    Варимо 20 хв. Коли вистудимо додаємо 1/2шкл. цукру і 350г.масла

Статус теми:
Закрита.