А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

ще думаю.або нашпигую часником,гвоздикою,натру перцем+сіль+води трохи і в рукав або замариную на день-два в спеціях і потім запечу.

ще файно виходить,коли брати такий кусок м'яса зверху з салком,натирати спеціями,скручувати-зв'язати ниточкою,в фольгу і пекти.такий рулетик виходить смачний

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

За такими порадами не до мене, бо страшенно їх не люблю. Думаю спочатку треба буде добре вимочити і вимити а потім вже щось готувати.

Може Дана щось підскаже?

в нас тут було обговорення на кілька сторінок про те як правильно маринувати шашлик. Пошукайте в цій темі. Кізонька розказувала, що її чоловік маринує в вині. Інші оповідали що в гранатовому соці і ще щось всіляке. Перелистайте. Якщо нічого не знайдете тоді кажіть.

Я так запекла на сьогодні карківку, тобто горловий кавалок мяса від поросяти.
    Мені здається що це найкращий варіант. А хіба хочете спробувати кисло-солений варіант, тоді дуже раджу запеки з ґоґодзами. Мясо виходить просто чудне. Я давала перепис в відповідній темі.

3. Лянка

Лянка Well-Known Member

Ой, а розкажіть, як то маринувати мяско в кефірі, будь ласка.

4. Маруся-мама

Відповідь: Торти.

ну їх не бланшоється а бланширується (є процес бланширування), це так до слова. А ви чому не додаєте цитринового соку? Це щось обовязкове. Яблука ніколи не потемніють якщо ви припините реакцію окислення, тобто додасьте цитриновий сік. Сік з одної цитрини буде достатньо, засипете цукром і все гарно зварите до тої консистенції яка вам подобається.

5. Ірена

Ірена Well-Known Member

дівчатка, а що з клюквою робити? витягла добряче поделко з морозильника, а крім компоту що з нею робити незнаю:confused:

6. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

кисіль, нямочка)))
    Я роблю так-клюкву в блендері, або через соковитискач, жмих кидаю в окріп і хвилин п"ять проварюю, відціджую через марлю, до тої клюкво-водички додаю розведений водою крохмалик + цукор , чекаю щоб вихолов і вливаю сік-корисно, то почула рецепт від Наталі Земної, зберігає вітаміни клюкви

7. Маруся-мама

Я роблю соус до мяса а також роблю дуже смачний кекс з клюквою і фісташками. Раджу і то і друге. Про кекс я писала в переписах а соус дуже просто.
    Ставите банячок на маленький вогонь, висипаєте туди клюкву, склянку цукру, заливаєте склянкою помаранчевого соку і варите хвилин зо 20-ть. В кінці можна додати або мякуш помаранчі покраяну на кубики або цедру помаранчі. Все. Хрумайте на здоров*я. Клюква сама по-собі кисла то вийде такий кисло-солодкий соус який чудово підходить до птиці.

8. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Відповідь: Фотопереписи

А шо то таке?

9. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

очень просто..ріжете на куски,посипаєте улюбленими спеціями (я люблю коріандр,гвоздику,перець) і поливаєте кефіром.все перемішуєте.воно робить м'яско м'ягким,і навіть після 2-3х годин маринації вже йде на шашлик

10. Маруся-мама

це класичний маринад південних штатів америки (конфедератів), правда вони так маринують куски курки а потім смажать ті куски в великій кількості олії/смальцю (fried chicken) Це як ви б попали в любий штат від Кароліни до Техасу, знайдете цю страву в першу чергу. Її обовязково подається з мятою бульбою і зеленою фасолею. А і поливається все поливою. Я це до того, що воно смачно.

http://www.youtube.com/watch?v=uxEhH6MPH28

11. Маруся-мама

Ce ось це : [​IMG] або

Тобто воно позволяє вершкам триматись купи і не осідати. В його склад входить крохмаль.

12. Дана

Дана Well-Known Member

Я готувала для тата флячки, і Юра мій їх любить, але направду після самого процесу готування мені їх їсти аж ніяк не хочеться, хоча якщо у вас польський рубець, то не так страшно(вони вже чищені і не так смердять:girl_cool:)
    Рубець добре помити під проточної водою, натерти кам'яною сіллю, залишити, на годину, і знову добре промити під проточною водою, я виварювала по три рази, зливала воду і знову варила,(по 15-20хв)третій раз з додаванням усіх можливих ароматних коренів(селера,корінь петрушки, одна цибулина розрізана навпіл, одна морква, пару горошин перцю пахучого ). Все вариться добрих 4годин.
    Коли рубець звариться, воду злити, сам рубець як трошки охолоне порізати на вузькі смужки 0,5см х2см. В чисту каструльку наливаємо воду, додаємо порізані флячки,доводимо до кипіння, даємо по новій овочі (морква, селера, корінь петрушки,цибулька )потерти на терку з великими отворами, і тушкуємо на олії хвилин з 5, робимо запражку. 2-3ст л муки підсмажуємо на сухій пательні до золотистого кольору. В посудині змішуємо муку, пару ложок сметани і трошки води щоб вийшло як густа сметана без комочків, вливаємо запражку до фляків, добре солимо і перчимо, даємо на кінчику ножа меленого червоного гострого перцю, пів чайної ложки майорану сухого. і варимо ще пару хвилин. По густині має бути як чанахи. При подачі на стіл в тарілку насипаємо тертого на терці гострого твердого сиру.

13. meri5

meri5 Well-Known Member

Дівчата виручайте розкажіть як зафарширувати гуску. З горем пополам зняла шкіру а тепер тре придумати якою начинкою начинити.

14. kati

kati Well-Known Member

А мені терміново як запекти індичку!!!!!!!!! и Нараі лише натерла її сіллю/перцем і лишила,що далі робити незнаю.Може є якісь приправти які підійдкть до індика? запікати планую в рукаві,

15. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Каті, колись Софія-Соня викладала рецепт фаршированої індички, пошукай.
    А в мене питання по кальмарах. На фото в фотопереписах вони такі білесенькі, а я купила, то вони з синім відтінком. То в мене не свіжі/спорчені, чи то такі теж можуть бути.

16. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

На жаль у продукції французьких фірм я того не знайшла. Значить буду замовляти на Україні

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

я думаю що у вас не чищені просто

18. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Вони були чищені, але з шкіркою, я зняла шкіру, як тут дівчата писали, а мясо було місцями з синім відтінком.

Останнє редагування: 30 Грудень 2009
  19. Дана

Дана Well-Known Member

20. zetta

zetta Well-Known Member

дiвчатка маю кусок говяжого мяса......шо з ним зробити святкового?

Статус теми:
Закрита.