А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дана

Дана Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Так про нього, розморожую,ріжу на квадрати,розкачую десь щоб стало наполовину тоньше, в середину начинку, загортаю конвертом, на пательню з товстим дном, лию ложку дві олії, даю добре розігрітися, швом вниз кладу хачапур, накриваю кришкою. і печу на середньому вогні до гарної скоринки, потім перевертаю, і вже без кришки дожарюю, виходять подібні доо тих що на Південному продають.
    А рецепт вишневого соусу я сама "стиряла" в кафе Славутич в Івано-Франківську багато років назад. :)

2. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

гуляю тут по розділах кілька годин, стільки цікавого!!!дівчата ви супер господині!!!
    може підкажете якийсь смачний салатик з оселедцем, бо я знаю хіба шубу :)

3. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а мені рецепт юшки грибної,пліііііііііззззз:girl_wink: замочила ото гриби (нашла в каладовці баньку сушених біленьких).замочила.а от шо далі?собі уявляю як його варити,але може хто має які перевірені смачнющі рецептики:)?

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

на чому варите?

якщо на кістці чи курці, то закидаєте кістку, знімаєте шум, +цибуля ціла, морква ціла, кавальчик пору, селери, корінця петрушки - трошка покипіло. +покраяні замочені гриби.
    варите до готовності мяска та грибів. виймає овочі - викидаєте , моркву трете на дрібну терку або ріжете як любите, і повертаєте назад.
    заправляєте сіль+перець.
    окремо робите домашню лапшу або варите дрібнесенькі макарони - павутинки.
    в тарілку - макарон +юшка+сметана.

п.с. є любителі грибної юшки з фасолею, перловкою і т.д.

5. olenkastar

ооо..я думала самі грибочки. а просто м'яско можна.лопатку?
    приблизно скільки гриби варяться?годинку?

і скільки мусять вони відмочуватися?

я ще з сушеними грибами ніц не робила ніколи..

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

відмочуватися годинки досить і варити теж. на смак пробуйте, щоб були мякі , а не сухі.
    можна й без мяска. тоді засмажте морквою дрібно натертою на олійці. буде пісна.

п.с. я варю юшку грибну по принципу росолу - пусту овочі+мясо ( або без)+гриби.
    без картоплі. може вам хтось порадить інший перепис - ситніший.

7. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Дівчата, може хтось порадить хороший рецепт сирничків. Але хочу такі, щоб не були забиті сиром...Легесенькі, повітряні...колись такі в знайомої їла..не маю як з нею зв"язатись..

8. Olenka

Olenka Well-Known Member

Я люблю рецепт від Мішель
    Я дуже люблю оселедець з яблуком.
    Але це салатом назвати важко.
    На дно тарілки ріжете невеликими шматками оселедець. Берете цибульку білу, ошпарюєте кипятком, навіть бланшуєте. Далі берете яблоко-грушу, звільняєте від серцевини. Я роблю все в блендері, кладу цибульку, пару секунд подрібнила, потім яблучко, знову подрібнила, даю трохи сметани і майонезу, приправляю за смаком і викладаю на оселедець.
    Останнім часом ніхто іншого оселедця навіть не визнає.

9. Дана

Дана Well-Known Member

Ось ця фраза мене заставила задуматися про які сирнички ви говорите? Може мається на увазі сирні пампушки - тоді там сиру взагалі не відчувається і не видно? Або сирнички звичайні просто муки дати небагато щоб тісто було не забите і сирнички вишли легкі?
    До речі Оленка дала хороший рецепт, практично такий як у мене:girl_tender:

10. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Мабуть ,таки я про них :o... Просто я в кулінарії початківець..Буду вдячна, якщо дасте рецепт.

11. Дана

Дана Well-Known Member

Сирні пампушки я пекла по рецепту Касі (той рецепт що вона на конкурс сніданків готувала)- дуже вдалий рецепт:girl_tender: а власне рецепт сирничків ви вже нашли в мене:girl_bye:

12. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Дівчатка а як ви готуєте тушку кальмара, мене цікавить в більшості фарширування і як вичищаєте його від тої плівочки???

13. olenkastar

Кася,дякую за рецептик! вийшла смачнюща грибна юшка.запросили друзів ..і уже її нема.чоловік просить зварити сьогодні ше раз:)

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

ооо. супер. то я страшенно тішуся.

15. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Грильяжко, кальмар я ніколи не фарширувала.
    Але можу про чищення сказати.
    Його чистити дуже легко (якщо пам"ять не зраджує). Добре мила і головне витягнути такі прозорі плавнички з нього. Вони вилазять легко, береш і тягнеш. Головне не пропустити.

16. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

гарячою водою спробуйте полити спочатку, шкірка скручується.

17. Indi

Indi New Member

Відповідь: Торти.

дівчата, хто знає як правильно бланшовати яблука , щоб не потемніли?

18. smeet

smeet Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

Доброго вечора.Дівчатка виручайте.Сьогодні на ринку купив заморожені фляки чи то пак рубці.Мене сестра у Львові частувала дуже смачною стравою з фляків.Це було по типу першої страви - білий супчик,доволі гострий і смачний.Не можу чогось до неї додзвонитись і незнаю як його приготувати.Будьте такі добрі,допоможіть.Я знаю що свіжі рубці ошпарюють і знімають з них шкірку.Це заморожені здається що польські,якісь волохаті з одного боку.Що мені з ними робити і як їх приготовити щоб були смачні .Наперед дякую за інфу.

19. olenkastar

отже,зустрічати рік тигра будем з м'ясом,як і пише в гороскопах,жареному на металі...робитимем шашлик. сьогодні привезли з села половинку свинки:):) хочу замаринувати м'яско на шашлик і на запікання.з запіканням я вже визначилася,а от який маринад до шашлику?я завжди маринувала в кефірі,дуже м'ягеньке м'яско виходить,але в кефірі ну максимум день маринується,а до Нового року ше 5 днів. може,підкажете мені якісь маринади файні?

20. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

мій чоловік так само як кефіром заливає томатним соком, або мінеральною водою але мені чомусь кефір най най най. Оленко а як запікатимете бо теж з села передали половину хрюні сидю в роздумах

Статус теми:
Закрита.