А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Можу сказати лишень про заграманицю. Про ковбаски у Львові нічого не знаю :sad:

    а сир у вас домашній? ну такий не твердий а бабський, як в нас казали?
    Тоді можна спокійно його додати до кабачків, скажімо і зробити запіканку. Або до клюсочок і все вимішати з якимось соусом, наприклад помідоровим або грибним, викласти в форму і запекти в духовці. Я щось таке подібне зробила сьогодні ввечері, бо залишилось дуже багато сосу з тими курячими грудинками а мої до таких речей не любителі, то щоб не викидати, я тим залила клюски і спекла. Вийшло досить добре.

    Це чудо робив мій чоловік. Він спочатку розкраяв кілька головок капусти навпіл, потім підварив їх і відцідив. Далі зварив маринад з гарячої води, багато солі, перцю горошком. Додав багато, дуже багато часнику, витисненого через чеснокодавку. Дав тому росолу вистигнути щоб був літеплий і тоді залив відварену капусту. Залишив на верха на кілька днів а потім поставив на холод. Правда, йому не зразу вдалось то добре зробити і ми досолювали капусту пізніше. А ще тато казав брати нейодовану сіль для такої справи, бо йод розм*ягчує капусту.

    Інші ньюанси випитаю в чоловіка як він повернеться ;)
     
  2. Лянка

    Лянка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В нас на зх.Укр. доброго борошна фактично нема. Я купую Дніпропетровське, дуже добре борошно, а головне не рідне.
     
  3. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Маруся-мама все геніальне - просто! Я думала, що з тими крижавками мороки, а виявляється усе легко.
    Тільки ще скажіть, будьте ласкаві, щоб крижавки були рожевенькими треба, я так розумію, бурачок додавати, тобто варити разам з бураком?
     
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Треба але мій чоловік зробив простіше - взяв червону капусту :girl_haha: :girl_wink:
     
  5. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А оцту туди не треба?
     
  6. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Капустки купила, буду крижавочки робити:)


    Дівчатонька, навчіть смачно кролика готувати, так щоб не в сметані(чоловік не їсть).
    Розкажіть, як, в чому і скільки вомичувати його тре?
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ні, ні, ні!!! Бо то є квашення, так як малосольні огірки а як додасьте оцту то буде маринування і вже зовсім не та реакція буде.
     
  8. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ще вставлю свої 5 копійок до крижавок. Як є час і натхнення, то деколи можна зробити і так: все, як описала Маруся, але кожен листочок капусти відокремити, великі розрізати навпіл і начинити корейською морквою, згорнути в рулетик, тоді все залити маринадом. Гарно виглядає тарілка, коли на ній червона крижавка, рулетики з крижавки і малосольні огірочки :) Ще можна туди покласти цибульку мариновану.
     
  9. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, в мене питання, хтось запікав морожену скумрію, розкажіть як саме???
     
  10. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я частенько роблю за ось таким рецептом:
     
  11. Lady_Opium

    Lady_Opium Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    порадьте, будь ласка, що можна зробити з фаршем,
    на даний час цікавлять виключно рецепти по запіканню, бо моя сковорідка втратила свою кулінарну силу і тепер лише може шось пригоріти:)
     
  12. Лянка

    Лянка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Можна спекти заяць
    Рецепт:
    1 кг. мішаного фаршу
    2 булки шайби
    4 підсмажених цибулі
    4 яйця
    жменя манки
    сіль перець
    Добре вимішати, сформувати в вигляді грубої ковбаси і викласти на бритванку змащену олією, влити трошки води і запікати близько год. в духовці.
     
  13. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Зварити яйця, підсмажити цибулю(або гриби і цибуля).на харчову плівку розкладаєте приблизно в 1 см фарш , на ньогогриби з цибулькою, або яйця..варіантів може бути багато і закручуєте в рулет.Обережно перекладаєте на деко швом донизу, проколоти в декількох місцях , змазати яйцем і запікайте.Фарш можна як на котлети, тільки хліба меньше, щоб не розпалося .
     
  14. Kayla

    Kayla Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчата, маю питання не зовсім по кулінарній темі,але навчіть мене чим відмити пригорілий жир на газовій плитці. я маю вдома вбудовану поверхню і пічку, вони сірі такі,з нержавійки. і довкола конфорок жир став чорним і не відмивається,ні Cif-ом, нічим,хоча плитку я мию кожного разу після готування.воно просто в"їлося і таке чорне-чорне.:girl_mad:я вже не знаю,що робити. чи поможуть такі спеціальні засоби,які продаються в магазинах побутової техніки? як думаєте? але один нюанс,саме ті конфорки по краях НЕ з нержавійки,а якийсь гадський метал!!!
    чи може знаєте, якість народні методи? всім дякую наперед
     
  15. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, у мене питання про майонез. Прочитавши всі дописи, я оливкову олію побоялась давати і дала звичайну рафіновану Стожар (гірчицю давала суху). Все гарно загусло, але у мене вийшов якийсь трошки гіркуватий смак. Правда я додала часнику і гіркоти не чути, але все таки, яку олію ви даєте (марку)?
     
  16. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А яйця різати на кавалки чи цілими викладати?
     
  17. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Kayla найкраще жир від плитки відїдає Сіліт-антижир. Принаймні на моїй плиті.
     
  18. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    деякі засоби можуть на нержавійку погано вплинути - вона вкриється плямами які вже нічого не відмиє! Треба читати чи засіб для нержавійки підходить - бо кислоти з металом то не жарти, а ще краще десь збоку кусочок попробувати.
     
  19. Злата

    Злата Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    так, домашній
    але я вже з нього зробила згливілий сир, теж смачний, але це не запіканка

    а з кабачкам це як? хотілося б в майбутньому спробувати. просто потерти кабачок, і перемішати з сиром, сіллю і може, яйцем чи щось інакше?

    а що таке клюсочки?
     
  20. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    чумак рафіновану
     
Статус теми:
Закрита.