А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Куряче філе порізати на смужки(як біфстроганов) і обсмажити на пательні з мінімальною кількістю олії, так щоб м'ясо просто побіліло, далі складаємо в горщички, на дно філе , зверху я клала суміш морожених овочів( горошок, кукурудза, морква, зелена фасолька), в кожен горщечок видавлювала по зубчику часнику, давала трохи вершків 20% ну десь по грам 100 на порцію, солила, перчила, перемішала, і накривала кришкою. Ставити в теплу духовку , і розігрівала вже разом з горшками духовку до 200гр десь на хвилин 40-50, потім відкривала кришку, посипала сиром, і давала сиру розплавитися.
     
    • Подобається Подобається x 19
  2. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ну Дана вміє так розписати.,що аж слюнки по бороді течуть:haha:)))))))
     
    • Подобається Подобається x 11
  3. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а що я:confused: , я нічого такого не писала, от крем-брюле в порційний посудинах о то так :girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мені чомусь все здавалося, що крем-брюле менших посудин вимагає, чи ні?
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    так, я ж і кажу в порційних "посудинах", але "посудини" ті мають бути трохи інші, широкі і з низькими бортиками, я робила в таких глибоченьких тарілках, то потім пів ночі драяла ті тарілки, треба просто раз купити нормальні, а мені на то грошей шкода, або як є гроші тих француватих форм нема.
     
    • Подобається Подобається x 5
  6. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дана, буду нині пекти пиріг з гречкою. то обвязково тісто 2,5 години тримати на підйом? якщо я зменшу кількість тіста ( бо пектиму з половини), то певно можна й менше тісто потримати в теплі?
     
  7. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Кать якщо встигне піднятися раніше, то не треба стільки тримати,, ти дивись в пирозі тому начинки має бути баааааагато, а тісто маааааало. З тіста робиш тільки рамки, низ, боки, верх. Правда я їла пиріг з гречки такий пухкий як хліб, там тіста було напевно більше ніж гречки, але мені не сподобався.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    що за пиріг? я теж хочуууууууу, дайте рецептик
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата розписали ви мені все так смачно, що вже завтра буду нові горщики випробовувати)))))
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Кать, то пиріг з гречкою. на жж Дани є.але я троха змінила начинку як спечу- відзвітую
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Пиріг готовий!!!!!!!!!
    Мабуть я щось не так зробила, бо гречка вийшла в мене трошки сира, на наступний раз буду давати варену,
    але напихають за обидві щоки всі, вийшло смачно
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Як сира? Пиріг печеться практично годину, за той час люба гречка звариться, а потім ще під рушниками впріє. Не розумію, чому вийшла сира, у мене ніколи такого не було.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Не знаю, Дана, вона не зовсім сира, а трошки була недопечена. Пекла рівно годину, а під рушником в мене був тільки 20хв. (ходили за мною рідні і питали, чи довго ще чекати), я й мусила витягувати
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Каsia, ну що з пирогом з гречки?чи ще не робила?
    Хочу теж спробувати(таки домучу чоловіка щоб в газовій плитці щось зремонтував).
    Дано, напиши чи та начинка має бути рідкуватою,скільки того відвару дати???Чи має триматися купи???

    П.С.А... і ще у кого є випробуваний найпростіший рецептик пляцка з яблук (маю мамин), але хотіла б щось випробувати інше .Дякую)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Наталю, я вже відзвітувала у гілці - що ви нині готуєте!
     
    Останнє редагування: 21 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  16. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Kasia, затуркана я...я ж читала вже твій звіт вчора і забула...
    можеш мені відповісти як ти робила -я теж буду з половинки робити на 1й раз?
    І ще там не написано , скільки гречки давати???
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    в мене було гречки десь сирої 3/4 стакана. зварила+1 велика пересмажена цибуля+яйко сире в начинку.

    тіста з 0,5 кг. муик досить багато. в мене мала бритванка 25*25 см. то тіста було багато і з боків і зверзу-низу. але я так люблю!
    думаю щоб було тоньше просто треба більшу бритванку. пиріг був висотою - десь 7-8 см. в готовому вигляді. я з куска тіста , що мені залишилося - виліпила косички на верх.
     
    • Подобається Подобається x 5
  18. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Kasia, я правильно зрозуміла, тобто ти в пиріг давала вже варену гречку, а не сиру
    ( я все думаю, чого в мене гречка недопеклась, може я замало дала відвару з картоплі, чи шо...............?????)
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ну хоч вбийте ніколи не варила гречки для пирога, завжди давала сиру. :girl_cray: Може я з часом щось наплутала-та ніби ні :girl_in_dreams:
    Давно я пирога не пекла, треба буде повторити і зробити покрокові фото
     
    • Подобається Подобається x 7
  20. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Дана, я тут подумала, може я замало дала того відвару з картоплі, бо явесь не давала, а десь половину, і тому гречка недопечена ???
     
Статус теми:
Закрита.