А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

kati! Якось я була в гостях і їла смачний салат з креветками, пропорцій не знаю, але складники скажу:куряче філе+креветки+зелений виноград порізаний навпіл (без кісточок)+фісташки і все це заправлено майонезом.Було дуже смачно! Спробуйте!

• Подобається Подобається x 8
  2. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я готувапла так -відварені креветки в підсореній воді, трохи рису, потертий сир солений і виноград заправлено майонезом, виклала зірочкою а зверху обклала червоною рибкою, можна і сьомгою, злопали на ура.

3. kitka

kitka Well-Known Member

О, той рецепт, що Ксеня давала, - файна штука, я куштувала, тільки без фісташок. Але при умові, якщо вибереш всі кісточки з виноградинок і підбереш добрий майонез без жирного присмаку:girl_smile:.

• Подобається Подобається x 5
  4. Дана

Дана Well-Known Member

то не проблема киш-миш(він без кісточок) і легкий салатний майонез(можна львівський або кальве).

• Подобається Подобається x 9
  5. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Я завжди роблю такий відварені креветки, перепелині яйця по половинках, зелені оливки фаршировані тунцем помастити- легким майонезом з часником-бо креветки люблять часник-викласти на листя салату-посипати горішками на свій смак. Мама моя любить довгий рис -варені креветки, виноград і яєчний білок теж заправляє майонезом з часником

• Подобається Подобається x 10
  6. kitka

kitka Well-Known Member

Грильяжко, а жовток чому не дає?

• Подобається Подобається x 2
  7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Без жовтка він ніжніший-перевірено

• Подобається Подобається x 3
  8. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Ми додаємо звичайну гірчицю з тюбика,беремо "Козацьку" від торчин

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

а хтось робив підливку з ковбаси? Я таку смачну їла і не знаю як робити...

10. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Я робила -просто секрет в самій ковбасі-треба щоб буда доброю. Я просто смажу цибулю до золотистого кольору, ріжу ковбасу просмажую-окемо в блендері збиваю воду сметану і муку на око -води має бути більше заливаю тим ковбаску , приправ, закипить і готово

11. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Зробила сьогодні я майонез за цим рецептом. Вийшов майонез дуже гіркий, ка-ка :sad: , таке ніби саму оливкову олію їм.
    Проаналізувала, що могло бути не так. Я трохи більше дала олії оливкової, на 26 грамів більше, це десь 1,5 столової ложки. Ну і молока дала на 40 грамів більше, а це 2 столові ложки зайві.
    Коли робила майонез, то рахувала в грамах і дала 300 грамів олії і 180 грамів молока. Коли вийшла "ка-ка", то в неті знайшла коеф. переведення в мілілітри і бачу що дала більше олії, але ж і молока дала більше :-/ . Чи то може бути такий поганий результат через оті зайві 1,5 столові ложки олив.олії? Магазинний оливковий майонез не є гіркий.
    А з якою олією ви робите майонез? з оливковою чи іншу якусь даєте? В принципі для майонезів радять оливкову брати. (я брала екстра верджін, в салатах мені вона ок, а тут кака така :-| )

До речі, що можна з цим гірким майонезом зробити :beee: може можна його реанімувати чи кудись використати ?

12. Дана

Дана Well-Known Member

Оливкова олія екстра вірджін не підійде до майонезу вона сама по собі має присмак гіркоти, спробуйте зі звичайною соняшниковою без запаху.
    А якщо конче хочеться оливкову тоді потрібно брати дезодоровану

• Подобається Подобається x 6
  13. Anastasia

F cjyz
    А яку краще брати рафіновану чи нерафіновану? НЕРАФІНОВАНУ напевне? І що значить без запаху: те що соняшникова впринципі не має запаху, чи те що є соняшникова з запахом і без запаху?
    Вибачайте за такі безтолкові питання ;-)

14. Дана

Дана Well-Known Member

Якщо ви хочете отримати майонез без постороннього запаху тоді треба брати олію рафіновану(нерафінова вона дуже корисна і добра для салатів але вона має смак соняшникова -смак жареного зернятка іт.п) а вам для майонезу треба брати саму звичайну Олейну(Чумак, Стожар іт.п) світленька, рафінована,дезодорована. :girl_smile:

15. natorella

natorella Well-Known Member

тіки нерафіновану
    екстра вірджин дуже люблю, але в майонез ніколи не даю - гірчить

• Подобається Подобається x 4
  16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

як на мене то вона ще й дуже різкий запах має, хоча до салати або хліб макати, то перше діло.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Господиньки, хто чим збивав? В мене блендер в чаші, не знаю чи в тому проблема, але ніц не густіє.... Часом ніхто не здогадується чому так може бути?

18. La esposa

La esposa Moderator

Бо олію треба вливати тоненькою цівочкою в дзюрку блендера, потрошечки. Тод воно гусне на очах, навть розбавляти окропом деколи треба.

А взагалі є простіший рецепт, з яйцями:

2 яйця, олія, сіль, перець, 2 зубці часнику, трохи оцту, гірчиця... Як загусте - розбавити окропом. Я все даю на око, виходить кожен раз цікавий.

19. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

ах, дівчатонька, а я от зачиталась ваших неймовірно цікавих рецептиків(бо сама я молода господинька...ще й лінива дуже:) і геть забула, що поставила макарончики варити:sad: правда пощастило, що макарончики з твердих сортів пшениці, тому розварились не надто, але таки розварились:sad:(( А зараз коханий голодний приїде:sad:(( та всерівно продовжуватиму читати, бо ви такі молодчинки!!! Дуже і дуже!!!

20. Anastasia

Suzi! В мене теж блендер-чаша, але збив на густо, хоча я влила всю олію з молоком одразу. Правда троха погано місив то все і я троха перевертала в різні боки тою чашою (при ввімкненому блендері) щоб воно всюди перемішало. Вийшло луже густе, просто супер, ще б смак не гіркий був і я була б щаслива :) але чоловік і таке їсть, вже пів баночки пів літрової зїв :)

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.