А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

маю питання: чого банки з содою мити?
    скільки приблизно до краю банки мясо не докладати?
    коли я витягнула, воно гаряче все, одразу затиснути кришкою на закрутці., і перевертати чи не треба?

і ще курка - то кості наприклад на лапах - повитягувати?бо не влізеться в банку?

2. Дана

Дана Well-Known Member

1.Мене так бабця вчила, то щоб добре банку промити.
    2.Десь приблизно 2 см не доходячи до початку горлишка. Мясо наклала в банку під початок горлишка тоді товкачкою( або молоточком для відбивання мяса) трамбуєш мяско добре,от якраз того місця що втрамбуєщ тобі хватить для соку
    3. Гаряче виймаєш, зразу закручуєш,старайся кришки не відкривати, ми не перевертали, і так залишаєш на ніч.
    4. А нащо виймати, навпіл розрубати, ніжку надвоє. В бабці в селі ніхто дуже не мудрував, рубали кості так щоб влізло в банку і ми так робимо.

• Подобається Подобається x 1
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

дякую ДАНУСЯ!!!!! лишилося сокиру найти.... до костей. в суботу спробую 1 банку зробити..

4. Дана

Дана Well-Known Member

В мене є аж три:girl_devil: можу підсобити. В тебе має получитися, там нема великої науки, обовязково напишеш що і як, навіть якщо не сподобається. Я не обіжуся, просто може що пропустила, сиджу і згадую, ніби все описала.:girl_in_dreams: навіть по неті порискала може що пропустила, але там більшість рецептів де м"яско спочатку на вогні в каструлі вариться як на холордець пару годин, а потім гаряче вкладають в банки і ще в духовці 1,5год. не знаю може і смачно, ми такого не пробували. :girl_sad:

5. Kasia

Kasia Well-Known Member

я спробую. але просто хвилююся, бо хочу в банки з тими кришками що не катаються.щоб не постріляло..

6. Дана

Дана Well-Known Member

Ось я таки згадала, М"ясо треба брати якщо свинана то чуть жирненька, або додати сала, якщо тушонка куряча або кроляча(там жиру практично нема) то влити на мясо сире на стадіїї трамбування, дві/три столові ложки розтопленого смальць. Це для того щоб коли охолоне на поверхі м"яса був жирок і покривав мясо, тоді краще зберігається тушонка.

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

Дануся, а ніякої водички лити не треба?

8. Дана

Дана Well-Known Member

Ми не лили, якщо м'яско жире то жир буде топитися +мясо пустить сік він з часом тушіння переробиться в смачне желе, а якщо не жире то я вже писала пару ложок смальцю і все буде добре. Банки ми кладемо в холодну духовку, і під час нагрівання жир топиться то м'ясо не буде сухим, і до банок не пристане. Цей варіант тушонки - в власному соці, інших ми не робили.:girl_flirt:

9. Kasia

Kasia Well-Known Member

дякую. от тільки переживаю за духовку чи витримає 3,5 год. таку температуру. і за себе - як то не здуріти в такій жарі на кухні:girl_crazy:

10. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Дана, а банки не полопають за 3-3,5 години?

11. Дана

Дана Well-Known Member

Якщо ви в холодну духовку поставите холоду банку і включите нагрів, то банка буде поступово нагріватися, а якщо в в гарячу духовку поставите холодну банку можуть тріснути. Тут неважливо скільки часу вони(банки) будуть у духовці, тут важливо поступовий нагрів. Я ніби не пам'ятаю щоб у нас банки в духовці тріснули. :girl_in_dreams: Тільки коли будете банки мити то уважно огляньте щоб ніде ні тріщин ні сколів не було.

Останнє редагування: 8 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А як робити торт "прага"??? Навчіть будь-ласка!

13. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Мені навіть не прагу треба, а такий рецепт, де виходить жовті коржі (певно просто без какао), перемащені збитим з цукром білком + яблука різані. От мені цікаво яке тісто варто для такої білково-яблучної начинки. І як розрізати корж на тоненькі частини, ще досвіду в тому не маю. І чи варто яблука відварити перед перекладуванням коржів?

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Дівчата, маю сливове варення. Чи з нього можна пиріг (пляцок) спекти? Якщо так, то прошу кинути мені лінк на тісто файне для того. Дякую!

15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Є таки йнедорогий варіант, варення підходить будь-яке, сливове супер, бо буде такий солодко-кисленький смак.
    Берете 2 яйця і розтираєте з цукром, дві третіх шклянки, додаєте шклянку кефіру, шклянку варення та шклянку-дві муки, розмішуєте до консистенції сметани, додаєте порошок до печива чи соду ложечку з оцтом і в духовку,
    потім пиріг розрізаєте на 2 або три частини і перемащуєте звичайним сметанковим кремом.
    Як другий варіант, моєна спекти просто бісквіт і перемазати варенням теж 2 або три частини, порізати на квадратики-і маєте такі бісквітики до чаю, зверху прикрасити ягідками свіжими.

16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Усмішко, вперше бачу варення в тісто. Тре спробувати.
    А може хтось дасть рецепт тіста, пригодиться:)

17. Дана

Дана Well-Known Member

По тому рецепту що Усмішка давала у нас в сімьї печуть під кодовою назвою - медівник на варенні. Готовій пиріг по кольору буде від світло-до темно коричневого, все залежить від того яке варення брати. Перемастити сметанкою з вишнями, або чорносливом, або бананами.:girl_in_dreams:
    А ще варення можна використати в пляцок "вишиванка"

18. Лянка

Лянка Well-Known Member

А ще дехто той пляцок називає "Бідний студент":girl_spruce_up:

• Подобається Подобається x 2
  19. Анута

Анута Well-Known Member

Так-с, завтра маємо пікнік. Перечитала тут купу всяких рецептів і дійшла до висновку, що більшість м"яса замариную як звично :)
    але оскільки м"яса досить, є простір до "повимахуватись". Дуже зацікавило як маринувати в гранатовому соці! ще й якраз маю його в наявності. Поділіться рецептом, пліз!

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

Дана звітую!

вже припленталася з кухні. все ніби ок!!!
    троха не дотрималася рецептури -
    1. не тримала мясо посолене і поперчене 2-3 год, а тільки 1 год. бо до ранку на кухні стирчала б.
    2. в 1 банку забагато напхала:girl_cray: і таки почав сік витікати і горіти, мусіла відкрити духовку і швидко з тої банки надібрати 2 ложки соку.
    3. пекла на 200-190 бо дуже вже кипіло і бурлило , і тіко 2,5 години. бо якось не рівномірно мені википав сік, і в деяких банках, боялася, що ніц не залишиться.
    4. спекла руцю свою 2 -х місцях:girl_cray: ( це точно не за рецептом:girl_smile:)

ДЯКУЮ ВАМ ВЕЛИКЕ!! за детальний опис. без нього - на таке страшне ніколи б не наважилася.

п.с. кришки таки використала такі , що без ключа закривають. маю надію, зрання не буде в мене все на кухні в мясних бомбах:girl_haha:

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.