А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Полуницю морожу частину перетерту з цукром, порційно, щоб розморозити, добавити сметани і їсти. а частину цілими ягодками на компотики. так як Аліяс:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

І я сьогодні для малої 1,5 кг полуниці вже в заморозку поклала. Морожу так само, цілими, помитими, без зайвої води і хвостиків.

• Подобається Подобається x 2
  3. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка, яка оптимальна температура повинна бути в духовці для різних продуктів: м'яса, риби і т.д.
    П.С. Духовка електрична.

4. Olenka

Olenka Well-Known Member

Мені здається, то від режиму залежить (чи верхній, нижній нагрів чи є обдув, чи все разом). Мясо ставлю на 200 градусів, рибу на 180. Але я маю для того термометр, запихаю в мясо, курку, хліб і дивлюся на градуси: коли стрілочка на відповідній температурі - значить готове.

• Подобається Подобається x 3
  5. Olenka

Olenka Well-Known Member

Дівчатонька! шукаю рецепт черешневого варення, може хтось робить. Моя мама колись робила, з кісточками, смакота - перепису знайти не може :sad:
    А ще поділіться як робите вишню у власному соці?

6. kati

kati Well-Known Member

дівчата , маю коржі медові, порадьте, який крем можна зробити?

7. Анута

Анута Well-Known Member

наскільки знаю до медівника смакують сметанкові креми, а ще краще сметанкові з чорносливом :)

8. kati

kati Well-Known Member

дякую, я так і думала зробити, от тільки чонослив зразу в крем чи перекладати коржі?
    я ніколи не робила медівник, а тут мені коржі передали

9. Рибка

Рибка Well-Known Member

А мене цікавить малина.. Що і як зробити з неї крім соку? Може якусь пастилу?

10. kati

kati Well-Known Member

Варення, аба пересипати цукром. То найкраще.

11. katrinka

katrinka Well-Known Member

згідна з Анютою, мій улюблений тортик дитинства медовий з чорносливом і сметанковим кремом:girl_in_dreams:
    ще добре пасує горіховий крем

12. Анута

Анута Well-Known Member

Каті, ми чорновлив завжди накладали в крем. Тобто намастили корж кремом і понатикували туди чорносливу. зверху корж і знову те саме

13. Leila

Leila Well-Known Member

Я збивала десь 700 грам сметани з 1 ст. цукру, різала скибочками полуницю змащувала коржі кремом і викладала її досить густо, це зараз коли сезон ягід, а зимою чорнослив + горіхи якщо є, і теж сметанка з цукром.

Останнє редагування: 30 Червень 2009
  14. Рибка

Рибка Well-Known Member

Так, але та малина їхала трохи довго, і потовклася, тепер попробуй тих хробачків повиловлювати, як то вже місцями каша..
    Того й лишається сік витиснути, а що ще - не знаю :girl_sad:.

15. Leila

Leila Well-Known Member

Чорнослив я одного разу змолола в блендері і додала до сметани, так класно вийшло і крем мав такий класний запах

16. ksjy

ksjy Well-Known Member

чоловік попросив приготувати ченахи, а я не вмію! може хтось напише рецептик?

17. mashka

mashka Well-Known Member

Ченахи я готую у горщиках глиняних. Спочатку просмажую м'ясо з цібулькою і морквою, потім грибочки. Все це викладається на дно горщика, потім накришена картопля і вже відварена квасолька, можна з баночки консервовану. Заливаю кип'ятком, солю, перчу, взагалі то це дуже гостре блюдо, можна певно ще й часничку дати, для кольору зверху затрушую дрібно потертою морквою і в духовку. Я думаю можуть бути варіації і перчиком червоним, помідорами до того всього.

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

на мою думку, грибів не має бути в чанахах. Ксю дайте пошук. переписи писали точно.

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

маю питання до наших професійних господинь.
    як робити ТУШОНКУ з мнєса? чи птиці? короче з будь-чого. чи можна обійтися банками із закрутками, без ключа.
    опишіть мені хто вміє процес. прошу вас детально. особливо те страшне слово СТЕРИЛІЗАЦІЯ.:girl_crazy:

20. Дана

Дана Well-Known Member

Давай я почну.
    М’ясо ріжемо досить великими кавалками, далі солимо(трохи більше ніж треба), перчимо(не багато) перемішуємо і залишаємо на дві-три години, за той час готуємо банки( у нас пів-літрові). Банки звичайно миємо з содою, далі кладемо в холодну духовку і включаємо її на 100 градусів, так їх сушимо хвилин 20.
    В кожну банку кидаємо з 5-6 горошин перцю чорного і 2-3 запашного, по одному/два середніх лаврових листка, далі на це діло викладаємо м'ясо, трохи трамбуємо, м'ясо до горлишка не набиваємо, лишаємо місце для соку, щоб потім не повиливалося з банки.
    Кожну банку накриваємо(не закручуємо) кришкою, .і відправляємо в нашу духовку холодну або чуть теплу, не розігріту, включаємо духовку і виставляємо 200-220гр, чекаємо моменту закипання, як щось почне в банці булькати зазначаємо час від цього моменту 3-3,5 години, нехай собі тушиться. За цей час м'ясо встигне добре втушитися і пустити достатньо соку. Хіба у вас буде дуже жорстке м'ясо то тушіть довше хоча як на мене 4 години то потолок.
    Виймає з духовки зразу закручуємо кришкою, дати на повітрі повністю вистигнути, тримати в холодному погребі. З курки той самий процес єдине що курку разом з костями рубаємо на великі кавалки.
    Ми не робили тушонку в банках з кришкою на закрутку, хоч думаю то не мала би бути проблема в духові банки тими кришками прикрити, а потім готові вийняти і добре закрутити.
    Касю ви зробіть на пробу одну банку, дуже смачно зі свининки напівжирної і з курки, і з кролика:girl_in_dreams:
    Ніякої цибулі, моркви і т.п ми не даємо щоб не постріляло.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.