А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Про мене Семене, то я постіль шаную і можу тримати її чистою місяць. Але, у мене є хлоп який лягає спати з пахнючими ногами:girl_crazy:, тоді дітиска вискакують неодноразово на ліжко після пробіжки босяком по-росі (це вони маму будять) а також трапляються ночі любові :girl_cool:, тому мушу міняти що-тижня.:girl_curtsey:
     
    • Подобається Подобається x 7
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Моя ностальгія :girl_in_dreams: Хожду тут зі своїми хлопцями (татом і чоловіком) по всіх квітниках і шукаю гілочку чайної рожі аби зробити «рожу» на пампухи. Може колись знайду:girl_flirt:
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дано, дякую. Ми взяли ті пелюстки і стерли з цукром в макітрі:ninja:, вийшло трошки - майонезна баночка, то вже буде делікатес для нас:girl_smile:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Сіроманка

    Сіроманка Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині


    Теж дуже люблю тунець у будь-якому вигляді :) Частенько готую макарони з косервованим тунцем.
    Тушимо в гусятниці багато цибулі, моркви, потім додаємо баночку зеленого мариновоного горошку і баночку тунця, плюс спеції за смаком. До цієї маси висипаємо відварені (але не розварені :)) )макарони, накриваємо кришкою і декілька хвилин (5-10) тримаємо у розігрітій духовці.
    Макарони потрібно використовувати масивні, бажано у вигляді трубочок.
    Сподіваюсь сподобається :)) СМАЧНОГО!
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. natusik

    natusik Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    було таке:мій день народження,все супер, чекаю, що за подарунком поїдемо двоє і я щось собі прикуплю і тут...Коротше, дарує він мені величезний китайський вок.Розсердилася, бо якраз той тиждень і так був депресняковий-діти,кухня,прибирання і так все по колу-дістало:girl_cray: і тут ще він з посудиною...Але потім розпробувала, нарила в неті рецепти-швидко, смачно,екзотично і ще не приїлось, як всякі там котлети-вареники.Муж в захваті, знайомі теж-вони ж не в курсі що на приготування всієї тої смакоти тратиш максимум півгодини.Готувати я , в принципі,не люблю. тому це для мене відкриття.Доречі,всі рецепти можна адаптувати під доступні продукти
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ПРо сирники Bчорра дивилась "знак якості" там якраз про сирники заморожені тема була....Ну зрозуміло що то ге повне, що не відповідаю жодним мікробіологічним вимогам, а потім там господиня робила власноруч сирники за таким рецептом- на 1 кг сиру, пів батона розмоченого в молоці, ну і як завжди цукор ,родзинки, яйка.
    Цікаво, мабуть спробую так зробити, потім відзвітуюсь
     
    • Подобається Подобається x 6
  7. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    хотіла попробувати теж - але раз Катя перша написала то вже мабуть таки перша і спробує :shy::girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я завжди салатик такий готую...помідори...цибулька ріпчата...тунець...
    легеньке і дуже смачне...
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Wanderlust

    Wanderlust Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    ех я так сирники люблю. то саме частіше із солодощів коли їм поза домом
     
  10. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я тут усіх "мучила" тими сирниками,насмажила по рецепту Дани(дякую Дануся,файні вийшли :girl_in_love:),а чоловік прийшов з роботи ,майже усі з"їв (на здоров"я :girl_smile:) і каже:
    -Добрі,але млинці з сиром -краще ;).
    Пи.Си.Сьогодні знову смажила млинці :girl_cray:
     
    • Подобається Подобається x 11
  11. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ану, господиньки чи пробував хтось готувати мармелад в домашніх умовах? Чи може в принципі :girl_cool:знаєте як то робиться:girl_in_dreams: Хотілось би дітям зробити якийсь такий корисно-смачний дЕсерт:girl_claping:
     
  12. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я сьогодні робила.
    Але для нього треба агар мати.

    Мармелад (автор Тортижка, саме вона переробила його на придатний рецепт для домашнього вживання, бо той що по госту йде, то там одна кака)
    Сік 500 грам + 150 грам
    Агар 15г
    Цукор 500г
    Лимонна кислота 1/2 ч.л.

    1. Замочити агар в півлітри соку і залишити на 20-30 хвилин.
    2. У каструльку насипаємо цукор і заливаємо його 150 гр соку. Сік заледве покриє цукор. Готуємо сироп; цукор має розтопитися повністю, але сироп кипятити не треба.
    3. У кипячий сироп виливаємо весь сік з агаром. НЕ струйкою. Суміш треба довести до кипіння. Всипаємо лимонну кислоту. І мішаємо, мішаємо, мішаємо.
    Суміш треба обовязково прокипяти, щоб агар повністю відкрив свої властивості. Знімаємо з вогню і даємо остигнути. Як тільки суміш стає тягучою, можна заливати в будь-які форми або на бритванку. Далі остигати можна поставити в холодильник. Після застигання мармелад розрізаємо на шматки і обмакуємо в цукрі. Ставимо на решітку, щоб мармелад присох. Може бути таке, що треба буде ще раз обмакати в цукрі, якщо мармелад буде досить вологий і впитає цукор.

    Якщо цікаво, потім розпишу як зробити лимонні дольки.

    Та крім того люди придумали ще один спосіб, беручи за основу попередній рецепт.
    Напевно в кожній хаті залишилося вареня, яке вже ніхто не хоче їсти...
    Отже,
    1. Варення - 0,5 л. банка. Добре зблендерити.
    2. Замочити 15г агару в 150мл соку (або залити в банку з під варення воду і добре потрусити, нащо добру пропадати)
    3. Ввести в кипяче пюре замоченний агар
    4. Розмішати і довести до кипіння.
    5. Добавити в пюре 3 ст.л. подрібненого лимону з цукром
    Далі все за попереднім рецептом.
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дякую Оленко:girl_claping: Навідне питання: а де у Львові агар дістати???:girl_in_dreams:
     
  14. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ніде. Я замовляю з Києва. Ціна 175 грн за кг + доставка. Я тобі можу на пробу відсипати. А ще з агару я роблю "Пташине молоко". Ням-ням.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А з желатином не вийде так само? Агар-агар це ж желатино-замінник, бо желатин робиться з кісток тварин а люди хебрайського віровизнання того їсти не можуть. Ось і заміняють тим агарчиком. :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Пектин - теж з желюючих, але то все зовсім різні речі. Я думаю, що желатином можна пробувати робити, але технологія тоді буде зовсім інша. Просто замінити агар желатином - не вийде однозначно, бо в них різні температури, коли вони проявляють свої властивості.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, хто знає файний рецепт тістечка "Картопля"? Дуже треба. :sad:
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ось тут знайшла рецепт тістечка картопелька www.relax.ua/kulinar-recipies/kartoshka-cake/lang/ua

    Тістечко «Картопля» готується дуже просто і не забере у вас багато часу.


    Вам знадобиться:

    600 г солодких ніжних крекерів
    3/4 склянки цукру
    1 склянка молока
    150 г вершкового масла
    50 г волоських горіхів
    1-2 ст. л. порошку какао
    2 ст. л. лікеру
    2 ст. л. вина
    Для обсипання:
    2 ст. л. кокосової стружки
    2 ст. л. цукрової пудри
    1 ст. л.какао
    Спосіб приготування:
    Перекрутіть крекери на м’ясорубці. Відкладіть 1 ст. ложку мелених крекерів для обсипання.
    Скип’ятіть молоко і розчиніть в ньому цукор.
    Розтопіть в молоці масло і додайте 1 ст. ложку какао.

    Влийте молочну суміш до мелених крекерів. Додайте подрібнені волоські горіхи, лікер і вино. Добре вимісіть суміш.

    Сформуйте з суміші кульки. Частину кульок обваляйте в кокосовій стружці, частину – в цукровій пудрі і частину – в суміші 1 ст. ложці какао і 1 ст. ложці мелених крекерів.

    Покладіть готові тістечка в холодильник на 30 хвилин.
    16 штук
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Почитала про мрмелад і тістечка картопельку, і слинки потекли.....МОДЕРАТОРИ, пропоную на літній сезон видаляти всі спокушаючи дописи:haha:))))))))))))))))
     
  20. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Kati, Ви читали тему худнемо за системою -60, - до 12 год можна ВСЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
     
    • Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.