А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    поділіться секретом маринаду для шашлика, але щоб був супер-бупер....
     
  2. bast3t

    bast3t Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    на скорую руку: мясо, лук, приправы (можно купить на любом базаре, попросивши продавца собрать вам набор для шашлыка), уксус и сильно газированная вода.
    так же можете попробовать летом всё тоже, только вместо уксуса дать майонез и помидоры :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Морква, цибуля, біле сухе вино, гірчиця коріандр, можна приправу до шашлика.
    Можна додати оливову олію, додає м"якості.
    Якщо треба швидко, то можна в майонезі, ще непогано в гранотовому соці
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Мій чоловік недавно шашлик в кефірі маринував. Я не в курсі всіх деталей,знаю,що було ше там багато цибулі,порізананої кільцями і сіль до м"яса додавалася за півгодини до смаження. Той шашлик був суперовий.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    :y:

    в нас шашлик мариную завжди я. Роблю два варіанти- стандарт майонез, цибуля спеціі і в гранатовому соці- мені ну дууууже подобається, але то на любителя, кому подобається кисло-солодкий присмак мяса( чоловік не любить такий:ninja:)
    пробували і в сухому вині, в пиві, по рецепту татар тільки в спеціях-але шось не дуже
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    У нас до шашлика батьки ще додавали рюмку горілки і звичайно дуже дуже багато цибулі кільцями... І поливали шашлик при смаженні вином або пивом.
    Я так не мучуся, даю просто приправо до шашлику Авокадо + трохи їхньої приправи Для жарки мяса + багато-багато цибулі.
    Коли на швидку руку треба, то тут без майонезу не обходимося.
    А ще один татар мені розказував, що на мясі, коли воно вже на шампурах треба такі невеликі надрізи робити.

    А ще я недавно собі замовила "маринадницю" від Tupperware. кажуть там маринувати можна взагалі без нічого... Скоро спробую....

    Дівчата, у мене ще таке питання.
    Ми завжди мясо до Паски самі робимо і ковбаси, і шинку, і полядвицю...
    Але баба завжди дає трохи селітри до мяса, а тепер малий полюбляє посмоктати мяско, то я не знаю чи варто давати ту селітру???
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Галченя

    Галченя Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А в мене все ще простіше.
    Для шашлику вибираю молоде, м"яке м"ясо- бажано свинину (шию).
    Мию, ріжу, солю, перчу, добавляю майонез, лаврове листя (подрібнене) і цибулю кружальцями.:)
    Мабуть весь секрет в тому, що м"ясо мариную хоча б добу.
    Всі хто пригощаються потім таким шашликом чомусь дуже його розхвалюють:). Кажуть, що відчувається смак справжнього шашлику, а не купи приправ (до яких вже так всі звикли)

    В мене мама теж завжди готує м"ясне сама. І ніколи ніяких добавок не добавляла. Але наслухавшись "добрих людей" одного разу таки закупилась якоюсь хімією:8:. Добре, що хоч попередела про те що збирається травити нас. Загальними вмовляннями таки дала обіцянку не сипати ту гадість.

    Тому думаю і вам від того треба відмовлятись. Навіщо самим себе свідомо підтравлювати. Колись ніхто не знав ні про які добавки, а страви були не менш смачні:) Тим більше якщо є вибір.
    Моя думка категорична - ніякої селітри!!!!!!
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  8. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    від селітри -рожевий колір,так? ніби більше вона ніяких властивостей немає....Ми недаємо ніколи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а вас б тут за маринування мужчини кавказького походження кидали тапки, бо на шашлик мясо не повинно маринуватись а при смаженні лишень поливається вином.

    Мій чоловік колись маринував в майонезі. Родичі роблять рідкий маринад: оцет, лавровий листок, перець горошком, сіль, цибуля кільцями.
    Я особисто проти маринаду бо люба кислота руйнує структуру мяса, так як оцет чи вино чи сік цитриновий. Я щось люблю просто кусень мяса - посолити, поперчити і смажити на грилю, а в процесі поливаю вином яке не допили. Але це лишень я і нема гарантії що купите добрий кусок мяса. Тому і маринувати треба.
     
    • Подобається Подобається x 7
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Селітра додається коли готується ковбаса, особливо молочна, щоб воно довго тримало той рожевий колір. Я також за натуральний продукт і ніколи в життю не додаю нікуди ніякої селітри.
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Підкажіть, форумчане, як фарширувати щуку. Ну дуже вже вона мені смакує
     
  12. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    думаю, що дана інформація стане в нагоді як і досвідченим куховаркам, так і починаючим ;)
    Специи и пряности (описание)
    колонка справа, а там вже обираєте, що цікавить.
     
    • Подобається Подобається x 10
  13. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а заодне підкажіть будь-ласка як фарширувати карпа, бо не знаю що з ним робити
     
  14. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А я часом сюди ходжу: різні продукти в скланках і ложках :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ой, це до мене:)

    Треба надрізати по-під жабрами легенько по колу шкіру і стягати її, як шкарпетку, там де плавники обережно зсередини підрізати, щоб не порвати.Вже біля хвоста обрізаєм зсередини мясо. Потім відрізати голову. Далі; обібрати всю мякоть
    4 яйця
    намочений в молоці кусок батона
    масла 50 гр. приблизно
    2-3 цибулини.
    Це все перемолоти 3 рази. Додати сіль, перець, мускатний горіх. І напихаєм в шкірку...спереду зашити.

    Викласти в бритванку ті кості які лишились, кусками моркву, селеру, лавровий лист,цибулю. Зверху рибу і голову(в неї теж можна напхати фаршу...тільки почистити) Залити до половини водою і трошки олії і печем десь на 160 град. поки не зарум"яниться. Поливати періодично тим бульйоном.
    А....і перед тим як пекти зробіть пару проколав зубочисткою.
    А щука, то взагалі ідеальна для фарширування:rolleyes:
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Чи хтось знає як вiдмити нагорiле жирове покриття з сковорiдки нержавiйки? Я терла звичайною содою i не вiдтерла все. Поставила вiдмокати з водою й милом. Чим ще можна природнiм? У мене є всякi блиски i чистки для нержавiйки (поверхнi) але щось не хочеться до посуди то вживати.



    Шашлики Я роблю як Оленчинi батьки: 50г горiлки, багато цибулi, лавровi листи, сiль, i перець-горошок, i на нiч в холодильник. Смак дуже добрий, але муж ще не навчивя їх добре жарити, все пересушує. Правда ми завжди робим з говядини, може ще й тому сухiшi виходять.
     
    • Подобається Подобається x 4
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В таких випадках я беру набираю в пательню трошки води і кидаю соду і ставлю на газ щоб вода закипіла. Коли воно кипить той пригоріле від дна відстає. Але якщо треба з назовні, тоді попробуй намочити в каскейд з водою.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. SOLODKA

    SOLODKA Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дуже люблю сир "Фета",але роблю з нього тільки салат з огірком,
    Поділіться рецептиками:clapping::clapping::clapping:.
     
  19. taho

    taho Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

     
    • Подобається Подобається x 2
  20. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка,як ви готуєте парові котлетки? Бо я фарш роблю такий смачний і делікатний,як паста,а котлети виходять чомусь тверді і забиті :sad:.
    Мама моя готує не в пароварці,а просто на друшляку,то в неї такі смааачні :no:.
     
    • Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.