А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

поділіться секретом маринаду для шашлика, але щоб був супер-бупер....

2. bast3t

bast3t Well-Known Member

на скорую руку: мясо, лук, приправы (можно купить на любом базаре, попросивши продавца собрать вам набор для шашлыка), уксус и сильно газированная вода.
    так же можете попробовать летом всё тоже, только вместо уксуса дать майонез и помидоры :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Морква, цибуля, біле сухе вино, гірчиця коріандр, можна приправу до шашлика.
    Можна додати оливову олію, додає м"якості.
    Якщо треба швидко, то можна в майонезі, ще непогано в гранотовому соці

• Подобається Подобається x 7
  4. Ная

Ная Well-Known Member

Мій чоловік недавно шашлик в кефірі маринував. Я не в курсі всіх деталей,знаю,що було ше там багато цибулі,порізананої кільцями і сіль до м"яса додавалася за півгодини до смаження. Той шашлик був суперовий.

5. kati

kati Well-Known Member

:y:

в нас шашлик мариную завжди я. Роблю два варіанти- стандарт майонез, цибуля спеціі і в гранатовому соці- мені ну дууууже подобається, але то на любителя, кому подобається кисло-солодкий присмак мяса( чоловік не любить такий:ninja:)
    пробували і в сухому вині, в пиві, по рецепту татар тільки в спеціях-але шось не дуже

• Подобається Подобається x 6
  6. Olenka

Olenka Well-Known Member

У нас до шашлика батьки ще додавали рюмку горілки і звичайно дуже дуже багато цибулі кільцями... І поливали шашлик при смаженні вином або пивом.
    Я так не мучуся, даю просто приправо до шашлику Авокадо + трохи їхньої приправи Для жарки мяса + багато-багато цибулі.
    Коли на швидку руку треба, то тут без майонезу не обходимося.
    А ще один татар мені розказував, що на мясі, коли воно вже на шампурах треба такі невеликі надрізи робити.

А ще я недавно собі замовила "маринадницю" від Tupperware. кажуть там маринувати можна взагалі без нічого... Скоро спробую....

Дівчата, у мене ще таке питання.
    Ми завжди мясо до Паски самі робимо і ковбаси, і шинку, і полядвицю...
    Але баба завжди дає трохи селітри до мяса, а тепер малий полюбляє посмоктати мяско, то я не знаю чи варто давати ту селітру???

7. Галченя

Галченя Well-Known Member

А в мене все ще простіше.
    Для шашлику вибираю молоде, м"яке м"ясо- бажано свинину (шию).
    Мию, ріжу, солю, перчу, добавляю майонез, лаврове листя (подрібнене) і цибулю кружальцями.:)
    Мабуть весь секрет в тому, що м"ясо мариную хоча б добу.
    Всі хто пригощаються потім таким шашликом чомусь дуже його розхвалюють:). Кажуть, що відчувається смак справжнього шашлику, а не купи приправ (до яких вже так всі звикли)

В мене мама теж завжди готує м"ясне сама. І ніколи ніяких добавок не добавляла. Але наслухавшись "добрих людей" одного разу таки закупилась якоюсь хімією:8:. Добре, що хоч попередела про те що збирається травити нас. Загальними вмовляннями таки дала обіцянку не сипати ту гадість.

Тому думаю і вам від того треба відмовлятись. Навіщо самим себе свідомо підтравлювати. Колись ніхто не знав ні про які добавки, а страви були не менш смачні:) Тим більше якщо є вибір.
    Моя думка категорична - ніякої селітри!!!!!!

Останнє редагування: 28 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  8. kati

kati Well-Known Member

від селітри -рожевий колір,так? ніби більше вона ніяких властивостей немає....Ми недаємо ніколи.

• Подобається Подобається x 1
  9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а вас б тут за маринування мужчини кавказького походження кидали тапки, бо на шашлик мясо не повинно маринуватись а при смаженні лишень поливається вином.

Мій чоловік колись маринував в майонезі. Родичі роблять рідкий маринад: оцет, лавровий листок, перець горошком, сіль, цибуля кільцями.
    Я особисто проти маринаду бо люба кислота руйнує структуру мяса, так як оцет чи вино чи сік цитриновий. Я щось люблю просто кусень мяса - посолити, поперчити і смажити на грилю, а в процесі поливаю вином яке не допили. Але це лишень я і нема гарантії що купите добрий кусок мяса. Тому і маринувати треба.

• Подобається Подобається x 7
  10. Маруся-мама

Селітра додається коли готується ковбаса, особливо молочна, щоб воно довго тримало той рожевий колір. Я також за натуральний продукт і ніколи в життю не додаю нікуди ніякої селітри.

• Подобається Подобається x 4
  11. mashka

mashka Well-Known Member

Підкажіть, форумчане, як фарширувати щуку. Ну дуже вже вона мені смакує

12. Анута

Анута Well-Known Member

думаю, що дана інформація стане в нагоді як і досвідченим куховаркам, так і починаючим ;)
    Специи и пряности (описание)
    колонка справа, а там вже обираєте, що цікавить.

• Подобається Подобається x 10
  13. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

а заодне підкажіть будь-ласка як фарширувати карпа, бо не знаю що з ним робити

14. Olenka

Olenka Well-Known Member

А я часом сюди ходжу: різні продукти в скланках і ложках :)

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ой, це до мене:)

Треба надрізати по-під жабрами легенько по колу шкіру і стягати її, як шкарпетку, там де плавники обережно зсередини підрізати, щоб не порвати.Вже біля хвоста обрізаєм зсередини мясо. Потім відрізати голову. Далі; обібрати всю мякоть
    4 яйця
    намочений в молоці кусок батона
    масла 50 гр. приблизно
    2-3 цибулини.
    Це все перемолоти 3 рази. Додати сіль, перець, мускатний горіх. І напихаєм в шкірку...спереду зашити.

Викласти в бритванку ті кості які лишились, кусками моркву, селеру, лавровий лист,цибулю. Зверху рибу і голову(в неї теж можна напхати фаршу...тільки почистити) Залити до половини водою і трошки олії і печем десь на 160 град. поки не зарум"яниться. Поливати періодично тим бульйоном.
    А....і перед тим як пекти зробіть пару проколав зубочисткою.
    А щука, то взагалі ідеальна для фарширування:rolleyes:

• Подобається Подобається x 5
  16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Чи хтось знає як вiдмити нагорiле жирове покриття з сковорiдки нержавiйки? Я терла звичайною содою i не вiдтерла все. Поставила вiдмокати з водою й милом. Чим ще можна природнiм? У мене є всякi блиски i чистки для нержавiйки (поверхнi) але щось не хочеться до посуди то вживати.

Шашлики Я роблю як Оленчинi батьки: 50г горiлки, багато цибулi, лавровi листи, сiль, i перець-горошок, i на нiч в холодильник. Смак дуже добрий, але муж ще не навчивя їх добре жарити, все пересушує. Правда ми завжди робим з говядини, може ще й тому сухiшi виходять.

17. Маруся-мама

В таких випадках я беру набираю в пательню трошки води і кидаю соду і ставлю на газ щоб вода закипіла. Коли воно кипить той пригоріле від дна відстає. Але якщо треба з назовні, тоді попробуй намочити в каскейд з водою.

18. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Дуже люблю сир "Фета",але роблю з нього тільки салат з огірком,
    Поділіться рецептиками:clapping::clapping::clapping:.

19. taho

taho Well-Known Member

20. карапуз

карапуз Well-Known Member

Дівчатка,як ви готуєте парові котлетки? Бо я фарш роблю такий смачний і делікатний,як паста,а котлети виходять чомусь тверді і забиті :sad:.
    Мама моя готує не в пароварці,а просто на друшляку,то в неї такі смааачні :no:.

Статус теми:
Закрита.