А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Щодо фаршированих яєць. часто готую таку закуску, яка шикарно виглядає на столі: яйця варимо, розрізаємо поздовж. Жовтки виймаємо, розтираєм і ділимо на чотири частини.
    перша - жовтки+майонез чи сметана з гірчицею+зелена цибулька. Фаршируємо і зверху в начинку вставляємо кілька маленьких маринованих шампіньойнчиків. Так, ніби вони там ростуть :)
    друга - жовтки+сир (будь-який)+майонез з часничком. Зверху зубочистка із тоненьким кружальцем огірка та квадратиком сиру - так зване "вітрило", знаєте певно.
    третя - жовтки+ масло+обрізки червоної риби . Зверху із смужки червоної риби робимо кульочок, встромляємо у начинку (виходить така собі примітивна трояндочка), всередину - піволивки.
    четверта - жовтки+ зелень+дрібненько різаний свіжий помідорчик +майонез. Зверху - кружальце помідора сторчма :) ( невеликі помідорки краще брати) і з обох сторін кульочки із салямі.
    Як святковий стіл, то викласти на велику тарелю із листковим салатом - ну дуже нарядно! Жаль , нема фоток!!!
    А як на вечерю - то сісти і з"їсти. Теж непогано.:)
     
    • Подобається Подобається x 22
  2. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    А я фарширувати яйця люблю з печінкої тріски, плюс трошки лимончику і перцю,
    ну і класично, з маринованими шампіньйонами.
    Смакота, от тільки яєць не має:)))
     
    • Подобається Подобається x 6
  3. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Негайно вимагаю фоток))))))))
    А я теж згадала рецепт, який робила на новий рік. Я фарширувала ось чим: жовтки перетерті з маслом+ варена ковбаса або шинка + підсмажені шампіньйони+ багато зелені і спеції, можна з майонезом. Це все гарно перетерти. І ще. Стараюсь трохи побільше вирізати білка зсередини і добавляю до фаршу, так набагато смачніше.
    Навіть фотки знайшла, але не знаю чи вийде зменшити, зараз попробую.
     
    Останнє редагування: 24 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    [​IMG]
    Правда шапочки мухоморів не дуже вийшли
     
    • Подобається Подобається x 13
  5. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    :confused: Прийдеться чекати до Великодня:confused:
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а навчіть мене що таке Мазурек може хтось знає?
    Це таке польське печиво яке обовязково подається на Паску :)
     
  7. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    МАЗУРЕК

    Украинское печенье, распространенное главным образом в Правобережной части Украины. Это упрощенная модификация папошника - украинского кулича.


    В основе рецепта - стойкое соотношение объемов: желтков, сливок, сахара, масла, дрожжей (3:3:1:1:1). Мука добавляется произвольно, после того, как все продукты перемешают. В последнюю очередь добавляется масло. Тесто должно получиться крутым. Оно раскатывается тонко сразу после первого подхода, накалывается вилкой. Смазывается яйцом и маслом и выпекается на листе в духовке. Затем в теплом виде его ломают на куски или нарезают. Сверху посыпают корицей, цедрой, сахарной пудрой, цукатами или смазывают вареньем.

    решта тут
     
  8. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я їла мазурик,але сама ні разу не готувала, розкажу що то було на мій смак, Крухке тісто(скоріш за все пісочне) вистелено дно і боки форми. випікаємо, далі заповнюємо масою.
    Я їла з вареної згущонки, згущонки і шоколаду, і з заварного крему, ще роблять мигдалеву масу, білкову, мастять джемом і кладуть зверху на джем крем, все прикращається різними горішками, родзинками, посипками, все що є вдома.
    Трошки пошустрила по польському інтернеті, мазурками називають практично усі пляцки з начинками, мазурек може бути і у виді спеченого пляцка политого поливкою, і в виді маси горіхової на споді вафля і також все полите поливкою, усі тарти можні нахвати мазуреками ось такі
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Mazurek_polski_z_kajmakiem,,39175003,9495.html
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne..._z_makaronikowa_dekoracja,,61692548,9495.html
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Mazurek_orzechowy,,20183604,9495.html
     
    • Подобається Подобається x 5
  9. Esperanza

    Esperanza Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Пропоную рецепти Мазурика від Ольги Франко (Книга "1-ша українська загальнопрактична кухня, 1929 р.):

    1. Мазурик з варених жовтків
    Розтерти 10 варених жовтків, поступово підливаючи 1/2 скл. холодного перетопленого масла, додати 1/ 2 скл. цукру, цедру 1/2 лимона, 3/4 скл. муки, 2 сирих яйця і вимішувати протягом 1 год. Викласти на лист, зверху накрити змащеним папером, випікати у негарячій духовці. Готовий мазурик полити помадкою, прикрасити конфітюром.

    2. Український мазурик
    Натерти на терці шкірку з 1 лимона, а сам лимон зварити, вийняти зернятка, розтерти і відтиснути сік. Усе це з"єднати, додати 2/3 скл. цукру, 6 жовтків і розтирати протягом 1 год. Відтак додати піну з 6 білків, досипати 1/3 скл. картопляного крохмалю, розмішати і цією масою наповнити змащену маслом форму. Випікати у духовці до готовності.
    Так само можна випікати мазурик з абрикосами і персиками.
     
    • Подобається Подобається x 10
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дана, дуже дякую. Так як я полазила по-польських сайтах то власне таке якесь - крухе тісто з горіхово-чеколядовою масою.

    Esperanza , дякую за пошук. То справді цікаве тісто але воно більш схоже на цвібак. Обовязково спробую для себе український мазурик.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Олька

    Олька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    2. мазурик



    :xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa: тепер буду знати що моє прізвище означає:xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    О, Дано, глянула в посилання і згадала: моя свекруха пече щось схоже на Великдень. Пісочне тісто, а зверху начиняє розплавленими цукерками Корівка :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, у кого-небудь є рецепт "червоного дерева"? У моєї бабульки був такий перепис, але я примудрилася посіяти його купу років тому. :sad:
    Воно готувалось приблизно як зебра, але на амоняку і какао було більше. Скільки не пробувала спекти щось подібне - все-одно не воно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Черемша Які:no::confused: ви робите салати з нею?
     
  15. Ніка

    Ніка Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    в Єгипті підсіла на випічку! там були дуже класнючі печенька з кокосової стружки, у нас десь їх тут теж бачила.
    може хтось знає рецептика???
     
  16. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    маю файний рецепт і швидко і смачно. правда там не тільки кокосова стружка, а основне вівсянка. але може комусь сподобається
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Olay

    Olay Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    З яйком або з домашнім сиром.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    яйце,черемша? шо все? чим заправляти?
     
  19. Олька

    Олька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    майонезом. А ще один: черемша, свіжий огірок, сирі шампіньйони, заправляти олією з оцтом!:y:
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. Olay

    Olay Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Так майонезом :)
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.