А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Щодо фаршированих яєць. часто готую таку закуску, яка шикарно виглядає на столі: яйця варимо, розрізаємо поздовж. Жовтки виймаємо, розтираєм і ділимо на чотири частини.
    перша - жовтки+майонез чи сметана з гірчицею+зелена цибулька. Фаршируємо і зверху в начинку вставляємо кілька маленьких маринованих шампіньойнчиків. Так, ніби вони там ростуть :)
    друга - жовтки+сир (будь-який)+майонез з часничком. Зверху зубочистка із тоненьким кружальцем огірка та квадратиком сиру - так зване "вітрило", знаєте певно.
    третя - жовтки+ масло+обрізки червоної риби . Зверху із смужки червоної риби робимо кульочок, встромляємо у начинку (виходить така собі примітивна трояндочка), всередину - піволивки.
    четверта - жовтки+ зелень+дрібненько різаний свіжий помідорчик +майонез. Зверху - кружальце помідора сторчма :) ( невеликі помідорки краще брати) і з обох сторін кульочки із салямі.
    Як святковий стіл, то викласти на велику тарелю із листковим салатом - ну дуже нарядно! Жаль , нема фоток!!!
    А як на вечерю - то сісти і з"їсти. Теж непогано.:)

• Подобається Подобається x 22
  2. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А я фарширувати яйця люблю з печінкої тріски, плюс трошки лимончику і перцю,
    ну і класично, з маринованими шампіньйонами.
    Смакота, от тільки яєць не має:)))

• Подобається Подобається x 6
  3. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

Негайно вимагаю фоток))))))))
    А я теж згадала рецепт, який робила на новий рік. Я фарширувала ось чим: жовтки перетерті з маслом+ варена ковбаса або шинка + підсмажені шампіньйони+ багато зелені і спеції, можна з майонезом. Це все гарно перетерти. І ще. Стараюсь трохи побільше вирізати білка зсередини і добавляю до фаршу, так набагато смачніше.
    Навіть фотки знайшла, але не знаю чи вийде зменшити, зараз попробую.

Останнє редагування: 24 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

Правда шапочки мухоморів не дуже вийшли

• Подобається Подобається x 13
  5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

:confused: Прийдеться чекати до Великодня:confused:

• Подобається Подобається x 3
  6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчата, а навчіть мене що таке Мазурек може хтось знає?
    Це таке польське печиво яке обовязково подається на Паску :)

7. Анута

Анута Well-Known Member

МАЗУРЕК

Украинское печенье, распространенное главным образом в Правобережной части Украины. Это упрощенная модификация папошника - украинского кулича.

В основе рецепта - стойкое соотношение объемов: желтков, сливок, сахара, масла, дрожжей (3:3:1:1:1). Мука добавляется произвольно, после того, как все продукты перемешают. В последнюю очередь добавляется масло. Тесто должно получиться крутым. Оно раскатывается тонко сразу после первого подхода, накалывается вилкой. Смазывается яйцом и маслом и выпекается на листе в духовке. Затем в теплом виде его ломают на куски или нарезают. Сверху посыпают корицей, цедрой, сахарной пудрой, цукатами или смазывают вареньем.

решта тут

8. Дана

Дана Well-Known Member

Я їла мазурик,але сама ні разу не готувала, розкажу що то було на мій смак, Крухке тісто(скоріш за все пісочне) вистелено дно і боки форми. випікаємо, далі заповнюємо масою.
    Я їла з вареної згущонки, згущонки і шоколаду, і з заварного крему, ще роблять мигдалеву масу, білкову, мастять джемом і кладуть зверху на джем крем, все прикращається різними горішками, родзинками, посипками, все що є вдома.
    Трошки пошустрила по польському інтернеті, мазурками називають практично усі пляцки з начинками, мазурек може бути і у виді спеченого пляцка политого поливкою, і в виді маси горіхової на споді вафля і також все полите поливкою, усі тарти можні нахвати мазуреками ось такі
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Mazurek_polski_z_kajmakiem,,39175003,9495.html
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne..._z_makaronikowa_dekoracja,,61692548,9495.html
    http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Mazurek_orzechowy,,20183604,9495.html

• Подобається Подобається x 5
  9. Esperanza

Esperanza Well-Known Member

Пропоную рецепти Мазурика від Ольги Франко (Книга "1-ша українська загальнопрактична кухня, 1929 р.):

1. Мазурик з варених жовтків
    Розтерти 10 варених жовтків, поступово підливаючи 1/2 скл. холодного перетопленого масла, додати 1/ 2 скл. цукру, цедру 1/2 лимона, 3/4 скл. муки, 2 сирих яйця і вимішувати протягом 1 год. Викласти на лист, зверху накрити змащеним папером, випікати у негарячій духовці. Готовий мазурик полити помадкою, прикрасити конфітюром.

2. Український мазурик
    Натерти на терці шкірку з 1 лимона, а сам лимон зварити, вийняти зернятка, розтерти і відтиснути сік. Усе це з"єднати, додати 2/3 скл. цукру, 6 жовтків і розтирати протягом 1 год. Відтак додати піну з 6 білків, досипати 1/3 скл. картопляного крохмалю, розмішати і цією масою наповнити змащену маслом форму. Випікати у духовці до готовності.
    Так само можна випікати мазурик з абрикосами і персиками.

• Подобається Подобається x 10
  10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дана, дуже дякую. Так як я полазила по-польських сайтах то власне таке якесь - крухе тісто з горіхово-чеколядовою масою.

Esperanza , дякую за пошук. То справді цікаве тісто але воно більш схоже на цвібак. Обовязково спробую для себе український мазурик.

• Подобається Подобається x 2
  11. Олька

Олька Well-Known Member

2. мазурик

:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa: тепер буду знати що моє прізвище означає:xaxa:

12. Nata

Nata Well-Known Member

О, Дано, глянула в посилання і згадала: моя свекруха пече щось схоже на Великдень. Пісочне тісто, а зверху начиняє розплавленими цукерками Корівка :)

13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Дівчата, у кого-небудь є рецепт "червоного дерева"? У моєї бабульки був такий перепис, але я примудрилася посіяти його купу років тому. :sad:
    Воно готувалось приблизно як зебра, але на амоняку і какао було більше. Скільки не пробувала спекти щось подібне - все-одно не воно.

14. kati

kati Well-Known Member

Черемша Які:no::confused: ви робите салати з нею?

15. Ніка

Ніка Well-Known Member

в Єгипті підсіла на випічку! там були дуже класнючі печенька з кокосової стружки, у нас десь їх тут теж бачила.
    може хтось знає рецептика???

16. odree

odree Well-Known Member

маю файний рецепт і швидко і смачно. правда там не тільки кокосова стружка, а основне вівсянка. але може комусь сподобається

17. Olay

Olay Well-Known Member

З яйком або з домашнім сиром.

18. kati

kati Well-Known Member

яйце,черемша? шо все? чим заправляти?

19. Олька

Олька Well-Known Member

майонезом. А ще один: черемша, свіжий огірок, сирі шампіньйони, заправляти олією з оцтом!:y:

20. Olay

Olay Well-Known Member

Так майонезом :)

Статус теми:
Закрита.