А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Drongo

    Drongo Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчатка, мій малий на день народження хоче торт і щоб в ньому було безе. Може хтось має перевірений рецепт якогось цікавого і смачного торта .( я ніколи не пробувала пекти безе )
     
  2. Jupiter

    Jupiter Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Поділіться, будь ласка, рецептом розсолу для оселедців. Хочу купити морожену рибу і так замаринувати, щоб була пряна, така, як в радянські часи "Сельдь Иваси".

    ---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ----------

    Я роблю так:
    на 1 кг моркви
    4-5 ст л цукру,
    5 ст.л оцту
    0,5 ст олії
    0,5-1 ч.л солі
    4-5 зубчиків часнику
    трошки білого меленого перцю. Бо не люблю, коли є чорний перець. Здається, що сміття туди накидано. З пакетиків приправу теж не даю, бо не люблю коріандр - теж мені зі сміттям асоціюється.
     
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Київський торт, рецепт брала звідти http://www.povarenok.ru/recipes/show/8595/. Правда набавитися з ним тре, але результат того вартий.
     
  4. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Подивіться в розділі "З особистих рецептів" запис 1051 , я там рецепт подала маринованих оселедців. Смачні.
     
  5. Alexx

    Alexx New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Люди, порадьте, що можна приготувати з баклажанів. Хто що смачне робить? Бо маємо багато баклажанів (на зиму вже заморозили багатенько, а закрутки робити ліньки ))))
     
  6. SweetMira

    SweetMira Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я люблю тушити зі сметанкою і часником. Баклажани почистити, порізати кубіками(хай гіркота вийде), обваляти в муці, обсмажити, додати порізані помідорки, сметану змішану з мукою, додати спеції,потушити 15-20 хв, наприкінці додати часник. Ось і все.
    А ще раджу приготувати страву "Рататуй". Смачно і швидко.
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Подивіться в розділі "з особистих рецептів", Христуся давала файний рецепт запечених баклажанів.
     
  8. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    здається усі смакоти із баклажанами включають часничок :)

    Я просто розрізала повздовж баклажан (товщина - пару мм), смажила на олії, тоді змазувала майонезом із часничком та загортала рулетиком, всередину поклавши скибку помідора. Можна зубочистками закріпити, як не тримається купки..

    В мене питання також:
    хочу перший раз спробувати пельмені зліпити домашні:)

    Як - щоб не дуже складно, але смачно?
    Я то знаю основні пункти. але може є якісь нюанси...
     
  9. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Не всі.
    Недавно їла таку смакоту!
    Баклажани ріжуться кружечками, три кружечки перемащуються фаршем і складаються тортиком, потім обсмажити їх в лизоні. Коли пробувала, не могла зрозуміти, що їм, аж мусила питати. Раджу, бо дуже-дуже добрі.

    Ще ми з свекрухою робили так: баклажани порізали вздовж пластинками, обсмажили в муці і в яйці, потім холодні мастили майонезом з часником, клали в середину полоску помідора і закручували.
     
  10. Ravlyk

    Ravlyk Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    + подріблені горіхи (грецькі)
    + м"яско (полядвицю, якщо не має то ковбаску варену)....такий варіант робить моя співробітниця:girl_yes:
     
  11. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    і ми з чоловіком вирішили наліпити пельмешок )) і я також в тій справі новачок. Так що приєднуюсь до запитання :) і ще - скажіть яка приблизно кількість пельменів (середнього розміру) буде з пів-кіло чи кіло фаршу - щоб я хоч приблизно орієнтуваласть скільки купувати.
     
  12. guculyanka

    guculyanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Перший раз сама квашу капусту.
    Господиньки, підкажіть, скільки часу має стояти в теплі?
     
  13. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Як каже моя мама: поки не вкисне :girl_wink:, бо все залежить від сорту капусти.
     
  14. Amrita

    Amrita Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Один з моїх улюблених рецептів для баклажанів (але мають бути невеличкі):
    1. Розрізати вздовж, ніби човники, посолити-поперчити, запекти на змащеному олією деко у духовці 20-25 хв. (щоб середина стала м"якою)
    2. Нарізані кружальцями помідори викласти на готові баклажани, посолити і ще в духовку хвилин на 7.
    3. Кожен човник посипати тертим твердим сиром та в духовку на 1-2 хв., щоб сир розплавився. Все!:girl_wink:
    Можна їсти як гарячими, так і холодними. Хто любить гостреньке - під помідори можна додавати розчавлений часник та майонез.
     
  15. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а куди можна додавати олію домашню? Передали мені з села, домашню...але вона має такий запах специфічний, навіть тепер і незнаю куди її пристроїти..
     
  16. Tanju

    Tanju Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    у вінегретик, дуже запашний вийде
     
  17. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    на нерафінованый олії не можна смажити! і взагалі нагрівати..отже - салати,маски для себе коханої..
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я обожнюю всякі салатики типу вінігрету, чи просто з бурячка і з не рафінованою олією. А якщо ще й домашня,ммм, уявляю який то запах... Квашену капусту колись їла тільки з такою олією.
     
  19. gorgosia

    gorgosia New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    В середньому днів десять, але залежить від температури повітря. Пробуйте щодня, щоб не перекисла.
     
  20. domino

    domino Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    дівчата, а скільки давати штучок гвоздики до страв (наприклад м"ясних), а то я нині мабуть переборщила, навіть не буду писати скільки дала:girl_crazy: ніби і готувати вмію, але деколи з пропорціями приправ туго)))
     
Статус теми:
Закрита.