А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Drongo

Drongo Well-Known Member

Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

Дівчатка, мій малий на день народження хоче торт і щоб в ньому було безе. Може хтось має перевірений рецепт якогось цікавого і смачного торта .( я ніколи не пробувала пекти безе )

2. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Поділіться, будь ласка, рецептом розсолу для оселедців. Хочу купити морожену рибу і так замаринувати, щоб була пряна, така, як в радянські часи "Сельдь Иваси".

---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ----------

Я роблю так:
    на 1 кг моркви
    4-5 ст л цукру,
    5 ст.л оцту
    0,5 ст олії
    0,5-1 ч.л солі
    4-5 зубчиків часнику
    трошки білого меленого перцю. Бо не люблю, коли є чорний перець. Здається, що сміття туди накидано. З пакетиків приправу теж не даю, бо не люблю коріандр - теж мені зі сміттям асоціюється.

3. Raven

Raven Мама малятка

Київський торт, рецепт брала звідти http://www.povarenok.ru/recipes/show/8595/. Правда набавитися з ним тре, але результат того вартий.

4. Coshitce

Coshitce Member

Подивіться в розділі "З особистих рецептів" запис 1051 , я там рецепт подала маринованих оселедців. Смачні.

5. Alexx

Alexx New Member

Люди, порадьте, що можна приготувати з баклажанів. Хто що смачне робить? Бо маємо багато баклажанів (на зиму вже заморозили багатенько, а закрутки робити ліньки ))))

6. SweetMira

SweetMira Well-Known Member

Я люблю тушити зі сметанкою і часником. Баклажани почистити, порізати кубіками(хай гіркота вийде), обваляти в муці, обсмажити, додати порізані помідорки, сметану змішану з мукою, додати спеції,потушити 15-20 хв, наприкінці додати часник. Ось і все.
    А ще раджу приготувати страву "Рататуй". Смачно і швидко.

7. Raven

Raven Мама малятка

Подивіться в розділі "з особистих рецептів", Христуся давала файний рецепт запечених баклажанів.

8. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

здається усі смакоти із баклажанами включають часничок :)

Я просто розрізала повздовж баклажан (товщина - пару мм), смажила на олії, тоді змазувала майонезом із часничком та загортала рулетиком, всередину поклавши скибку помідора. Можна зубочистками закріпити, як не тримається купки..

В мене питання також:
    хочу перший раз спробувати пельмені зліпити домашні:)

Як - щоб не дуже складно, але смачно?
    Я то знаю основні пункти. але може є якісь нюанси...

9. Gajka

Gajka Well-Known Member

Не всі.
    Недавно їла таку смакоту!
    Баклажани ріжуться кружечками, три кружечки перемащуються фаршем і складаються тортиком, потім обсмажити їх в лизоні. Коли пробувала, не могла зрозуміти, що їм, аж мусила питати. Раджу, бо дуже-дуже добрі.

Ще ми з свекрухою робили так: баклажани порізали вздовж пластинками, обсмажили в муці і в яйці, потім холодні мастили майонезом з часником, клали в середину полоску помідора і закручували.

10. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

+ подріблені горіхи (грецькі)
    + м"яско (полядвицю, якщо не має то ковбаску варену)....такий варіант робить моя співробітниця:girl_yes:

11. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

і ми з чоловіком вирішили наліпити пельмешок )) і я також в тій справі новачок. Так що приєднуюсь до запитання :) і ще - скажіть яка приблизно кількість пельменів (середнього розміру) буде з пів-кіло чи кіло фаршу - щоб я хоч приблизно орієнтуваласть скільки купувати.

12. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Перший раз сама квашу капусту.
    Господиньки, підкажіть, скільки часу має стояти в теплі?

13. Seppy

Seppy Active Member

Як каже моя мама: поки не вкисне :girl_wink:, бо все залежить від сорту капусти.

14. Amrita

Amrita Member

Один з моїх улюблених рецептів для баклажанів (але мають бути невеличкі):
    1. Розрізати вздовж, ніби човники, посолити-поперчити, запекти на змащеному олією деко у духовці 20-25 хв. (щоб середина стала м"якою)
    2. Нарізані кружальцями помідори викласти на готові баклажани, посолити і ще в духовку хвилин на 7.
    3. Кожен човник посипати тертим твердим сиром та в духовку на 1-2 хв., щоб сир розплавився. Все!:girl_wink:
    Можна їсти як гарячими, так і холодними. Хто любить гостреньке - під помідори можна додавати розчавлений часник та майонез.

15. kati

kati Well-Known Member

Дівчата, а куди можна додавати олію домашню? Передали мені з села, домашню...але вона має такий запах специфічний, навіть тепер і незнаю куди її пристроїти..

16. Tanju

Tanju Well-Known Member

у вінегретик, дуже запашний вийде

17. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

на нерафінованый олії не можна смажити! і взагалі нагрівати..отже - салати,маски для себе коханої..

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я обожнюю всякі салатики типу вінігрету, чи просто з бурячка і з не рафінованою олією. А якщо ще й домашня,ммм, уявляю який то запах... Квашену капусту колись їла тільки з такою олією.

19. gorgosia

gorgosia New Member

В середньому днів десять, але залежить від температури повітря. Пробуйте щодня, щоб не перекисла.

20. domino

domino Well-Known Member

дівчата, а скільки давати штучок гвоздики до страв (наприклад м"ясних), а то я нині мабуть переборщила, навіть не буду писати скільки дала:girl_crazy: ніби і готувати вмію, але деколи з пропорціями приправ туго)))

Статус теми:
Закрита.