А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дуже смачно робити трикутнички начинені м*ясом до борщу, а ще:
    Вирізаю з розмороженого тіста круги діаметром 5-7 см, змочую водою, а потім дном склянки діаметром на 1 см. менше основи, придавлюю центр. В той центр накладаю будь-яку начинку, змащую все яйцем і в духовку на 20 хв. Виходять кошички з начинкою.
     
  2. Yoda

    Yoda New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Ми в основному купляємо для сосисок в тісті. Для чоловіка раз в тиждень така вечеря обов'язково має бути. А як є формула 1 на вихідних то обов'язково їдемо за тістом і пивом в Ашан і сосисками на Південний.
     
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Листкового, або французького чи навіп-французького. Листкове тісто називається французьким в старих українських кулінарних книжках.

    ---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

    А я ніґди не збиваю на бішкопт білки окремо. Все разом. Правда я люблю робити бішкопт на маслі, якщо просто з фруктами, а не на олії. Олія мені псує всю маліну, не люблю я в бішкопт олію. Такий бішкопт недобре себе поводить.

    Я просто не так зрозуміла форумлянку... я думала що вона НЕ хоче аби їй яблука в тісто осідали. А виглядає, що вона хоче. То їй тоді просто треба покраяти їх дрібно і зразу з бішкоптовим тістом перемішати. І буде воно все однорідне.
     
    Останнє редагування: 15 Жовтень 2011
  4. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    якраз так і зрозуміли.тільки я пекла маленькі порційні,а не великий.
     
  5. Лія

    Лія Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата! Хтось знає рецепт салату з нашинкованої капусти і болгарського перцю - це такий салат ,що може кілька місяців стояти в холодильнику у шкляній банці. Колись пробувала -дуже смачний!
     
  6. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Десь тут в темі читала, що найкраще до смаження підходить кукурудзяна або рапсова олія. Рапсова олія мені не трапилась, зате трапилась кукурудзяна нерафінована. Хотіла як краще, а вийшло.......на смак нормально, але півгодини квартиру провітрювала після смаження картоплі. Тепер повертаюсь до рафінованої.
    Але майже ціла пляшка нерафінованої лишається. Куда її можна використати? Чи дешевше вилити?
     
    Останнє редагування: 16 Жовтень 2011
  7. Лія

    Лія Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Нерафінована смачно в овочеві салати або просто картоплю варену поливати!
     
  8. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    2кг нашинкованої капусти
    2 цибулини
    2 моркви
    2 зубки часники
    1-2 стучки гострого перцю
    Всі овочі нашинкувати
    Маринад
    1л води закипятити із
    100гр оцту
    скл олії
    2.5 ложки солі 2\3 скл цукру
    теплим вилити в банку і винести на холод і через 3 дні готово.
     
  9. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    рецепт з чоловікової сім'ї, завжди робимо разом з квашенням капусти:
    5 кг капусти
    1 кг моркви
    1 кг цибулі
    1 кг болгарського перцю - порізати соломкою
    1 стручок гострого перцю - порізати дрібно
    700 г олії
    300 г оцту
    1 скл. цукру
    3 столові л. солі

    Все добре вимішати, олію ліпше давати вкінці, бо овочі не пройдуть спеціями.
    Щільно набити в банки і поставити в холодильник.
    вихід - 9 літрів
     
  10. Лія

    Лія Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Класс! Будем пробувати робити!
     
  11. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    забула дописати ще 1.5 кг болгарського перцю

     
  12. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Перевірений, половини вже немає!
     
  13. Smorodynka

    Smorodynka Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Маринад має бути холодним чи може його потрібно нагріти чи перекип"ятити?
     
  14. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    а я не роблю маринаду окремо. Просто у балію з пошаткованими овочами всипаю/вливаю то все і руками вимішую (точніше, муж вимішує). Олію даю останньою, коли вже все вимішане.
     
  15. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Хтось робив чорнослив в вершках, поділіться рецептом, пліз. Вчора в гостях Роман наминав за обидві щоки, хоча чорносливу не любить, я б йому таке готувала...
     
  16. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Моя бабця колись робила, але не з вершками, а з домашньою сметаною.
    Наскільки пам"ятаю, розпарювала чорнослив, замість кісточки клала горішок, перекладала шарами зі сметаною, легко збитою з цукром-пудрою, зверху терли шоколадом. Сепараторну сметану тоді було важко дістати, то бабця проціджувала через рушник звичайну.
     
  17. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    з вершками робиться аналогічно.
     
  18. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я теж так само роблю! Смакота :nyam2:
     
  19. медведик

    медведик New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    напишіть рецепт моркви "по-корейськи", робила я ,але вийшла сухувата :nea: а хочеться, щоб була соковита, можливо моркву не таку купила, або щось не те зробила :dntknw:
     
  20. Solomi

    Solomi New Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    1 кг. моркви
    1 пакетик приправи
    4 зубчики тертого часнику
    2 стол. ложки оцту
    100 грам олії + 100 гарячої води, і цим залити моркву і вимішати, а потім в банку, і нехай добу постоїть в холодильнику
     
Статус теми:
Закрита.